Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tasos P

Core Members
  • Περιεχόμενα

    438
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Tasos P

  1. σωστά οπότε ας μιλήσουμε για τις εισφορές που έχει ένας Ελ. Επ. 1) 320 ευρώ/μήνα για Ασφάλιση στον ΕΦΚΑ σαν Ελ. Επ., Κατηγορία 1η 2) 500 ευρώ/έτος τέλος επιτηδεύματος 3) κάποια ετήσια συνδρομή στον Σύλλογο των Προγραμματιστών ή το ΤΕΕ, απαιτείται για συγκεκριμένους ΚΑΔ. 4) φορολογία 30% επί των καθαρών εσόδων από την άσκηση του Ελ. Επαγγέλματος.
  2. δηλαδή εδώ μας αναφέρεις τι κάνουν οι άλλοι ή τι κάνει ο άλλος σου ο εαυτός που σου μιλάει μέσα στο μυαλό σου και τον βλέπεις απέναντί σου; εσύ δεν είχες δουλέψει στον Ιδιωτικό Τομέα πριν δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ;
  3. @jturbo αυτά που λες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις θυσίες που έκανε κάποιος για να φτάσει εκεί που είναι, στην κοινωνία είναι εντελώς αδιάφορο. Αν είχες τόσο μεγάλη επιθυμία να γίνεις ΔΥ και έδωσες 5 φορές εξετάσεις είναι δικό σου θέμα. Το ότι θέλεις να γίνεις και Ελ.Επ. είναι δικό σου θέμα επίσης. Αλλά Ελ.Επ. ήσουν, δούλευες στον Ιδιωτικό Τομέα και τα παράτησες για να δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ; Γιατί το έκανες αυτό και δεν έμεινες να διαπρέψεις στο Ιδιωτικό Τομέα; Μήπως δεν τα κατάφερνες; Μήπως έχεις άσχημες εμπειρίες που σε έχουν επηρεάσει ψυχικά; Και εφ' όσον ο Ιδιωτικός Τομέας δεν σε κράτησε (τον εγκατέλειψες για να δώσεις 5 φορές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ, έτσι δεν είπες;), με τι προοπτικές θα προσπαθήσεις να επανέλθεις σαν Ελ. Επ.; Έτσι και αλλιώς, ΔΥ είσαι, ένα σίγουρο μηνιάτικο το έχεις, θα κάνεις τις θυσίες και τις υποχωρήσεις που απαιτεί ο Ιδιωτικός Τομέας τώρα; Και γιατί δεν τις έκανες πριν παραιτηθείς για να δώσεις εξετάσεις στο ΑΣΕΠ Επίσης να σου πω ότι στο εξωτερικό σε αντιμετωπίζουν ανάλογα με την δική σου συμπεριφορά. Αλλά δεν είναι απαραίτητα ρατσιστικά τα κίνητρα, τις περισσότερες φορές είναι θέμα ανταγωνισμού, ζήλιας, κλπ, να πάρει προαγωγή εις βάρος του άλλου, και εδώ συμβαίνουν αυτά, μεταξύ των Ελλήνων. Και στο ΔΤ συμβαίνουν.
  4. @JohnnyHoliday πχ Φυσικός, Καθηγητής μέσης εκπαίδευσης με ΜΤΣ στην Αστροφυσική θα λάβει ή όχι το επίδομα; Πριν την Οικονομική Κρίση ελάμβανε το επίδομα χωρίς όμως ο ΜΤΣ να είναι απαραίτητος για να διδάξει τα μαθήματα της φυσικής του Γυμνασίου. Κατά την διάρκεια της Κρίσης αυτό το επίδομα καταργήθηκε. υποθέτω ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο ακολουθώντας την Νομοθεσία και τις Εγκυκλίους θα εγκρίνει την διαδικασία μόνο όταν το πρόγραμμα σπουδών έχει άμεση σχέση και άμεση εφαρμογή στην θέση που βρίσκεται ο ΔΥ στην υπηρεσία, δηλ. η υπηρεσία έχει ανάγκη κάποιον με αυτήν την εξειδίκευση.
  5. γιατί αποχωρείτε αγαπητέ συνάδελφε, η συζήτηση αυτή είναι η Ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία 60χρόνια, ευχής έργον θα ήταν και παρέμβαση και άλλων συναδέλφων, να ακουστούν απόψεις.
