Jump to content
 • Novatron
 • Χρηματοδοτήσεις

  Sign in to follow this  
  Χρηματοδοτήσεις

  425 ειδήσεις in this category

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, δίνει παράταση στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους δήμους της χώρας για συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) ως τις 16 Ιουλίου 2020. Οι δήμοι θα προσδιορίσουν τη σειρά προτεραιότητας των Δημοτικών τους Ενοτήτων (ΔΕ), λαμβάνοντας υπόψιν τα αναγραφόμενα στην πρόσκληση που εστάλη στις 17 Ιουνίου 2020.
   Όπως είχε δηλώσει ο κ. Οικονόμου κατά την παρουσίαση του προγράμματος: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά άμεσα στην εφαρμογή Προγράμματος Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) υλοποιώντας τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού στη χώρα».
   Με το πρόγραμμα εκπόνησης ΤΠΣ, συνολικού ύψους 200 εκατ. € -που δεν προβλέπει καμία επιβάρυνση για τους Δήμους- πρόκειται να καλυφθεί μέσα στη δεκαετία το 100% των Δημοτικών Ενοτήτων της χώρας με νέο ή επικαιροποιημένο σχέδιο.
   Η υλοποίησή του προγράμματος θα είναι σταδιακή και θα προωθηθεί κατά φάσεις, καθεμία από τις οποίες θα περιλαμβάνει περίπου 200 μελέτες, έως ότου καλυφθούν όλες οι Δημοτικές Ενότητες της χώρας. Οι διαγωνισμοί για τις μελέτες της πρώτης φάσης αναμένεται να προκηρυχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καλύπτοντας περίπου το 18% της χώρας. Ανά 6μηνο θα υπάρχουν αντίστοιχες προκηρύξεις, ούτως ώστε σε λίγα χρόνια να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός σε όλους τους δήμους.

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Τις δυο πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση «πράσινων» δράσεων, με δικαιούχους τους λιγνιτικούς δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Εορδαίας,Κοζάνης και Μεγαλόπολης ενέκρινε το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κατά την χθεσινή του συνεδρίαση.
   Η πρώτη πρόσκληση αφορά στη υποβολή Σχεδίων Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα και η δεύτερη στην χρηματοδότηση παρεμβάσεων για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, με θετικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.
   Οι λεπτομέρειες των προσκλήσεων καθώς και οι τεχνικοί οδηγοί υποβολής των προτάσεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου www.prasinotameio.gr
   Πρόσκληση στους ιδιώτες για επενδυτικά σχέδια από την Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ
   Ανοιχτή πρόσκληση προς φορείς του ιδιωτικού τομέα για την υποβολή μη δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων και αναπτυξιακών σχεδίων που μπορεί να αξιοποιηθούν για την κατάρτιση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ υπό τον κ. Κωστή Μουσουρούλη.
   H Συντονιστική Επιτροπή θα θέτει τις προτάσεις και τα σχέδια υπόψη της Τεχνικής Επιτροπής (ΤΕΣΔΑΜ) που θα προχωρά σε προκαταρκτική αξιολόγησή τους στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων (ωριμότητα έργου, αξιοπιστία του φορέα της επενδυτικής πρότασης, οικονομική βιωσιμότητα επένδυσης, συμβατότητα με το masterplan της Δίκαιης Μετάβασης, αναπτυξιακά οφέλη για την εκάστοτε περιοχή κλπ.). Τα αποτελέσματα θα ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση του ΣΔΑΜ και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027.
   Η Τεχνική Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, συμβουλεύει και υποστηρίζει την Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ σε σχέση με τα επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται στην τελευταία. Συνεργάζεται δε κατά περίπτωση με άλλους κρατικούς φορείς καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
   Οι προτάσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], με την συμπλήρωση τυποποιημένου Τεχνικού Δελτίου Πρόταση το οποίο έχει αναρτηθεί μαζί με τη σχετική Πρόσκληση στην ιστοσελίδα ΣΔΑΜ (www.sdam.gr). Τα αποτελέσματα της διαδικασίας προ-αξιολόγησης θα ανακοινώνονται εμπιστευτικά στους οικονομικούς ή/και επενδυτικούς φορείς.
   Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ κ. Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε από την πλευρά του: «Ο μηχανισμός Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης ενεργοποιείται. Κι αυτό γίνεται στοχοθετημένα, συντεταγμένα και πάνω από όλα υπεύθυνα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, τρόπο και πόρο.
   Το πραγματοποιούμε με την προκήρυξη των δύο πρώτων Προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου, τα οποία εστιάζουν ειδικά στους λιγνιτικούς Δήμους της χώρας, στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος 2020-2023.
   Το πραγματοποιούμε επίσης με την ανοιχτή πρόσκληση υποβολής μη δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων και αναπτυξιακών σχεδίων, προκειμένου να αξιοποιηθούν τόσο για την κατάρτιση του Master Plan, όσο και για την έγκαιρη υλοποίηση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που αναμένεται να εγκριθεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027. Σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσει και νέα πρόσκληση προς τους Φορείς του Δημόσιου Τομέα, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.
   Ο στόχος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι στόχος όλων μας ανεξαιρέτως. Με βάση αυτόν λοιπόν θα πρέπει συμβάλλοντες και συμβαλλόμενοι να υπερβούμε κάθε φόβο, καχυποψία, ανασφάλεια και προκατάληψη και να εξασφαλίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη ια καλύτερη ζωή για τις λιγνιτικές περιοχές της χώρας, όπως το επιτάσσει η νέα εποχή».

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Τα βασικά στοιχεία του νέου προγράμματος που θα «τρέξει» από το Φθινόπωρο και θα αντικαταστήσει το «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» επισήμανε με συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ» ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς.
   Το όνομα του νέου προγράμματος θα είναι «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», θα έχει πιο φιλόδοξους στόχους από εκείνους που περιγράφονται στο ΕΣΕΚ, θα έχει αυξημένα κεφάλαια λόγω και του Ταμείου Ανάκαμψης, θα προβλέπει τη χρηματοδότηση και άλλων, πέραν των γνωστών, παραμβάσεων, όπως τεχνολογιών που χαρακτηρίζουν ένα «Έξυπνο Σπίτι», θα απευθύνεται και στα μεσαία στρώματα, ενώ θα προβλέπει αύξηση της επιχορήγησης αν επιτευχθεί ένας προκαθορισμένος ενεργειακός στόχος, στη βάση ενός ενισχυμένου συστήματος ενεργειακών επιθεωρήσεων και Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης. 
   Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Θωμάς:
   «Για την επίτευξη των στόχων Εθνικής Ενεργειακής μας στρατηγικής προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 κατοικιών ετησίως και υλοποίηση περίπου 8 δις ευρώ μέχρι το 2030. Λόγω των απαιτήσεων που δημιουργούνται στο πλαίσιο των πρόσφατων μακροοικονομικών συνθηκών και προβλέψεων, επεξεργαζόμαστε ένα μοντέρνο και αρκετά πιο φιλόδοξο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής αναβάθμιση των κατοικιών για την μετάβαση σε ένα καθεστώς στήριξης ενεργειακής εξοικονόμησης καθώς και αυτονόμησης. Το νέο πρόγραμμα αποτελεί ένα μέτρο άμεσης απόκρισης της Κυβέρνησης στην εποχή μετά την πανδημία με στόχο να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα σε κλάδους εγχώριας προστιθέμενης αξίας (κατασκευαστικός κλάδος, παραγωγή δομικών υλικών και θερμικών ηλιακών συστημάτων) και να ενισχύσει τα νοικοκυριά, μέσω της μείωσης του κόστος ενέργειας.
   Ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος του οποίου το όνομα θα είναι ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ και ευελπιστούμε να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο για να «τρέξει» μέσα στο φθινόπωρο,  περιλαμβάνει, εκτός από τις «κλασικές» παρεμβάσεις (θερμομόνωση, κουφώματα κλπ) και την προσθήκη μιας «έξυπνης» συνιστώσας, με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που χαρακτηρίζουν ένα «Έξυπνο Σπίτι», σηματοδοτώντας τη μετάβαση προς τη νέα ψηφιακή εποχή.
   Τέτοιες τεχνολογίες είναι τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης (φωτισμού, θέρμανσης & ψύξης, απομακρυσμένου ελέγχου & παρακολούθησης), η παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και μπαταρίες) και οι υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Επιπλέον, θα ενισχυθούν αυτοτελείς παρεμβάσεις που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους με εξοικονόμηση ενέργειας (πχ θέρμανση, φωτισμός, ανελκυστήρες).
   Σχεδιάζουμε αυξημένη ενίσχυση των παρεμβάσεων αυτών, μέσω ολοκληρωμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, που να απευθύνονται επαρκώς και στα μεσαία εισοδήματα. Προβλέπεται, μάλιστα, αύξηση της επιχορήγησης αν επιτευχθεί ένας προκαθορισμένος ενεργειακός στόχος (πχ αναβάθμιση κατά 4 ενεργειακές κατηγορίες), στη βάση ενός ενισχυμένου συστήματος ενεργειακών επιθεωρήσεων και Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). 
   Προβλέπεται, τέλος, και ειδικό κίνητρο για τις λιγνιτικές περιοχές με την εισαγωγή «ρήτρας δίκαιης μετάβασης» όπως άλλωστε έχει ξεκινήσει να γίνεται σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου αρχής γενομένης από το νομοσχέδιο της ηλεκτροκίνησης.
   Σημειώνω ότι την περασμένη δεκαετία αναβαθμίστηκαν 130.000 κτίρια και δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό 1,3 δις. ευρώ. Χάριν στα αυξημένα κεφάλαια που διεκδικούμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύουμε στο να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα σε σχέση με τους στόχους του ΕΣΕΚ για αναβάθμιση 60.000 κτιρίων κατ’ έτος την επόμενη δεκαετία. Θα αυξήσουμε τους ετήσιους στόχους για την περίοδο 2021-2024.  
   Μια βασική διαφορά από το υφιστάμενο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» είναι το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι μόνιμα ανοιχτό (open-ended) έως το 2030. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.
   Τέλος, ετοιμάζουμε νέα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης για τουρισμό, δημόσια κτίρια και επιχειρήσεις. Το θέμα αυτό άλλωστε βρίσκεται ψηλά και στην Ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί η πρόταση της Επιτροπής για το Κύμα Ανακαίνισης (Renovation Wave) στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal), όπου θα σκιαγραφείται το προφίλ των παρεμβάσεων στον κτιριακό τομέα, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι κλιματικοί και αναπτυξιακοί στόχοι της ΕΕ.
   Με την νέα πιο φιλόδοξη και διευρυμένης εμβέλειας στρατηγική για την ενεργειακή εξοικονόμηση, η Ελλάδα τοποθετείται στην πρωτοπορία της Ευρώπης στον κρίσιμο αυτό τομέα».

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019-2020» του Πράσινου Ταμείου. Ειδικότερα, 172 Δήμοι υπέβαλαν προτάσεις για 197 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 90,71 εκατ. € (μέρος των πόρων καλύπτεται και από ίδιους πόρους των Δήμων).
   Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Περιβαλλοντικό ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019-2020»21 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 9,52 εκατ. € με συνολικό ποσό χρηματοδότησης από το Ταμείο 5,12 εκατ €.
   Η τεχνική αξιολόγηση και οι εντάξεις και των υπόλοιπων προτάσεων για όλη την Ελλάδα θα συνεχιστούν εντατικά μέσα στο προσεχές τρίμηνο.
   Ειδικά μάλιστα για τους Δήμους που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν πρόταση έργου λόγων των ειδικών συνθηκών του προηγούμενου τριμήνου με τον Covid-19, θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι δεύτερη ευκαιρία με τη Β΄ φάση του ίδιου προγράμματος.
   Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. € και ξεκίνησε αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, στις 2 Δεκεμβρίου 2019. Το Πρόγραμμα είχε αρχική ημερομηνία λήξης  προθεσμίας την 8η Μαΐου 2020, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών του κορωνοϊού και κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ΔημήτρηΠαπαστεργίου, παρατάθηκε ως τις 26 Ιουνίου 2020, για να διευκολυνθούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους.
   Για τη σημαντική συμμετοχή υποβολής προτάσεων από του Δήμους, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος δήλωσε:
   «Ευχαριστούμε τους Δήμους όλης της χώρας, τις δημοτικές αρχές και τις  τεχνικές τους υπηρεσίες για την ανταπόκρισή τους.
   Η πρόσκληση αυτή ήταν μια ακόμα απόδειξη της αλληλένδετης σχέσης Πράσινου Ταμείου και Αυτοδιοίκησης.
   Το Πράσινο Ταμείο είναι ένα πολύτιμο εργαλείοώστε να βιώνουν οι πολίτες με μετρήσιμο έργο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους στις γειτονιές τους».
   Συνοπτικός πίνακας Δήμων ανά Περιφέρεια στους οποίους αφορούν τα έργα

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Σύμφωνα με την Απόφαση, εντάσσονται επιπλέον 971 επιχειρηματικά σχέδια στη δράση. Ειδικότερα, 1 επιχειρηματικό σχέδιο αφορά στην 1η περίοδο υποβολών, 43 επιχειρηματικά σχέδια αφορούν στην 2η περίοδο υποβολών και 927 επιχειρηματικά σχέδια αφορούν στην 3η περίοδο υποβολών.
   Δείτε αναλυτικά εδώ: https://www.efepae.gr/files4users/files/ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ Β ΚΥΚΛΟΣ/96Ε246ΜΤΛΡ-7Χ3 8η τροπ_ απ_ ενταξης.pdf

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, διευκρινίσεις σχετικά με την άρση αναστολής προθεσμιών για πράξεις που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.
   Όπως μετέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ:
   Για τις πράξεις όπου στο χρονικό διάστημα από 01.02.2020 έως 11.06.2020 ήταν ήδη στο στάδιο υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων και έληγαν προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων επαλήθευσης, π.χ. 25% ή 30% ή ολοκλήρωσης, μετακυλίονται για ίσο χρονικό διάστημα, όσο αυτό της αναστολής, ήτοι 132 ημέρες από την ημερομηνία λήξης. Οι εν λόγω ημέρες προστίθενται στο συνολικό χρόνο υλοποίησης.
   Για τις πράξεις όπου στο χρονικό διάστημα από 01.02.2020 έως 11.06.2020 ήταν ήδη στο στάδιο υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, χωρίς να λήγουν προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων επαλήθευσης π.χ. 25% ή 30% ή ολοκλήρωσης, θα προσμετρηθεί στο συνολικό χρόνο υλοποίησης ισόποσο διάστημα ως της αναστολής, δηλαδή επιπλέον 132 ημέρες.
   Για τις δράσεις-πράξεις όπου στο χρονικό διάστημα από 01.02.2020 έως 11.06.2020 εκδόθηκε απόφαση ένταξης, θα παραμείνει η ημερομηνία ως ένταξη και θα προσμετρηθεί στο συνολικό χρόνο υλοποίησης, ισόποσο διάστημα ως της αναστολής, δηλαδή επιπλέον 132 ημέρες.
   Για το σύνολο των δράσεων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, η υποβολή π.χ. δικαιολογητικών, αντιρρήσεων, κ.λπ., εκ μέρους του Δικαιούχου, θα έχει ημερομηνία εκκίνησης την η 12η Ιουνίου 2020 συν το ακέραιο διάστημα που προβλέπεται στην εκάστοτε πρόσκληση.

