Μετάβαση στο περιεχόμενο

kortomalteze

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αλεξανδρούπολη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

261 profile views

kortomalteze's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δυστυχώς δεν έχω επαφή με τον μελετητή, και η ΥΔΟΜ μας δίνει σε Α3 εκτυπωμένες τις σελίδες του ΟΤ που μας ενδιαφέρει (πρακτικά ούτε το πρόσωπο του Τελικού Οικοπέδου μπορώ να δω σε 1:1000 που μας δίνουν το διάγραμμα, για να υπολογίσουμε πιθανή κατάτμηση του νέου οικοπέδου)...Αν μπορώ να βοηθήσω με κάποιο άλλο τρόπο πολύ ευχαρίστως...
  2. Παίδες λάθος δικό μου...το ΦΕΚ έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης είναι το 27 ΑΑΠ 2016 (ζητώ συγγνώμη )... σας βάζω και τους πίνακες (χωρίς τους ιδιοκτήτες για ευνόητους λόγους)... για την ιστορία η απαλλοτρίωση για την διάνοιξη της Ε.Ο. έγινε με την 1018354/883/0010/15-2-1989 Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 147 Δ /10-3-1989) και θεωρήθηκε ως αυτοαποζημίωση...Η κτηματογράφηση ξεκίνησε το 2000 και έως και σήμερα δεν έχει κυρωθεί η Πράξη Εφαρμογής... και η μειωμένη εισφορά σε γη σε τεμάχια που προέρχονται από Αγροτική αποκατάσταση (μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν διαδοχικοί τίτλοι κληρονομιάς ή δωρεάς σε κληρονόμους κι όχι τίτλοι αγοραπωλησίας σε "τρίτο" (έχω σχετική απάντηση από το ΥΠΕΝ, χωρίς να λέει όμως τον τρόπο εφαρμογής του και εδω διαφωνούμε με την ΥΔΟΜ) ισχύει... συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τον χρόνο σας...
  3. Λοιπόν παίδες μετά από ψάξιμο, ερωτήσεις, διάβασμα νομοθεσίας, εγκυκλίων κτλ...έχω να πω... Το αρχικό οικόπεδο ήταν βάση της 4ης Ανάρτησης της Πράξης Εφαρμογής 4192.46 τ.μ. και η πρόταση για το τελικό οικόπεδο είναι 3275,48 τ.μ.. Αποζημίωση σε χρήμα δεν έχει, παρά μόνο η από τον Ν. 4315/14 εισφορά σε γη και σε χρήμα. Αν δεν βγαίνουν σε κάποιον τα νούμερα είναι γιατί ισχύει στην περίπτωσή μου και το άρθρο 7 του Π.Δ. 26/5/1993 (Φ.Ε.Κ. 648 Δ 1993) περί αυτοαποζημίωσης λόγω διάνοιξης Ε.Ο. Το κτίριο είναι υφιστάμενο με Ο.Α. με τις εκτός σχεδίου διατάξεις και η χρήση είναι σύμφωνη με το ισχύων ΓΠΣ περί χρήσεων γης. Για την αλλαγή χρήσης βρέθηκε τελικά Υπουργική Απόφαση Υ.Α. 14482/2014 Φ.Ε.Κ. 95 ΑΑΠ 2014 σύμφωνα με την οποία απαιτείται έγκριση δόμησης. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να προσδιορίσω το τελικό οικόπεδο (αφού δεν υπάρχει η κύρωση της Πράξης με απόφαση Περιφερειάρχη), δεν έχω διανοιγμένο κοινόχρηστο δρόμο (όπως αυτός προβλέπεται στην ΠΜ) και δεν έχει παρέλθει και 10ετία από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης (προφανώς εννοεί την Πολεοδομική Μελέτη, ΦΕΚ 27 ΑΑΠ 2015). Επομένως και για τα επόμενα 6 χρόνια είμαστε σε καθεστώς ομηρίας (?).
