Jump to content
 • Our picks

  • myDATA/timologio: Οδηγίες για έκδοση παραστατικών
   Με μια σειρά video η ΑΑΔΕ δίνει οδηγίες για ψηφιακή έκδοση παραστατικών μέσω της εφαρμογής timologio.

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Αρτοποιούς

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Γιατρούς

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Εμπόρους

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Εστιατόρια

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Ηλεκτρολόγους

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Κλωστοϋφαντουργούς

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Λογιστές

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Μηχανικούς

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Ξενοδόχους

   myDATA/timologio: Οδηγίες για καταστήματα οπτικών

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Σύμβουλους Ενέργειας

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Βιοτέχνες

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Δικηγόρους

   myDATA/timologio: Οδηγίες για Συμβολαιογράφους
    • Like
   • 12 replies
  • Οι καταγραφές ανεμοστρόβιλων και υδροσιφώνων στην Ελλάδα το 2021
   Κοντά στον μέσο όρο της δεκαετίας 2010-2019 κυμάνθηκε ο αριθμός των σιφώνων ξηράς (ανεμοστρόβιλοι) και θαλάσσης (υδροσίφωνες) που καταγράφηκαν στη χώρα μας το 2021. Το γράφημα δείχνει σε χάρτη την κατανομή των κυριότερων καταγραφών και τον αριθμό των καταγραφών τα τελευταία 5 έτη.

   Συνολικά καταγράφηκαν 97 υδροσίφωνες και 9 ανεμοστρόβιλοι οι οποίοι προκάλεσαν υλικές ζημιές. Οι περισσότεροι σίφωνες εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο (24) και τον Ιανουάριο (23) αλλά οι πιο καταστροφικοί σίφωνες καταγράφηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.


   Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου 2021 ένας εκ των δύο σιφώνων θαλάσσης κοντά στον Κίσσαμο Χανίων πέρασε στην ξηρά καταστρέφοντας θερμοκήπια και ανατρέποντας ένα βαρύ όχημα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν κάτοικοι της περιοχής. Στις 26 Νοεμβρίου 2021 ένας ανεμοστρόβιλος στο Καλαμάκι Ζακύνθου κατάστρεψε στέγες κτιρίων κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας που προκάλεσε και πλημμύρα. Την ίδια ημέρα, στη Νέα Πέραμο Αττικής ακόμη ένας ανεμοστρόβιλος προκάλεσε υλικές ζημιές σε επιχειρήσεις στον οικισμό Νεράκι. Την επόμενη ημέρα, 27 Νοεμβρίου, δύο ανεμοστρόβιλοι στην Ηλεία και ένας στη Μεσσηνία προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές μετακινώντας οχήματα και καταστρέφοντας στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων. Δύο ημέρες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου 2021 υδροσίφωνας που πέρασε στη στεριά ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε στέγες και προσόψεις κτιρίων στην Καστροσυκιά Πρεβέζης, ευτυχώς και πάλι χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί. Ο τελευταίος ισχυρός σίφωνας που καταγράφηκε το 2021 ήταν στη Σπιάντζα Ηλείας, κοντά στο Κατάκολο στις 27 Δεκεμβρίου όταν και πάλι ένας σίφωνας θαλάσσης πέρασε στη στεριά και περνώντας πάνω από κατοικημένες περιοχές προκάλεσε υλικές ζημιές.

   Την πρώτη ημέρα του έτους μάλιστα καταγράφηκε η μεγαλύτερη “οικογένεια υδροσιφώνων” για το 2021 και ο Σταύρος Κεσεδάκης κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό συνολικά 11 υδροσίφωνες σε λιγότερο από 3 ώρες στη Ρόδο.
   • 0 replies
  • Τι πρέπει να προσέξουν οι κατασκευαστές σχετικά με τον Φ.Π.Α στα ακίνητα
   Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, που είχε δημοσιευθεί στο Capital.gr στις 26 Φεβρουαρίου 2020 μετά την έκδοση της εγκυκλίου Ε.2006/2020, με την οποία δόθηκαν οδηγίες από την ΑΑΔΕ για την αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομές και με αφορμή της πρόσφατης εκδοθείσας εγκυκλίου Ε.2221/2021, με την οποία δίνονται -αν και καθυστερημένα- αρκετές οδηγίες, θα παρουσιάσω συνοπτικά, τις διευκρινίσεις του Υπουργείου και τι αλλάζει μετά την έκδοση της τελευταίας εγκυκλίου.
   • 0 replies
  • Αλλαγές στον τρόπο έκδοσης άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας
   Αλλαγές στον τρόπο έκδοσης λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, κινηματογράφοι, θέατρα κ.ά.) στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασαν η δημοτική αρχή της πρωτεύουσας και το υπουργείο Πολιτισμού.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η καινοτομία που εισάγεται προβλέπει ότι στα υπό αδειοδότηση Κ.Υ.Ε που δεν βρίσκονται πλησίον μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, δεν θα χρειάζεται έγγραφο έγκρισης από την Εφορεία Πόλης Αθηνών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
   • 0 replies
  • Ν.4875/21: Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας
   Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν.4875/2021 «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης» ΦΕΚ 250/Α'/23.12.2021.

   Άρθρο 36

   Όροι δόμησης σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων - Τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 4002/2011

   1. Στην περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 4002/2011 (Α’ 180), περί των όρων δόμησης των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
   • 0 replies
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.