Μετάβαση στο περιεχόμενο

sfaxths

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sfaxths's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγώ παιδιά πάλι, επειδή αυτόν τον καιρό βγάζω άδεια εγκατάστασης για μία βιομηχανία, μου ζήτησαν οι κρατήσεις να είναι επί της συμφωνηθείσας αμοιβής ! Και όχι επί της νόμιμης ! Και οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΜΕΔΕ & ΕΜΠ να έιναι στο 2% & 1% αντίστοιχα επί της συμφωνηθείσας αμοιβής ! Όσοι νομοί, τόσες γνώμες, σε παράφραση και του γνωστού τραγουδιού...
  2. Το παρακάτω ερωτηματολόγιο απευθύνεται αποκλειστικά σε Πολιτικούς Μηχανικούς. Αναφέρεται στην εκτίμηση ζημιών από πλημμύρα σε αστικές κατοικίες και δημιουργήθηκε στα πλαίσια διδακτορικής διατριβής που εκπονείται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και στο εργαστήριο Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής. http://www.surveymonkey.com/s/QF6WCDC Η βοήθεια σας είναι εξαιρετικά σημαντική και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  3. Το παρακάτω ερωτηματολόγιο απευθύνεται αποκλειστικά σε Πολιτικούς Μηχανικούς. Αναφέρεται στην εκτίμηση ζημιών από πλημμύρα σε αστικές κατοικίες και δημιουργήθηκε στα πλαίσια διδακτορικής διατριβής που εκπονείται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και στο εργαστήριο Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής. http://www.surveymonkey.com/s/QF6WCDC Η βοήθεια σας είναι εξαιρετικά σημαντική και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 0 Παράθεση Πολλαπλή Παράθ. ________________________________ Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε κατά το δυνατόν αλλά βοηθείστε κι εσείς με το να μην αναρτάτε το ίδιο αίτημα-ερώτημα σε πολλά σημεία στο forum . Υπάρχει εδώ , εδώ αλλά και σε άλλα δύο σημεία . Update : Ήδη διεγράφη από τα άλλα σημεία όπου υπήρχε ως ερώτημα. Έγιναν οι διαγραφές γιατί εκτός του ότι γίνεται κάπως κουραστική αυτή η επανάληψη , είναι αντίθετη με τους Κανόνες Συμμετοχής του Michanikos.gr τους οποίους (θεωρητικά) διαβάσατε πριν εγγραφείτε . Ευχαριστώ . gvarth.
  4. Συνάδελφε από όσο ξέρω, το καλύτερο είναι να προσαρμόζεις τα φρεάτιά σου, στις ειδικές απαιτήσεις του κάθε φρεατίου το οποίο πρόκειται να κατασκευάσεις, σε συνάρτηση πάντα βέβαια και με την ειδική συσκευή σου. Άλλο να έχεις χαλυβδοσωλήνα D400, και άλλο HDPE D110... Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ κάποια πρότυπα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ούτε έχω υπ' όψιν μου κάτι.
  5. Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Έχω το εξής θέμα : Πρόσφατα μου ανατέθηκε η εκπόνηση μελέτης αρδευτικού δικτύου στη στην Κρήτη. Αρχικά προβλεπόταν,-σύμφωνα και με την πεπατημένη- η άντληση ύδατος από υφιστάμενη δεξαμενή, και η κατάθλιψή του σε νέα δεξαμενή υψηλότερης πιεζομετρικής στάθμης. Από τη νέα δεξαμενή, θα εκκινει ο κεντρικός αγωγός διανομής, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις προβλεπόμενες αρδευόμενες εκτάσεις 1000 στρμ περίπου. Ωστόσο ο επιβλέπων (ο οποιος είναι και Προιστάμενος της ΔΕΥΑ), υποστηρίζει πως θα πρέπει να αποφύγουμε οπωσδήποτε την κατασκευή νέας δεξαμενής, και το δίκτυο να δουλεύει με την πίεση του αντλητικού στην υφιστάμενη δεξαμενή. Ενώ έχω εκπονήσει αρκετές μελέτες αρδευτικών έργων, δεν μου έχει ξανατύχει ανάλογη περίπτωση, και θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη κάποιου ο οποιος διαθέτει ανάλογη εμπειρία. Προσωπικά υποστηρίζω, πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Μιλάμε πάντα πως θα υπάρχουν υδροληψίες ανά 50-100μ, συνεπώς το δίκτυο θα πρέπει να είναι πάντα υπό πίεση. Κάτι τέτοιο δεν ευνοείται από την απουσία δεξαμενής και την ύπαρξη μόνο αντλητικού. Και με το δεδομένο φυσικά πως το πότισμα δεν θα είναι αυτόματο. Θεωρητικά, η μόνη λύση που σκέφτομαι, είναι η ύπαρξη τηλεχειρισμού σε κάθε στόμιο κάθε υδροληψίας, και η έναυση του αντλητικού όποτε αυτό κλειθεί να δουλέψει. Ωστόσο, μπλέκεται πολύ έτσι η όλη κατάσταση, συν το ότι είναι σίγουρος πως σε τέτοιοιυ μικρού μεγέθους έργα δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ!
  6. vasthom, σε ευχαριστώ. Προσωπικά, το περίμενα πως θα ταν πιο περίπλοκο από ότι πίστευα αρχικά..
