Μετάβαση στο περιεχόμενο

lux aeterna

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-3 Κακή

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

194 profile views
  1. Καλησπέρα! Έκανα μια αγορά ενός διαμερίσματος και θα προβώ σε ολική ανακαίνιση. Επειδή είναι αρκετά μικρό, θα ήθελα κάποιος ειδικός να κάνει έναν σχεδιασμό ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι στο μέγιστο. Επιπλέον, θα ήθελα να κάνει τον σχεδιασμό για το πού θα μπουν πρίζες, βρύσες, καλώδια, συσκευές, φωτισμοί και οσα άλλα χρειάζονται για να γίνει το σπίτι σύγχρονο. Απλώς δεν είμαι βέβαιος αν πρέπει να απευθυνθώ σε αρχιτέκτονα, διακοσμητή ή κάποιον άλλον επαγγελματία. Σημειωτέον, είμαι θετικός στο να μεταφερθούν κάποιοι τοίχοι προκειμένου να αλλάξουν μέγεθος κάποια δωμάτια. ΥΓ. Τον ξυλότυπο τον παίρνω από πολεοδομία; Ευχαριστώ πολύ!
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
  3. Χρόνια πολλά σε όλους/ες με υγεία! Είμαι ιδιώτης και είμαι σε φάση αναζήτησης σπιτιού. Ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σε "ουδέτερο έδαφος" γιατί έχω διαπιστώσει ότι οι μεσίτες τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα. Βρέθηκε μία μεζονέτα σε πολυκατοικία, 5ο-6ο όροφο σε καλή τιμή, του 1973. Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να μάθω είναι εάν η χρονολογία είναι απαγορευτική για τις αντισεισμικές προδιαγραφές (το 1981 και το 2000 αν κατάλαβα σωστά έγιναν οι σημαντικές προσθήκες στον αντισεισμικό). Δεύτερον, με ενδιαφέρει να χωρίσω τους δύο ορόφους σε διαμερίσματα, ώστε να μπορέσω το ένα να το κάνω γραφείο. Ο κάθε όροφος έχει τη δική του είσοδο εξωτερικά και απλά υπάρχει η εσωτερική σκάλα που τα ενώνει. Αυτό είναι εφικτό τεχνικά, νομικά, πολεοδομικά κλπ ή κοστίζει πολύ σε χρήμα; - Έχει μπάνιο και στους δύο ορόφους, αλλά μόνο μία κουζίνα, και αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου. - Θα χρειαστεί να επαναδιαμορφωθούν οι χώροι, γιατί είναι ατσούμπαλοι όπως τους είδα σε φωτογραφία. Τρίτον. Η πολυκατοικία δεν έχει πάρκινγκ. Και εγώ βέβαια δεν έχω αμάξι. Όμως κάποια στιγμή στο μέλλον θα αποκτήσω και σκεφτόμουν την αγορά πάρκινγκ σε παρακείμενη πολυκατοικία. Επιτρέπεται κάποιος να πουλήσει τη θέση πάρκινγκ του σε μία πολυκατοικία; Τέλος, υπάρχει κάτι που θα μπορούσα σαν μη ειδικός να δω, π.χ. στον χώρο, ώστε να με αποτρέψει / ενθαρρύνει να προχωρήσω περαιτέρω; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
  4. Καλησπέρα, Δημήτρη. Κατ αρχάς, συγγνώμη για τη διπλή δημοσίευση. Ήλπιζα ότι ο αρχικός συντάκτης θα έβλεπε την απάντησή μου και θα έδινε κάποια πληροφορία εάν είχε. Εκ παραδρομής επάνω έγραψα ότι το Δικαστήριο ΔΕΝ δήλωσε αναρμόδιο. Η απόφαση έλεγε ότι είναι αναρμόδιο να επιλύσει το θέμα, επικαλούμενο μία πολεοδομική (αν το συγκράτησα σωστά) διάταξη του 1929 και είπε ότι η λύση πρέπει να βρεθεί μεταξύ των συνιδιοκτητών. Βέβαια αυτό δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή σύμπνοια μεταξύ μας. Επίσης, το δικαστήριο είναι για να επιλύει διαφορές όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, όχι για να μας παροτρύνει να "τα βρούμε" μόνοι μας. Συνεπώς πιστεύω ότι απλά ήθελε να ξεφορτωθεί την υπόθεση γρήγορα, ίσως λόγω πολυπλοκότητας.
  5. ειχακαι εγω ενα τετοιο θεμα, ακολουθησα τα βηματα που περιγραφετε και καταληξαμε δικαστικως γιατι δεν υπηρχε συμφωνια μεταξυ των ιδιοκτητων. ομως το δικαστηριο δεν πηρε καμια αποφαση!! ουτε αποδεχθηκε καποιο απο τα σχεδια που καταθεσαμε οι αντιδικοι, ουτε ζητησε απο μηχανικο του κρατους να εξετασει τον χωρο, ουτε ειπε οτι δεν μοιραζεται ο χωρος, ουτε δηλωσε αναρμοδιο, ουτε τιποτα. δεν εθιξε καθολου το θεμα διαχωρισμου των χωρων (ειτε σαν χρηση ειτε σαν ιδιοκτησια). τι αλλες επιλογες υπαρχουν;;
  6. Καλησπέρα σε όλους! Βρήκα τυχαία το forum κάνοντας αναζήτηση για ένα θέμα που με απασχολεί. Το πρόβλημα, σε γενικές γραμμές, είναι ότι σε ένα οικόπεδο στο οποίο ειμαι συνιδιοκτητης (στο οικόπεδο υπάρχουν σπίτια και μία επιχείρηση) υπάρχουν πολλες διενεξεις ως προς τη χρηση των κοινοχρηστων χωρων και οχι μονο. Απευθυνθηκαμε σε δικηγορο και μηχανικο, εγινε δικαστηριο, αλλα υποψιαζομαι οτι ο μηχανικος εσκεμμενα υπεκρυψε πραγματα (δεν θελω να επεκταθω δημοσιως). Το δικαστηριο δεν ελαβε καποια ουσιαστικη αποφαση που να επιλυει τις διαφορες. Εμενα ο στοχος μου ηταν να καταστησω το σπιτι ανεξαρτητο απο την υπολοιπη ιδιοκτησια ωστε να πουληθει. Επι της ουσιας, αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι εαν υπαρχουν γραφεια μηχανικων ή μεσιτών ή δικηγορικά ή οτιδηποτε αλλο, που θα μπορουσαν να αναλαβουν την υποθεση μεχρι τελους και να πληρωθουν μονο εαν υπαρξει επιτυχης εκβαση (διευθετηση των διαφορων δηλαδη). Κατι αντιστοιχο υπαρχει με δικηγορους που αναλαμβανουν υποθεσεις με ιατρικα λαθη και παιρνουν ποσοστο επι της αποζημιωσης που θα εκδικαστει. Στις πιθανες αμοιβες που εχω σκεφτει ειναι και η παραχωρηση του σπιτιου (ειναι σε επαρχιακη περιοχη με μεγαλη αξια και προκειται για σπιτι προσεγμενο μεχρι την τελευταια πινελια) ως αντιπαροχη (δεν ξερω αν ειναι αυτος ο σωστος ορος) για να παρω καποιο αλλο. Ευχαριστω πολυ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.