  4. Η Ο.Α. εκδόθηκε με τις διατάξεις τις εκτός σχεδίου δόμησης σε γήπεδο 4200 τ.μ.. Την πρόταση για τα τελικά οικόπεδα την έχω και φυσικά το κτίριο δεν επηρεάζεται , η ιδιοκτησία έχει και μειωμένη εισφορά σε γη λόγω διάνοιξης Ε.Ο. με το καθεστώς της αυτοαποζημίωσης και το τελικό μου οικόπεδο είναι 3000 τ.μ. περίπου. Στο δια ταύτα όμως πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει η αναστολή Οικοδομικών Αδειών μεταξύ Πολεοδομικής Μελέτης - Πράξης Εφαρμογής; και γιατί σε επιτρεπτή χρήση από την Π.Μ. απαγορεύεται η αλλαγή χρήσης σε κτίριο το οποίο στην πράξη μένει ως έχει; η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου ούτως ή άλλως θα αλλάξει όταν υλοποιηθούν οι νέες Ρυμοτομικές γραμμές.
  5. καλησπέρα... επί των Πράξεων Εφαρμογής θέλω να ρωτήσω κι εγώ. Σε περιοχή που είναι σε ισχύ πλέον η Π.Μ. (από το 2015) και εδώ και 2 χρόνια η Πράξη Εφαρμογής μετά από 4 αναρτήσεις στον οικείο Δήμο βρίσκεται στην Περιφέρεια προς εξέταση των ενστάσεων. Ισχύει η Αναστολή Οικοδομικών Αδειών ; Ο Ν. 1337/83 όπως τροποποιήθηκε στο άρθρο 5 αναφέρει ότι μόνο με Υπουργική απόφαση υπάρχει αναστολή για 6 μήνες και 6 μήνες παράταση με τον ίδιο τρόπο. Αναμένουμε ακόμη την προσφυγή κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη, επιτροπή καθορισμού για την εισφορά σε χρήμα, αποζημίωση επικειμένων και παράλληλα την Πράξη Εφαρμογής να μεταγραφεί στο Κτηματολογικό γραφείο, την διάνοιξη των κοινόχρηστων ...οπότε και για τα επόμενα 3-4 χρόνια δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Η περίπτωσή μου είναι υφιστάμενο κτίριο με Ο.Α. για αλλαγή χρήσης συμβατή με τις χρήσεις που προβλέπει η Π.Μ. , χωρίς υπέρβαση κάλυψης και δόμησης σύμφωνα και με το προτεινόμενο τελικό οικόπεδο. η ΥΔΟΜ προφορικά αναφέρει αναστολή οικοδομικών Αδειών.
  6. Έχει υποβάλει κανείς μέχρι τώρα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται ; Γιατί προσπαθώ να στήσω το 1ο μου σχέδιο για ηλεκτρονική υποβολή και έχω τις εξής απορίες : Πέραν των 27 υποχρεωτικών layers που αναφέρει ο οδηγός για την σύνταξη ΔΓΜ (Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών), είναι στην ευχέρεια του συντάκτη για την δημιουργία layers σχετικά με το σχέδιο (επικείμενα, πρανή, άξονες δρόμου, Δήλωση Μηχανικού, Υπόμνημα), στα οποία όμως δεν πρέπει να είναι σε μορφή block, εικόνας ή xref. Πως λοιπόν θα περάσω σε CAD πρόγραμμα απόσπασμα Διανομής ή ΟΤ , τυχόν απαλλοτρίωση ή οδοιπορικό σκαρίφημα (;) και επιπλέον είναι αποδεκτό στο dxf να κάνουμε εισαγωγή του υπομνήματος από word ή αντίστοιχα του εξώφυλλου από excel ή θέλει από την αρχή σχεδίαση εντός του CAD προγράμματός μας; για τη διόρθωση γεωμετρικών μεταβολών αναφέρει ότι το επίπεδο 24 (όρια τελικών γεωτεμαχίων) να ταυτίζονται με το επίπεδο 12 (υφιστάμενο ΚΑΕΚ)...άρα πως ακριβώς διορθώνω ως προς τα όρια (;) όταν δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτά. Πήρα τα κεντρικά του Κτηματολογίου και μου έδωσαν το τηλέφωνο του ΤΕΕ (όπως αποδείχθηκε) που δήλωσε αναρμόδιο για διευκρινήσεις και επίσης οι αρμόδιοι Τοπογράφοι από το γραφείο της Θεσσαλονίκης λείπουν σε άδεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.