Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

pplap

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

pplap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Τι καταλαβαίνετε απο τα εξής : Στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 5047 14 Νοεμβρίου 2020 προσδιορίζεται ότι : Ειδικά για τις ατομικές επιχειρήσεις που: i) δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο κατά την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή, η ενίσχυση ορίζεται, ανεξαρτήτως μαθηματικού τύπου, σε χίλια (1000) ευρώ. Λέει "ανεξαρτήτως μαθηματικού τύπου" ότι ατομικές επιχειρήσεις θα πάρουνε 1000 Ε, ή κάτι άλλο?
  2. Καλησπέρα, Όντως υέλεις 2 θερμοστάτες. Εγώ έφερα τον Νεστ απο Γαλλία και λειτουργεί καλά. Δεν τον έχω συνδέσει με Open Therm ακόμη για να μπορω να αλλάζω λειτουργίες του λέβητα αλλά πρόκειται να το κάνω. Δεν μπορώ να σου πω εάν αξίζει τα λεφτά του... Αναλόγος τον χώρο σου. Εμένα είναι στην ουσία πάντα ανοικτή η ηλεκτροβάνα. Το Ecobee υπάρχει μόνο στην Ιταλία αλλα κοστίζει γύρω στα 300 Ε και....
  3. Όποιον ενδιαφέρει, είχα βρει πριν 2 χρόνια ένα άρθρο πάνω στο θέμα ΜΕΚ και πως αποκτάτε.. Σας επισυνάπτω το έγγραφο και αντιγράφω το κείμενο. Ευχαριστώ για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε όλοι σας. Περί πλεονάζουσας εμπειρίας "ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΣΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Με την πάροδο δύο ετών από την εγγραφή στην Α ή την Β τάξη ΜΕΚ οι μηχανικοί (ανεξαρτήτου τίτλου σπουδών) μπορούν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής διάταξης περί πλεονάζουσας εμπειρίας με την προϋπόθεση ότι κατά την εγγραφή στην Α ή στη Β τάξη είχαν καταθέσει εμπειρία που κάλυπτε και την εμπειρία της επόμενης βαθμίδας π.χ.: εγγραφή στη Β τάξη = 90.000€ + 300.000€ που απαιτείται για ΜΕΚ Γ." ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ 4ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ 1. Πτυχίο σχολής επικυρωμένο. Αν το Πτυχίο είναι εξωτερικού θέλει επίσημη μετάφραση και βεβαίωση από ΔΙΚΑΤΣΑ 2. Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος από ΤΕΕ επικυρωμένη (μόνο για ΑΕΙ) 3. Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας επικυρωμένη 4. Βιογραφικό σημείωμα 5. Πιστοποιητικά έργων (Έντυπα Α, Β, Γ) 6. Διπλότυπο από Δ.Ο.Υ. στον κωδικό 3438 ανάλογα τη βαθμίδα Για Α’ 60€ Για Β’ 75€ Για Γ’ 105€ Για %’ 205€ 4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΊΟΥ 1. Διαβιβαστικό του Φορέα με αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης του ενδιαφερόμενου και συνημμένα έντυπα Α και Β
  4. Ευχαριστώ πολύ το φόρουμ για όλη την βοήθεια που παρείχε σε όλη την κοινότητα και ιδιαίτερα σε εμένα. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα υλοποιήθηκε η πρόταση μου από τράπεζα πειραιώς. Καλή χρονιά με υγεία και τίποτα άλλο.
