Μετάβαση στο περιεχόμενο

CitizenX

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by CitizenX

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά, Επειδή δεν είμαι σχετικός θα ήθελα κάποια επεξήγηση σχετικά με το υψούν (ή δικαίωμα επέκτασης), για να δω αν έχω καταλάβει καλά. Έχουμε μονοκατοικία που αποτελείται από: Ισόγειο 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες (κατοικία και αποθήκη) ανήκουν στον Α + κοινόχρηστο χώρο (για μελλοντική είσοδο και κλιμακοστάσιο), σύνολο 160τμ. 1ο όροφο κατοικία ανήκει στον Β + φωταγωγός για μελλοντικό κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα, σύνολο 160τμ. Δικαίωμα υψούν 20% στον Α και άλλα 20% στον Β εξ αδιαιρέτου. Έστω το οικόπεδο 450τμ, ισόγειο 160τμ, 1ος 160τμ (συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων χώρων), συντελεστής δόμησης 1,4. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Σύμφωνα με τον συντελεστή δόμησης μπορούν να χτιστούν συνολικά 450x1,4=630τμ. Έχουν ήδη κτιστεί 320τμ (μαζί με τους κοινόχρηστους χώρους), επομένως περισσεύουν 310τμ. Από αυτά τα 310τμ μπορεί να χτίσει το 20% (310x0.2=62τμ) ο Α και άλλα τόσα ο Β? Είναι σωστός ο υπολογισμός; Μετράνε και οι κοινόχρηστοι χώροι στον υπολογισμό; Αυτά τα τετραγωνικά μπορούν να χτιστούν σε οποιαδήποτε μορφή; Δλδ ένας όροφος από πανω με 124 τμ ή 2 όροφοι από 62τμ ο καθένας; Θα μπορούσε να γίνει και επέκταση στο πλάι αντί για νέος όροφος; Αν μιλάμε για 2 ορόφους, πρέπει να τηρηθεί κάποια σειρά; Ή όποιος αποφασίσει πρώτος απο τους δυο ιδιοκτήτες μπορεί να ξεκινήσει να κτίζει; Ο ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου πχ, πρέπει να χτίσει ακριβως απο πανω του; Ο ιδιοκτήτης που θέλει να χτίσει θα πρέπει να πάρει κάποια άδεια από τον άλλον; Μπορεί ο δεύτερος να αρνηθεί στον άλλον να χτίσει για οποιονδήποτε λόγο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
  2. Δεν βλέπω που έχει προκύψει διαφορετική ερμηνεία. Στην 2η περίπτωση έγραψα κατά λέξη τι αναφέρεται στον κανονισμό. Υπάρχουν 2 τμήματα στην ταράτσα, το αποκλειστικής χρήσης και το υπόλοιπο. Δεν μπορώ να παραθέσω ολόκληρο τον κανονισμό, αλλά τα αποσπάσματα δεν είναι τυχαία, είναι αυτά που έχουν την ουσία. Η βασική μου ερώτηση αν στο τμήμα αποκλειστικής χρήσης πρέπει να χρεωθούν το κόστος στεγανοποίησης και οι υπόλοιποι με την λογική ότι από κάτω βρίσκεται η πλάκα του δώματος, και επίσης αν ισχύει το ίδιο και με τα κάγκελα. Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο τμήμα που δεν έχουν πρόσβαση οι υπόλοιποι δεν θα πρέπει τουλάχιστον να χρεωθούν τα νέα κάγκελα, αλλα μπορεί να κάνω και λάθος. Γι αυτό ζητάω τα φώτα σας.