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Μην υπ΄ αριθμ. 829/18.6.2020 ΑΠΟΦΑΣΗ του υπουργού Εσωτερικών με την οποία «εγκρίνεται η μεταφορά από το Πρόγραμμα Φιλόδημος I στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, 459 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29 €, υπό την προϋπόθεση ότι συναινούν οι Δικαιούχοι των εν λόγω έργων» δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Η απόφαση έχει ήδη σταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) και στους δήμους και φορείς τους, που είναι δικαιούχοι των έργων προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για τη μεταφορά τους.
   Τα έργα αυτά, με τα αντίστοιχα οικονομικά τους στοιχεία, περιγράφονται στους Πίνακες 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 7, που δημοσιεύει μαζί με την ΑΠΟΦΑΣΗ η aftodioikisi.gr.
   ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
   ΠΙΝΑΚΑΣ 1 (Πρόσκληση I: Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση)
      
   11
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Βελτίωση των υποδομών δικτύων ύδρευσης οικισμών Μενοικίου Δήμου Προσοτσάνης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   12
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Αντικατάσταση αγωγών δικτύου ύδρευσης στην Περιοχή Καρελλάς    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΡΩΠΙΑΣ
      
   2.539.354,84 €
      
   13
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΗΦΙΣΙΑΣ
      
   3.621.205,34 €
      
   14
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Αντικατάσταση αγωγών εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ύδρας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΥΔΡΑΣ
      
   1.729.354,84 €
      
   15
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια για την εξασφάλιση επάρκειας υδροδότησης Δήμου Αγκιστρίου- Εγκατάσταση εκσυγχρονισμός και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεμετρίας, ελέγχου διαρροών και ποιότητας δικτύου ύδρευσης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
      
   1.564.844,04 €
      
   16
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Αντικατάσταση τμήματος εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλεως Μαρκόπουλου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
      
   960.000,00 €
      
   17
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης δικτύου  
   ύδρευσης και αντλιοστάσεων του
   Δήμου Βριλησσίων
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
      
   3.720.000,00 €
      
   18
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού του Δήμου Φυλής    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΦΥΛΗΣ
      
   3.607.570,44 €
      
   19
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης Δήμου Πόρου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΟΡΟΥ
      
   2.022.669,40 €
      
   20
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Διονύσου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΔΙΟΝΥΣΟΥ
      
   3.540.200,00 €
      
   21
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ελέγχου των υδραυλικών λειτουργικών παραμέτρων σε επιλεγμένες ζώνες των εσωτερικών δικτύων υδροδότησης της περιοχής ευθύνης της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. στο Δήμο Λαυρεωτικής    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (ΤΗΛ)
      
   3.000.000,00 €
      
   22
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Οικισμού Αφιδνών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΩΡΩΠΟΥ
      
   850.000,00 €
     Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού   23 ΑΤΤΙΚΗΣ αυτόματου ελέγχου των ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 1.750.508,00 €     εσωτερικών δικτύων ύδρευσης  
   του Δήμου Κυθήρων
      
   A
          
   24
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση  
   συστήματος ελέγχου διαρροών σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας
      
   ΔΗΜΟΣ
   FTODIOIKISI.GR  
   ΣΠΑΤΩΝ –
   ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
      
   3.720.000,00 €
      
   25
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
      
   3.711.725,17 €
       διατάξεων κατανάλωσης των           δικτύων ύδρευσης Δήμου           Σαρωνικού           Αντικατάσταση και επέκταση           δικτύου ύδρευσης περιοχής       26 ΑΤΤΙΚΗΣ Νότιας Γειτονιάς (περιοχή  
   Μιχούλι) της Δ.Ε. Γλυκών Νερών και των Π.Ε. 7 και Π.Ε. 8 της Δ.Ε. Παιανίας του Δήμου Παιανίας
   ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ 2.848.000,00 €    
   27
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία του συστήματος υδροδότησης της νήσου Σπετσών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΠΕΤΣΩΝ
      
   3.703.145,92 €
      
   28
      
   ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Αναβάθμιση Δεξαμενών και  
   Αντλιοστασίων ύδρευσης Ψαρών
   – Εγκατάσταση συστήματος Τηλεμετρίας – Ενεργειακή υποστήριξη υδρευτικού συστήματος
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΨΑΡΩΝ
      
   724.633,51 €
      
   29
      
   ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Ενίσχυση ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος του Δήμου Σάμου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΑΜΟΥ
      
   2.996.700,00 €
      
   30
      
   ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Φούρνων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ
      
   528.225,81 €
      
   31
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δ.Κ. Κάστρου, Τ.Κ. Μέλισσας, Τ.Κ. Μπορσίου, Τ.Κ. Νεάπολης ,Τ.Κ. Κουρτεσίου, ΤΚ Αετοράχης (Δάφνη) και ΤΚ Ψαρίου και Συντηρήσεις σωληνώσεων υδατοπύργων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-
   ΚΥΛΛΗΝΗΣ
      
   1.068.654,84 €
      
   32
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαχάρως    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΖΑΧΑΡΩΣ
      
   1.297.507,00 €
      
   33
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Βελτίωση και αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ερυμάνθου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
      
   1.331.655,20 €
      
   34
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αμφιλοχίας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
      
   1.872.274,05 €
      
   35
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού αγωγού υδροδότησης Μακρυνείας και τμημάτων κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου. Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας συστημάτων ύδρευσης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΓΡΙΝΙΟΥ
      
   3.000.000,00 €
      
   36
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία ζωνών και τον αυτόματο έλεγχο του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πύργου Ηλείας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΥΡΓΟΥ
      
   1.747.700,00 €
      
   37
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από πηγές Λάμπρα μέχρι αντλιοστάσιο Δ.Κ. Αστακού (Τμήμα από Χ.Θ.: 0+000  
   Πηγές Λάμπρα έως Χ.Θ.:3+880 αύλακας αρδευτικού)
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
      
   1.209.677,42 €
      
   38
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης στις Περιοχές Προσφυγικά – Ψαροφάι – Ταραμπούρα    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΑΤΡΕΩΝ
      
   3.000.000,00 €
      
   39
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Βελτίωση και επέκταση δικτύων ύδρευσης των Δ.Δ. (Τ.Κ.) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
      
   1.610.000,00 €
      
   40
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Περιοχής Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
      
   1.203.387,10 €
      
   41
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Αιγίου)
      
   2.999.448,00 €
      
   42
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αναβάθμιση και επέκταση δικτύων ύδρευσης Δήμου Πηνειού    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΗΝΕΙΟΥ
      
   1.872.149,67 €
      
   43
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αναβάθμιση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου Δήμου Ήλιδας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΗΛΙΔΑΣ
      
   2.435.187,10 €
      
   44
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης οικισμών Κηπουρειού και Πριονίων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΓΡΕΒΕΝΩΝ
      
   3.000.000,00 €
      
   45
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Βελτίωση υποδομών ύδρευσης σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Καστοριάς    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
      
   1.858.709,68 €
      
   46
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Έργα βελτίωσης ύδρευσης και  
   ΑΠΕ Δήμου Άργους Ορεστικού
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
      
   2.022.206,44 €
      
   47
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Δήμου Σερβίων-Βελβεντού    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΕΡΒΙΩΝ-
   ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
      
   3.000.000,00 €
      
   48
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Αναβάθμιση των υποδομών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Δεσκάτης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΔΕΣΚΑΤΗΣ
      
   1.994.544,51 €
      
   49
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ύδρευση Δήμου Εορδαίας    
   Δ.Ε.Υ.Α
   ΕΟΡΔΑΙΑΣ (Πτολεμαϊδας)    
   2.527.822,57 €
      
   50
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη βελτίωση υποδομών ύδρευσης στη Δ.Ε. Φλώρινας Δήμου Φλώρινας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΦΛΩΡΙΝΑΣ
      
   2.149.700,00 €
      
   51
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και εξασφάλισης επάρκειας του δικτύου ύδρευσης Δήμου Πρεσπών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΡΕΣΠΩΝ
      
   1.469.850,00 €
      
   52
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Νέο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης οικισμών ΔΕ Ελλησπόντου Δήμου Κοζάνης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΟΖΑΝΗΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   53
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων Αμυνταίου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
      
   1.435.282,26 €
      
   54
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ύδρευση Λουκομίου Δήμου Βοϊου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΒΟΪΟΥ
      
   390.427,42 €
      
   55
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
      
   3.599.844,00 €
      
   56
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Προμήθεια,εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για τον έλεγχο διαρροών-ποιότητας- απολύμανσης πόσιμου νερού και την αυτόματη-απομακρυσμένη διαχείριση του Η/Μ εξοπλισμού στο εξωτερικό υδραγωγείο της ΔΕ Φαναρίου του Δήμου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΑΡΓΑΣ
      
   302.531,48 €
      
   57
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Συμπληρωματικά έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΩΓΩΝΙΟΥ
      
   375.806,45 €
      
   58
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Βελτιώσεις-επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΡΤΑΙΩΝ
      
   3.000.000,00 €
      
   59
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Βελτίωση υποδομών δικτύου ύδρευσης Δήμου Ηγουμενίτσας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
      
   2.995.000,00 €
      
   60
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Ύδρευση Δήμου Πρέβεζας Φάση  
   Β’
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΡΕΒΕΖΑΣ
      
   1.540.000,00 €
      
   61
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης Δήμου Δωδώνης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΔΩΔΩΝΗΣ
      
   3.182.610,12 €
      
   62
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΑΡΓΑΣ
      
   5.696.966,56 €
      
   63
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τσεπέλοβου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΖΑΓΟΡΙΟΥ
      
   447.580,65 €
      
   64
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   1. Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς & αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Δονάτου 2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΟΥΛΙΟΥ
      
   2.307.903,22 €
      
   65
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Φιλιατών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΦΙΛΙΑΤΩΝ
      
   1.679.000,00 €
      
   66
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Έργα ύδρευσης Δήμου  
   Αλοννήσου – εσωτερικά δίκτυα
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
      
   2.661.290,32 €
      
   67
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Προμήθεια εγκατάσταση και  
   θέση σε λειτουργία συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος- τηλεχειρισμός), παρακολούθησης και αυτόματου ελέγχου υδραυλικών και λειτουργικών παραμέτρων κεντρικού συστήματος τροφοδοσίας
   δικτύου ύδρευσης του Δήμου
   Παλαμά
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΑΛΑΜΑ
      
   1.123.000,00 €
      
   68
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Δήμου Τεμπών    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΕΜΠΩΝ
      
   3.000.000,00 €
      
   69
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Βελτίωση υποδομών δικτύου  
   ύδρευσης Δήμου Κιλελέρ
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΙΛΕΛΕΡ
      
   2.997.805,48 €
      
   70
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης του κέντρου της πόλης των Τρικάλων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΡΙΚΑΛΩΝ
      
   3.000.000,00 €
      
   71
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντικατάσταση δικτύου  
   αμιαντοσωλήνων οικισμού Νέου
   Κλήματος
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΚΟΠΕΛΟΥ
      
   1.215.000,00 €
      
   72
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέχγου διαρροών δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς,    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ
      
   2.634.100,00 €
       Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του  
   ΔήμοΒόλου
            
   73
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Αγιάς    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΓΙΑΣ
      
   2.287.096,77 €
      
   74
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών-ενίσχυση διατομών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Λάρισας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
      
   3.000.000,00 €
      
   75
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του συστήματος ύδρευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Καρδίτσας (Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλας-Αρτεσιανού)    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
      
   2.600.000,00 €
      
   76
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΟΦΑΔΩΝ
      
   553.534,59 €
      
   77
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας και τον έλεγχο των διαρροών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
      
   992.470,00 €
      
   78
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην ΤΚ Παλαιομοναστήρου (ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΥΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
      
   805.241,94 €
      
   79
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΚΙΑΘΟΥ
      
   970.000,00 €
      
   80
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Επέκταση-αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τυρνάβου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΥΡΝΑΒΟΥ
      
   3.000.000,00 €
      
   81
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντικαταστάσεις υδρεύσεων ΔΕ Παμίσου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
      
   2.991.935,48 €
      
   82
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Εκσυγχρονισμός Υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
      
   3.000.000,00 €
      
   83
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Δ.Κ. Ελασσόνας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   84
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος στο Δήμο Νοτίου Πηλίου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
      
   3.626.376,00 €
      
   85
      
   ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
   Βελτίωση ύδερυσης Παρελίων  
   Κέρκυρας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΕΡΚΥΡΑΣ
      
   1.782.655,29 €
      
   86
      
   ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
   Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγ. Λέοντας – Έξω Χώρα (Τμήμα 1)    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
      
   390.500,00 €
      
   87
      
   ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
   Βελτίωση υποδομών ύδρευσης  
   Δήμου Λευκάδας
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΛΕΥΚΑΔΑΣ
      
   1.892.000,00 €
      
   88
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών, εξοικονόμηση νερού και  
   ενέργειας στα υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της δημοτικής ενότητας Λαγκαδά Δήμου Λαγκαδά
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΑΓΚΑΔΑ
      
   1.362.005,00 €
      
   89
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Αντικατάσταση τμημάτων δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Σιντικής – Βελτίωση εγκαταστάσεων ύδρευσης τηλεμετρίας και έλεγχος διαρροών    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΙΝΤΙΚΗΣ
      
   2.999.758,00 €
      
   90
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μονάδα πρωτοβάθμιας επεξεργασίας νερού    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΝΑΟΥΣΑΣ
      
   2.231.731,12 €
      
   91
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου και ηλεχειρισμού εγκαταστάσεων ύδρευσης και αναβάθμιση υποδομών Η/Μ εξοπλισμού δημοτικής ενότητας Ανατολικού Ολύμπου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ (Ανατ. Ολύμπου)
      
   2.491.291,92 €
      
   92
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Κασσάνδρας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   93
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Ανόρυξη νέων υδρευτικών  
   γεωτρήσεων-επέκταση & αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Πέλλας & προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης της ΔΕ Πέλλας του Δήμου Πέλλας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΕΛΛΑΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   94
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Υδροδότηση πρώην Δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές Πάικου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΑΙΟΝΙΑΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   95
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Κατασκευή εξωτερικών αγωγών ύδρευσης και εξωτερικών υδραγωγείων δημοτικών ενοτήτων Μαδύτου και Απολλωνίας του Δήμου Βόλβης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΒΟΛΒΗΣ (Αγ. Γεωργίου)
      
   2.749.000,00 €
      
   96
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αναβάθμιση συνθηκών ύδρευσης  
   Δήμου Πύδνας-Κολινδρού
      
   ΔΗΜΟΣ
   ΠΥΔΝΑΣ-  
   ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
      
   1.325.820,40 €
      
   97
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Κουφαλίων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
      
   2.972.024,97 €
      
   98
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης οικισμών Λητής, Δρυμού και τμήματος Μελισσοχωρίου Διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
      
   2.950.000,00 €
      
   99
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Εκσυγχρονισμός δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Μακροχωρίου Δήμου Βέροιας (3η φάση-ολοκλήρωση)    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΒΕΡΟΙΑΣ
      