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι, Όπως επισήμανε και ο George.Sar, γίνεται να παραλείψεις κάποιο αντικείμενο (προϊόν) εφόσον ο συνολικός σου προϋπολογισμός δεν πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, ανάλογος εάν είσαι στο 50 η στο 80 % ( δηλαδή άνω η κάτω πενταετίας) ... Σε αυτό το σημείο, επειδή ακόμα δεν έχουνε διευκρινιστεί πολλά ζητήματα ως προς την υλοποίηση του προγράμματος ( αλλαγές προϊόντων, αλλαγές στα επί μέρους ποσά, κτλ...) θα ήθελα να σας αναφέρω ότι σε μία τηλεφωνική συζήτηση που είχα με έναν υπάλληλο στο infoEspa, μου είπε ότι έχουνε τεθεί πολλά παρόμοια ερωτήματα ( τον ενημέρωσα ότι θα βρει πολλά από αυτά στο site αυτό, και έδειξε να ενδιαφέρεται αρκετά) και μου είπε ότι θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση προς αυτήν την κατεύθυνση από το ΕΣΠΑ, με διευκρινίσεις στο εάν μπορούμε η όχι να αλλάξουμε και αντικείμενο, να ξαναμοιράσουμε τα ποσά όπως θέλουμε κτλ... Εγώ προσωπικά θα περιμένω ακόμα λίγο πριν προβώ σε αγορές, επειδή θα ήθελα να αποκλείσω μερικά προϊόντα και να διαθέσω τα χρήματα σε κα΄ποιο άλλο προϊόν εάν γίνεται. Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Υ.Γ. : ο νεαρός με τον οποίο μίλησα μου είπε ότι αυτός θεωρεί ότι μπορεί και να γίνονται αλλαγές άλλα καλύτερα να περιμένω κάποια ανακοίνωση από το ΕΣΠΑ.
  6. Αγαπητέ Περικλή_91, Βεβαίως και έχεις το δικαίωμα να αλλάξεις και προμηθευτή και μάρκα εφόσον μιλάμε για το ίδιο αντικείμενο..Το γράφει ξεκάθαρα στην προκύρηξη στο άρθρο 11...Υπάρχουν και άλλα post για αυτό το θέμα..Δες το post #831 και πέρα... Ελπίζω να βοήθησα.Καλημέρα.
  7. Αγαπητέ apos1982 , Αυτό δηλαδή που καταλαβαίνω είναι το εξής (με ένα απλό παράδειγμα) : 1. Ας υποθέσουμε ότι το συνολικό κόστος αγορών είναι 10.000 Ε ( +ΦΠΑ). 2. Από αυτό, μας επιδοτούνε τα 8000 Ε ( δηλαδή τα υπόλοιπα 2000 Ε από την τσέπη μου) 3. Ας υποθέσουμε πάλι ότι έχουμε 4 αντικείμενα ( συνολικής αξίας όπως είπαμε 8000 Ε) 4. Το Α αντικείμενο κοστίζει 3000 Ε 5. Το Β αντικείμενα 2000 Ε 6. Το Γ αντ. 1000 Ε 7. Το Δ αντ. 4000 Ε Αυτό που μας λέει το ΕΣΠΑ δηλαδή είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα επί μέρους κόστη, αλλά βασική προϋπόθεση είναι πρώτον να αγοράσουμε όντως αυτά τα αντικείμενα (Α,Β,Γ και Δ) και δεύτερων να μην ξεπεράσουμε το συνολικό ποσό; Για το δεύτερο, δεν είμαι και σίγουρος εφόσον κάνεις δεν σου απαγορεύει να ξεπεράσεις το σύνολο, ΑΡΚΕΙ να πληρώσεις την διαφορά από την τσέπη σου. Δηλαδή στο παράδειγμα μας μπορούμε να : 1. Πάρουμε το Α με 2000 Ε 2. Να βάλουμε την διάφορα στο Β και να πάει 3000 Ε 3. Και κάτι αντίστοιχο για τα άλλα δύο προϊόντα. Κατάλαβα καλά; Ισχύει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ πολύ και περιμένω σχόλια. Καλή εβδομάδα.