  3. Επανέρχομαι στο θέμα μετά την γενική συνέλευση. Στο θέμα επισκευής της ταράτσας ο έχων αποκλειστική χρήση και κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι η ταράτσα. λόγω της πλάκας πρέπει να πληρωθεί από όλους. Ο κανονισμός στην παράγραφο "Κοινόκτητα πράγματα της πολυκατοικίας" ορίζει ως κοινόκτητα κατά λέξη "..., αι θεμελιώσεις ο εκ σιδηροπαγούς σκυροδέματος της οικοδομής μετά των πλακών των ορόφων, το κοινόχρηστον τμήμα του δώματος (καθοριζόμενον κατωτέρω), η κεντρική είσοδος ... κλπ.. κλπ..." "Η δαπάνη συντηρήσεως και επισκευής των άνω πραγμάτων βαρύνει τους συνιδιοκτήτας κατά την κατωτέρω οριζομένην αναλογίαν." Επομένως 1) το κόστος για το τμήμα της ταράτσας με αποκλειστική χρήση ποιον επιβαρύνει τελικά; 2) Οι πλάκες των ορόφων περιλαμβάνουν και την πλάκα του δώματος ; 3) Το κόστος αντικατάστσσης καγκέλων στο τμήμα αποκλειστικής χρήσης ποιον επιβαρύνει;
  4. Θα ανοίξω ένα άλλο topic κάποια στιγμή για να μην μπερδεύω το παρόν. Πρόκειται για μια περίπτωση που στην σύσταση-κανονισμό ορίζονται διαφορετές αποκλειστικές χρήσεις στα πάρκινγκ πιλωτής (δηλαδή αντιστοιχούν άλλες θέσεις στάθμευσης στα διαμερίσματα) από αυτές που ορίζονται στα συμβόλαια αγοράς. Έχω εκεί την απορία ποιο υπερισχύει. Αλλά θα ανοιχθεί άλλο θέμα.
  5. Ακόμα και στην περίπτωση που διαφωνεί με ένα συμβόλαιο πώλησης;
  6. Ο κανονισμός στην παράγραφο "Κοινόκτητα πράγματα της πολυκατοικίας" αναφερει το τμήμα αυτό της ταράτσας, ότι ανήκει σε αποκλειστική χρήση κάποιων, και αναφέρει επίσης ότι "οι δαπάνες για συντηρηση-επισκευη για το κοινόχρηστο τμήμα του δώματος (δλδ το υπόλοιπο, το ξεχωρίζει παρακάτω) επιβαρύνουν τους συνιδιοκτήτες". Επίσης αναφέρει ότι "κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να επισκευάζει οποιαδήποτε βλάβη στην ιδιοκτησία του επηρεάζει τη λειτουργία των κοινοχρήστων πραγμάτων". Από αυτό καταλαβαίνω ότι για το τμήμα αποκλειστικής χρήσης επιβαρύνεται τη δαπάνη ο έχων την αποκλειστική χρήση. Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος νόμος που το αναιρεί.
  7. Γεια σας, η ταράτσα της πολυκατοικίας μας χρειάζεται μόνωση και επισκευή/αντικατάσταση στα κάγκελα περιμετρικά. Ένα τμήμα της ταράτσας (η μισή) είναι σε αποκλειστική χρήση ενός διαμερίσματος, του οποίου ο ιδιοκτήτης το έχει φράξει για να μην έχουν πρόσβαση άλλοι ένοικοι. Η ταράτσα πρέπει να μονωθεί ολόκληρη και τα κάγκελα πρέπει να επισκευαστούν και στα 2 τμήματα προφανώς. Η ερώτηση είναι: Το κόστος επισκευής του τμήματος αποκλειστικής χρήσης, α) επιβαρύνει μόνο εκείνον τον ιδιοκτήτη (βάσει κάπου νόμου;) ή β) εξαρτάται από το τι αναφέρεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας; Αν είναι το α) έχει κάποιος να με παραπέμψει στη σχετική νομοθεσία; Ευχαριστώ.
  8. Καλημέρα σας, επανέρχομαι στο θέμα της δήλωσης. Αντιγράφω πάλι τα στοιχεία για διευκόλυνση. Μητέρα έχει κάνει γονική παροχή με επικαρπία ένα γεωτεμάχιο σε γιο (τμήμα 1) και κόρη (τμήμα 2). Υπάρχει πράξη σύστασης οριζόντιας-κάθετης ιδιοκτησίας, και συμβόλαια γονικής παροχής (επικαρπία – ψιλή κυριότητα), ένα για το κάθε τμήμα. Η δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά, οπότε δεν θα κατατεθούν τα Δ1/Δ2 αλλά συμπληρώνονται οι φόρμες. Επομένως μιλάμε για 2 καθέτους. Θα ήθελα την εξής διευκρίνηση: Το συνολικό γεωτεμάχιο έχει δηλωθεί ως 'Κατοικία' γιατι περιεχει και ένα σπίτι. Η μία κάθετος, η οποία περιέχει και το σπίτι δηλώνεται στην καρτέλα "Ακίνητο" ως χρήση "Κατοικία", η 2η κάθετος που δεν περιέχει σπίτι, αλλά είναι ενα χωράφι με 15 ελαιόδεντρα ως τι χρήση πρέπει να δηλωθεί ; Κατοικία και αυτό ; Ή μηπως "Άλλος χώρος"; Επίσης το κτίριο (σπίτι) θα δηλωθεί και στην 2η κάθετο, που δεν το περιέχει; Ευχαριστώ.
