Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Εξοικονομώ 2023: Απόφαση έναρξης του Β' κύκλου αιτήσεων από 7 Φεβρουαρίου 2024


    Υπεγράφη η ΚΥΑ που αφορά την τροποποίηση (2η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ ΥΔΕΝ/55246/807/ 18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023″» (Β’ 3323).

    Πιο συγκεκριμένα η ΚΥΑ προβλέπει:

    Την τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/ 55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως κατωτέρω:

    Α’. Η ενότητα 1.3 «Συνολικός προϋπολογισμός Προγράμματος και κατανομή ανά Περιφέρεια» του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, αντικαθίσταται ως εξής:

    «Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος, για τους δύο κύκλους υποβολής αιτήσεων (Α’ και Β’) ανέρχεται σε 532.105.075,00€ και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Από τον προϋπολογισμό, ποσό 178.367.078,00€ διατίθεται για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Για τον Α’κύκλο, οι πόροι ανέρχονται σε 422.105.075,00€ εκ των οποίων ποσό 68.367.078,00€ διατίθεται για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Για τον Β’ κύκλο, οι πόροι ανέρχονται σε 110.000.000,00€, ποσό το οποίο διατίθεται για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Η κατανομή του προϋπολογισμού του Προγράμματος ανά Περιφέρεια, χωριστά για τις ομάδες εισοδηματικών κατηγοριών 1 και 2 έως 5, θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο ίδιου ποσοστού επιτυχόντων σε κάθε Περιφέρεια. Η αρχική κατανομή σε κάθε Περιφέρεια μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με την πορεία υλοποίησης των εντάξεων στο παρόν Πρόγραμμα.».

    Β’. Στο τέλος της υποενότητας «Περιορισμός αιτήσεων ανά Ωφελούμενο» της ενότητας 2.3 «Προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων» του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

    «Για το ίδιο φυσικό πρόσωπο, επιτρέπεται η υποβολή αίτησης σε έναν μόνο από τους δύο κύκλους (Α’ ή Β’) του Προγράμματος».

    Γ’. Μετά το τρίτο εδάφιο της υποενότητας «Περιορισμός αιτήσεων ανά κατοικία» της ενότητας 2.3 «Προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων» του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

    «Για την ίδια επιλέξιμη κατοικία, επιτρέπεται η υποβολή αίτησης σε έναν μόνο από τους δύο κύκλους (Α’ ή Β’) του Προγράμματος».

    Δ’. Το τέταρτο εδάφιο της υποενότητας «Διαδικασία υποβολής» της ενότητας 5.4 «Υποβολή Αίτησης» του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, αντικαθίσταται ως εξής:

    «Η υποβολή αιτήσεων, πραγματοποιείται σε δύο κύκλους:

    -Α’ Κύκλος υποβολής (όλες οι εισοδηματικές κατηγορίες). Αιτήσεις υποβάλλονται από την 12η Ιουνίου 2023 ως και την 15η Νοεμβρίου 2023.

    -Β’ Κύκλος υποβολής (αποκλειστικά η εισοδηματική κατηγορία 1). Αιτήσεις υποβάλλονται από την 7η Φεβρουαρίου 2024 ως και την 29η Μαρτίου 2024.»

    Ε.’ Στο τέλος της υποενότητας «Πρόταση παρεμβάσεων» της ενότητας 5.4 «Υποβολή Αίτησης» του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

    «Πριν την έναρξη του Β’ κύκλου υποβολής αιτήσεων, ο Φορέας Υλοποίησης προβαίνει σε εκκαθάριση αιτήσεων που έχουν καταχωρισθεί και δεν έχουν υποβληθεί κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων του Α’ κύκλου».

    ΣΤ.’ Το πέμπτο εδάφιο της ενότητας 5.8 «Χρηματοδοτικό Σχήμα» του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, αντικαθίσταται ως εξής:

    «Για την επιλογή χρηματοδοτικού σχήματος τίθεται προθεσμία δέκα (10) ημερών, εντός της οποίας θα πρέπει να δηλωθεί κάποια από τις ανωτέρω επιλογές».

    Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/ 55246/807/18.05.2023 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.