   2.730.000,00 €
      
   100
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Κατασκευή Εξωτερικών Δικτύων  
   Ύδρευσης στις Τ.Κ. Άγρα- Τ.Κ. Μεσημερίου
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΕΔΕΣΣΑΣ
      
   394.308,94 €
      
   101
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Προμήθεια , εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεχειρισμού, τηλεελέγχου και παρακολούθησης διαρροών του πόσιμου νερού στις Δ.Ε. Αντιγονίδων, Μελίκης και Πλατέως του Δήμου Αλεξάνδρειας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
      
   1.521.500,00 €
      
   102
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλε-ελέγχου  
   / τηλεχειρισμού) στα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης και δράσεις Α.Π.Ε. της Δ.Ε.Υ.Α. Ηράκλειας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
      
   2.955.645,16 €
      
   103
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
      
   2.902.793,55 €
      
   104
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
      
   2.727.494,33 €
      
   105
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Ανορύξεις – Αξιοποιήσεις υδρευτικών γεωτρήσεων Δ.Ε. Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   106
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Ύδρευση πολεοδομικού συγκροτήματος Κιλκίς – Διυλιστήριο    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΙΛΚΙΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   107
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Ύδρευση περιοχής επέκτασης οικισμού Θέρμης Δ. Θέρμης (εσωτερικό δίκτυο)    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΘΕΡΜΗΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   108
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  
   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Έργα ύδρευσης στο Δήμο  
   Σκύδρας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΚΥΔΡΑΣ
      
   1.228.517,74 €
      
   109
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγωγοί μεταφοράς νερού πόλης  
   Κατερίνης
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
      
   2.782.258,00 €
      
   110
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Εκσυγχρονισμός, βελτιστοποίηση και έλεγχος διαρροών δικτύων ύδρευσης Δήμου Ν. Ζίχνης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ
      
   2.258.712,55 €
      
   111
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ύδρευση Κρηνίδας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
      
   1.269.796,99 €
      
   112
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Αλμωπίας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΛΜΩΠΙΑΣ
      
   2.707.926,18 €
      
   113
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αναβάθμιση Διυλιστηρίου  
   Λιτόχωρου
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
      
   508.708,08 €
      
   114
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης Δήμου Οροπέδιου Λασιθίου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
      
   3.714.017,00 €
      
   115
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αντικατάσταση και επέκταση δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Βισταγή, Βρύσες, Μέρωνας, Μοναστηράκι, Νίθαυρη και Οψιγιάς Δήμου Αμαρίου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΜΑΡΙΟΥ
      
   1.118.700,00 €
      
   116
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Βελτίωση υποδομών ύδρευσης σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σφακίων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΦΑΚΙΩΝ
      
   2.165.463,95 €
      
   117
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΡΧΑΝΩΝ –
   ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
      
   3.695.966,51 €
      
   118
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης  
   Μοιρών
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΦΑΙΣΤΟΥ
      
   2.997.369,25 €
   119 ΚΡΗΤΗΣ Έργα ύδρευσης Δήμου Ρεθύμνου Δ.Ε.Υ.Α ΡΕΘΥΜΝΟΥ 3.000.000,00 €    
   120
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Ύδρευση αστικής- τουριστικής περιοχής από Γεωργιούπολη έως Καβρό και του ανατολικού τμήματος ΔΕ Βάμου Δήμου Αποκορώνου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
      
   2.830.770,32 €
      
   121
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
      
   1.346.902,69 €
      
   122
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αξιοποίηση Γεώτρησης Δαμοβόλου για την ενίσχυση των Υδραγωγείων των οικισμών Δαμοβόλου-Αβδανίτες-Κεφάλι- Αλιάκες-Αγ.Μάμας-Αργουλιό- Καστρί-Αβδελά- Υδραγωγείο Εξαντής-Μελιδόνι_Πέραμα    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
      
   2.019.354,84 €
      
   123
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αντικατάσταση, επέκταση και αναβάθμιση υποδομών δικτύου ύδρευσης Παλαιόχωρας Δ.Ε. Πελεκάνου Π.Ε. Χανίων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΕΛΙΝΟΥ
      
   620.967,74 €
      
   124
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Νέα έργα υποδομών της ΔΕΥΑΒΑ σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά, Π.Ε. Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΞΟΝΑ ΧΑΝΙΩΝ
      
   3.000.000,00 €
      
   125
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Ιεράπετρας από πηγές Σαρακίνας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   126
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης Δήμου Μαλεβιζίου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
      
   2.892.885,00 €
      
   127
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Γόρτυνας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΓΟΡΤΥΝΑΣ
      
   3.714.017,00 €
      
   128
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Βελτίωση και ενίσχυση υποδομών ύδρευσης του Δήμου Αγίου Νικολάου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
      
   2.993.000,00 €
      
   129
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αντικατάσταση του δικτύου διανομής ύδατος στον οικισμό Γουρνών του Δήμου Χερσονήσου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
      
   2.571.200,00 €
      
   130
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Έργα βελτίωσης δικτύων ύδρευσης Δήμου Ανωγείων Κρήτης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΝΩΓΕΙΩΝ
      
   2.801.757,81 €
      
   131
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών και αναβάθμιση εσωτερικών δικτύων διανομής πόσιμου νερού Δήμου Κισσάμου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΙΣΣΑΜΟΥ
      
   3.388.716,47 €
      
   132
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Κατασκευή νέου δικτύου  
   ύδρευσης Ποισσών και προμήθεια συστήματος ελέγχου δικτύων ύδρευσης Κέας
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΕΑΣ
      
   1.598.348,00 €
      
   133
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Προμήθεια συστήματος ελέγχου διαρροών, εξασφάλισης επάρκειας και βελτίωσης ποιότητας δικτύου ύδερυσης Δήμου Κύθνου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΥΘΝΟΥ
      
   3.717.047,56 €
      
   134
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Προμήθεια – Εγκατάσταση μονάδων Αφαλάτωσης και Συστήματος ελέγχου δικτύων διανομής νερού Δήμου Ιητών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΙΗΤΩΝ
      
   2.323.576,48 €
      
   135
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Προμήθεια και Εγκατάσταση  
   εξοπλισμού για τη βελτίωση διαχείρισης δικτύου ύδρευσης Δήμου Λέρου
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΛΕΡΟΥ
      
   3.716.493,28 €
      
   136
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Προμήθεια δύο φορητών  
   μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στη Φολέγανδρο
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
      
   620.000,00 €
      
   137
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Αναβάθμιση υδρευτικού συστήματος για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας πόσιμου νερού στην περιοχή ευθύνης της ΔΕΥΑ Δήμου Κω    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΩ
      
   3.000.000,00 €
      
   138
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Σύνδεση δικτύου ύδρευσης Αγ. Υπακοής με το δίκτυο αφαλάτωσης και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης υδατικού ισοζυγίου και ελέγχου ποιότητας σε ζώνες του υφιστάμενου δικτύου μεταφοράς και διανομής του πόσιμου νερού του Δήμου Πάρου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΑΡΟΥ
      
   3.000.000,00 €
      
   139
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Σύστημα εξοικονόμησης, διασφάλισης επάρκειας και βελτίωσης ποιότητας πόσιμου νερού Δήμου Καρπάθου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΑΡΠΑΘΟΥ
      
   3.372.800,00 €
      
   140
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Ύδρευση οικισμών Εμπορείου και  
   Νικείων του Δήμου Νισύρου
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΙΣΥΡΟΥ
      
   1.493.548,39 €
      
   141
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Προμήθεια συστήματος παρακολούθησης ποιότητας ύδατος και μείωσης απωλειών δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Καλύμνου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΑΛΥΜΝΟΥ
      
   2.339.830,23 €
      
   142
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης Αντιπάρου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
      
   434.000,00 €
   143 ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δίκτυα ύδρευσης Δήμου Κιμώλου ΔΗΜΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ 2.411.000,00 € 144 ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Έργα βελτίωσης ύδρευσης Τήνου ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ 1.393.000,00 €    
   145
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Κατασκευή δικτύου ύδρευσης περιοχής Αιγιάλης Αμοργού    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΜΟΡΓΟΥ
      
   1.678.000,00 €
      
   146
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης Δήμου Μήλου και περιορισμός διαρροών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΜΗΛΟΥ
      
   1.489.946,80 €
      
   147
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Προμήθεια συστήματος ελέγχου καταναλώσεων, βελτίωσης λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και μείωσης των απωλειών ποσιμου νερού του Δήμου Σίφνου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΙΦΝΟΥ
      
   3.327.355,24 €
      
   148
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Σύστημα διαχείρισης και τηλεεποπτείας υδρευτικού δικτύου Δήμου Θήρας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΘΗΡΑΣ ΚΥΚΛ.
      
   2.999.621,00 €
      
   149
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος ύδρευσης του δικτύου ύδρευσης Ανω Μέρας της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΥΚΟΝΟΥ
      
   805.700,00 €
      
   150
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Βελτίωση υποδομών δικτύων ύδρευσης Δήμου Ευρώτα    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΕΥΡΩΤΑ
      
   2.157.837,60 €
      
   151
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Διαδικτύωση αγωγών ύδρευσης  
   Δήμου Κορινθίων Β Φάση
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΟΡΙΝΘΟΥ
      
   3.000.000,00 €
      
   152
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Σύστημα τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών ύδρευσης Δήμου Κυνουρίας και αντικατάσταση υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης εξ αμιάντου στους οικισμούς Άστρος, Παράλιο Άστρος, Καστρί , Βέρβαινα και Άγιος Ανδρέας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΒΟΡEΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
      
   2.587.300,77 €
      
   153
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης του συνδέσμου των Τ.Κ. Αρτεμισίου, Κάψια, Λουκά, Σηνιάδων της Δ.Ε. Μαντινείας, Νεοχωρίου, Ζευγολατιού της Δ.Ε. Κορυθίου και Αγίου Βασιλείου, Πελάγους της Δ.Ε. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης    
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
      
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΘΥΔΡΙΟΥ
      
   2.502.723,58 €
      
   154
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Έργα ενίσχυσης δικτύου ύδρευσης Δήμου Πύλου- Νέστορος    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   155
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Διαδικτυακή υδροδότηση  
   τοπικών κοινοτήτων Δ.Ε. Σικυωνίων
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
      
   3.790.000,00 €
      
   156
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Προμήθεια συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μεγαλόπολης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
      
   979.600,00 €
      
   157
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τηλεματικού συστήματος διαχείρισης πιέσεων, ελέγχου διαρροών και παρακολούθησης ποιότητας νερού εσωτερικών δικτύων ύδρευσης ΔΕΥΑ Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –
   ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   158
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλόκαστρου-τμήμα 5    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –
   ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
      
   497.500,00 €
      
   159
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση Δήμου Ανατολικής Μάνης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
      
   976.000,00 €
      
   160
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ναυπλιέων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
      
   2.225.000,00 €
      
   161
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Έργα ύδρευσης στο Δήμο  
   Σπάρτης
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΠΑΡΤΗΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   162
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Βελτίωση Ποιοτικών Χαρακτηριστικών Πόσιμου Νερού του Δήμου Άργους – Μυκηνών  
   και Υδροδότηση Δ.Ε. Κουτσοποδίου και Τ.Κ. Σκαφιδακίου Δήμου Άργους – Μυκηνών από τις Πηγές Λέρνης
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
      
   2.779.000,00 €
      
   163
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Γορτυνίας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
      
   3.346.296,00 €
      
   164
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Κατασκευή δικτύου ύδρευσης και μεταφορά νερού στις Τ.Κ. Κολλινων – Αγίας Βαρβάρας Δήμου Τρίπολης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΡΙΠΟΛΗΣ
      
   497.276,42 €
      
   165
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Έργα βελτίωσης Δικτύου  
   Ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
      
   3.000.000,00 €
      
   166
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αντικατάσταση καταθλιπτικού αγωγού συνδέσμου από Αγ. Φλώρο εώς δεξαμενή ΤΚ Μελιγαλά και αγωγών ύδρευσης στις ΤΚ Διαβολιτσίου, Μίλα και Σκάλας Δήμου Οιχαλίας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΟΙΧΑΛΙΑΣ
      
   2.076.612,90 €
      
   167
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού πηγών Πλάτης της Δ.Ε. Φιλιατρών    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
      
   380.000,00 €
      
   168
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ερέτριας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΕΡΕΤΡΙΑΣ
      
   2.994.093,00 €
      
   169
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου διαρροών και κεντρικού συστήματος τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης Δήμου Δελφών    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΔΕΛΦΩΝ
      
   1.216.828,99 €
      
   170
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση δικτύου ύδρευσης  
   Δήμου Καρπενησίου
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
      
   1.598.335,48 €
      
   171
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Σύστημα ελέγχου διαρροών & εξοικονόμησης ενέργειας δικτύων ύδρευσης Δήμου Αγράφων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΓΡΑΦΩΝ
      
   3.711.820,96 €
      
   172
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος διαχείρισης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Καμένων Βούρλων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
      
   3.720.000,00 €
      
   173
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης  
   και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών Δήμου Λιβαδειάς
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
      
   2.548.714,93 €
      
   174
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, ελέγχου διαρροών, εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας δικτύου ύδρευσης Κύμης Αλιβερίου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
      
   2.943.104,00 €
      
   175
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αναβάθμιση Δικτύων Ύδρευσης  
   Δήμου Χαλκιδέων
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
      
   1.468.000,00 €
      
   176
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Σύστημα τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροώνστο δίκτυο ύδρευσης Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ- ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
      
   1.008.957,00 €
      
   177
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Σκύρου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΚΥΡΟΥ
      
   1.399.261,25 €
      
   178
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αναβάθμιση υποδομών συστήαμτος υδροδότησης Δήμου Λοκρών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΛΟΚΡΩΝ
      
   3.517.950,58 €
      
   179
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΛΙΑΡΤΟΥ
      
   1.035.594,41 €
      
   180
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης  
   Γιάλτρων
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ
      
   804.878,04 €
      
   181
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Διαχείριση πόσιμου νερού περιοχών Σπερχειάδας- Μακρακώμης και Υπάτης    
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Ο.Τ.Α. Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ από Πηγές «Κανάλια» Πύργου Υπάτης    
   3.250.000,00 €
      
   182
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης ΤΚ Πλατυστόμου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
      
   600.000,00 €
      
   183
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Βελτίωση ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων Δήμου Δωρίδος/Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού για τον έλεγχο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, των διαρροών, της απολύμανσης και της ποιότητας του πόσιμου νερού    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΔΩΡΙΔΟΣ
      
   3.021.670,15 €
      
   184
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Δομοκού    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΔΟΜΟΚΟΥ
      
   2.967.444,00 €
      
   185
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Εμπλουτισμός ύδρευσης Ψαχνών-  
   Καστέλας-Τριάδας
      
   ΔΗΜΟΣ
   ΔΙΡΦΥΩΝ-  
   ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
      
   2.140.322,58 €
     ΣΥΝΟΛΟ       422.020.501,02 €    
   ΠΙΝΑΚΑΣ 2 (Πρόσκληση II: Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και
   την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης)
      
   Α/Α
      
   Περιφέρεια
      
   Τίτλος
   Είδος Κύριου Έργου    
   Κύριος Έργου
      
   Ποσό
   Χρηματοδότησης
      
   1
      
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
   Αναβάθμιση και αντικατάσταση του εγκατεστημένου Η/Μ εξοπλισμού της ΕΕΛ Αλεξανδρούπολης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
      