  9. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Όντως μπορεί να τα λέω μπερδεμένα γιατί δεν είμαι σχετικός. Προσπαθώ να βγάλω άκρη. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα καλυτέρα. Ναι υπάρχει τοπογραφικό που φαίνονται διακεκριμένα 2 τμήματα. Τμήμα 1: 43/100 με σπίτι του γιου και τμήμα 2: 57/100 (χωρίς σπίτι) της κόρης. Για την ακρίβεια υπάρχουν τα εξής επισημά έγγραφα από συμβολαιογράφο: 2005. ‘Σύσταση οριζόντιας Ιδιοκτησίας (Κάθετη ιδιοκτησία)’ όπου δηλώνεται όλο το γεωτεμάχιο από τη μητέρα, και διαχωρίζονται τα 2 τμήματα / κάθετες ιδιοκτησίες. Συνοδεύεται από τοπογραφικό. Αναγράφονται αναλυτικά τα εμβαδά. 2005. Δυο συμβόλαια γονικής παροχής ένα για τον γιο και ένα για την κόρη, όπου στον καθένα γίνεται γονική παροχή το αντίστοιχο τμήμα, με βάση το παραπάνω τοπογραφικό. Τα συμβόλαια αυτά έγιναν στην ουσία μαζί με τη σύσταση a. Αναγράφονται αναλυτικά τα εμβαδά. 2013. Νεότερο τοπογραφικό, πιο ακριβές και με συντεταγμένες. Τα εμβαδά διαφέρουν λίγο από το 1ο τοπογραφικό, αλλά έβαλα σχετική σημείωση για αυτό. Το συμβόλαιο αναγραφεί ότι «Η μητέρα… συνέστησε σε αυτό αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες - κάθετες ιδιοκτησίες, κατά την έννοια των άνω διατάξεων και καθόρισε επίσης τα τμήματα του όλου πιο πάνω οικοπέδου , στα οποία οι εκάστοτε ιδιοκτήτες αυτών θα έχουν αποκλειστικό δικαίωμα χρήσεως και κατοχής, και το δικαίωμα ανέγερσης κτισμάτων, κατά τις πιο πάνω διατάξεις.. κλπ. » Ερωτήσεις: Επομένως μιλάμε για απλή καθετή, σωστά; Στην δήλωση του γιου πχ, στα «στοιχεία γεωτεμαχίου» έχω δηλώσει μόνο το τμήμα του γιου, όχι ολόκληρο το γεωτεμάχιο (γιου και κόρης), σωστά ; Μπορεί εδώ να έχω κάνει μεγάλο λάθος και να πρέπει πχ στον γιο να δηλωθεί ως γεωτεμάχιο το Όλο Ενιαίο οικόπεδο, και όχι μόνο το δικό του τμήμα. ΟΚ Δλδ, δηλώνω οτι το ποσοστό του γιου είναι 43/100, επί του γεωτεμαχίου, ενω στο γεωτεμάχιο εχω δηλώσει μονο το τμήμα του γιου ; ΟΚ ΟΚ Μετά και από ένα τηλεφώνημα στο κτηματολόγιο κατάλαβα ότι το έχω φτιάξει λάθος. Αυτό που πρέπει να περαστεί στο γεωτεμάχιο είναι ολόκληρο το οικόπεδο, όχι μόνο το τμήμα του γιου πχ, όπως είχα κάνει εγώ. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα όπως τα είπαμε, βγάζουν νόημα. Σωστα; Στην καρτέλα ακίνητου, στο «συνιδιοκτήτες» προσθέτω κάποιον ; πχ για τον γιο συνιδιοκτήτης είναι η μητέρα ;
