Μετάβαση στο περιεχόμενο

HAPKI

Members
  • Περιεχόμενα

    98
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από HAPKI

  1. On 31/10/2023 at 7:04 ΜΜ, Pavlos33 said:

    Ο νόμιμος όγκος είναι αυτός που προβλέπονταν στην Ο.Α. Η γνώμη μου είναι αρνητική για την εν λόγω θεώρηση ως εντός νόμιμου όγκου. Προσοχή στο γεγονός ΑΝ το αυθαίρετο ΕΡΚΕΡ βρίσκεται άνωθεν ρυμοτομικής γραμμής (κοινόχρηστου χώρου πόλης), υποχρεωτικά θα κάνεις χρήση της παρ. γιε (*) λόγω της εξαίρεσης που δίνεται μέσω αυτής της παραγράφου για τακτοποίηση κατασκευών που παραβιάζουν Κ.Χ πόλης και θα το υπάγεις στην κατηγορία 3.

    γιε)   αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%)  και  εφόσον  δεν  μεταβάλλεται  η  επιφάνεια  άνω  του  ποσοστού  πέντε  τοις  εκατό  (5%)  και  κατά  παρέκκλιση  των περιπτώσεων α, β και γ της παρ.2 του άρθρου 89, 

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχεις δίκιο, η επιλογή Κατ. 3 είναι μονόδρομος.

    Σχετικά όμως με δυνατότητα μονομερούς τροποποίησης ποιά είναι η άποψη σου?

     

  2. Συνάδερφοι Καλησπέρα

    Σε κτίριο αποπερατωμένο προ 9/6/1975 έχει κατασκευαστεί αυθαίρετο έρκερ, το οποίο ρυθμίζεται βάσει της επεξήγησης της εγκυκλίου2, αλλά λόγω παλαιότητας μπαίνει στην Κατηγορία 1. Τώρα σχετικά με την δυνατότητα μονομερούς τροποποίησης, θεωρείτε οτι μπορεί να θεωρηθεί εντός νομίμου όγκου ?? (εφόσον ισχυριζόμαστε οτι ο νόμιμος όγκος έχει "ξεχειλώσει" έως +5% απο τον προβλεπόμενο νόμιμο όγκο βάσει οικοδομικής άδειας). Κάποιος συνάδερφος με αντίστοιχη εμπειρία?

  3. Καλησπέρα σε όλους

    Σε πολυκατοικία που απαιτείται η σύνταξη ΗΤΚ για τους κοινόχρηστους χώρους, λόγω συμβολαιογραφικής τροποποίησης υπόγειας στάθμης/διαμερισμάτωση αποθηκών, απαιτείται η σύνταξη ΠΕΑ για το σύνολο του κτιρίου, ώστε να αναρτηθεί στην πλατφόρμα ΗΤΚ ? Σημειωτέον οτι οι οριζόντιες ιδιοκτησίες/διαμερίσματα έχουν ατομικά ΠΕΑ

  4. Καλησπέρα. Ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές απαντήσεις. Θα προσπαθήσω να προσαρμόσω αναλόγως την μελέτη

    Το μόνο που μένει αναπάντητο είναι το κατα πόσο οι εξαιρέσεις που αναφέρονται στο αρθ.26 παρ.5 (αα),(αβ), (αγ) αφορούν και νέα κτίρια κατοικίας? 

  5. Καλησπέρα συνάδερφοι

    Σε νέο κτίριο κατοικίας (Pilotis+Α+Β+Γ Ορόφους), με 2 ανεξάρτητες οριζόντιες Ιδιοκτησίες (Διαμέρισμα Α και Διαμέρισμα Β+Γ) ισχύουν οι προϋποθέσεις των εξαιρέσεων (αβ) και (αγ). Έχει προβλεφθεί ανελκυστήρας που καλύπτει απαιτήσεις ΑΜΕΑ, αλλά δεν μπορεί με κμία επίλυση να τοποθετηθεί η θέση αναμονής 0,80x1,30,

    Έχει κάποιος κατασταλάξει στο κατα πόσο οι εξαιρέσεις που αναφέρονται στο αρθ.26 παρ.5 (αα),(αβ), (αγ) αφορούν και νέα κτίρια κατοικίας? 