   4.450.000,00 €
      
   2
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης μονάδας ΕΕΛ Δήμου Κομοτηνής    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
      
   5.650.245,64 €
      
   3
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και ΕΕΛ για τον οικισμό Σελέρου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΒΔΗΡΩΝ (Βιστωνίδος)
      
   4.290.322,46 €
      
   4
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων Τ.Δ. Ν. Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΝΕΣΤΟΥ
      
   2.700.000,00 €
      
   5
      
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
   Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων στο Δήμο Ορεστιάδας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
      
   2.720.000,00 €
      
   6
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Σκάλας Καλλιράχης, Σκάλας Σωτήρος    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΘΑΣΟΥ
      
   3.000.000,00 €
      
   7
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων οικισμού Πλάκας – ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου, κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων, επέκταση και ένταξη τριτοβάθμιας επεξεργασίας ΕΕΛ Κερατέας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ (ΤΗΛ)
      
   5.000.000,00 €
      
   8
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Προμήθεια αναβάθμισης  
   λειτουργίας ΕΕΛ Μεθάνων
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
      
   987.794,00 €
      
   9
      
   ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών νότιας περιοχής Δ.Ε. Μυτιλήνης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΕΣΒΟΥ
      
   5.000.000,00 €
      
   10
      
   ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Έργα επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Οινουσών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
      
   1.817.260,52 €
      
   11
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Ολοκλήρωση αποχετευτικών έργων λυμάτων παραλιμνίων οικισμών Τριχωνίδας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΓΡΙΝΙΟΥ
      
   5.000.000,00 €
      
   12
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Βελτίωση βασικών περιβαλλοντικών υποδομών για την διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
      
   5.000.000,00 €
      
   13
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-
   ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
      
   3.255.412,92 €
      
   14
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (Αιγίου)
      
   5.000.000,00 €
      
   15
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Αντιρρίου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
      
   1.700.000,00 €
      
   16
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Δήμων Ανδραβίδας- Κυλλήνης και Πηνειού και σύνδεσή τους με την υφιστάμενη ΕΕΛ Λεχαινών    
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
      
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»
      
   6.233.000,00 €
      
   17
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου στους οικισμούς Φαρρών και Βασιλικού του Δήμου Ερυμάνθου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
      
   1.360.000,00 €
      
   18
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων οικισμών Δήμου Ήλιδας στην ΕΕΛ Αμαλιάδας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΗΛΙΔΑΣ
      
   2.500.000,00 €
      
   19
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Εσωτερική Αποχέτευση ΤΚ Σκλήθρου Δήμου Αμύνταιου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
      
   1.606.330,64 €
      
   20
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Σιάτιστας Ν. Κοζάνης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΒΟΪΟΥ
      
   5.454.389,14 €
      
   21
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού  
   ΕΕΛ Άρτας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΡΤΑΙΩΝ
      
   570.000,00 €
      
   22
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Βελτίωση και ανάπτυξη βασικών  
   υφιστάμενων περιβαλλοντικών υποδομών για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας -Ιωάννινα
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
      
   5.000.000,00 €
      
   23
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Αναβάθμιση της υφιστάμενης  
   Ε.Ε.Λ της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
      
   3.826.751,00 €
      
   24
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Έργα αναβάθμισης Η/Μ  
   εξοπλισμού Ε.Ε.Λ Τρικάλων
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΡΙΚΑΛΩΝ
      
   3.410.000,00 €
      
   25
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Εξοπλισμός Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας Εκροών ΕΕΛ Παλαμά    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΑΛΑΜΑ
      
   724.000,00 €
      
   26
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Δίκτυο Αποχέτευσης Τ.Κ. Φαρκαδόνας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
      
   3.834.219,66 €
      
   27
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τ.Δ. Γλώσσας Σκοπέλου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΚΟΠΕΛΟΥ
      
   4.245.500,00 €
      
   28
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αναβάθμιση της ΕΕΛ Βόλου    
   Δ.Ε.Υ.Α
   ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ    
   2.593.243,64 €
   29 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δίκτυα αποχέτεσης Τ.Κ. Ομολίου Δ.Ε.Υ.Α ΑΓΙΑΣ 2.803.610,46 €    
   30
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και ΕΕΛ Κοιλάδας και αναβάθμιση ΗΜ εξοπλισμού ΕΕΛ Λάρισας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
      
   3.266.949,00 €
      
   31
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης  
   ακαθάρτων και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών εντός λεκάνης απορροής της Λίμνης Ν. Πλαστήρα
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
      
   9.419.130,74 €
      
   32
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και ΕΕΛ στην Δ.Κ. Γόννων του Δήμου Τεμπών    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΕΜΠΩΝ
      
   4.763.862,07 €
      
   33
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών – Τρούλου Σκιάθου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΚΙΑΘΟΥ
      
   3.780.000,00 €
      
   34
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Αγ. Γεωργίου και Αερινού και αγωγών μεταφοράς    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
      
   2.400.000,00 €
      
   35
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Προμήθεια-εγκατάσταση και λειτουργική σύνδεση εξοπλισμού για την αναβάθμιση ΕΕΛ Καρδίτσας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
      
   1.829.785,00 €
      
   36
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Τυρνάβου και κατασκευή Φ/Β πάρκου στο Δήμο Τυρνάβου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΥΡΝΑΒΟΥ
      
   3.850.000,00 €
      
   37
      
   ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
   Προμήθεια Η/Μ εξοπλισμού της υφιστάμενης ΕΕΛ της ΔΕΥΑ Ζακύνθου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
      
   3.250.100,00 €
      
   38
      
   ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
   Ανανέωση και βελτίωση ΕΕΛ  
   πόλης Κέρκυρας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΕΡΚΥΡΑΣ
      
   5.000.000,00 €
      
   39
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τ.Κ. Ολύνθου Δήμου Πολυγύρου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
      
   3.265.281,95 €
      
   40
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Έργα αποχέτευσης στο Δήμο  
   Σκύδρας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΚΥΔΡΑΣ
      
   4.374.912,15 €
      
   41
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
      
   4.844.000,00 €
      
   42
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Αναβάθμιση εγκαταστάσεως επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Αιγινίου και Καταχα Δήμου Πύδνας-Κολινδρού    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΥΔΝΑΣ-
   ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
      
   993.984,00 €
      
   43
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Δημοτικής Κοινότητας Προχώματος Δήμου Χαλκηδόνος    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
      
   3.825.231,27 €
      
   44
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης της Τ.Κ. Διαβατού του Δήμου Βέροιας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΒΕΡΟΙΑΣ
      
   3.798.387,10 €
      
   45
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Έργα αποχέτευσης οικισμών Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας διευρυμένου Δήμου Ωραικάστρου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
      
   4.730.229,13 €
      
   46
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κατασκευή ΕΕΛ και εσωτερικού  
   δικτύου αποχέτευσης Άρνισσας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΕΔΕΣΣΑΣ
      
   3.960.561,03 €
      
   47
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Αναβάθμιση Η/Μ εξοπλισμού αντλιοστασίων λυμάτων Κιλκίς και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο συμψηφισμού    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΙΛΚΙΣ
      
   551.039,07 €
      
   48
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Κατασκευή Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Αγίου Πέτρου, Βαφειοχωρίου και Ποντοηράκλειας Δήμου Παιονίας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΑΙΟΝΙΑΣ
      
   2.862.615,98 €
      
   49
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Τ.Κ. Πορταριάς Δήμου Νέας Προποντίδας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
      
   5.000.000,00 €
      
   50
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων Λακκιάς και συνδετήριου με συλλεκτήρα Λουτρών Θέρμης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΘΕΡΜΗΣ
      
   1.305.054,15 €
      
   51
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Κατασκευή αποχέτευσης και ΕΕΛ της Τ.Κ. Αθύρων του Δήμου Πέλλας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΕΛΛΑΣ
      
   4.011.576,31 €
      
   52
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Βελτίωση- Αναβάθμιση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Ηρακλείου και ΕΕΛ και διάθεση λυμάτων του οικισμού Κάτω Ασιτών του Δήμου Ηρακλείου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
      
   4.336.639,67 €
      
   53
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αποχέτευση ακαθάρτων Δ.Ε. Ακρωτηρίου, περιοχή Χωραφάκια- Σταυρός    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΧΑΝΙΩΝ
      
   5.000.000,00 €
      
   54
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. σε οικισμούς του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΡΧΑΝΩΝ –
   ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
      
   4.990.000,00 €
      
   55
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Έργα διαχείρισης λυμάτων Δήμου  
   Βιάννου
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΒΙΑΝΝΟΥ
      
   3.620.464,17 €
      
   56
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Έργα αποχέτευσης σε οικισμούς Δ’ προτεραιότητας στο Δήμο Ρεθύμνου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΡΕΘΥΜΝΟΥ
      
   5.000.000,00 €
      
   57
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Έργα διαχείρισης λυμάτων οικισμών Μαράθου, Γωνίων και Αστυρακίου Δήμου Μαλεβιζίου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
      
   1.354.978,71 €
      
   58
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Βορείου Άξονα Χανίων για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΞΟΝΑ ΧΑΝΙΩΝ
      
   8.500.000,00 €
      
   59
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αναβάθμιση ΕΕΛ Σητείας- Επαναχρησιμοποίηση εκροής για άρδευση    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΗΤΕΙΑΣ
      
   3.132.000,00 €
      
   60
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Υποδομές αποχέτευσης περιοχών  
   Βαθύ, Αμμουδάρας, Αλμυρού
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
      
   2.768.145,91 €
      
   61
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού  
   Μελιδόνι
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
      
   920.000,00 €
      
   62
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ΒΙΟ.ΚΑ. Παροικιάς Πάρου με σκοπό την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίησή τους για άρδευση χωρίς περιορισμούς    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΠΑΡΟΥ
      
   1.085.006,34 €
      
   63
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Κατασκευή δικτύων αποχέτεσης οικισμών Όρμου Αιγιάλης και Λαγκάδας και εγκατάστασεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) περιοχής Αιγιάλης Δήμου Αμοργού    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΜΟΡΓΟΥ
      
   5.000.000,00 €
      
   64
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Αποχέτευση οικισμών Αγίας Παρασκευής και Μονόλιθου Δήμου Θήρας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΘΗΡΑΣ ΚΥΚΛ.
      
   3.037.500,00 €
      
   65
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Επέκταση Βιoλογικού Καθαρισμού Αλογομάνδρας Μυκόνου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΥΚΟΝΟΥ
      
   4.830.000,00 €
      
   66
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Δίκτυα αποχέτευσης και αναβάθμιση ΕΕΛ Δήμου Κιμώλου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΙΜΩΛΟΥ
      
   4.827.885,41 €
      
   67
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Αναβάθμιση και επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων πόλεως Κω με σκοπό την αύξηση της επαναχρησιμοποιούμενης εκροής για επωφελείς χρήσεις    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΩ
      
   5.000.000,00 €
      
   68
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Γορτυνίας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
      
   3.898.387,09 €
      
   69
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αναβάθμιση λειτουργίας ΕΕΛ Μεγαλόπολης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
      
   1.520.000,00 €
      
   70
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΡΙΠΟΛΗΣ
      
   10.950.593,26 €
      
   71
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Βελτίωση βασικών περιβαλλοντικών υποδομών επεξεργασίας των λυμάτων Δήμου Μονεμβασίας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
      
   4.137.794,40 €
      
   72
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού  
   ΕΕΛ Ξυλοκάστρου
      
   Δ.Ε.Υ.Α
   ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –  
   ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
      
   1.017.586,00 €
      
   73
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αποχέτευση ακαθάρτων Τ.Κ. Τσουκαλαίικων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΟΙΧΑΛΙΑΣ
      
   1.202.692,28 €
      
   74
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Έργα αποχέτευσης λυμάτων στην περιοχή ευθύνης της ΔΕΥΑ Ναυπλίου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
      
   2.976.116,75 €
      
   75
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αναβάθμιση Η/Μ εξοπλισμού της εγακατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Άργους Ναυπλίου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
      
   3.110.000,00 €
      
   76
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης  
   ακαθάρτων στον οικισμό
   Μαυροβουνίου πόλεως Γυθείου
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
      
   2.919.882,73 €
      
   77
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Εργα βελτίωσης αποχέτευσης  
   ακαθάρτων Δήμου Καλαμάτας
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
      
   2.470.557,60 €
      
   78
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου (συμπεριλαμβανομένων των αντλιοστασίων)    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
      
   2.309.518,49 €
      
   79
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αναβάθμιση και επέκτασης της  
   εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ Λιβαδειάς)
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
      
   5.000.000,00 €
      
   80
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αναβάθμιση υποδομών  
   διαχείρισης αστικών λυμάτων
   Δήμου Χαλκιδέων
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
      
   3.290.000,00 €
      
   81
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήλεσι, στον Άγιο Θωμά και στο Κλειδί και εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς στην ΕΕΛ Σχηματαρίου / Οινοφύτων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΤΑΝΑΓΡΑΣ
      
   3.300.000,00 €
      
   82
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αποχέτευση ακαθάρτων και ΕΕΛ  
   οικισμών Ν. Στύρων, Στύρων
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΑΡΥΣΤΟΥ
      
   9.348.611,44 €
      
   83
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων(ΕΕΛ) οικισμού Ερέτριας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΕΡΕΤΡΙΑΣ
      
   13.672.240,53 €
      
   84
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και κεντρικών συλλεκτήρων αποχέτευσης Δ.Ε. Αυλώνος    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
      
   5.000.000,00 €
      
   85
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Επαναχρησιμοποίηση Υγρών Αποβλήτων Ε.Ε.Λ. Λαμίας – Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και Αγωγός Μεταφοράς Φραντζή και αναβάθμιση Η/Μ    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΑΜΙΑΣ
      
   5.000.000,00 €
      
   86
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Ασπούς-Αχερούνες-Λιναριά και σύνδεση με ΕΕΛ    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΚΥΡΟΥ
      
   1.379.023,26 €
      
   87
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αποχέτευση λυμάτων παραλιακών οικισμών Δ.Ε. Ευπάλιου Δήμου Δωρίδος    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΔΩΡΙΔΟΣ
      
   5.000.000,00 €
     ΣΥΝΟΛΟ       331.720.403,07 €    
   ΠΙΝΑΚΑΣ 3 (Πρόσκληση III: Αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ))
      
   A/A
      
   Περιφέρεια
      
   Τίτλος
   Είδος  
   Κύριου
   Έργου
      
   Κύριος Έργου
      
   Ποσό
   Χρηματοδότησης
      
   1
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση «Μαυρότοπος» του Δ. Αλεξανδρούπολης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
      
   2.448.969,80 €
      
   2
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στο Πίσω  
   Λιβάδι Μάρπησσας
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΑΡΟΥ
      