  10. Καλησπέρα σας, επανέρχομαι στο θέμα της δήλωσης. Αντιγράφω πάλι τα στοιχεία για διευκόλυνση. Μητέρα έχει κάνει γονική παροχή με επικαρπία ένα γεωτεμάχιο σε γιο (τμήμα 1) και κόρη (τμήμα 2). Υπάρχει πράξη σύστασης οριζόντιας-κάθετης ιδιοκτησίας, και συμβόλαια γονικής παροχής (επικαρπία – ψιλή κυριότητα), ένα για το κάθε τμήμα. Η δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά, οπότε δεν θα κατατεθούν τα Δ1/Δ2 αλλά συμπληρώνονται οι φόρμες. Όπως με είχε ενημερώσει και ο dimitris GM θα γίνουν 4 δηλώσεις. 2 η μητέρα, 1 ο γιος και 1 η κόρη. Θα ήθελα τις εξής διευκρινήσεις: Οι δηλώσεις είναι για «Απλή Κάθετο», σωστά; Συμπληρώνω τη δήλωση του γιου, που έχει ψιλή κυριότητα στην μια κάθετη ιδιοκτησία που περιέχει και μια κατοικία. Στην οθόνη «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ» (εικόνα 1), τι πρέπει να γράψω στο πεδίο «Εμβαδόν χώρου αποκλειστικής χρήσης σε τ.μ.»; Είναι το εμβαδόν α) του ακινήτου/κατοικίας; Β) του τμήματος οικοπέδου/κάθετης ιδιοκτησίας; Γ)να μην γράψω τίποτα; Στην ίδια οθόνη στο πεδίο «Ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου» επίσης τι αναγράφω; Α) 100/100; Δλδ ότι ο γιος έχει την πλήρη κυριότητα της κάθετου; Β) 43/100 δλδ το ποσοστό της καθέτου επί του όλου ενιαίου οικοπέδου; Γ) να μην γράψω τίποτα, εφόσον δεν αναφέρεται ρητά στον τίτλο; Επίσης στο πεδίο «Εμβαδόν καθέτου – κτιρίου στον τίτλο σε τ.μ.», πρέπει να καταχωρηθεί το εμβαδόν α) του κτιρίου (κατοικίας) ή β) της καθέτου (γεωτεμαχίου); Θεωρώ το α) λόγω του ότι στην καρτέλα αυτήν καταχωρούνται τα στοιχεία ακίνητου, αλλά θα ήθελα τα φώτα σας. Στην καρτέλα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» (εικόνα 2), στο πεδίο «Ποσοστό», καταχωρώ α) 100/100, επειδή ο γιος έχει το 100/100 της συγκεκριμένης καθέτου; Β) 43/100 το ποσοστό της καθέτου επί του όλου ενιαίου οικοπέδου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Καλησπέρα σας, στην ηλεκτρονική δήλωση, έχω την εξής περίπτωση. Μητέρα έχει κάνει γονική παροχή με επικαρπία ένα γεωτεμάχιο σε γιο (40%) και κόρη (60%). Υπάρχει πράξη σύστασης οριζόντιας-κάθετης ιδιοκτησίας, και συμβόλαια γονικής παροχής, ένα για το κάθε τμήμα. 1. Λογικά θα γίνουν 3 δηλώσεις σωστά; Μια η μητέρα, μια ο γιος και μια η κόρη. 2. Ο γιος θα δηλώσει μόνο τα όρια του δικού του γεωτεμαχίου ως κάθετη ιδιοκτησία; και με δικαίωμα ψιλή κυριότητα και ποσοστό 100% ; Η θα πρέπει να δηλώσει όλο το γεωτεμάχιο (το δικό του και της κόρης και να βάλει ποσοστό 40%;) Ευχαριστώ.
  12. Με σφυρι και καλεμι ειναι πιο ευκολο να αφαιρεθουν τα πλακακια τοπικα και χωρις να σπασουν; Μπορουν να ξανατοποθετηθουν τα ιδια αν τριφτουν απο κατω και καθαριστει η κολλα; Ή ειναι ενα ημιμετρο και παλι θα ξαναβγαλουν προβλημα; Μιλαμε παντα για τοπικη επιδιορθωση, οχι για ολο το σπιτι.
