Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimpol

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dimpol

  1. καλημέρα.εφόσον δεν υπάρχει κάτι νεότερο ακόμη να θεωρήσουμε πως δε θα δοθεί η παράταση? απλά μια ενημέρωση έπρεπε να υπάρχει είτε για το ένα σενάριο είτε για το άλλο.
  2. καλησπέρα Didonis. Έτσι είναι όπως το έγραψες ακριβώς. Εγώ δεν εξετάζω το αν πρέπει η δεν πρέπει να δοθεί παράταση ας αποφασίσουν ότι θέλουν. Απλά είναι περίεργο το ότι δεν είπε κατι το ΤΕΕ. Έχουν ήδη περάσει 2 μέρες από τη λήξη και σιωπή παρά μόνο κάποια περιφερειακά τμήματα είπαν κάτι. Ας βγει να πει ότι δε θεωρώ ως ΤΕΕ ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον παράταση ή ας πει ότι ζητήσαμε επιπλέον παράταση και δεν έχουμε κάποια απάντηση από το υπουργείο. Πρέπει με κάποιον τρόπο να ενημερωθούν οι μηχανικοί.
  3. Πιστεύω πως η όποια ενημέρωση υπεύθυνα για το αν δοθεί παράταση ή όχι, μπορεί να δοθεί από το ΤΕΕ και μόνο από εκεί. Είτε να μας πει παιδιά δε δίνεται παράταση και προχωρούν οι διαδικασίες κτλ κτλ είτε να πει θα δοθεί παράταση. Μόνο το ΤΕΕ μπορεί να μας ενημερώσει.
  4. καλησπέρα. πάντως αν διάφορα περιφερειακά τμήματα ενημέρωσαν για παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών και όχι απλά για υποβολή αιτήματος από μέρους τους προς το υπουργείο μάλλον ήταν λάθος. εκτός και αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Πάντως το ΤΕΕ το κεντρικό παρατηρώ τηρεί στάση αναμονής (???) δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω. ΥΓ αυτό που θα συζητούνταν σήμερα στη βουλή σε άλλο νομοσχέδιο ως προσθήκη τσόντα η όποια παράταση γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω?
  5. Πάντως πάρει, δεν πάρει παράταση τα νεύρα μας έγιναν τσατάλια.... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μη το λένε ακόμη είτε από το υπουργείο κάποιος αρμόδιος (υφυπουργός, γενικός γραμματέας) είτε να μας ενημερώσει το ΤΕΕ για το τι πρόκειται να γίνει. Τόσο δύσκολο είναι ...... μάλλον.
  6. violator αυτό λέω και εγώ. Εάν είναι να μη δοθεί άλλη παράταση βγαίνεις 15 ημέρες νωρίτερα και ενημερώνεις ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση οπότε φροντίστε να ολοκληρώσετε τις υποθέσεις (όχι ότι έχουν κάποια υποχρέωση να το κάνουν απλά από τη στιγμή που έχουν δοθεί τόσες παρατάσεις καλό είναι να ενημερώσουν ότι είναι η τελευταία για όσους έχουν εκκρεμότητες ). Εδώ είναι τελευταία ημέρα και ακόμη δε γνωρίζει κανείς τι θα γίνει παρά μόνο φήμες από τα περιφερειακά τμήματα και ούτε καν από το επίσημο κεντρικό ΤΕΕ. Μάλλον πρέπει να ρωτήσουμε το ΤΕΕ να μας ενημερώσει εάν γνωρίζει κάτι.
  7. Οποτε ισως κατι παραπανω να γνωριζουν τα περιφερειακα τμηματα που γραφουν για παρατασεις.αλλα τοσο δυσκολο ειναι να βγει κατι επισημο κ να μας ενημερωνει για το τι θα γινει.ποτε θα το πουν αυριο ειναι η τελευταια μερα.
  8. Παρεμβάσεις από τα περιφερειακά τμήματα βλέπω έγιναν αρκετές. Ίσως θα έπρεπε και από ΤΕΕ να γίνει ή απλά να ενημερώσει τους μηχανικούς ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση .
  9. Καλημέρα. Έχουμε κανένα νεότερο ή αλιεύσατε καμιά πληροφορία από το ίντερνετ ?
  10. Το ΤΕΕ - ΚΔΘ προς το παρον δεν εστειλε κατι, ουτε για τυχον παραταση ουτε καποια ενημερωση. Ειναι και κυριακη σημερα απο αυριο βλεπουμε.