  6. Καλημέρα σας

     

    Σε πολυκατοικία 4 διαμερισμάτων, στα 3 απο αυτά έχουν κατασκευαστεί εξώστες με υπέρβαση επιφάνειας >20%. Η αυαθίρετη προέκταση αφορά το μήκος εξώστη (5,00μ αντί του προβλεπόμενου 1,90μ) έχοντας κρατήσει το ίδιο πλάτος (1,20<2,00μ.)

    Εφόσον δεν μπορούν να υπαχθούν στην Κατηγορία 3, το πρόστιμο του θα υπολογιστεί βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού, όπως προβλέπεται απο το αρθ.100.

    1) Μπορούν οι ιδιοκτήτες των 3 διαμερισμάτων να κάνουν κοινή αίτηση και να επιμεριστούν το πρόστιμο που θα προκύψει απο το σύνολο υπέρβασης επιφάνειας εξώστη και στους 3 ορόφους (λογικά 250€, που λόγω προσαύξησης είναι 300€) ή θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά φύλλα καταγραφής ανα όροφο?

    2) Ανήκουν στην εξαίρεση της περίπτωσης γ του αρθ.2 του ΦΕΚ Β 1643/11-05-2018 "αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2 μέτρα", οπότε και δεν απαιτείται η εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας?

     

     

  7. Καλησπέρα

    Υπάρχει κάποια νεώτερη ενημέρωση απο ΥΔΟΜ κτλ εκάποιον συνάδερφο, αν επιτρέπεται η κατασκευή εξώστη στην οροφή έρκερ, με βάθος> 0,80 εκ. (Δηλαδή ο εξώστςη να προεξέχει απο το έρκερ)?

  8. 1 ώρα πριν, K_PAT said:

    Από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με ΕΤΕΑΕΠ, μου είπαν ότι κακώς στην πλατφόρμα φαίνονται τα αναδρομικά 2017-18, διότι αυτά έχουν ήδη ρυθμιστεί άτοκα με τις 36 δόσεις. Αν τα βάλεις στην ρύθμιση των 120 θα μπουν έντοκα.

    Μου είπαν ότι αυτό θα διορθωθεί στην πλατφόρμα σύντομα (τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου). Προσωπικά θα πληρώσω αύριο τις 2 δόσεις από την 36άρα ρύθμιση και θα περιμένω πριν προχωρήσω στην 120άρα να αφαιρεθούν τα αναδρομικά αυτά.

    Το Ελληνικό Δημόσιο στα καλύτερα του...

    Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση..

  9. Καλημέρα

    Υπάρχει κάποιος συνάδερφος στον οποίον να έχει προχωρήσει στο 2 σκέλος η ρύθμιση των 120 δόσεων? Δηλαδή να φανεί στο ΚΕΑΟ το ποσό και να υπολογιστούν οι δόσεις?

    Εφόσον έχει εντάξει κανείς τα αναδρομικά 2017/2018 ΕΤΕΑΕΠ στην ρύθμιση, η 4η δόση των οποίων λήγει αύριο, εφόσον δεν προχωράη ρύθμιση τί κάνει? Τα πληρώνει?

  10. 1 ώρα πριν, spafent said:

    Άρθρο 88
    Αυθαίρετα πριν την 28η.7.2011

    2. Περίπτωση 2 : Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η
    υπαγωγή στις διατάξεις των νόμων 3843/2010 (Α62), 4014/2011 και 4178/2013.

    Για τις περιπτώσεις υπαγωγής του ν.3843/2010, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η
    πληρωμή του συνολικού ποσού προστίμου, το υπολειπόμενο ποσό καταβάλλεται εφ' άπαξ, με χρήση
    του κωδικού πληρωμής σε τράπεζα που αντιστοιχούσε στην υπαγωγή, εντός έξι (6) μηνών από την
    έναρξη ισχύος του παρόντος.

    Καλημέρα

    Το πρόβλημα είναι οτι δεν αναγνωρίζεται ο κωδικός πληρωμής ούτε στο κατάστημα ούτε στο internet banking....