  13. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Το μονο "καλο" στην υποθεση ειναι οτι δεν μενουμε πλεον εκει, και το σπιτι θα αδειαστει και θα νοικιαστει. Απλα εχουμε μεγαλο θεμα με το κοστος της αποκαταστασης.
  14. Το κουφωμενα φανταζομαι δεν ειναι τοσο προβλημα, ειναι βεβαια αγχωτικο για το τι μπορει να γινει στο μελλον. Καταλαβαινω οτι η πιο σωστη λυση ειναι να ξηλωθουν ολα οπως εγραψε και ο φιλος animalinstict παραπανω.
  15. Σε σημεια που ακουγονται κουφωμενα, αλλα δεν εχουν φουσκωσει, ειναι σιγουρο οτι θα φουσκωσουν; Ειδικα σε μικρους χωρους, πχ μπανιο; Απο οτι καταλαβα, φουσκωνουν σε μεγαλες επιφανειες πχ σαλονια. Η κανω λαθος;
  16. Animalinstict σε ευχαριστω για την απαντηση. Αν καταλαβα καλα, θα βγαλετε ολα τα πλακακια. Αυτο θα γινει με κομπρεσερ? η με σπασιμο με το χερι? Μετα θα γινει και καποια ακομα δουλεια πανω στο αφρομπετον? η απλα θα καθαριστει και θα μπει υποστρωμα και απο πανω το laminate?
  17. Δεν εχω ιδεα απο αυτα. Πως μπορω να το ξερω? Να ρωτησω τον κατασκευαστη δεν γινεται, γιατι δεν μας μιλαει.
  18. Καλησπερα, ξεθαβω λιγο το θεμα, γιατι εχουμε και εμεις το ιδιο προβλημα στο διαμερισμα. 2ος οροφος. Σε ενα ενιαιο σαλονι-κουζινα δωματιο, στο κεντρο περιπου του χωρου εχουν σηκωθει τα πλακακια σαν λοφακι. Οι αρμοι εχουν αρχισει να ξεχωριζουν (να ξεκολλανε μεταξυ τους καποια πλακακια) αλλα δεν εχει ακομα ξεκολλησει ή σπασει καποιο πλακακι. Η κατασκευη ειναι 8 ετιας περιπου (2009 - 2010), αγορασμενο απο καινουριο το διαμερισμα. Πατωντας εκει ακουγεται κουφιο, και τριζει ολο το δωματιο. Τα πλακακια χτυπωντας τα, ακουγονται κουφια και σε αλλα σημεια του σπιτιου, οπως σε ενα αλλο δωματιο, κ στην κουζινα, αλλα μονο στο σαλονι εχουν φουσκωσει σε ενα χωρο περιπου 4τμ. Απο κατω πρεπει να περνανε σωληνες καλοριφερ. Δεν εχει παρατηρηθει καποια διαρροη ή υγρασια στο απο κατω διαμερισμα. Ο κατασκευαστης , συνιδιοκτητης διαμερισματων, πρωην οικοπεδουχος, πρωην αιωνιος διαχειριστης κλπ ειναι πολυ εχθρικος (γενικως υπαρχουν πολλα θεματα με αυτον), κ οταν του ειπαμε το θεμα φωναζε με υφος "και τι θες να σου κανω, και αμαξι παιρνεις και μπορει να χαλασει". Εχουμε φερει 2 να το δουν μεχρι στιγμης: Προταση 1: Ενας εργολαβος προτεινε να αφαιρεθουν τα πλακακια εκει που ειναι το προβλημα και λιγο πιο εξω, κοβοντας τους αρμους, βγαζοντας τα καθαριζοντας τα και ξανακολλωντας τα ιδια. Προταση 2¨Ενας πλακας, που φαινεται να ξερει τη δουλεια μας ειπε οτι πρεπει να σπαστει ολο το σπιτι με κομπρεσερ, να καθαριστουν ολα και να τοποθετηθουν καινουρια πλακακια με καλα υλικα και σωστη εργασια, γιατι αν το φτιαξουμε τοπικα, σε λιγο καιρο θα πεταξει σε αλλο σημειο. Οπως καταλαβενετε, η 2η προταση ειναι πολυ πιο ακριβη αλλα και εχει και τρομερη φασαρια, αφου πρεπει να αδειαστει και να σπαστει ολο το σπιτι. Το σπιτι εχει μεσα επιπλα κλπ, αλλα προκειται να αποχωρησουμε και να νοικιαστει. Θα ηθελα τη γνωμη σας για το τι θα πρεπει να γινει, πως μπορουμε να ελεγξουμε την αιτια και την ζημια (υποθετω οτι πρεπει να αφαιρεσουμε μερικα πλακακια), και ποια ειναι η καλυτερη λυση. Να κανουμε επισκευη σε ολο το σπιτι ή μονο τοπικα? Να πεταξουμε τα παλια πλακακια, γιατι δεν θα καθαριζουν ή να χρησιμοποιήσουμε τα ιδια? Επισης αν μπορουμε να αξιωσουμε να καλυψει την ζημια ο κατασκευαστης. Το προβλημα εχει βγει και σε 2 αλλα διαμερισματα δικα του, αλλα δεν μας λεει λεπτομερειες, απλα οτι "εφταιγε η κολλα". Διαβασα διαφορα πραγματα για 'αφρομπετον' κλπ αλλα δεν ειμαι σχετικος. Ευχαριστω.