  7. vasthom, ο φορέας στήριξης είναι από οπλισμένες τσιμεντοδοκούς προκατασκευασμένες, σε διάταξη κάθετη προς το μήκος του κτιρίου, όψεως τριγωνικής .... το άνοιγμα των 30 μ πλάτους είναι χωρίς ενδιάμεσο υποστύλωμα... Η ψευδοροφή θα αναρτηθεί απο το φορέα της στέγης, και στο σημείο αυτό συμφωνώ μαζί σου πως θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένας έλεγχος επάρκειας των στατικών, όμως θεωρώ (και διορθώστε με αν κάνω λάθος), πως ένα ισοδύναμο φορτίο της τάξεως των 18 kg/m2 που έχει το πάνελ πετροβάμβακα 8cm, επί την επιφάνεια κάλυψης των 3000 μ2, μας κάνει περίπου 60 tn, αριθμό σαφώς διαχειρίσιμο για αυτά τα κτίρια... ενδεικτικά επισυνάπτω και φοτο του κτιρίου...
  8. τα πανελς δεν θα επιβαρύνουν τα δομικά στοιχεία του κτιρίου. απλά θα επικαλύψουν την υφιστάμενη τοιχοποιία....όσο για το γνωστικό μου πεδίο, αυτό πρόσκειται στους μηχ. μηχ/κούς.
  9. didonis, ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής της στέγης, δεν θα διαφοροποιηθούμε σε τίποτα από τον υφιστάμενο τρόπο κατασκευής, επιλογής υλικών, κτλ. Η στέγη συμπεριφέρεται μια χαρά, το μόνο θέμα είναι έάν σε κάποια σημεία βάζει μικρές ποσότητες νερού, και θέλουν αλλαγή κάποια φύλλα τσίγκκου. γενικά προσανατολιζόμαστε πάντως στην προσθήκη πάνελς στο εσωτερικό του κτιρίου, κάτω από την υφιστάμενη στέγη....
  10. didonis, δεν προβλέπεται να πραγματοποιήσουμε κατασκευαστικές επεμβάσεις ή αλλαγές στην δομή - κατασκευή του κτιρίου, παρά μόνο να διαμορφώσουμε επιφάνειες. Δεν θα φύγει καμία κολώνα, ούτε θα γκρεμιστεί κανένας τοίχος, με λίγα λόγια το κτίριο θα μείνει ως έχει, το θέμα είναι πως επειδή θα εγκατασταθεί εκεί βιομηχανία υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρέπει να μπουν επικαλύψεις σε τοιχοποιίες, δάπεδα, και οροφές.
  11. Χαιρετώ τους συνάδελφους μηχανικούς του φόρουμ. Πρόσφατα έχω αναλάβει την αδειοδότηση μίας βιομηχανίας κονσερβοποιίας, η οποία σήμερα είναι υφιστάμενη μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου, και πρόκειται να μετεγκατασταθεί εκτός της πόλεως σε βιομηχανικό κτίριο, το οποίο είναι υφιστάμενο (έτος οικοδόμησης το 1986), ενιαίου χώρου 3.500 μ2, διαστάσεων 30m x 100m, και εσωτερικού ωφέλιμου ύψους 6 μ. Η υφιστάμενη τοιχοποιία είναι από σκυρόδεμα, ενώ η οροφή από τσίγκο. Το κτίριο γενικά είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο πρέπει να πραγματοποιηθούν ορισμένες αλλαγές και διαμορφώσεις, (π.χ. κατάλληλες τοιχοποιίες, δάπεδα, μονώσεις, αλλαγές κουφωμάτων, συστήματα αερισμού και κλιματισμού, κτλ). Και ιδού το ερώτημα : Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η καταλληλότερη λύση από τεχνικοοικονομικής σκοπιάς, όσον αφορά στην επιλογή της διαμόρφωσης ? Πάνελ ή πλακάκι για την τοιχοποιεία?? για την στέγη πάνελ οροφής κάτω από την υφιστάμενη, ή ξήλωμα της υφιστάμενης στέγης και εγκατάσταση νέας? Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοια περίπτωση, οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν επρόσδεκτη!
  12. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ...ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΩ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ.. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! ΜΟΝΟ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ.... ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ... Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ! Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, petsagouris
  13. ΦΙΛΕ kalivn, ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ Κ ΕΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΜΟΥ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΕΚΠΟΝΩ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ "ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ" ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ . ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ [email protected] . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  14. 1) Θα συμφωνήσω με τον mastro_sim. Με μία υπερχείλιση έχεις ξεμπερδέψει. Τώρα το που θα την κάνεις, άλλου παππά ευαγγέλιο. Ο πιο απλός τρόπος διαστασιολόγησης ενός αντλιοστασίου λυμάτων, είναι να λάβεις υπ' όψιν σου τις εκκινήσεις που θες να έχεις για το αντλητικό συγκρότημα ανά ώρα. Έτσι π.χ., και για ένα συνηθισμένο έυρος τιμών από 5 - 10 εκκινήσεις ανά ώρα (και με δεδομένο πως έχεις επιλέξει τις σωστές αντλίες), διαιρώντας την μέγιστη ωριαία παροχή σου με τον αριθμό εκκινήσεων βρίσκεις τον ελάχιστο απαιτούμενο όγκο του αντλιοστασίου. 2) Όσον αφορά στην απόσμηση, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι, τόσο ως προς το οικονομικό μέρος, όσο και προς το τεχνικό. Οι παράγοντες επιλογής ποικίλλουν ανάλογα την περίπτωση. Το πιο συνετό θα ήταν πάντως να πάρεις τεχνικοοικονομική προσφορά από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.