Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kar-nikos

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Kar-nikos

  1. Στην περίπτωση που δεν έχει λυθεί το θέμα σου, θα σου πω την άποψη μου: Η χρήση των κτιρίων είναι βιομηχανική οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή χρήσης. Η χρήση δεν είναι η δραστηριότητα, δλδ παραγωγή πλαστικών, παραγωγή λαδιού και τα λοιπά, αλλά η χρήση του κτιρίου όπως αποθήκη, γραφεία, χώρος συνάθροισης, κατοικία κτλ.. Αν ένας χώρος είναι βιομηχανικός στην οικοδομική άδεια μπορείς να εγκαταστήσεις βιομηχανίες και τις αποθήκες αυτών. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως βιομηχανικές αποθήκες να κάνεις συμπληρωματική στην μελέτη του κτιρίου παραγωγής των ζωοτροφών και να ακολουθήσεις την Υ.Α φ.15/οικ1589/104. Βέβαια είσαι κατηγορία Αα επικινδυνότητας οπότε δεν χρειάζεται να πας πυροσβεστική. Απλά πρέπει να δεις αν υπάρχει απαίτηση για Μ.Υ.Π.Δ και τότε θα κάνεις μελέτη πυρασφάλειας, την οποία απλά θα την έχεις στην εγκατάσταση. (Υ.Α οικ.12997/145/Φ.15)
  2. Οκ την βρήκα την απάντηση, είναι η ίδια μελέτη απλά στον Κ.Θ.Κ οριζόταν ως μελέτη θερμομόνωσης και στον ΚΕΝΑΚ ορίζεται ως μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας. Ένα άλλο ερώτημα στο οποίο χρειάζομαι βοήθεια γιατί στην νομοθεσία δεν κατάφερα να βρω. Ποια κτήρια εξαιρούνται από από εφαρμογή του Κ.Θ.Κ.; Αυτό το ρωτάω διότι αν ένα κτήριο εξαιρείτε από τον ΚΕΝΑΚ, (πχ Βιομηχανια, ή γραφεία βιομηχανίας κάτω από 50m2), τότε πρέπει να γίνει έλεγχος για θερμομονωτική επάρκεια, εκτός και αν εξαιρείται από τον Κ.Θ.Κ.
  3. Καλημέρα σας, η μελέτη θερμομόνωσης και η μελέτη θερμομονωτικής επάρκειας είναι η ίδια μελέτη;
  4. Δεν έχει βγει κάποια διευκρινιστική για το Π.Δ. 41 δυστυχώς... @peratis θα ακολουθήσεις το αντίστοιχο άρθρο του 71/88 για την περίπτωση σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.