  11. Συνάδερφοι Καλημέρα

    Μήπως έχει ολοκληρώσει κανείς την διαδικασία περαίωσης των  διατάξεων του Ν.3843/10, βάσει του αρθ 88 παρ. 2 του Ν.4495/17?

    Ένας πελάτης μου χρωστάει 2 δόσεις, προσπάθησε και στο κατάστημα Τράπεζας και με ηλεκτρονική πληρωμή χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει....

    Έχει κάποιος σχετική πληροφόρηση??

     

    Ευχαριστώ

  12. Καλησπέρα

    Υπάρχει κάποιος συνάδερφος που ε΄χει προχωρήσει σε νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, μετά την 28/7/2011, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4495/17? Πιο συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν τα παρακάτω:

    • Απαιτούμενες μελέτες. Ισχύουν τα παρακάτω?
    On 9/5/2017 at 1:54 ΜΜ, Αλέξανδρος said:

    Άρα αποτύπωση αρχιτεκτονικών, στατικών, μελέτη στατικής επάρκειας, παθητική πυροπροστασία, τοπογραφικό

    • Με ποιούς συντελεστες υπολογίζονται οι ελάχιστες αμοιβές στο σύστημα του ΤΕΕ?
  13. Καλησπέρα

    Έχει ασχοληθεί κανείς στο γραφιστικό κομμάτι της ψηφιακής υπογραφής?

    Υπάρχουν δυνατότητες επεξεργασίας της, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα?

  14. 23 ώρες πριν, ethan said:

    @HAPKI

    επειδή έχω κάνει την ίδια διαδικασία 3 φορές όπου και τις 3 φορές έχω εκδώσει 1 μόνο πιστοποιητικό,μετά ακύρωση, email στο υπουργείο για διόρθωση της κενής σελίδας,νέα υποβολή , ΚΕΠ κτλ κτλ, τελικά έχεις καταφέρει να εκδώσεις με επιτυχία 2 πιστοποιητικά?

    Όσο για το ΤΕΕ μη το ψάχνεις, έχει άλλα να ασχοληθεί, με εμάς τους μηχανικούς θα ασχολείται? 

    @ethan

    Ευτυχώς, η δεύτερη φορά ήταν και η τυχερή....Σε 2 λεπτά ξέμπλεξα και εκδώθηκαν και τα δύο κανονικά...

  15. Καλημέρα

    Προς ενημέρωση των συναδέρφων με αντίστοιχο πρόβλημα.

    Εξέδωσα μετά απο πολλές προσπάθειες το ένα μόνο πιστοποιητικό, το οποίο στην συνέχεια αποφάσισα να ακυρώσω, με την διαδικασία που προβλέπεται στο σύστημα. Στην συνέχεια, η διαδικασία προέβλεπε να ξανακάνω εκ νέου υποβολή και να μεταβώ στο ΚΕΠ, ωστε να εκδοθεί νέος προσωρινός κωδικός και να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικών.

    Μετά την ακύρωση όμως δεν μου δινόταν απο το σύστημα η δυνατότητα να ξανακάνω υποβολή, εμφανιζόταν μια κενή σελίδα. Με πολλές προσπάθειες βρήκα το τηλέφωνο του αρμόδιου γραφείου για τις ψηφιακές υπογραφές στο Υπουργείο (2131313431/433) όπου και με εξυπηρέτησε ένας ευγενέστατος κύριος και το πρόβλημα λύθηκε σε ένα λεπτό..Ακολούθησε και ο εξής χαριτωμένος διάλογος...

    -Μηχανικός είστε?

    -Ναι

    -Να σας ρωτήσω κάτι? Πώς είναι δυνατόν το Δικηγορικό Επιμελητήριο να αναλαμβάνει να κάνει το ίδιο αυτή την διαδικασία για τα μέλη του, με πολύ χαμηλότερο κόστος και το ΤΕΕ να μην ασχολείτε καθόλου, αντιθέτως να δημιουργεί προβλήματα με την διαδικασία που έχει δημιουργήσει??

    Τα συμπεράσματα δικά σας..........