  8. Μόλις έλαβα απάντηση από το ΕΣΠΑ για την απορία μου...Ορίστε τι απάντησαν (αναμενόμενο βέβαια) : _____________________________________________________________________________________ Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την επίσημη ιστοσελίδα για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) http://www.espa.gr.'>http://www.espa.gr. Σχετικά με το ερώτημα που θέσατε για τα αποτελέσματα του προγράμματος ενίσχυσης Επιστημόνων/Ελευθέρων Επαγγελματιών του Υπουργείου Οικονομίας, σας πληροφορούμε τα εξής: Η διαδικασία αξιολόγησης της δράσης ενίσχυσης επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών έχει ολοκληρωθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες κάθε δικαιούχος της ενίσχυσης θα μπορεί να ανακτά τα αναλυτικά στοιχεία για την έγκριση ή την απόρριψή του στην ιστοσελίδα http://www.ependyseis/mis, κάνοντας χρήση του προσωπικού του κωδικού πρόσβασης που διαθέτει για το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Οι βαθμολογίες των επιχορηγούμενων προτάσεων δεν έχουν περιληφθεί στη λίστα των επιτυχόντων που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο διότι αποτελούν προσωπικό δεδομένο. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις προτάσεις που δεν θα επιχορηγηθούν. Στην περίπτωση επιχορήγησης οι επενδυτές μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης, σύμφωνα με τον Ενημερωτικό Οδηγό για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα http://www.ependyseis.gr στο σύνδεσμο http://www.ependyseis.gr/sub/epag/docs.htm • Στην περίπτωση αλλαγών σε κάποια από τα στοιχεία μητρώου των δικαιούχων της ενίσχυσης (για παράδειγμα αλλαγή έδρας, τόπου εγκατάστασης, ΑΔΤ) οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, ο δικαιούχος της ενίσχυσης θα δηλώνει τις αλλαγές που μπορεί να έχουν γίνει κατά τον έλεγχο υλοποίησης της πρότασης και την εκταμίευση της δημόσιας επιχορήγησης. • Κατά την υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων είναι πιθανό εξοπλισμός που είχε δηλωθεί κατά την υποβολή της πρότασης να μην υπάρχει, να μην διατίθεται από τον συγκεκριμένο επενδυτή ή να έχει αλλάξει τιμή. Σύμφωνα με το άρθρο 11, παράγραφος 8 της Υπουργικής Απόφασης, είναι δυνατόν να περιλαμβάνονται στην βεβαίωση ολοκλήρωσης αποκλίσεις μικρής κλίμακας στο φυσικό αντικείμενο της εγκεκριμένης πρότασης, όπως αυτές περιγράφονται στη σχετική έκθεση ελέγχου. Στις περιπτώσεις αυτές, επιτρέπεται για παράδειγμα η αλλαγή συγκεκριμένου μοντέλου ή αλλαγή του προμηθευτή σε καμία περίπτωση όμως η αλλαγή εξοπλισμού από την υποβολή της πρότασης στην υλοποίηση. Σε περίπτωση αύξησης του οικονομικού αντικειμένου της πρότασης το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται αποκλειστικά από τους δικαιούχους της ενίσχυσης. Οι τροποποιήσεις αυτές θα δηλώνονται κατά τον έλεγχο υλοποίησης της πρότασης και την εκταμίευση της δημόσιας επιχορήγησης. Πιστεύουμε οι παραπάνω πληροφορίες να σας φανούν χρήσιμες. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε ξανά μαζί μας και να σας εξυπηρετήσουμε. Το http://www.espa.gr θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο προκύπτει. INFOESPA
  9. Όπως τα ακριβός τα λες αγαπητέ tpanag... Εκτός αυτού, έκανα και τυπογραφικό λάθος σε ένα ποσό και αντί για 650 E έγραψα 350...Και τώρα άντε βρες 300 E για την διαφορά..Δικό μου λάθος βέβαια.. Περιμένω απάντηση από το ΕΣΠΑ περί του θέματος αλλά ήδη το γνωρίζω το αποτέλεσμα.. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
  10. Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια σε όσους κερδίσαν όπως και επιμονή σε όσους αδικηθήκανε. Είμαι και εγώ ένας από τους τυχερούς του ΕΣΠΑ, με 6700 Ε επιδότηση (20000 Ε ακαθάριστα περίπου). Το πρόβλημα μου είναι ότι την εποχή της υποβολής προσφορών και αιτήσεων, πήγα (κακός ) και βρήκα ότι προσφορά υπήρχε εκείνη την στιγμή με αποτέλεσμα μερικά αντικείμενα να μην υπάρχουν πλέον και άλλα να έχουν αυξηθεί υπερβολικά. Ένα παράδειγμα είναι ο Plotter της Canon IPF 750, τον οποίον τον είχα βρει 2350 + ΦΠΑ, τώρα κοστίζει 2700 + ΦΠΑ. Το θέμα μου είναι ότι θα πρέπει να αποκλείσω κάποιο αντικείμενο από την λίστα μου για να βάλω την διαφορά. Έχει κανείς κάποια πληροφορία επί του θέματος ; Είναι εφικτό η όχι ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.