  6. τώρα εκτός από delusional αρχίσαν και τα ευχολόγια, αχ γιατί δεν είμαστε Νορβηγία που έχει τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων, αχ γιατί δεν είμαστε Κουβέιτ αχ γιατί δεν είμαι εγώ ο Πλανητάρχης Ο Δημόσιος Τομέας σε καμία πλούσια χώρα δεν είναι ο πυλώνας της Οικονομίας, η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η πραγματική οικονομία. Ο Δημόσιος Τομέας θα πρέπει να είναι πλήρως μηχανογραφημένος και να απασχολεί όσο το δυνατόν λιγότερους υπαλλήλους, δεν χρειάζεται να έχουν και μεγάλη επιστημονική κατάρτιση, πχ γιατί κάποιος που δουλεύει στην Εφορία θα πρέπει να έχει Master ή Διδακτορικό; και το Πτυχίο Ανώτερης Σχολής, ΤΕΙ ακόμα και το απολυτήριο Λυκείου είναι αρκετά. Σε Ιδιωτικές Εταιρίες υπάρχουν προϊστάμενοι Λογιστηρίων με πτυχίο ΤΕΙ και είναι ικανότατοι, "πιάνουν πουλιά στον αέρα". Τους ΔΥ όμως θα πρέπει να τους εκπαιδεύουν σχετικά με τις διαδικασίες της θέσης που θα αναλάβουν. Έχω την εντύπωση ότι έχετε στο μυαλό σας τον Δημόσιο Τομέα της δεκαετίας του 80, 90, 2000, τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Κατ' αρχήν δείτε πόσες ΔΟΥ έχουν συγχωνευθεί. Σχεδόν όλες οι διαδικασίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Οι υποθέσεις διεκπεραιώνονται πολύ πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να έρθει σε φυσική επαφή με κάποιον ΔΥ. Αν πάτε σε μια ΔΟΥ θα δείτε άδεια δωμάτια και ελάχιστους υπαλλήλους γιατί οι περισσότερες διαδικασίες έχουν μεταφερθεί κεντρικά. Κάποτε ένας ΔΥ έπαιρνε επίδομα όταν είχε Μεταπτυχιακό τίτλο, τώρα θα πάρει επίδομα μόνο όταν η θέση που έχει απαιτεί μεταπτυχιακό τίτλο. Βασικά το δημόσιο μπορεί να λειτουργήσει τέλεια με εξωτερικούς συμβούλους και outsourcing αυτό εξ' άλλου γίνεται αρκετά χρόνια τώρα και θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο.
  7. και όμως αυτός που φεύγει έχει την ικανότητα να μην επηρεάζεται συναισθηματικά και να μην βγαίνει από τον στόχο του από αυτά που περιγράφετε, είναι μια μορφή ικανότητας και αυτό.
  8. δεν με ενδιαφέρει η επαγγελματική σας πορεία, εγώ μιλάω για κάποιον που προτιμάει να πάει στο εξωτερικό και κάποιον που επιλέγει να γίνει δυ, δεν καταλαβαίνετε τον διαχωρισμό; Να σας τον εξηγήσω εγώ, αυτός που φεύγει έχει μεγαλύτερες ικανότητες, μεγαλύτερες προσδοκίες. Επίσης όταν κάποιος έχει επιλέξει ένα πόστο σημαίνει ότι αποδέχεται το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργεία αυτού του πόστου και δεν έχει περιθώρια επιλογής και προτίμησης. η νομοθεσία πολλές φορές δημιουργεί ψευδαισθήσεις, η πράξη διαφέρει.
  9. αυτά είναι τα αποτελέσματα των παχιών αγελάδων τις οποίες εσείς τόσο θαυμάζετε αλλά θα σας πω ότι προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι παχιές αγελάδες φταίνε για την στασιμότητα, το θέμα είναι απλό και συμβαίνει σε πολλούς τομείς της Οικονομίας. Την δεκαετία του 80,90 υπήρξε ραγδαία αύξηση της ανοικοδόμησης, κτίστηκαν όλα τα οικόπεδα και από 2010 υπάρχει ύφεση. Αυτό θα συνέβαινε ακόμη και αν δεν είχε συμβεί η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.
  10. Ο επιστήμονας που έχει αξία και μπορεί να ανταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο θα φύγει από την Ελλάδα ακόμα και σε εποχή παχιών αγελάδων, δεν φεύγει μόνο για το χρήμα, φεύγει γιατί πιστεύει στον εαυτό του. Δεν ψάχνει την σιγουριά του Δημοσίου, άρα εσείς κύριε συνάδελφε δεν θα φεύγατε ποτέ από την Ελλάδα. Επίσης, όντως οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει αν μιλάτε για την έκδοση αδειών για σπίτια και πολυκατοικίες αλλά τα ΣΔΙΤ και τα δημόσια έργα ακόμα καλά κρατούν. Εκεί όμως πως μπορείτε να εργαστείτε; Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων; Επίσης τώρα όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά, όλα ανακοινώνονται και τα περιθώρια δεν είναι όπως τότε με τις παχιές αγελάδες.