   320.000,00 €
      
   3
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
      
   1.305.000,00 €
     ΣΥΝΟΛΟ       4.073.969,80 € ΠΙΝΑΚΑΣ 4 (Πρόσκληση IV: Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις) Α/Α Περιφέρεια Τίτλος Είδος Κύριου Έργου Κύριος Έργου Ποσό  
   Χρηματοδότησης
   1 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Κομοτηνής ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 868.000,00 € 2 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Τυχερού – Θυμαριάς ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 870.000,00 € 3 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ 860.000,00 € 4 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Δοξάτου ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ 868.000,00 € 5 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Οδική σύνδεση οικισμού  
   Πύργου με ΒΙ.ΠΕ. Ορεστιάδας
   ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ 868.000,00 € 6 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 868.000,00 € 7 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Αγροτική Οδοποιία Δήμου  
   Παγγαίου
   ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ 868.000,00 € 8 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Επεμβάσεις βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Αβδήρων ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ 770.000,00 € 9 ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  
   & ΘΡΑΚΗΣ
   Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Ιάσμου
   ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ 635.000,00 € 10 ΑΤΤΙΚΗΣ Βελτίωση Της πρόσβασης σε Γεωργική Γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ 700.000,00 € 11 ΑΤΤΙΚΗΣ Αγροτική οδοποιϊα Δήμου  
   Λαυρεωτικής
   ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 868.000,00 € 12 ΑΤΤΙΚΗΣ Αγροτική Οδοποιία στο Πάτημα  
   Κοκκιναράς Δήμου Κρωπίας
   ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ 602.590,77 € 13 ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ασφαλτοστρώσεις Δ.Κ. Χώρας ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ 819.000,00 € 14 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αγροτική οδοποιία Δήμου  
   Αιγιαλείας
   ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 868.000,00 € 15 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζαχάρως ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ 867.409,41 € 16 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Ερυμάνθου ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 596.942,00 € 17 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αγροτική οδοποιϊα Βόνιτσας ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 868.000,00 € 18 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γή και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Αμφιλοχίας ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 868.000,00 € 19 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αγροτική Οδοποιία εκτός οικισμών Τ.Κ. ΑΜΠΕΛΙΩΝ, Τ.Κ. ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ, Τ.Κ. ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΡΑΚ/ΛΙΩΝ του Δήμου ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 868.000,00 € 20 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας  
   Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
   ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 868.000,00 € 21 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αγροτική οδοποιία Τ.Κ., Παλαιοχωρίου, Κοροίβου, Λευκοχωρίου και Ρουπσκίου του Δήμου Πηνειού ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ 320.000,00 € 22 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Αλυζίας  
   Δήμου Ξηρομέρου
   ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 595.000,00 € 23 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 700.000,00 € 24 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου εντός διοικητικών ορίων Δήμου Πύργου ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ 734.980,41 € 25 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Ήλιδας
   ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 868.000,00 € 26 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δ.Ε. Νεάπολης Δήμου Βοΐου
   ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ 348.075,00 € 27 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγροτική Οδοποιία Δήμου  
   Άργους Ορεστικού
   ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ 868.000,00 € 28 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγροτική Οδοποιία Δήμου  
   Καστοριάς
   ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 866.718,17 € 29 ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Γρεβενών ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 868.000,00 € 30 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση οδοποιίας εντός του αναδασμού Μπόιδας – Μαυρής από οικισμό Τύρια έως Ρωμιά ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ 867.980,96 € 31 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 868.000,00 € 32 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Μετσόβου από πέταλο
   Ρουπακιά εως Προφήτη Ηλία
   ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 594.220,92 € 33 ΗΠΕΙΡΟΥ Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Καλπακίου & Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 765.700,00 € 34 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση αγροτικών δρόμων εκούσιου Αναδασμού κάμπου Πλαισίων ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 860.000,00 € 35 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας  
   Δήμου Δωδώνης
   ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 868.000,00 € 36 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση της αγροτικής οδοποιϊας Δήμου Σουλίου ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 868.000,00 € 37 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας  
   Δήμου Φιλιατών
   ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 868.000,00 € 38 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου ΤK Πέτρας ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 505.000,00 € 39 ΗΠΕΙΡΟΥ Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτιωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Αρταίων ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 868.000,00 € 40 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Κ Κόνιτσας του Δήμου Κόνιτσας ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 496.200,00 € 41 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση – ανακατασκευή αγροτικού δικτύου ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 868.000,00 € 42 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση αγροτικών οδών στο  
   Δήμο Ηγουμενίτσας
   ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ 868.000,00 € 43 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση αγροτικών δρόμων  
   Δήμου Ζίτσας
   ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ 840.000,00 € 44 ΗΠΕΙΡΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Πάργας
   ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ 865.165,08 € 45 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδού στη θέση «Πλατάνια Ρέμα – Γαλή Κονάκια – Βράχος» της Δ.Κ. Αλμυρού ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 868.000,00 € 46 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βελτίωση προσβασιμότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων Δήμου Βόλου ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ 868.000,00 € 47 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας  
   Δήμου Τυρνάβου
   ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 700.000,00 € 48 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Καρδίτσας ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 868.000,00 € 49 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας οδού Τ.Κ. Οξυάς ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ 500.000,00 € 50 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Ελασσόνας
   ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 868.000,00 € 51 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Σερβωτών ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ 868.000,00 € 52 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας  
   Δήμου Αγιάς
   ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ 868.000,00 € 53 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ασφαλτόστρωση υφιστάμενου  
   Δρόμου Ελαιοτριβείο Αντωνίου
   – Κεραμωτό – Μάρκ – Χονδρογιώργη – Περιβολιού
   ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 868.000,00 € 54 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κατασκευή-βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου Δήμου Κιλελέρ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ 868.000,00 € 55 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις στις Δ.Ε. Γομφων και Πύλης ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ 868.000,00 € 56 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κατασκευή αγροτικής οδοποιϊας στην ΤΚ Πουρναρίου ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 868.000,00 € 57 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αγροτική οδοποιϊα ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 868.000,00 € 58 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας  
   Δήμου Τρικκαίων
   ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 868.000,00 € 59 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αγροτική Οδοποιία σε Τ.Κ του  
   Δήμου Μετεώρων
   ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ 868.000,00 € 60 ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αγροτική οδοποιία Δήμου  
   Παλαμά
   ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ 868.000,00 € 61 ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές οδούς των  
   δημοτικών ενοτήτων Φαιάκων, Θιναλίων και Κορισσίων του Δήμου Κέρκυρας.
   ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 669.600,00 € 62 ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Λευκάδας
   ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 700.000,00 € 63 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση – Αναβάθμιση δικτύου αγροτικής οδοποιίας Δήμου Κασσάνδρας ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ 868.000,00 € 64 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Παραλιμνίου Δήμου Εμμανουήλ Παππά ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ 600.000,00 € 65 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 862.050,00 € 66 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 867.998,49 € 67 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγροτική οδοποιία Δήμου  
   Βέροιας
   ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 868.000,00 € 68 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδού στο αγρόκτημα Λητής από στανταρ μπετόν έως τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 553.350,00 € 69 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Ν. Προποντίδας ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ 868.000,00 € 70 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγροτική οδοποιϊα οικισμού Παλιάμπελων Δήμου Πύδνας- Κολινδρού ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-  
   ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
   721.350,00 € 71 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών Δήμου Θέρμης για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γή και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ 868.000,00 € 72 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Γαλαρινού προς Βασιλικά (έως όρια Ν. Χαλκιδικής) ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 868.000,00 € 73 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση – αναβάθμιση δικτύου αγροτικής οδοποιϊας περιοχής «Λιβροχιο» Δήμου Σιθωνίας ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ 868.000,00 € 74 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Δήμου Πέλλας ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 868.000,00 € 75 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Έργα πρόσβασης στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις Δ.Ε. Λιτοχώρου ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ 868.000,00 € 76 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από στροφή ΚΑΒΟΥ έως ΑΛΥΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 402.000,00 € 77 ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Ηράκλειας ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 804.000,00 € 78 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε οδούς εντός των κυρωμένων αναδασμών «Αγίου Νεκταρίου- Ασφένδου», «Καψοδάσους- Πατσιανού» και «Σκαλωτής» Δήμου Σφακίων ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ 548.000,00 € 79 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση Της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Τοπική Κοινότητα Κεράς. ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 347.335,00 € 80 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Πλατανιά ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ 868.000,00 € 81 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Μίνωα Πεδιάδας
   ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ 868.000,00 € 82 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση Αγροτικής Οδού Αλφάς, αγροτικών οδών Χουμερίου (τμήματα 3,4,5) και αγροτοκτηνοτροφικών δρόμων τέως Δήμου Κουλούκωνα, Λιβάδια (τμήματα 2,3) ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 868.000,00 € 83 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση τμήματος αγροτικής οδού από τη θέση Ελαφονήσι έως τη θέση Σκλαβοπούλα του Δ. Καντάνου- Σελινου ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ –  
   ΣΕΛΙΝΟΥ
   538.000,00 € 84 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Βιάννου ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ 747.000,00 € 85 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση αγροτικού δρόμου περιοχής «ΜΠΟΤΖΗ» Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ –  
   ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
   860.000,00 € 86 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Τ.Κ. Παπαγιαννάδων Δήμου Σητείας ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ 560.000,00 € 87 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε τ.κ. του Δήμου Αμαρίου ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ 510.000,00 € 88 ΚΡΗΤΗΣ Βελτιώσεις Αγροκτηνοτροφικής  
   Οδοποιίας Δήμου Ανωγείων
   ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 807.520,00 € 89 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 868.000,00 € 90 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση αγροτικού δρόμου από Κάμπο Κριτσάς προς Άγιο Σύλλα Καλοχωριανό ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 850.000,00 € 91 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Ρεθύμνης. ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 868.000,00 € 92 ΚΡΗΤΗΣ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ 730.000,00 € 93 ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας Δήμου Άνδρου ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 868.000,00 € 94 ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Ρόδου
   ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ 868.000,00 € 95 ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου προς Σκάφη νήσου Κάσου ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΟΥ 251.840,18 € 96 ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μελέτη δρόμου προς Αμμούδι  
   Αρκεσίνης Δ. Αμοργού.
   ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ 715.000,00 € 97 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ 842.000,00 € 98 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση αγροτικών οδών  
   Δήμου Οιχαλίας
   ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ 868.000,00 € 99 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στις Τ.Κ. Αβραμιού, Στρεφίου και Πανιπερίου του Δήμου Μεσσήνης ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 868.000,00 € 100 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Καλαμάτας
   ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 868.000,00 € 101 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Τριφυλίας ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 868.000,00 € 102 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Έργα βελτίωσης της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ 699.950,00 € 103 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δ.Ε. Συκυωνιών και Δ.Ε. Στυμφαλίας του Δήμου Συκυωνιών ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 868.000,00 € 104 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων  
   Δ.Ε. Δήμου Μονεμβασίας
   ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 694.843,81 € 105 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ασφαλτόστρωση Αγροτικής οδού μεταξύ Τ.Κ. Κουκουνάρας και οικ. Σχοινόλακας ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ 769.500,00 € 106 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αγροτική οδοποιϊα Δ.Κ. Σοφικού ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 680.000,00 € 107 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αγροτική οδοποιία Μαγούλας – Αγ. Ιωάννη –Αγ. Ειρήνης ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ 554.870,00 € 108 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου από όριο οικισμού ΜΑΝΝΑΣ έως διασταύρωση με επαρχιακή οδό ΧΑΡΤΣΙΑΝΙΚΑ-ΡΕΘΙ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –  
   ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
   830.000,34 € 109 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Τρίπολης ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 868.000,00 € 110 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας  
   Δήμου Γορτυνίας
   ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 715.964,73 € 111 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση της πρόσβασης οδού σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στον Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΟΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 720.000,00 € 112 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Ερέτριας 2018- πρόγραμμα Φιλόδημος ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 698.694,00 € 113 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση υποδομών αγροτικής οδοποιίας Δήμου Δωρίδος ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ 848.322,01 € 114 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση πρόσβασης οδού γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 864.361,05 € 115 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών στο Δ.Δ. Στύρων ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 818.400,00 € 116 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση προσβασιμότητας Αγροτικής Οδού Τ.Κ. Λουκισίων, Δ.Ε. Ανθηδώνας Δήμου Χαλκιδέων ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 525.605,12 € 117 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Αμφίκλειας ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ –  
   ΕΛΑΤΕΙΑΣ
   525.000,00 € 118 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αγροτική Οδοποιία στη θέση  
   «Τσάτσαρι» T.K. Ασωπίας
   ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 392.049,99 € 119 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αγροτική Οδοποιία Τσούκας– Λιβάδια ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ 755.000,00 € 120 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση υποδομών οδοποιίας στην αγροτική περιοχή Δ.Ε ΤΑΜΥΝΕΩΝ ΚΑΙ Δ.Ε ΚΥΜΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 600.000,00 € 121 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση αγροτικού δρόμου Μαντασιάς – Φυλιαδώνας Δήμου Δομοκού ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 850.000,00 € 122 ΣΤΕΡΕΑΣ  
   ΕΛΛΑΔΑΣ
   Ασφαλτοστρώσεις Αγροτικών  
   δρόμων Δήμου Σκύρου
   ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ 620.000,00 € 123 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτικές οδούς της ΔΕ Θήβας ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ 868.000,00 € 124 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδού από  
   ΧΥΤΑ Λαμίας προς Παλαιοχώρι
   ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ 513.500,00 € 125 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βελτίωση αγροτικής οδοποιϊας από περιοχή 4 Εποχές Άμφισσας έως περιοχή Ζαζάνια ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 318.839,59 € 126 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από περιοχή Αγριοσυκιά έως Κοτσίκια, Τ.Κ. Γλυφάδας Δ.Ε. Διρφύων ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-  
   ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
   507.900,00 €   ΣΥΝΟΛΟ       95.745.827,03 € ΠΙΝΑΚΑΣ 5 (Πρόσκληση V: Ανέγερση και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων)    
   A/A
      
   Περιφέρεια
      
   Τίτλος
   Είδος  
   Κύριου
   Έργου
      
   Κύριος Έργου
      
   Ποσό
   Χρηματοδότησης
      
   1
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού σε τμήμα του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –
   ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
      
   3.830.734,00 €
      
   2
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Ανακατασκευή τμημάτων πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου για την δημιουργία Πολυχώρου πολιτισμού και λοιπών δραστηριοτήτων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –
   ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
      
   3.100.000,00 €
      
   3
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νέος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός στην Δ.Κ. Βάρδας    
   ΔΗΜΟΣ
   ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-  
   ΚΥΛΛΗΝΗΣ
      
   1.144.300,00 €
      
   4
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ
      
   3.100.000,00 €
      
   5
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Καθαίρεση Στέγης και Προσθήκη Ορόφου στο Δημαρχιακό κατάστημα της Δ.Κ. Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΖΙΤΣΑΣ
      
   800.000,00 €
      
   6
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Ανέγερση Δημοτικού  
   Καταστήματος Δήμου Αγιάς
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΓΙΑΣ
      
   1.738.480,00 €
      
   7
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Ανέγερση δημοτικού καταστήματος Αργαλαστής, Δήμου Νοτίου Πηλίου (β φάση: ολοκλήρωση εργασιών)    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
      
   950.143,75 €
      
   8
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Προσθήκη Αιθουσών Διδασκαλίας για την κάλυψη των αναγκών του δημοτικού σχολείου Μακρυχωρίου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΤΕΜΠΩΝ
      
   1.600.000,00 €
      
   9
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Κατασκευή 24ου Δημοτικού  
   Σχολείου Αγίου Γεωργίου
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
      
   4.230.000,00 €
      
   10
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Προσθήκη ορόφου στο 3ο  
   Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
      
   938.184,00 €
      
   11
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Στερέωση του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου Πορταριάς    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
      
   1.061.064,52 €
      
   12
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ανέγερση 3/θ Νηπιαγωγείου στον οδό Λαχανά 13    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
      
   903.718,20 €
      
   13
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και ειδικό Νηπιαγωγείο Δήμου Νέας Προποντίδας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
      