    • Like 1
  16. Καλησπέρα

    Ξεκίνησα και εγώ εχθές την διαδικασία έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών. Μπόρεσα να εκδώσω μόνο το ένα, και με κανένα τρόπο δεν μπορούσα και τα δύο.. Στο τέλος της ημέρας αποφάσισα (μάλλον εσφαλμένα....) να διαγράψω το ένα πιστοποιητικό που είχε περαστεί στον ermis με την διαδικασία ακύρωσης (που απαιτεί τον κωδικό). Απο οτι έχω καταλάβει, πρέπει να επαναλάβω την διαδικασία των 6 βημάτων απο την αρχή. Σήμερα όταν συνδέθηκα στο σύστημα, στον "Πίνακα Ελέγχου" και "Διαχείρηση προσωπικών ψηφιακών πιστοποιητικών" για να ξεκινήσω την διαδικασία, δεν μου δίνει την δυνατότητα να υποβάλλω εκ νέου αίτημα, η σελίδα είναι κενή. Επισκέφτηκα και το ΚΕΠ, οι οποίοι μου είπαν οτι στο σύστημα φαίνομαι πιστοποιημένος και οτι μάλλον η μή δυνατότητα υποβολής εκ νέου αίτησης δημιουργίας πιστοποιητικών, οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος.....Κανένας με παρόμια εμπειρία???

  17. Καλησπέρα. Επιτρέπεται κατά την γνώμη σας σε ισόγεια κατοικία με σοφίτα βάσει προδιαγραφών ΝΟΚ, να υπάρξει στάση εσωτερικού ανελκυστήρα? Καθώς η σοφίτα δεν συνιστά ανεξάρτητο όροφο

  18. Ακόμη και χρήση αποθήκη να είχε πάλι δεν πληροί τα και τα δυο απαιτούμενα κριτήρια κατηγορίας 3. Επομένως θα υπολογίσεις το χώρο με τις γενικές διατάξεις (βάσει επιφάνειας) υπολογισμού προστίμου. Με αναλυτικό δεν υπολογίζεται μια τέτοια παράβαση.

     

    Δεν συμφωνώ πλήρως με το σκεπτικό σου. Ο νόμος αναφέρει συγκεκριμένα:

     

    Άρθ 96 Περίπτωση γ. στ τέλος

    post-10860-0-96716200-1518083864_thumb.png

     

    Με το δεδομένο οτι υπάρχει επιφύλαξη μόνο όσο αναφορά την περίπτωση ιστ, μπορώ να υποθέσω οτι περιλαμβάνονται όλες οι άλλες περιπτώσεις της Κατηγορίας 3. Επίσης μιλάει μόνο για διαστάσεις, όχι για επιφάνειες. Επομένως για την συγκεκριμένη περίπτωση που μας απασχολεί (ιβιβ), σύμφωνα με τα παραπάνω, αποθήκη με επιφάνεια έως 15,00τμ. και ύψος όμως μεγαλύτερο των 2,50μ., (άρα δεν τηρούνται οι διαστάσεις που προβλέπονται απο την περίπτωση ιβιβ) δικαιούται να υπαχθεί στις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 100

     

    Επίσης, στον Ν.4178/13 και στις ερωτοαπαντήσεις του helpdesk υπήρχε  το εξής, αναφορικά με το κατα πόσο μπορεί να θεωρηθεί αποθήκη το λεβητοστάσιο. Μένει να δούμε αν θα ισχύσει κάτι ανάλογο και με τον Ν.4495/17

     

    post-10860-0-34012400-1518084732_thumb.png

     

     

     

     

  19. Καλημέρα.

     

    Μια ισόγεια αποθήκη(λεβητοστάσιο) 9,00τ.μ. (<15,00τ.μ.) και ύψους 3,00μ.(>2,50μ.) μπορεί να θεωρηθεί οτι ανήκει στην περίπτωση (ιβιβ)των παραβάσεων της Κατηγορίας 3, κια εφόσον δεν τηρούνται οι προυποθέσεις των διαστάσεων που τίθονται, το πρόστιμο της υπολογίζεται βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.