Μετάβαση στο περιεχόμενο

tasostasostasos

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

411 profile views
  • CLEODAN

tasostasostasos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημερα. Μου ζητηθηκε αδεια κατασκευης για συνεργειο τρακτερ. Γνωριζει κανεις τη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω? Ευχαριστω εκ των προτερων.
  2. Ο δρομος χαρακτηρηστικε ως αγοτικη οδος. εχω βαθος πανω απο 50.Οτι ειναι αρτιο και οικοδομησιμο ειμαι σιγουρος. Ρωταω αν γενικα λαμαβανω σαν ελαχιστα ορια τα σωστα γτ πρεπει να τα παραθεσω. Οπως προανεφερα ελαβα υποψιν ΠΔ 85 ΚΑΙ τροποποιηση 2003. ΓΠΣ νατουρα κλπ δεν υπαρχουν. Επειδη δεν εχω πολυ εμπειρια ρωταω μηπως εχει κατι αλλαξει στα ελαχιστα ορια (καποια τροποποιηση )και μου ξεφευγει.
  3. Ναι οκ! Εχω αγροτεμαχιο εκτος σχεδιου 4200 τ.μ. προσωπο σε αναγνωρισμενη οδο 50 μετρα . Μου ζητηθηκε τοπογραφικο αδειος και πρεπει να βαλω τους ισχυοντες ορους δομησης.Αυτοι που παρεθεσα ειναι του ΠΔ 1985 και της τροποποιησης του 2003. Ρωταω αν γνωριζετε αν αεχει αλλαξει κατι που μου ξεφευγει. Το αγροτεμαχιο ειναι νεοσυστατο.Προερχεται απο συνεννωση συνεχομενων. Αποκτα αρτιοτητα και οικοδομησιμοτητα λογω εμβαδου και προσωπου (η οδος αναγνωριστηκε με ΦΕΚ).
  4. 4 στρεμματα ΠΡΟΣΩΠΟ 25μ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙ Α: 15μ. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ = 0,2 ΟΡΟΦΟΙ: 2 ( + στέγη ) ΜΕΓ. ΥΨΟΣ : 7,5μ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ : 10% ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΕΜΒΑΔΟ ΚΤΙΡΙΟΥ 200.00 τ.μ. Αυτα ειναι τα ελαχιστα ορια η εχει αλλαξει κατι με τον ΝΟΚ?
  5. Καλησπερα.Μπορει καποιος να μου στειλει του ορους δομησης εκτος σχεδιου?
  6. Με ενα φυλλο καταγραφης με συνολικα τετραγωνικα και στην τεχνικη εκθεση αναλυτικα?Δηλαδη πχ 100 τ.μ. σταυλος, 10 τ.μ. κοτετσι ,20 μετρα περιφραξη με τσιμεντολιθο κλπ?
  7. Συναδελφοι στην τακτοποιηση σταυλικων εγκαταστασεων τακτοποιειτε τους αυθαιρετους σταυλους και το δωματιο σταυλιτη με 300 ευρω και τα υπολοιπα πχ κοτετσια περιφραξεις κλπ (ολες τις κατασκευες πλήν σταυλικων και δωματιου σταυλιτη) τις τακτοποιειτε με αναλυτικο δηλαδη συνολικα 800 ευρω προστιμο?
  8. Ευχαριστω για την απαντηση. Αν καταλαβαίνω σωστά ισχύει το εξής: "1. Κάθε οικόπεδο για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση . Ο παραπάνω χώρος πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μέτρα και να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου. 'Οπου το πλάτος αυτό υπολείπεται των 4 μέτρων, για να είναι το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει με συμβολαιογραφική πράξη, της οποίας αντίγραφο κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, να τεθεί σε κοινή χρήση λωρίδα οικοπέδου τόση, ώστε από το πρόσωπο του εναπομένοντος οικοπέδου μέχρι τον άξονα του κοινόχρηστου χώρου να επιτυγχάνεται πλάτος τουλάχιστον 2 μέτρων. Της παραπάνω ρύθμισης εξαιρούνται τα τμήματα του οικοπέδου που καταλαμβάνονται από οικοδομές. Σε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς τα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και εφόσον υπάρχει διαμορφωμένος παραδοσιακός ιστός είναι οικοδομήσιμα όταν έχουν πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο οποιουδήποτε πλάτους. 2α. Υφιστάμενο οικόπεδο κατά την ισχύ του παρόντος που δεν έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση, για να είναι οικοδομήσιμο πρέπει να τεθεί από τον ιδιοκτήτη σε κοινή χρήση, με συμβολαιογραφική πράξη, αντίγραφο της οποίας κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, λωρίδα οικοπέδου πλάτους τουλάχιστον 4 μέτρων, που να εφάπτεται καθ' όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου, για τη δημιουργία κοινοχρήστου χώρου. Ο χώρος αυτός που τίθεται σε κοινή χρήση πρέπει να συνδέει τα οικόπεδα με το υφιστάμενο σε κοινή χρήση δίκτυο κυκλοφορίας του οικισμού. Για την εξασφάλιση της σύνδεσης αυτής είναι δυνατόν να γίνεται παραχώρηση σε κοινή χρήση έκτασης που ανήκει σε γειτονικές ιδιοκτησίες είτε απ' ευθείας από τους κυρίους αυτών είτε κατόπιν μεταβίβασης στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη του οικοπέδου που στερείται τη σύνδεση. β. Οι διατάξεις της προηγούμενης περίπτωσης α ισχύουν και για οικόπεδα που δημιουργούνται από κατάτμηση, με την προϋπόθεση ότι το πρόσωπο αυτών επί του κοινοχρήστου χώρου ή του χώρου που έχει τεθεί σε κοινή χρήση να είναι δώδεκα (12) μέτρα τουλάχιστον. Δηλαδή αν, υπάρχει τρόπος ο ιδιοκτήτης να αγοράσει λωρίδα απο διπλανό του την οποία θα παραχωρήσει ως κοινόχρηστη μαζί με μια λωρίδα από τη δική του ιδιοκτησία μπορεί να οικοδομήσει η υπαρχει καμια τροποποιηση μεταγενεστερη που το απαγορευει κι ααυτο?
  9. Καλησπέρα!Πρώτη φορά στα λημέρια σας και καινούριος στο χώρο.Αντιμετωπίζω το εξής: Υπάρχει οικόπεδο σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων το οποίο έχει εμβαδόν 2000 τ.μ. αλλά είναι τυφλό. Μπορεί να οικοδομηθεί?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.