   4.550.000,00 €
      
   14
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Ανέγερση Νέου Δημαρχείου  
   Σητείας
      
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΗΤΕΙΑΣ
      
   4.700.000,00 €
      
   15
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Επισκευή και συντήρηση Κινηματογράφου «Αιολίς» Δήμου Τήνου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΤΗΝΟΥ
      
   1.739.741,38 €
      
   16
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αποκατάσταση και επανάχρηση πρώην δημοτικού Σχολείου Ίκλαινας και πρώην Δημοτικού Σχολείου Μεσοχωρίου του Δήμου Πύλου – Νέστορος    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
      
   774.360,00 €
      
   17
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αποκατάσταση – Μετατροπή κτιρίου παλαιού δημοτικού σχολείου Τυρού σε Λαογραφική Έκθεση Ναυτικής Παράδοσης Τσακωνίας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
      
   744.400,00 €
      
   18
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου & ΓΕΛ Κορώνης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
      
   5.995.535,00 €
      
   19
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Επέκταση Λυκείου Μολάων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
      
   1.600.000,00 €
      
   20
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός δημοτικού κτιρίου και μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικών δράσεων στο παραλιακό μέτωπο Αγίου Κωνσταντίνου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
      
   1.050.000,00 €
     ΣΥΝΟΛΟ       44.550.660,85 € ΠΙΝΑΚΑΣ 6 (Πρόσκληση VI: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας)    
   Α/Α
      
   Περιφέρεια
      
   Τίτλος
   Είδος Κύριου Έργου    
   Κύριος Έργου
      
   Ποσό
   Χρηματοδότησης
      
   1
   ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Κατασκευή δικτύου Ομβρίων στον οικισμό Κικίδιο    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
      
   1.490.000,00 €
      
   2
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή Γυαλού Σπάτων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΣΠΑΤΩΝ –
   ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
      
   3.100.000,00 €
      
   3
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων του Δήμου Φυλής    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΦΥΛΗΣ
      
   3.100.000,00 €
      
   4
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
      
   2.350.500,00 €
      
   5
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στην περιοχή Πολύδροσο του Δήμου Χαλανδρίου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
      
   3.100.000,00 €
      
   6
      
   ΑΤΤΙΚΗΣ
   Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων σε περιοχές Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής    
   ΟΤΑ Β’ ΒΑΘΜΟΥ
      
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
      
   12.400.000,00 €
      
   7
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αντιπλημμυρικά έργα Δ.Κ. Πτολεμαίδας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΕΟΡΔΑΙΑΣ
      
   800.000,00 €
      
   8
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αντιπλημμυρική προστασία της βόρειας ζώνης οικισμού Σερβίων    
   ΔΗΜΟΣ
   ΣΕΡΒΙΩΝ-    
   2.317.475,00 €
      
   9
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Αλιάκμονα από τη συμβολή με τον παραπόταμο Στραβοπόταμο (Γκαλεσαβο) εως τη γέφυρα Αμμουδάρας    
   ΟΤΑ Β’ ΒΑΘΜΟΥ
      
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
      
   11.130.000,00 €
      
   10
      
   ΗΠΕΙΡΟΥ
   Αντιπλημμυρική προστασία ΤΚ Αγίας Παρασκευής    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
      
   2.236.000,00 €
      
   11
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου Τυρνάβου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΥΡΝΑΒΟΥ
      
   2.500.000,00 €
      
   12
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο υδατόρεμα Κερασιώτη    
   ΟΤΑ Β’ ΒΑΘΜΟΥ
      
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
      
   3.400.000,00 €
      
   13
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αποχέτευση ομβρίων επέκτασης πόλης Καλαμπάκας Δήμου Μετεώρων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΕΤΕΩΡΩΝ
      
   2.500.000,00 €
      
   14
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Αντιπλημμυρική προστασία οικισμού Τσιγγάνων – Ρομά στο Δήμο Σοφάδων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΟΦΑΔΩΝ
      
   471.048,39 €
      
   15
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Κατασκευή συλλεκτήριων  
   αγωγών ομβρίων υδάτων συνοικιών Αγ. Θωμά – Φλιππούπολης (Βόρειο τμήμα)
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
      
   800.000,00 €
    
   ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
      
   16
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Συμπληρωματικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή Καμινάδων της πόλης της Καρδίτσας    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
      
   850.000,00 €
      
   17
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Διευθέτηση χειμαρρώδους ρεύματος (κλάδου) Καλογήρων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΠΥΛΗΣ
      
   500.000,00 €
      
   18
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Αγωγοί ομβρίων αντιπλημμυρικής προστασίας Κιλκίς    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΚΙΛΚΙΣ
      
   2.247.105,65 €
      
   19
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
      
   3.100.000,00 €
      
   20
      
   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων στην επέκταση του οικισμού Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνος    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
      
   2.500.000,00 €
      
   21
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Έργα διευθέτησης-  
   αντιπλημμυρικής προστασίας
   και υποστηρικτικές δράσεις στην
   Περιφέρεια Κρήτης
      
   ΟΤΑ Β’ ΒΑΘΜΟΥ
      
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
      
   10.285.000,00 €
      
   22
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη Ηρακλείου – 2019    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
      
   2.500.000,00 €
      
   23
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Τμηματική Κατασκευή Συλλεκτήρα Σ5 και Σ7 της Αντιπλημμυρικής προστασίας Γαζίου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
      
   3.100.000,00 €
      
   24
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Νεμέας    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΝΕΜΕΑΣ
      
   1.600.000,00 €
      
   25
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Συμπληρωματικά έργα συλλογής και διάθεσης των ομβρίων υδάτων στην Δ.Κ. Μεσσήνης    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΜΕΣΣΗΝΗΣ
      
   2.008.064,52 €
      
   26
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Έργα συλλογής και διάθεσης  
   ομβρίων υδάτων στο Δήμο
   Σπάρτης
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΠΑΡΤΗΣ
      
   2.200.000,00 €
      
   27
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Έργα αποχέτευσης ομβρίων της πόλης του Κιάτου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
      
   2.170.000,00 €
      
   28
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Συμπλήρωση δικτύων  
   αποχέτευσης ομβρίων υδάτων πόλης Λιβαδειάς
      
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
      
   1.666.800,00 €
      
   29
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αντιπλημμυρική προστασία οικισμού Αταλάντης – παραλιακών οικισμών κόλπου Αταλάντης    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΛΟΚΡΩΝ
      
   3.100.000,00 €
      
   30
      
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Συμπληρωματικά Έργα Αποχέτευσης Ομβρίων Δήμου Χαλκιδέων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
      
   1.480.000,00 €
      
   31
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αντιπλημμυρικά έργα εντός οικισμού Αλιάρτου    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΑΛΙΑΡΤΟΥ
      
   3.092.800,00 €
      
   32
   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων    
   ΔΗΜΟΣ
      
   ΤΑΝΑΓΡΑΣ
      
   2.638.757,96 €
     ΣΥΝΟΛΟ       96.733.551,52 € ΠΙΝΑΚΑΣ 7 (Πρόσκληση VII: Εμβληματικά έργα ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση)    
   Α/Α
      
   Περιφέρεια
      
   Τίτλος
   Είδος Κύριου Έργου    
   Κύριος Έργου
      
   Ποσό
   Χρηματοδότησης
      
   1
      
   ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης από το Φράγμα Καστρακίου έως τις κεντρικές δεξαμενές Αγρινίου    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΑΓΡΙΝΙΟΥ
      
   17.728.560,00 €
      
   2
      
   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Εφαρμογή ζωνοποίησης και αντικατάσταση παλαιών αγωγών δικτύου πόλεως Τρικάλων    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΤΡΙΚΑΛΩΝ
      
   12.050.000,00 €
      
   3
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού    
   ΟΤΑ Β’ ΒΑΘΜΟΥ
      
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
      
   18.100.000,00 €
      
   4
      
   ΚΡΗΤΗΣ
   Κατασκευή δικτύων ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου – 2019    
   Δ.Ε.Υ.Α
      
   ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
      
   15.200.000,00 €
      
   5
      
   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Έργα Ύδρευσης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά (Β’ Φάση)- Κατασκευή Νότιου υδραγωγείου, υδραγωγείου Αφάντου & Αρχαγγέλου    
   ΟΤΑ Β’ ΒΑΘΜΟΥ
      
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
      
   21.332.000,00 €
      
   6
      
   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη    
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΗΣ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    
   11.127.000,00 €
     ΣΥΝΟΛΟ       95.537.560,00 €  

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Εκδόθηκαν οι δύο νέες Αποφάσεις Υπαγωγής Ωφελούμενων στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» για τον Α' και το Β' Κύκλο.
   Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τον Α' κύκλο, υπάγονται 5 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων 85.935,77 € ενώ σε ότι αφορά την απόφαση του Β' κύκλου, υπάγονται 5.799 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων 103.456.178,51 €.
   Οι Ωφελούμενοι ενημερώνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής για την υπαγωγή της αίτησης από το Δικαιούχο και αποδέχονται ηλεκτρονικά την απόφαση υπαγωγής κατά τα οριζόμενα στο κεφ. 6.2 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος. Στη συνέχεια προσέρχονται στο χρηματοπιστωτικό οργανισμό για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται), κατά τα οριζόμενα στο κεφάλαιο 4. Η ανωτέρω διαδικασία (ηλεκτρονική αποδοχή απόφασης, υπογραφή της σύμβασης όπου απαιτείται) ολοκληρώνεται έως και πέντε (5) ημέρες πριν από την λήξη του αρχικού συμβατικού χρόνου υλοποίησης του έργου.
   Επισημαίνεται ότι οι Ωφελούμενοι θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επιστολής έγκρισης της αίτησής τους πριν αποδεχθούν ηλεκτρονικά την Απόφαση Υπαγωγής, καθώς ο Δικαιούχος, βάσει των δικαιολογητικών που έχουν προσκομισθεί/ αναρτηθεί από τους Ωφελούμενους, θα διενεργήσει σε επόμενο στάδιο (και σε κάθε περίπτωση πριν την καταβολή των ωφελημάτων) τους απαραίτητους ελέγχους για τη διαπίστωση της τήρησης του συνόλου των όρων και προϋποθέσεων του Προγράμματος. Σε περίπτωση που κατά την ανωτέρω διαδικασία προκύψει ότι δεν πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος, όπως αυτός ισχύει, ο Δικαιούχος προβαίνει σε ανάκληση της απόφασης υπαγωγής, της παραγράφου 6.2, κατά το μέρος που αφορά στις εν λόγω αιτήσεις και ενημερώνει μέσω του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων τους ενδιαφερόμενους.
   Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους, όπως αυτά περιγράφονται στον Πίνακα 2, είναι 13 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Υπαγωγής (συμβατικός χρόνος υλοποίησης του έργου).
   Μπορείτε να δείτε τις δύο αποφάσεις στους παρακάτω σύνδεσμους:
   Απόφαση Υπαγωγής Ωφελούμενων στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» Α΄ Κύκλος Απόφαση Υπαγωγής Ωφελούμενων στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» Β’ Κύκλος

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή Αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)», με αποδέκτες όλους τους Δήμους της Χώρας, εξέδωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Δημήτριος Οικονόμου.
   Υπογραμμίζουμε ότι προθεσμία υποβολής Αιτήσεων Δήμων είναι η 10η Ιουλίου.
   Σκοπός του Προγράμματος είναι η ταχεία ολοκλήρωση των ΤΠΣ για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων (Δ.Ε.) της Χώρας, ούτως ώστε, μέσω αυτών, να θεσμοθετηθούν σχέδια χρήσεων γης για όλη την Επικράτεια. Τα ΤΠΣ συνιστούν το 1ο επίπεδο του πολεοδομικού σχεδιασμού, και το πιο σημαντικό, δεδομένου ότι σε αυτό το επίπεδο καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης κάθε Δ.Ε.
   Η χρηματοδότηση του Προγράμματος θα καλυφθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή/και πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η αποπληρωμή του θα γίνει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Συνεπώς, οι Δήμοι δεν θα έχουν κάποια οικονομική επιβάρυνση.
   Η υλοποίησητου Προγράμματος θα είναι σταδιακή και θα προωθηθεί κατά «φάσεις ανάθεσης μελετών», καθεμία από τις οποίες θα περιλαμβάνει περίπου 200 μελέτες, έως ότου καλυφθούν όλες οι Δ.Ε. της Χώρας. Οι μελέτες της 1ηςφάσης των αναθέσεων αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του Σεπτεμβρίου 2020 και οι επόμενες φάσεις θα ενεργοποιούνται σε διάστημα 6 μηνών, περίπου, από την προηγούμενη, με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδιασμού σε όλη τη Χώρα μέσα σε μια 6ετία.
   Λόγω της σταδιακής υλοποίησης του Προγράμματος, οι Δήμοι πρέπει κατά την υποβολή των Αιτημάτων να κατατάξουν οι ίδιοι τις Δ.Ε. τουςσε σειρά προτεραιότητας με βάση τις ακόλουθες βαθμίδες: (α) πολύ υψηλή προτεραιότητα, (β) υψηλή προτεραιότητα, (γ) μέση προτεραιότητα.Λαμβάνοντας υπόψη και τα Αιτήματα, το ΥΠΕΝ θα προτεραιοποιήσει τις Δ.Ε. που θα ενταχθούν σε κάθε φάση υλοποίησης με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που ορίζονται στην Πρόσκληση.
   Τα Αιτήματα των Δήμωνθα έχουν ως επίπεδο αναφοράς τη Δ.Ε.και θα περιλαμβάνουν (με μορφή συνοπτικής Τεχνικής Έκθεσης):Κατάταξη της κάθε Δ.Ε.σε μια από τις 3 προαναφερθείσες βαθμίδες προτεραιότητας / Αναφορά του βαθμού ωρίμανσης του πολεοδομικού σχεδιασμού 1ου επιπέδου για την κάθε Δ.Ε. / Σύντομη τεκμηρίωση για κάθε Δ.Ε. τουλάχιστον ενός από τα κριτήρια / Σύμφωνη γνώμη για την υποβολή του αιτήματος από το αρμόδιο συλλογικό όργανο.
   Τα Αιτήματα, υπογεγραμμένα από τον νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου, θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, βάσει των οριζόμενων στην Πρόσκληση, στην οποία επιπλέον περιλαμβάνεται Πρότυπο Αιτήματος και Πρότυπο Τεχνικής Έκθεσης.
   Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των Αιτημάτων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα ορίζεται η 10η Ιουλίου2020.
    Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης ΕΔΩ

