Μετάβαση στο περιεχόμενο

koslyr

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Εφοσον αναφερεις μονοκατοικία θα είναι φαντάζομαι για ιδιαν χρηση, οποτε δεν νομιζω όταν αποφασίζεις υλικά ότι θα βάλεις μέτριας ποιοτητας. Οπότε το κόστος που σου δώσανε για 1400 €/τμ είναι λογικη τιμη. Το πιο σημαντικό από όλα και απο την τελικη τιμη που θα σου στοιχίσει το έργο συνολικά είναι να βρεις το σωστό γραφείο που θα αναλάβει την μελέτη/κατασκευή.
  2. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σας και επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω εάν η εφαρμογή του Hyperdesmo_LV προτείνεται για στεγάνωση σε εσωτερικό χώρο ή είναι μόνο για εξωτερικούς χώρους;
  3. Είμαι στο στάδιο των εσωτερικών σοβάδων (εξωτερικά θα μπεί θερμοπρόσοψη) και θα ήθελα τη γνώμη σας: 1) για το εάν είναι κατάλληλη περίοδος να προχωρήσω τωρα τον χειμώνα στα εσωτερικά σοβατίσματα, καθώς από όσο γνωρίζω δεν πρέπει η θερμοκρασία να πέσει κάτω από 5 βαθμούς(περιοχή Αττική) όταν σοβατίζεις. Αυτό αναφέρεται για τις ημέρες που θα εργάζεται το συνεργείο ή μέχρι να στεγνώσει ο σοβάς μετά την εφαρμογή του; 2) εάν είναι προτεριμότερος ο παραδοσιακός σοβάς σε σχέση με τους έτοιμους σοβάδες(προσωπικά δεν τους πολυ-εμπιστευομαι), όπου κάποιοι από αυτούς είναι και μιας στρώσης.
  4. Εαν χρησιμοποιηθεί perlobeton s προτείνεται αυτή να είναι η τελική επιφάνεια πριν την επικόλληση των πλακιδίων ή είναι προτιμότερο να μπει μια στρωση τσιμεντοκονίας και μετά τα πλακάκια;
  5. Ο λόγος που δεν θεωρείς σωστή τη συγκεκριμένη μόνωση πάνω από το περλομπετόν, είναι λόγω του ότι εμφανίζει μεγαλύτερη υδατοαπορροφητικότητα σε σχέση με την τσιμεντοκονία; Σε περιπτωση που βάλεις ασφαλτοπάνο από πάνω, τοποθετείς απευθείας τα πλακάκια ή γίνεται μια στρώση με τσιμεντοειδές υγρομονωτικό δύο συστατικών για ακόμη καλύτερη στεγανοποίηση;
  6. Θέλω να φτιάξω μια χτιστή ντουζιέρα σε νέο μπάνιο, αλλά προβληματίζομαι για το θέμα της υγρομόνωσης με τα πλακάκια στην θέση της ντουζιέρας(είναι στον 1ο όροφο). Εχω δει διάφορες λύσεις με για στεγανοποίηση, όπως αυτές με τα στεγανοποιητικά επαλειφόμενα κονίαματα δύο συστατικών(isomat, sika, thrakon…) αλλά δεν γνωρίζω σε βάθος χρόνου εάν αυτές οι μονώσεις θα έχουν την απαιτούμενη αντοχή και ανθεκτικτότητα, καθώς σε περίπτωση προβλήματος οποιαδήποτε επέμβαση είναι πολύ δύσκολη σε στρωμένο πλακάκι. Για γέμισμα δαπεδου θα μπει περλομπετόν, οπότε η όποια υγρομόνωση θα γίνει πάνω σε αυτό.
  7. Για εξωτερική θερμοπρόψη ποιον τύπο πλάκας θα προτιμούσατε ανάμεσα σε διογκομένη πολυστερινή (π.χ. neopor) ή σε πλάκα ξυλόμαλλου; Από ότι έχω δεί οι περισσότερες πλεόν θερμοπροσόψεις κατασκευάζοναι με διογκομένη πολυστερίνη. Εκτός από την παράμετρο λ της θερμικής αγωγιμότητας με ενδιαφέρει και ο παράγοντας της καλής διαπνοής του υλικού ώστε να μην καταλήξει η κατασκευή να εμφανίσει το σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου. Σε αυτήν την παράμετρο(για την διαπνοή) οι πλάκες ξυλόμαλλου έχουν πολλή καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τις EPS πλάκες.
  8. Ιδιώτης είμαι και οχι μηχανικός, απλώς για την τοιχοποιία υπάρχουν διαφορες επιλογές για το χτισιμο αυτής και ψάχνομαι... Η εξωτερική θερμοπρόσοψη εννοείται ότι δεν υπάρχει αλλά προκειται να υλοποιηθεί. Προς το παρόν κλέινω προς ορθότρυπες τουβλίνες, αλλά γενικά δεν έχω δει πολλές τέτοιες τοιχοποιίες σε διάφορες οικοδομές και προβληματίζομαι εάν αξίζει το κόπο.