  11. Απλά θεωρώ πως αν μπορεί να γίνει κάτι είναι μόνο από εκεί afroman. Υπομονή και θα δούμε σε λίγες μέρες τι θα γίνει.
  12. Πάντως είναι μεγάλη μου απορία γιατί ζητάνε παρατάσεις διάφορα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ και το κεντρικό δεν έχει μέχρι στιγμής πει μια κουβέντα! είτε να βγει και να ζητήσει κάποια παράταση οπότε θα την αποδεχτεί το ΥΠΕΝ είτε να βγει και να πει ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση ότι μπορεί ας ολοκληρώσει ο καθένας.
  13. Οποτε αν δεν αλλαξει κατι θεαματικα παραταση εκ νεου δυσκολα θα δοθει. Για αυτο το λογο και δεν εκανε αιτημα το κεντρικο ΤΕΕ, αλλιως οπως κ ολες τις προηγουμενες φορες κατι θα ειχε στειλει.
  14. kondylw@ έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες....ότι πιθανότερο είναι να ενημερωθούμε από κανένα δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τυχόν παράταση. Απλά θα μπορούσε το ΤΕΕ είτε να ζητήσει επίσημα και κεντρικά μια ολιγόμηνη παράταση είτε να ενημερώσει το σύνολο των μηχανικών για την επίσπευση υποβολής των δικαιολογητικών. Δε νομίζω το ΤΕΕ να μην ξέρει αν θα δοθεί ή δε θα δοθεί παράταση!
  15. Πάντως από τη στιγμή που το ΤΕΕ κεντρικό δεν έχει ζητήσει την οποιαδήποτε παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών και από τη στιγμή που έχει βγει το ΦΕΚ για τις διαδικασίες ελέγχου είναι πολύ δύσκολο να δοθεί κάποια παράταση. Οπότε όσοι μπορείτε καλύψτε τις όποιες τελευταίες εκκρεμότητες.
  16. Καλημέρα. Απλά μου κάνει εντύπωση ότι πολλά περιφερειακά τμήματα στέλνουν αιτήματα είτε στο υπουργείο είτε στο κεντρικό ΤΕΕ για παράταση και το κεντρικό ΤΕΕ δεν έχει στείλει κάποιο παρόμοιο αίτημα. Ας βγάλουν κάποιο δελτίο τύπου πιο πολύ για την ενημέρωση των συναδέλφων για το αν θα δοθεί η δε θα δοθεί (να ολοκληρώσουν ότι προλαβαίνει ο καθένας). Θεωρώ πως το κεντρικό ΤΕΕ θα το γνωρίζει.
  17. Γνωρίζει κανείς αν το ΤΕΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία για τυχόν παράταση και την έχει θέσει υπόψιν των αρμοδίων?
  18. Δύσκολο το βλέπω efoula να δώσουν παράταση στα δικαιολογητικά από τη στιγμή που βγήκε και το ΦΕΚ για τους όποιους αντίστοιχους ελέγχους. Αν και μια μικρή παράταση 3μηνη - 6μηνη ίσως θα έπρεπε να δοθεί για πολλούς λόγους.
  19. Γράφαμε και οι τρεις μαζί την ίδια ώρα! Θα περιμένω λοιπόν να πάρω στα χέρια μου την Σ.Ο.Ι. να δω τι γίνεται και ανάλογα θα ενημερώσω για τι και πως. maria983 μάλλον θα εξετάσω και αυτήν την περίπτωση να τακτοποιήσω τα πάντα με το ν4495 και να αφαιρέσω το πρόστιμο που πληρώθηκε. Πάνω κάτω τα ίδια νούμερα βγαίνουν οπότε μάλλον είναι προτιμότερο και λογικά ισχύει η τελευταία χρονολογικά τακτοποίηση .
  20. Καλημέρα και από εμένα σήμερα το πρωί είδα και διάβασα όλες τις απαντήσεις σας. Έχω ζητήσει τη Σ.Ο.Ι. για να δω και εγώ πως την περιγράφει αυτήν την αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και αν αναφέρει εκεί κάτι παραπάνω ή όχι. Εννοείται πως από την κατασκευή είναι ενωμένες η Ο.Ι. - αιθ. πολλαπλών χρήσεων. Ένα άλλο ερώτημα maria983 είναι κατά πόσο μπορώ να "αγνοήσω'' την όποια τακτοποίηση με τον ν3843 και να τα τακτοποιήσω όλα από την αρχή αφαιρώντας τα όποια καταβληθέντα πρόστιμα με τον 3843. Έχω αυτό το δικαίωμα ή πρέπει να λάβω ως έχει την τακτοποίηση 3843 και από εκεί και πέρα με 4495 ότι δεν έκανε ο πρώτος συνάδελφος ?