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Τις 11 προσκλήσεις* για συγκεκριμένα έργα και δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο παρουσιάσθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
   Το πρόγραμμα έχεις διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δις. ευρώ, περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 40.000 θέσεις εργασίας.
   Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουν συμπεριληφθεί το σύνολο των έργων της προηγούμενης περιόδου (460 έργα) τα οποία είχαν εγκριθεί αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και τα οποία μετά τη συμβασιοποίησή τους είναι του ύψους των 650 εκατ.
   Ήδη, αυτή τη στιγμή, εκτελούνται 77 έργα της προηγούμενης περιόδου, με συμβάσεις 105 εκατ. ευρώ από τα οποία ήδη δημιουργήθηκαν 1.100 θέσεις εργασίας.
   Από τις 11 προσκλήσεις που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών καθίσταται σαφές ότι το πρόγραμμά δίνει στην Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και ποιότητας ζωής, και να συμβάλλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
   Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο στόχος του προγράμματος είναι τριπλός: Αναπτυξιακός, κοινωνικός και περιβαλλοντικός. Μέσα από την υλοποίησή του ικανοποιούνται οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και είναι απόλυτα συνειφασμένοι με το στόχο που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
   Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα και στους δήμους που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών να μετάσχουν σε αυτό καθώς υπάρχει πρόβλεψη τεχνικής στήριξης από τους μηχανικούς της ΕΕΤΑΑ και ειδικός άξονας χρηματοδότησης των μελετών.
   Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόβλεψη χρηματοδότησης για αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων και τις έξυπνες πόλεις.
   «Τις επόμενες τρεις εβδομάδες το υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ και η ΕΕΤΑΑ με την συντονισμένη δράση μας θα ενημερώσουμε με ημερίδες, ηλεκτρονική επικοινωνία όλους τους δήμους και τις περιφέρειες και τις τοπικές κοινωνίες για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είναι πλέον στο χέρι όλων μας το πρόγραμμα αυτό να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα και να πετύχει υψηλότατους ρυθμούς απορρόφησης των πόρων που έχουν διασφαλιστεί. Αυτός είναι ο δρόμος για να δημιουργηθούν αμέσως χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην κατασκευή των έργων. Αυτή είναι η άμεση δική μας συμβολή στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
   Ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τη σύνταξη του προγράμματος και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό γιατί, όπως είπε, «χωρίς τη δική του οραματική πολιτική στρατηγική για την Αυτοδιοίκηση και την ισχυρή και υποστήριξή του, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε πράξη αυτό το πρόγραμμα, ούτε η προετοιμασία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έρχονται».
   Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, «τις επόμενες ημέρες η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Εφαρμογών του υπουργείου Εσωτερικών θα εκδώσει 11 δημόσιες προσκλήσεις* προς τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με τους αντίστοιχους άξονες του προγράμματος».
   Ι. Καλτσάς (Ε

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Επιχειρήσεις κάθε κλάδου (ΚΑΔ) ακόμη και ατομικές χωρίς εργαζομένους αν έχουν ταμειακή μηχανή (σ.σ. οι τελευταίες υπολογίζονται σε περίπου 200.000 - 250.000), αλλά και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης εντάσσονται στο δεύτερο γύρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που μπορεί να μοιράσει ακόμη και πάνω από 1,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, εξαιρούνται όσες έχουν πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό.
   Οι αιτήσεις θα γίνονται έως 22 Ιουνίου στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Εν συνεχεία θα οριστικοποιηθούν οι όροι επιστροφής του ποσού. Μετά, με δεύτερη αίτηση (χορήγησης), θα γίνει η οριστική αποδοχή του δανείου από τον επιχειρηματία.
   Στον πρώτο κύκλο, σημείο-κλειδί ήταν η μείωση τζίρου τον Μάρτιο. Πλέον υπολογίζεται η πτώση τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Επιπλέον ζητούνται στοιχεία για το σύνολο του 2020 που θα πρέπει να συμπληρώνει κάθε μήνα ο επιχειρηματίας.
   Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ
   Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ Χρήστου Σταϊκούρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ άνοιξε σήμερα  η πλατφόρμα και, όπως έχει προαναγγείλει, επιχειρείται, να ολοκληρωθούν οι πληρωμές έως τις 7 Ιουλίου.
   Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε επίσης πως σήμερα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εργαζομένων που ήταν σε αναστολή σύμβασης και τον Μάιο τα 534 ευρώ και υπεγράφη η ΚΥΑ καταβολής του επιδόματος για ελεύθερους επαγγελματίες.
   Για την Επιστρεπτέα, η κοινή υπουργική απόφαση ορίζει τη διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Θα γίνει στη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport" της ΑΑΔΕ.
   Τι αλλάζει
   Δικαίωμα ένταξης έχουν ανεξαρτήτως ΚΑΔ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού (πτώση τζίρου). Οι τρεις αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο κύκλο υποβολής αιτήσεων αφορούν στο ότι:
   1. Εντάσσονται οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) 
   2. Εντάσσονται οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020, οι οποίες διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.
   3. Δεν εντάσσονται επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020.
   Όπως και στον πρώτο κύκλο, δεν εντάσσονται επιχειρήσεις που είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ' όλη την περίοδο αυτή.
    
   Επίσης θα πρέπει να μην ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019 (σύμφωνα με τον ορισμό της ΕΕ). Επίσης θα πρέπει να μην έχουν εξαντλήσει το τιθέμενο στον Κανονισμό της ΕΕ ανώτατο όριο ενισχύσεων για την τριετία 2018-2020.
   Οι εταιρείες πρέπει να δώσουν στοιχεία:
   *Για τους μήνες Ιανουάριο έως και Μάιο 2020. Επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ (κωδ. 312 της δήλωσης ΦΠΑ) διακριτά για κάθε μήνα.  Επιχειρήσεις μη υποκείμενες σε ΦΠΑ, απαλλασσόμενες και ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ, συμπληρώνουν  τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά για κάθε μήνα,  το σύνολο των ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 του εντύπου Ε3) του φορολογικού έτους 2019 και το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019. Επιπροσθέτως, προσυμπληρώνονται τα στοιχεία τα οποία διαθέτει η ΑΑΔΕ βάσει των δηλώσεων (ΦΠΑ ή Εισοδήματος) των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων. Τα υποβαλλόμενα στοιχεία δε δύνανται να τροποποιούνται από την επιχείρηση μετά την οριστικοποίησή τους.
   *Για τους μήνες Ιούνιο έως και Δεκέμβριο 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, από την 3η  μέχρι τη  10η ημέρα του επόμενου μήνα. Τα στοιχεία που συμπληρώνονται από την επιχείρηση, επαληθεύονται από τις δηλώσεις ΦΠΑ και Εισοδήματος, στις αντίστοιχες φορολογικές χρήσεις, όταν αυτές υποβληθούν.
   Για τη συμπλήρωση της εικόνας της επιχείρησης και τον έλεγχο πλήρωσης των προϋποθέσεων χορήγησης της ενίσχυσης, η ΑΑΔΕ μπορεί να αποτυπώνει στην πλατφόρμα λοιπές πληροφορίες, που τηρούνται στα ηλεκτρονικά αρχεία αυτής ή αποστέλλονται σε αυτή από άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Ενδεικτικά, αυτά μπορεί να είναι, συγκριτικά στοιχεία εσόδων και δαπανών προηγούμενων περιόδων, όπως προκύπτουν από τις δηλώσεις των επιχειρήσεων.
   Νέα ΚΥΑ με τους όρους
   Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα μπορεί να υποβάλλεται στην πλατφόρμα έως την 22η Ιουνίου 2020. Η υποβολή αίτησης δεν δημιουργεί οιοδήποτε δικαίωμα ή αξίωση. Oι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής της εν όλω ή εν μέρει, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια θα καθοριστούν με νέα απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά τις 22/6 που λήγει η προθεσμία υποβολής.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι υπέβαλαν αίτηση στον πρώτο γύρο εξετάζεται να ζητηθεί από το ποσό που θα δικαιούνται στον δεύτερο γύρο να αφαιρεθεί αυτό που έχουν ήδη λάβει.
   Στόχος είναι να δοθεί έμφαση σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης που δεν μπήκαν στην πρώτη φάση γιατί δεν μπορούσαν να αποδείξουν μείωση τζίρου τον μήνα Μάρτιο. Το στοίχημα είναι για το ΥΠΟΙΚ είναι ο υπερδιπλασιασμός του ποσού που θα διανεμηθεί.
   Συνολικά διατίθενται 2 δισ. ευρώ, αλλά στον πρώτο κύκλο αποδέχθηκαν το δάνειο περίπου 53.000 εταιρείες για ποσό περίπου 600 εκατ ευρώ. Απομένουν λοιπόν πάνω από 1,4 δισ ευρώ..
   Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι ουσιαστικά δάνειο του κράτους επιστρεπτέο ενδεχομένως μερικά. Στον πρώτο γύρο οριζόταν πως αν έναν χρόνο μετά η εταιρεία έχει ακόμη πολύ μεγάλη πτώση τζίρου ή διατηρήσει το προσωπικό της, θα επιστρέψει το 70%-60% του ποσού αντίστοιχα.
   Σημειώνεται πως περίπου 2.000 συνδεδεμένες επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει ακόμη το ποσό του πρώτου κύκλου σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ θα το πιστωθούν το αργότερο έως την Τετάρτη.  

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Συνεδρίασε σήμερα η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ ΙΙ» υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρας Σδούκου. Στόχος ήταν να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη των έργων που έχουν υπαχθεί στους πρώτους δυο κύκλους του προγράμματος, δεδομένων των ευεργετικών συνεπειών για την οικονομική δραστηριότητα στην παρούσα συγκυρία.
   Η Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή ακόμα 5.799 αιτήσεων στο Β’ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», θέτοντας τις σχετικές παρεμβάσεις, συνολικού ύψους 103,5 εκατ. ευρώ σε πορεία υλοποίησης. Από το ποσό αυτό, η δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση και δάνειο) ανέρχεται σε 82,3 εκατ. ευρώ.
   Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων σε υπαγωγή για τον Β’ Κύκλο ανέρχεται σε 21.160, που αντιστοιχεί στο 93% των οριστικοποιημένων αιτήσεων. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί 707 έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ.
   Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή μικρού αριθμού αιτήσεων στον Α’ κύκλο του προγράμματος. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων σε υπαγωγή για τον εν λόγω κύκλο ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 42.680, που αντιστοιχούν σε παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 637,1 εκατ. ευρώ. Η αναλογούσα δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση και δάνειο) ανέρχεται σε 459,9 εκατ. ευρώ.
   Όπως δήλωσε η κ. Σδούκου, «Καταβάλλουμε προσπάθεια να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και η υπαγωγή των υπολοίπων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Β’ κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» και ήδη εργαζόμαστε εντατικά για να «βγει στον αέρα» το φθινόπωρο ο τρίτος κύκλος του προγράμματος, με αυξημένο προϋπολογισμό και βελτιωμένη αρχιτεκτονική που θα διευρύνει την εμβέλειά του. Οι δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης βρίσκονται στο επίκεντρο όχι μόνο της πολιτικής του υπουργείου μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας που αποτελεί βασικό εργαλείο επανεκκίνησης της οικονομίας μετά τον κορωνοϊό. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από την γενναία πριμοδότηση των δράσεων αυτών που προβλέπεται από την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ».

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Σε 253 εκατ. ευρώ ανέρχονται πλέον τα κεφάλαια για τα τοπικά προγράμματα LEADER μετά την επιπλέον εξασφάλιση 107 εκατ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στο αρχικό ποσό των 146 εκατ. ευρώ που είχε διατεθεί αρχικά.
   Η επιπλέον δέσμευση των κεφαλαίων επήλθε μετά από συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις Περιφέρεις της χώρας προκειμένου να καλυφθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.
   «Με τους σημαντικούς επιπλέον πόρους που εξασφαλίσαμε για την ικανοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο των τοπικών προγραμμάτων LEADER» είπε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προσθέτοντας «επιβεβαιώνουμε έμπρακτα τον σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό μας για την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία».
    Συγκεκριμένα το ποσό των 107 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκε από την υπερδέσμευση πόρων της τάξης των 63 εκατ. ευρώ καθώς και από τη μεταφορά συνολικά 44 εκατ. ευρώ από το μέτρο της Μεταποίησης Γεωργικών Προϊόντων που έχει εκχωρηθεί από το ΥΠΑΑΤ στις Περιφέρειες προς τις αντίστοιχες δράσεις του LEADER.
    Τέλος, όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ «οι πόροι της τάξης των 62 εκατ. ευρώ διατέθηκαν ως υπερδέσμευση και στο πλαίσιο των προκηρύξεων ύψους 78 εκατ. ευρώ για δημόσιες επενδύσεις του LEADER, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ένταξης έργων συνολικής δημόσιας δαπάνης 140 εκατ. ευρώ».

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Το πρώτο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση πράσινων έργων στις λιγνιτικές πόλεις (Κοζάνη, Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Μεγαλόπολη) συνολικού ύψους 31,4 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Πράσινο Ταμείο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης εντός του Ιουνίου, η οποία θα περιέχει τις προθεσμίες υποβολής προτάσεων από τους δικαιούχους.
   Το πρόγραμμα –που προέκυψε μετά από συνεργασία του Πράσινου Ταμείου με την Συντονιστική Επιτροπή Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης- διαρθρώνεται σε επτά επιμέρους προγράμματα με ιδιαίτερα μέτρα και άξονες ως εξής:
   1.Πρόγραμμα Κυκλικής Διαχείρισης αστικών υγρών αποβλήτων στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας
   Θα υποστηριχθεί η αναβάθμιση των υφιστάμενων μονάδων επεξεργασίας αστικών/οικιακών υγρών λυμάτων, ώστε να επεξεργάζονται τη λυματολάσπη, με σκοπό τη μετατροπή της σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον ανανεώσιμο καύσιμο ή/και δευτερογενές υλικό (εδαφοβελτιωτικό). Θα αναπτυχθούν επίσης ολοκληρωμένα δίκτυα συλλογής, επεξεργασίας και επανάχρησης των οικιακών αποβλήτων (π.χ. χρησιμοποιημένα έλαια).
   2. Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης
   Το Πράσινο Ταμείο θα προσκαλέσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης για την επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης, που εκπονήθηκε το 2014.
   3.Πρόγραμμα Ενεργειακών Κοινοτήτων
   Το Πρόγραμμα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη ενεργειακών έργων ΑΠΕ από Ενεργειακές Κοινότητες (ΕΚοιν) μέσω και της χρήσης εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών να έχουν ένα πρόσθετο εισόδημα.
   4.Σχέδια Δράσης για την Κυκλική Οικονομία
   Θα προωθηθούν καινοτόμες μέθοδοι για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών μέσω της ανάπτυξης μιας τοπικής πράσινης επιχειρηματικότητας. Για το σκοπό αυτό έχουν προϋπολογιστεί 1,4 εκατ. ευρώ για καθέναν από τους δήμους Μεγαλόπολης, Εορδαίας, Αμυνταίου και Φλώρινας και 1,65 εκατ. ευρώ για το δήμο Κοζάνης.
   5.Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
   Χορήγηση ενισχύσεων από το Πράσινο Ταμείο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη Δυτική Μακεδονία που επηρεάζονται από την απολιγνιτοποίηση. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον.
   6.Ανάπτυξη εξειδικευμένης Ζώνης Καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία για Καθαρή Ενέργεια και Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες
   Δημιουργία Ζώνης Καινοτομίας στο σημερινό ενεργειακό άξονα Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Φλώρινας, κατά τα πρότυπα των διεθνών Innovation Zones. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε σύμπραξη με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΚΕΤΑ) θα εκπονήσει μελέτη σκοπιμότητας, οργάνωσης και Θεσμοθέτησης της Ζώνης, μετά από πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου.
   7. Σχέδια δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα
   Το Πρόγραμμα έχει ως δικαιούχους τους λιγνιτικούς δήμους Ενδεικτικά παραδείγματα δράσεων που καλύπτονται είναι: εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή και θέρμανση/ψύξη κτιρίων, προώθηση μονάδων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια και επιχειρήσεις, δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Για τις δράσεις αυτές έχουν προϋπολογιστεί 1,35 εκατ. ευρώ για καθέναν από τους δήμους Αμυνταίου, Μεγαλόπολης, Εορδαίας και Φλώρινας και 1,6 εκατ. ευρώ για τον δήμο Κοζάνης.