  9. Για εξωτερική τοιχοποιία στην οποία έχει εφαρμοστεί εξωτερική θερμοπρόσοψη, ποίες από τις παρακάτω επιλογές θα προτιμούσατε για το χτήσιμο αυτής (θεωρώντας ότι το πάχος της θα είναι περίπου 25 εκ.) 1) υπερμπατική τοιχοποιία με τα κλασικά τούβλα(με δωδεκάοπα, http://3.bp.blogspot.com/-FzqbXn3jlDU/TdQEc1URRtI/AAAAAAAAAHc/Gi-k61MDMcY/s1600/100_6086.JPG) 2) μια ενιαια τοιχοποιία με τουβλίνα(ορθότρυπα, http://www.xalkis-sa.com/index.php/products/touvla/orthotrypa) πάχους 25 εκατοστών 3) διπλή δρομική τοιχοποιία(κλασικό χτίσιμο) με μόνωση 5εκ.(πετροβάμβακα ή aritherm) στον πυρήνα: (9 + 5 + 9), δηλαδή περίπου 25 εκατοστά Επειδή υπάρχει ήδη η εξωτερική θερμοπρόσοψη, θεωρώ ότι η επιλογή 3 είναι ίσως πλεονασμός και επιπλέον δεν γνωρίζω εάν θα υπάρξει θέμα με την διαπνοή της κατοικίας όταν ουσιαστικά αυτή θα έχει δυο μονώσεις. Για την επιλογή 2(τουβλίνα ορθότρυπα), επίσης δεν γνωρίζω εάν υπάρχει διαχρονική εμπειρία σε βάθος χρόνου για την αξιοπιστία του είδους της συγκεκριμένης τοιχ. εάν και θεωρώ ότι πρέπει να είναι αρκετά καλή. Για την επιλογή 1 είναι η μια κλασική περίπτωση τοιχοποιίας.
  10. Αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι για ποιο λόγο στα διαιώματα που αφορούν το υψουν, πρέπει να πληρώσω για την θέση στάθμευσης καθώς η θέση στάθμευσης αναφέρεται/σχετίζεται με συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία.
  11. Θέλω να δεσμεύσω μια θέση parking στο ακίνητό μου και έκανα την απαιτούμενη συμβολαιογραφική πράξη. Κατόπιν η συμβολαιογραφος με ενημέρωσε ότι πρέπει να μεταβώ στο Κτηματολόγιο για να πληρώσω κάποιο παραβολο και μετά στο Υποθηκοφυλακείο για την ολοκήρωση της μεταγραφής για την δέσμευση του parking. Στο Κτηματολόγιο με ενημέρωσε ένας υπάλληλος ότι πρεπει( να πληρώσω 35€ ανα δικαίωμα, για όσα δικαιωματα υπάρχουν στο ακίνητο (συνολικά υπάρχουν 7 δικαιωματα με ψιλη κυριοτητα & επικαρπία με οριζόντιες ιδιοκτησίες) δηλ. ένα συνολικό κόστος περίπου 250€!!! Γνωρίζει κανείς που έχει κάνει παρόμοια διαδικασία εάν αυτό είναι σωστό ή απαιτείται να πληρώσω μόνο ένα παράβολο ανεξαρτήτου υφιστάμενων διακιωμάτων;
  12. ΟΚ σε ευχαριστώ πολύ, καθώς με τις παρακκλίσεις τηρούνται οι προυποθέσεις για την αρτιοτητα και οικοδομησιμότητα. Για την πράξη χαρακτηρισμού έχει ήδη γίνει η αίτηση προς το αρμόδιο δασαρχειο για την έκδοσή της.
  13. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 270/1985 αναφέρει στο άρθρο 1 παράγραφος 1 για τη δόμηση στα εκτός σχεδίου: "Ελάχιστο εμβαδό 4.000 τ.μ. και πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο 25μέτρα". Επιπλέον αναφέρει: "Οτι δεν ισχύει για γήπεδα που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού" Οπότε για την δική μου περίπτωση θα χρειαστεί να ανατρέξω στις παρεκκλίσεις που αναφέρονται ή θα πρέπει να παραμείνω στον κανόνα; Στις παρεκκλίσεις αναφέρεται ότι θεωρούνται άρτια & οικοδομήσιμα τα γήπεδα που υφίστανται κατά την 12/11/1962 και απαιτούν ελάχιστο εμβαδό 750τ.μ. Στην περιπτωση αυτή μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη παρέκκλιση για την έκδοση οικοδομικής άδειας ή αυτό δεν είναι εφικτό και για την οικοδομησιμότητα απαιτούνται απαράιτητα τα 4.000τ.μ.; Για την πράξη χαρακτηρισμού ήταν απαραίτητη μετά το 1997.
  14. Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου για την αρτιότητα λαμβάνεται υπόψιν η ημερομηνία δημιουργίας του γηπέδου για να συμβουλευτώ την αντίστοιχη νομοθεσία ή η ημερομηνίας αγοράς/κτήσης; Συγκεκριμένα υπάρχει αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων, που δημιουργήθηκε το 1948(υπάρχει τίτλος). Το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο κληρονομείται από τα παιδιά του αρχικού ιδιοκτήτη το 1994 και το ίδιο έτος(1994) πωλείται ως έχειν σε τρίτο πρόσωπο. Σήμερα (2015) εάν ο τρίτος κατά σειρά ιδιοκτήτης επιθυμεί να χτίσει κτίσμα, σε ποια νομοθεσία πρέπει να στηριχθεί για την αρτιότητα και εάν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις διάφορες παρεκκλίσεις που αναφέρονται. Επίσης το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη περίπου 70μέτρων σε δημοτικό δρόμο και συνορεύει από την κάτω πλευρά με δασική έκταση.
  15. Από όσο γνωρίζω δεν έχει ξεκινησει ακόμη η δίκη, αλλά οι διαδικοι υπάρχουν και ειναι καθορισμένοι. Θα εχω περισσοτερες πληροφοριες σε λιγο καιρό, αλλά με τα λεφτα που γενικά δίνονται δεν νομιζω να μπω στην διαδικασία να βγαλω μπλοκάκι για απόδειξη παροχής υπηρεσιών για την πραγματογνωμοσυνη, για αυτο αλλωστε ρωταω εαν υπάρχει η δυνατοτητα πληρωμής χωρίς ΑΠΥ για Δημόσιο Υπάλληλο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.