  11. είναι για τους λόγους που αναφέρουν οι συνάδελφοι πιο πάνω, διάβασε αυτό, https://kontologis.gr/2024/01/25/michanikoi-apofasi-vomva-tou-ste-odigei-se-epanypologismo-chiliadon-syntaxeon/
  12. να κάνω μια παρατηρήση σχετικά με αυτά που μπορώ να διακρίνω, στην απόφαση του Δημ.Υπ. αναγράφεται και ο νόμος βάση του οποίου προέκυψαν αυτά τα ποσά στην απόφαση του Ελ.Επ. δεν γίνεται αναφορά σε κάποιον νόμο, μήπως αυτό μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι στους Ελ.Επ. δεν εφαρμόστηκε κάποιος Νόμος.
  13. αυτό εννοούσα, για όλους τους εργαζόμενους Μηχανικούς
  14. είναι υποχρεωτικές και οι δύο αυτές εισφορές για τους εργαζόμενους,
  15. όχι λογικό δεν είναι αλλά έτσι προβλέπει ο Νόμος. Ίσως μια προσφυγή στο ΣτΕ θα έλυνε το πρόβλημα.
  16. η Σύνταξη φορολογείται ακριβώς σαν έσοδο από μισθωτή εργασία, έχει 8600 ευρώ αφορολόγητο
  17. απ' ότι έχω ακούσει οι κανονικές εισφορές (κύρια σύνταξη και επικουρικό) προσαυξάνουν την σύνταξη, οι επιπλέον εισφορές (40% επί της εισφοράς κύριας σύνταξης και 40% επί της εισφοράς του επικουρικού) δεν έχουν κάποιο ανταποδοτικό όφελος, πάνε υπέρ εφκα για πες μας τι έχεις ακούσει, είναι αξιόπιστη η πηγή σου;
  18. εννοείς ότι είχε επιλέξει να μην το πληρώνεις όταν μπορούσαμε να επιλέξουμε να μην ασφαλιστούμε στο Επικουρικό. Γνωρίζω και κάποιον άλλον συνάδελφο που είχε αρνηθεί.
  19. επειδή δεν ξέρουμε αν τελικά η πολιτεία θα σοβαρευτεί και θα μας αντιμετωπίσει με δίκαιο τρόπο, θα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και να έχουμε άμεση πρόσβαση σε δικηγόρους.
  20. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι η Υπουργική Απόφαση βάση της οποίας υπολογίζονταν οι Συντάξεις των Μηχανικών είναι παράνομη και κάλεσε την Κυβέρνηση να Νομοθετήσει εκ νέου. Αυτό σημαίνει ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει Νόμος βάση του οποίου εκδίδονται οι Συντάξεις των Μηχανικών. να κινηθούν δικαστικά εναντίων μιας απόφασης που το ΣτΕ την έχει βγάλει παράνομη; δηλαδή αν κάποιος δεν κινηθεί σημαίνει ότι για αυτόν η απόφαση θα είναι νόμιμη; Ίσως θα έπρεπε να λάβουμε περισσότερο συγκεκριμένες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε. https://www.larissanet.gr/2024/01/25/michanikoi-apofasi-vomva-tou-ste-odigei-se-epanypologismo-chiliadon-syntaxeon/ Στην πράξη, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως μια υπουργική απόφαση του 2018, με την υπογραφή του τότε υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου όχι μόνο προβλέπει τον υπολογισμό της παροχής αυτής με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι η ισχύουσα διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έτσι, το ΣτΕ έκρινε επίσης, ότι οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις που αφορούν την συνταξιοδότηση των συγκεκριμένων ασφαλισμένων, στηρίχθηκαν «σε ανυπόστατη πράξη».
  21. εντάξει, απλά ήξεραν ότι δεν υπάρχει Νόμος και έβρισκαν διάφορες υπεκφυγές. Μου έτυχε και εμένα, αλλά εκεί κάπου υποπτεύτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον "Νόμο". είναι ακριβώς το ποσό που ανέφερα προηγουμένως, 1.355,20 ευρώ , έχω την λίστα με τα ποσά από το τ.ΤΣΜΕΔΕ φυσικά, έχεις (έχουμε) δίκιο αυτό, το παρακάτω το είπα ειρωνικά
  22. από που είσαι; ποια είναι η μητρική σου γλώσσα; Βλέπω ότι έχεις πολλές γνώσεις για το Συνταξιοδοτικό Σύστημα στην Γερμανία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.