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Δύο νέες προσκλήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, υπογράφηκαν.
   Πρόκειται για τα καθεστώτα ενισχύσεων "Γενική Επιχειρηματικότητα", προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ και "Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων", προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ.
   Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.
   Σημειώνεται ότι καθώς ένα ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο μοχλεύει κατά μέσο όρο τρία ευρώ, με τα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται να δρομολογηθούν επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ. 
   Γενική Επιχειρηματικότητα
   Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος ανέρχεται σε 350 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 140 εκατ. ευρώ αφορούν επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και τα 210 εκατ. ευρώ αφορούν φορολογικές απαλλαγές.
   Ελάχιστο ύψος επενδυτικών σχεδίων
   Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:
   α. για μεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 ευρώ,
   β. για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό των 250.000 ευρώ,
   γ. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ,
   δ. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ.
   Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων
   Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος ανέρχεται σε 150 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 140 εκατ. ευρώ αφορούν επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, και τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν φορολογικές απαλλαγές.
   Ελάχιστο ύψος επενδυτικών σχεδίων
   Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:
   α. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ,
   β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ.

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Το πρόγραμμα θα είναι παρόμοιο με τα δύο προηγούμενα με κάποιες ωστόσο τροποποιήσεις κυρίως όσον αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών και την εξασφάλιση μεγαλύτερου αριθμού ωφελουμένων.
   Επιπλέον, αναμένεται να μειωθούν οι επτά εισοδηματικές κατηγορίες, αλλά και το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης, που ήταν στο 70%, προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως από τη μεσαία τάξη.
   Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του τρίτου κύκλου να ξεπεράσει τα 350.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνεται με απευθείας ενισχύσεις των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών με χαμηλότοκα και μηδενικού επιτοκίου τραπεζικά δάνεια αλλά και με αποτελεσματικές φορολογικές εκπτώσεις.
   Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα το ΥΠΕΝ θέτει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 κατοίκων κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαετία. Φιλοδοξία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη είναι την περίοδο 2021 -2027 τα κονδύλια να πολλαπλασιαστούν και να μην προέρχονται μόνο από κοινοτικά προγράμματα αλλά και από άλλες δύο πηγές : από δάνεια φιλικά προς τους καταναλωτές και από φορολογικά κίνητρα από το υπουργείο Οικονομικών.
   Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο επεξεργάζονται τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να επιδοτηθούν ενεργειακά κτίσματα που κατασκευάστηκαν προ δεκαετιών δεδομένου ότι καθοριστικός παράγοντας στην κατανάλωση ενέργειας είναι η παλαιότητα των κτιρίων.Ειδικότερα το 55% των κτιρίων με χρήση κατοικίας έχει κατασκευαστεί πριν από το έτος 1980 που σημαίνει ότι είναι πολύ χαμηλά στη λίστα ενεργειακής απόδοσης ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί σε πολλά εξ αυτών σεισμικός έλεγχος. 
   Αποτέλεσμα αυτού να μπει δικλίδα ασφαλείας για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ώστε με σχετικές υποχρεώσεις-κίνητρα να καταφέρουν να επιδοτηθούν.
   Το ποσοστό επιδότησης
   Το ποσοστό της επιδότησης θα υπολογίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας κατά πιθανότητα λιγότερες κατηγορίες σε σχέση με τις επτά του προηγούμενου κύκλου.
   Δύνανται να συμμετάσχουν αποκλειστικά και μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας σε κατοικία με ατομικό (για άγαμο) ή οικογενειακό (για έγγαμο) εισόδημα που δεν θα ξεπερνά τα όρια που θα τεθούν.
   Αν δεν ξεπερνά αυτό το πλαφόν, τότε το ποσοστό της επιδότησης του θα εξαρτάται από την εισοδηματική κατηγορία στην οποία εντάσσεται.
   Θα υπάρχει ανώτατο ύψος δανείων (25.000 ευρώ ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα), ενώ στη διάρκεια αποπληρωμής θα κυμαίνεται από 4 έως 6 χρόνια.
   Οι δόσεις του δανείου θα είναι μηνιαίες τοκοχρεολυτικές και το επιτόκιο σταθερό. Ο τελικός ωφελούμενος θα μπορεί να ζητήσει προκαταβολή σε ποσοστό 70% του αρχικού επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων.
   Ποιες είναι οι δαπάνες και που θα επιδοτούνται
   Το πρόγραμμα
   Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αφορά κύριες κατοικίες (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες καθώς και μεμονωμένα διαμερίσματα) αλλά όχι και ιδιοκτησίες του κτιρίου που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ κατάστημα). Η κατοικία πρέπει επίσης να υφίσταται νόμιμα, να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερης της “Δ” και να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.
   Οι δαπάνες
   Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα καλύπτει δαπάνες για:
   – Αντικατάσταση κουφωμάτων ,εξαιρουμένων των ανοιγμάτων προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, θερμαινόμενους ή μη (π.χ πόρτα διαμερίσματος)
   – Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης όπως παντζούρια και ρολά
   – Εγκατάσταση θερμομόνωσης εντός του κτιρίου χωρίς να καλύπτονται οι δαπάνες για δεξαμενή πετρελαίου και τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας σώματα, καλοριφέρ, ενδοδαπέδιο σύστημα κλπ) . Για να καλυφθούν οι εν λόγω δαπάνες όπως λέβητας που έχει υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές, πρέπει να πιστοποιήσει ο ενεργειακός επιθεωρητής ότι πληρούνται τα κριτήρια ως προς την ανάλυση και την εκπομπή καυσαερίων
   – Αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού (π.χ ηλιακός θερμοσίφωνας).

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Συνεχίζονται οι εντάξεις επιχειρήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝΕΠ), στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων.
   Σήμερα εντάσσονται στη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β' κύκλος)» 408 νέα επιχειρηματικά σχέδια, με τη δημόσια δαπάνη τους να ανέρχεται στα 9.950.698 ευρώ.
   Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις νέες αυτές εντάξεις προσφέρεται σε ακόμη περισσότερους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι άνεργοι ή εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι, η δυνατότητα έναρξης/υποστήριξης της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους, καθώς και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Την τελευταία απόφαση υπαγωγής ωφελούμενων στο Β' κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» διόρθωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ).
   Η βασική διαφορά με τη διόρθωση της απόφασης είναι η προσθήκη ελάχιστων επιπλέον ωφελούμενων που δε συμπεριλήφθησαν στην αρχική απόφαση.
   Συγκεκριμένα, με τη διορθωμένη απόφαση υπάγονται 8.734 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων 146.739.928,95 €.
   Οι Ωφελούμενοι ενημερώνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής για την υπαγωγή της αίτησης από το Δικαιούχο και αποδέχονται ηλεκτρονικά την απόφαση υπαγωγής κατά τα οριζόμενα στο κεφ. 6.2 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος. Στη συνέχεια προσέρχονται στο χρηματοπιστωτικό οργανισμό για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης (όπου απαιτείται), κατά τα οριζόμενα στο κεφάλαιο 4. Η ανωτέρω διαδικασία (ηλεκτρονική αποδοχή απόφασης, υπογραφή της σύμβασης όπου απαιτείται) ολοκληρώνεται έως και πέντε (5) ημέρες πριν από την λήξη του αρχικού συμβατικού χρόνου υλοποίησης του έργου (βλ. κεφ. 7.4).
   Επισημαίνεται ότι οι Ωφελούμενοι θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επιστολής έγκρισης της αίτησής τους πριν αποδεχθούν ηλεκτρονικά την Απόφαση Υπαγωγής, καθώς ο Δικαιούχος, βάσει των δικαιολογητικών που έχουν προσκομισθεί/ αναρτηθεί από τους Ωφελούμενους, θα διενεργήσει σε επόμενο στάδιο (και σε κάθε περίπτωση πριν την καταβολή των ωφελημάτων) τους απαραίτητους ελέγχους για τη διαπίστωση της τήρησης του συνόλου των όρων και προϋποθέσεων του Προγράμματος. Σε περίπτωση που κατά την ανωτέρω διαδικασία προκύψει ότι δεν πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος, όπως αυτός ισχύει, ο Δικαιούχος προβαίνει σε ανάκληση της απόφασης υπαγωγής, της παραγράφου 6.2, κατά το μέρος που αφορά στις εν λόγω αιτήσεις και ενημερώνει μέσω του πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων τους ενδιαφερόμενους.
   Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους, όπως αυτά περιγράφονται στον Πίνακα 2, είναι 13 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Υπαγωγής (συμβατικός χρόνος υλοποίησης του έργου).
   Μπορείτε να δείτε τη διορθωμένη απόφαση εδώ

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   χρι την Παρασκευή 15 Μαίου παρατείνει το υπουργείο Εργασίας την προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους επιστήμονες για την ειδική ενίσχυση των 600 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω προθεσμία έληγε σήμερα Παρασκευή 8 Μαίου.
   Ψηφιακή υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr πρέπει να υποβάλλουν οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούχοι των 600 ευρώ που δεν είχαν υποβάλλει δήλωση στο κατηργημένο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική αίτηση των επιστημόνων είναι διαθέσιμη και η αίτηση θεωρείται υποβληθείσα για δυο περιπτώσεις (εμφανίζεται το μύνημα η αίτηση έχει υποβληθεί) :
     Για επιστήμονες που είχαν υποβάλει αίτηση με τη διαδικασία τύπου Α στην ειδική πλατφόρμα του συστήματος "Εργάνη" και είχαν ολοκληρώσει στη συνέχεια τη διαδικασία μέσω ΚΕΚ της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται πως στην διαδικασία Α το ΚΕΚ έστελνε email ενημερώνοντας τον δικαιούχο πως ενεργοποιήθηκε το voucher και έδινε τους κωδικούς για την τηλεκατάρτιση. Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο δικαιούχος Για επιστήμονες που είχαν επιλέξει την διαδικασία τύπου Β. Υπενθυμίζεται πως σε αυτή την περίπτωση το ΚΕΚ είχε αναλάβει να ολοκληρώσει την διαδικασία, στέλνοντας στο δικαιούχο email και ενημερώνοντας πως ενεργοποιήθηκε το voucher. Και σ αυτή την περίπτωση ο δικαιούχοςδεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια. Όσοι δεν είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης αλλά είναι δικαιούχοι των 600 ευρώ μπορούν να μπαίνουν με τους κωδικούς taxinet και εφόσον δεν υπάρχει υποβληθείσα αίτηση να υποβάλουν την αίτησή τους. Όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που καταργήθηκε, πληρώθηκαν στην πλειοψηφία τους τα 600 ευρώ στα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση περίπου 155.000 δικαιούχοι πληρώθηκαν στις 30 Απριλίου.
   Δικαιούχοι
   Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.
   Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.
   Όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (supportemployees.services.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτουν.
   Σημειώνεται ότι η κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
   Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του Τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης.
   Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

   Η καταβολή γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην υποβαλλόμενη αίτησή του.

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Υπεγράφη σήμερα από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Τσακίρη η απόφαση έγκρισης της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020, 41 έργων που υπάγονται στο ΥΠΕΝ με συνολική ετήσια πίστωση 38 εκ. ευρώ.
   Από το ποσό αυτό, τη μερίδα του λέοντος κατέχει με 34.000.000 ευρώ το πρόγραμμα Εξοικονόμησης Κατ' Οίκον. Πρόκειται ουσιαστικά για αυτούσιο το διαθέσιμο ποσό για το εξοικονομώ από το ΠΔΕ, μιας και κατά το προηγούμενο πρόγραμμα ΠΔΕ 2019 δε διατέθηκε κανένα ποσό.
   Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως στην ανάλυση ανά τρίμηνο, φαίνεται πως το σύνολο του ποσού των 34 εκ. ευρώ εντάσσεται στο 2ο τρίμηνο του 2020, δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
   Τέλος, από τα υπόλοιπα έργα αρμοδιότητας ΥΠΕΝ ξεχωρίζει με ετήσιες πιστώσεις λίγο παραπάνω από 2 εκ. ευρώ, η κατασκευή Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου Φράγματος στη Φλόκα Αλφειού, με το σύνολο του ποσού να εντάσσεται στο 2ο τρίμηνο του 2020.
   Μπορείτε να δείτε την απόφαση με τη λίστα των 41 έργων αρμδιότητας ΥΠΕΝ, εδώ.

   By Engineer, in Χρηματοδοτήσεις, ,

   Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η ΚΥΑ με την διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 (Τεύχος B’ 1645/03.05.2020)
   Δικαιούχοι 
     Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανόμενων των ατομικών, ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες απασχολούσαν έναν (1) έως πεντακόσιους (500) εργαζόμενους, κατά την 31η Μαρτίου 2020   η ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες δεν απασχολούσαν εργαζόμενους κατά την 31η Μαρτίου 2020 οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην ειδική πλατφόρμα «myBusinessSupport», έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, εφόσον είχαν κατά νόμο υποχρέωση να τις υποβάλουν, δεν έχουν τεθεί σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και 2 Απριλίου 2020 και εμφανίζουν θετικό κύκλο εργασιών οποιαδήποτε στιγμή από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως την 31η Μαρτίου 2020.   Ύψος ενίσχυσης
   Το ύψος της ενίσχυσης προσδιορίζεται ως εξής:   Ενίσχυση = [(Κύκλος εργασιών αναφοράς - Κύκλος εργασιών πρώτου τριμήνου 2020) × ποσοστιαία διαφορά εκροών εισροών] - [αριθμός εργαζομένων σε αναστολή × 800/3], όπου:   1. Ο κύκλος εργασιών πρώτου τριμήνου 2020 και ο κύκλος εργασιών αναφοράς (κύκλος εργασιών αναφοράς είναι ο αριθμητικός μέσος όρος του κύκλου εργασιών πρώτου τριμήνου των τριών τελευταίων ετών).   2. Η ποσοστιαία διαφορά εκροών εισροών ισούται με το συνολικό κύκλο εργασιών ΦΠΑ (κωδικός 312 δήλωσης ΦΠΑ για την επιχειρησεις που έιναι υποκέιμενες σε ΦΠΑ και κωδικός 047 δήλωσης Ε3 για τις επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ) του έτους 2019 αφαιρουμένου του συνόλου φορολογητέων εισροών του έτους 2019, διαιρεμένου με το συνολικό κύκλο εργασιών ΦΠΑ του έτους 2019.    Σε περίπτωση που η ποσοστιαία διαφορά εκροών εισροών είναι μικρότερη του 20% ή ο συνολικός κύκλος εργασιών ΦΠΑ του έτους 2019 είναι μηδενικός, θεωρείται ίση με 20%.   Ο αριθμός εργαζομένων σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας του, όπως είναι διαμορφωμένος κατά την 21η Απριλίου 2020 στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.   Τα ελάχιστα ποσά αυτά είναι:   α) 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, β) 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους γ) 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους δ) 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21 έως 50 εργαζόμενους, ε) 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζόμενους.   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
  Sign in to follow this  
 • ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.