Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικονομική ξύλινη επένδυση σκάλας


harristheo

Recommended Posts

Καλησπέρα

σε όλους

μπορεί καποιος να μου προτείνει οικονομικούς τρόπους ξύλινης επικάλυψης σκάλας?

( η κανονική σκάλα ειναι από σκυρόδεμα και ναφέρομαι στην επένδυση της)

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

πάντως ο συνεργάτης μου που τοποθετεί laminate για σκαλες συνιστά ξύλο

 

και για κατασκευαστικούς λόγους και για αισθητικούς

Link to comment
Share on other sites

laminate δεν θα έβαζα ποτέ σε σκάλα...

 

ειναι θέμα κατασκευαστικό και αισθυητικό οπώς είπες myri

 

η ερώτηση βέβαια αφορά στην πληροφορία τηλεφώνου κάποιου μάστορα συστημένο από κάποιον συνάδελφο που τον έχει χρησιμοποιήσει και ξέρει ότι ειναι καλόε και οικονομικός...(η πληροφορία βέβαια να ειναι προσωπική)

 

ευχαριστώ

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κουμπωτό προγυαλισμένο σύνθετο πάτωμα (όπως το laminate, αλλά όχι με πλαστικό φιλμ επάνω, αλλά 4χλ. πραγματικό ξύλο). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς όμως ειδικά τεμάχια από μασίφ ξυλεία στην ακμή των σκαλοπατιών, με αρκετή έδραση πάνω στο μπετόν (τουλάχιστον 5εκ.) και στα οποία ο προμηθευτής θα πρέπει να διαμορφώσει το σόκορό τους με το κούμπωμα του προγυαλισμένου για να ενώνονται όλα σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Θα προτεινα μασιφ παγκο-πανελ κουζινας ( οξια , δρυς ) στους δυο ποντους παχος . Στην μπροστινη ( και πλαϊνη πλευρα αν ειναι εμφανης ) να κολλησεις μασιφ πηχακι στα δυο εκατοστα παχος , έτσι ωστε να δινεται η αισθηση οτι προκειται για σκαλοπατι παχους 4 εκατοστων . Το συγκεκριμενο πανελ υπαρχει σε μεγαλη διασταση , 4 μετρα επι 65 εκατοστά ( αν θυμαμαι καλα ) . Οσο για το κοστος του ρωτησε σε οποιονδηποτε ξυλεμπορο . ;)

Για το ριχτι χρησιμοποιησε mdf επενδεδυμενο ή αν θες να κατεβασεις το κοστος mdf γυμνο και βαψιμο στην αποχρωση του τοιχου . Αν υπαρχει αποιαδηποτε απορια ...

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθώντας την οικονομική περίπτωση με mdf γυμνό και βάψιμο στην απόχρωση του τοίχου τι περίπου κόστος να υπολογίζω?

τι στη 2η περίπτωση?

16 πατήματα έχω

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

mdf + νερό = χμμμμμμ

 

σωστή παρατήρηση..

 

σε ευχαριστώ (δεν το είχα σκεφτεί...)

 

χάρης

 

 

υ.γ. mdf θαλάσσης? όχι?

 

 

[31-12-2009, 19:44]

 

απίστευτο πραγματικά

 

μασιφ πάγκος - πάνελ κουζίνας οξιά 4.10μ Χ 0.64 μ Χ 0.02 εκ πάχος €135 με Φ.Π.Α........

 

Χάρης...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
το mdf το φοβάμαι με τα σφουγκαρίσματα και τα νερά

 

Σφουγγαρισμα πανω σε ξυλινη σκαλα ειναι κατι που δεν θα το προτεινα ποτε . Το μονο σημειο που μπορει να σφουγγαριστει ειναι το κατω μερος του πρωτου ριχτιου της σκαλας επειδη ειναι στο επιπεδο του οροφου . Δεν ξερω ποιον τροπο τοποθετησης εφαρμοζουν αλλοι , παντως εμεις χρησιμοποιουμε προλουστραρισμενα σκαλοπατια με βιδωμα και καβιλιαρισμα του ριχτιου στην πισω μερια του σκαλοπατιου οποτε και δεν μπορει να εισχωρησει υγρασια στην κατω πλευρα του ριχτιου . Τωρα για το πρωτο ριχτι που λεγαμε πως ισως να υπαρξει προβλημα , κατα την τοποθετηση καλυψη ολης της κατω πλευρας με αντιμουχλικη σιλικονη οποτε και πετυχαινεις αδιαβροχοποιηση . :D

Επισης κατι που λενε οι πελατες μου σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι το ριχτι θα λερωνεται οταν ανεβαινουν τη σκαλα , επειδη θα βρισκουν τα παπουτσια . Η λυση ειναι βαψιμο με ριπολινη σατινε στην ιδια αποχρωση με τον τοιχο , οποτε και ο οποιοσδηποτε λεκες φευγει πανευκολα .

Αν τωρα πεσουν νερα πανω στη σκαλα , σε ποσοτητα , για οποιονδηποτε λογο , τοτε και ξυλινο ριχτυ να εχεις θα υπαρξει προβλημα αφου δεν θα αντεξουν ουτε τα σκαλοπατια .

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!!

 

αυτές τις μέρες μου κανει ο πατωματζής μου επένδυση μπετονένιας σκάλας και μεταλλικής σκάλας λευκή φαρδύβενη αμερικάνικη δρυ που θεωρείται ακριβό ξύλο με 140€ το σκαλί ( πάτημα-ρίχτι) Στην τιμή περιλαμβάνεται το υλικό, μασίφ πάτημα και μασίφ ρίχτι, τρίψιμο, γυάλισμα με βερνίκι οικολογικό νερού. Να σημειωθεί ότι η σκάλα είναι και σκαμμένη (λόγω αλλαγής υψομέτρων που έγινε στην πορεία λόγω ενδοδαπέδιας) οπότε έχει αρκετή δουλειά λόγω της ανώμαλης επιφάνειας. Σε έρευνα που είχα κάνει, μου πρότειναν περίπου 5000€ για κάθε σκάλα ενώ τώρα μοθ στοιχίζει (140x17 = 2400€). Ο μάστορας είναι πολύ καλός και σε συννενόηση και σε δουλειά. Κατέχει το ξύλο και δεν είναι και αλλαζόνας ώστε να σου μιλάει με ύφος!

 

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.