  21. Ιάσονα καλημέρα και εμένα με έχει προβληματίσει αυτήν η ρύθμιση με τον Ν. 3843 της αίθουσας κοινωνικών εκδηλώσεων (δεν είχα ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο νόμο) αλλά ψάχνοντας πλέον και ανατρέχοντας στο παρελθόν βρήκα την ΕΓΚΥΚΛΙΟ 5 αριθ. πρωτ. 17879/03-05-2010 στην σελίδα 2 δεύτερη γραμμή που γράφει ότι επιτρέπεται. Τώρα είναι τόσο μπερδεμένοι όλοι οι νόμοι που πραγματικά είναι να τρελαίνεσαι με τόσους νόμους και εγκυκλίους.
  22. Ευχαριστώ πολύ για τις αναλύσεις και τις απόψεις σας. Η αίθουσα είναι κολλητά με την οριζόντια ιδιοκτησία που γίνεται πλέον η διαδικασία σε όροφο και εντός περιγράμματος οπότε δεν υπάρχει και θέμα με το Hmax του κτιρίου. Εκεί που καταλήγω πλέον για τα μεγέθη: Οριζόντια ιδιοκτησία: 39,00m2 (σύμφωνα με την άδεια, 46,31m2 σύμφωνα με την αναλογία χιλιοστών της Ο.Ι. επί του οικοπέδου) Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων: 30,00m2 (το αφήνω όπως δηλώθηκε και περαιώθηκε με το Ν 3843 και ισχύει η τακτοποίηση για το χρονικό διάστημα του νόμου των ημιυπαιθρίων καθώς υπερβαίνει το 40% της δόμησης- το περίφημο άρθρο 88 παρ. β που θεωρώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει οριστικά πως αντιμετωπίζεται η κάθε περίπτωση. Αλλιώς ερμηνεύουν μερικοί το Νόμο, αλλιώς την εγκύκλιο 2, είναι και η Ε/Α 2515 του ΤΕΕ Πελοποννήσου) Η/Χ σε κατοικία: 12,50m2 (ΚΑΤ 4 και όχι 5 αφού τα 30,00m2 δεν συνυπολογίζονται στην κατηγορία αλλά θα συνυπολογιστούν στους επιβαρυντικούς συντελεστές κλπ τα οποία 12,50m2 πλέον εξαιρούνται της κατεδάφισης)
  23. Μαρία μιλάω για εντός σχεδίου οικοδομή και έκδοση της άδειας το 1995. Επιτρεπόταν τότε για κάποιες περιπτώσεις δημιουργία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε ποσοστό 5% της δόμησης αν δεν κάνω λάθος. Θεωρώ ότι η τακτοποίηση της "αίθουσας" (η οποία μάλλον είναι κοινόχρηστη και είναι εντός του περιγράμματος του κτιρίου) έγινε με τις απαραίτητες συναινέσεις των άλλων συνιδιοκτητών και από τη στιγμή που έχει ολοκληρωμένη τη διαδικασία περαίωσης τη θεωρώ ''σωστή".
  24. Ο ημιυπαίθριος χώρος έχει κλειστεί και μετατραπεί σε κατοικία ναι. Όσο για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δεν μπορώ και εγώ να έχω γνώμη αν καλώς ή κακώς τακτοποιήθηκε αλλά έχει περαίωση διαδικασίας κανονικά, οπότε το λαμβάνω ως έχει. (αν και έχω ένα ερωτηματικό για το εαν μπορούσε να τακτοποιηθεί ή όχι, νομίζω πως κάπου στον Ν. 3843 το επέτρεπε αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά).
  25. Η οριζόντια ιδιοκτησία έχει 77 χιλιοστά εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο, ενώ η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση σε αυτό είναι 601,44m2. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενώ είχε φανεί στην άδεια είχε ενσωματωθεί από κατασκευής στην εν λόγω οριζόντια ιδιοκτησία. Αυτή λοιπόν η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει τακτοποιηθεί με το Ν.3843 και έχει περατωθεί η όλη διαδικασία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.