  19. Παρομοια περιπτωση με τη δικη μου. α) Προφανως, αυτο θελω κ εγω. β) Θεωρω οτι η σταθμευση επιτρεπεται οπου οριζεται χωρος θεσης σταθμευσης αυτοκινητου στον κανονισμο, ο οποιος μπορει να ειναι και σε ακαλυπτο, για αποκλειστικη χρηση ενος διαμερισματος. γ) Λογικα , επιτρεπονται μονο οσα χωρανε στις οριοθετημενες θεσεις σταθμευσης. Οτιδηποτε ειναι εκτος δεν επιτρεπεται, αλλα σε καποιες πολυκατοικιες με καλη συνεννοηση γινεται (με κοινη αποδοχη).
  20. Electra ευχαριστω για την απαντηση. Οντως αυτο αναγραφει στον κανονισμο, οτι δλδ ειναι χωρος αποκλειστικης του χρησης αλλα επιτρεπεται η προσβαση στον συντηρητη. Θα το βρω στο σπιτι και θα στο γραψω κατα λεξη. Μελετη Παθητικης Πυροπροστασιας δεν υπαρχει, δεν υπαρχουν καν πυροσβεστηρες χειρος, ουτε καν στην οροφη του καυστηρα. Το εχω ζητησει αλλα δεν. Πως μπορω να ψαξω τα τετραγωνικα των κοινοχρηστων χωρων? φαμταζομαι οχι μετρωντας απο τα σχεδια, ουτε αυτο που αναγραφεται στη ΔΕΗ.
  21. Συμφωνω με αυτα που γραφεις, δεν νομιζω οτι υπαρχει καποια απλη λυση για συνεννοηση. Οντως εχει προσβαση σε μηχανοστασιο και αναφερει στον κανονισμο οτι παρολο που εχουν την αποκλειστικη χρηση, επιτρεπεται η εισοδος σε συντηρητη για επισκευες κλπ.
  22. Εννοειτε πριν ή μετα την επίδοση καποιου εξωδικου? Κρινοντας συνολικα, αν δεν προχωρησουμε με καποιο εξωδικο, δεν θα υπαρχει πουθενα καταγραφη και ακομα και αν συνετιστουν για ενα διαστημα, σε καποιες εβδομαδες θα επαναληφθουν τα ιδια. Την αποφαση πχ της γενικης συνελευσης η οποια λεει απλα να ξανασχεδιαστουν τα ορια και να αφαιρεθει οποιοδηποτε οχημα σταθμευει εκτος οριων, δεν την ελαβαν υποψιν τους. Διαφημιζουν στους αλλους ενοικους οτι εχουν 3-4 θεσεις σταθμευσης και οτι εμεις ειμαστε οι περιεργοι που θελουμε το κακο τους. Να ζητησω απο καποιον δικηγορο - συμβολαιογραφο μαζι με τον διαχειριστη να βγαλει μια επιστολη - ανακοινωση η οποια να λεει το ποσες θεσεις σταθμευσης εχει ο καθενας στο υπογειο, και το χαρτι αυτο να τοιχοκολληθει - περαστει στα πρακτικα? Αυτο, για να ακουσουν απο καποιον τριτο πιο επισημα το τι λεει το συμβολαιο-συσταση. Εχει νοημα αυτο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.