Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xristoska

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xristoska

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω έναν έλεγχο δόμησης κατ. β, αρχικό έλεγχο (θεμελίωση) με επιφάνεια προς έλεγχο ~200 τ.μ. και συνολική άδειας ~1200 τ.μ. και έχω τις εξής απορίες. Θα είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω πόθεν έσχες ? Η αμοιβή μου πως υπολογίζεται με την επιφάνεια προς έλεγχο, δηλαδή 200 € ή με την συνολική επιφάνεια της άδειας, δηλαδή 300 € ? SOS. Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ πολύ να μου απαντήσει καθώς ο έλεγχος είναι αύριο το μεσημέρι......
  2. @Decision_Maker Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Συμπερασματικά, καταλαβαίνω ότι οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή (τουλάχιστον από αυτές που έχω στην συγκεκριμένη περίπτωση - εξώστης-φύτευση-κλίμακα) του άρθρου 100 παρ. 5 (αναλυτικός προϋπολογισμός) ασχέτως αν είναι στο προκήπιο μπορεί να υπαχθεί στην Κατηγορία 4. Είμαστε σίγουροι για αυτό ? Υπάρχει κάτι σχετικό στην νομοθεσία που να είναι σαφές ή έστω σε καμιά ερωταπάντηση του ΤΕΕ ? Ξαναρωτάω γιατί είχα διαβάσει σε προηγούμενα post ότι κάποιες παραβάσεις αναλυτικού (π.χ. στέγαστρο) πάνε στην κατηγορία 5. Αν όντως ισχύει έτσι, τσάμπα έψαχνα τρόπους να τα εντάξω στην κατηγορία 3, και να μπλέκω και με τις υπόλοιπες συνιδιοκτησίες. 😉
  3. 1. Σχετικά με την φύτευση καθώς η ιδιοκτησία μου διαθέτει αποκλειστική χρήση τμήματος πρασιάς, αλλά και τμήματος ακαλύπτου, δεν μπορώ να γνωρίζω αν με καλύπτει η κατηγορία 3 <20% της φύτευσης για το σύνολο του ακαλύπτου καθώς υπάρχουν και άλλες ιδιοκτησίες με άλλες αποκλειστικές χρήσεις στον ακάλυπτο με πιθανές καταργήσεις φύτευσης. Επομένως, μπορώ να έχω την κατάργηση της φύτευσης με κατηγορία 4 (και για το τμήμα της πρασιάς), για να μην μπω στη διαδικασία ελέγχου όλου του ακαλύπτου & να μην μπλέκω και τις άλλες ιδιοκτησίες ? Επίσης μπορώ να κάνω τον έλεγχο του 20% της φύτευσης μόνο για τις αποκλειστικές χρήσεις του ακαλύπτου που ανήκουν στην ιδιοκτησία μου, για να βάλω κατηγορία 3 ? 2. Άρα είμαι οκ που η ιδιοκτησία μου δεν διαθέτει εξώστες (βάσει ΟΑ) και τον έλεγχο του 20% των εξωστών τον κάνω στο σύνολο της οικοδομής ? 3. Συγνώμη που δεν έγινε κατανοητό. Εννοώ ότι εντός της πρασιάς, που ανήκει στην εξεταζόμενη ιδιοκτησία ως αποκλειστική χρήση, έχει κατασκευαστεί ο αυθαίρετος εξώστης και στη συνέχεια αυτού έχει κατασκευαστεί κλίμακα (μπετό) για να υπάρχει πρόσβαση σε αυτή. Σκεφτόμουν μήπως, επειδή η κλίμακα, είναι παράβαση αναλυτικού, παρότι είναι εντός πρασιάς, αν μπορώ να την εντάξω στην κατηγορία 4, αντί της 5... Ιάσονα, το γνωρίζω ότι δεν μπορώ να κάνω υπαγωγή στην Κατηγορία 5, απλά προσπαθώ να βρω μια λύση, αν υπάρχει, γιατί είναι κρίμα να μην προχωρήσει η υπαγωγή για μικροπαραβάσεις αναλυτικού, εντός πρασιάς.
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω περίπτωση για ρύθμιση, υπερυψωμένου ισογείου διαμερίσματος (~1,50 μ.) και αποκλειστική χρήση πρασιάς. Κατά την αυτοψία και σχετικά με την πρασιά διαπίστωσα ότι : 1. έχει καταργηθεί τμήμα της φύτευσης 2. τα παράθυρα της πρόσοψης έχουν μετατραπεί σε μπαλκονόπορτες και έχει κατασκευαστεί εξώστης πλάτους 1,00μ (η προβολή του είναι εντός της πρασιάς) και 3. στην συνέχεια του εξώστη έχει κατασκευαστεί ανοιχτή κλίμακα καθόδου προς την αποκλειστική χρήση. Θεωρώ πως το 1 δεν χρειάζεται να μπει στην κατ.5, σε αντίθεση με τα 2 & 3, που μάλλον πάνε στην κατ.5. Για να προχωρήσω, σκεφτόμουν, ως προς τον εξώστη στο 2, να τον βάλω στην κατ.3, παρ. γγ (αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβαση της επιφανείας τους έως είκοσι τις εκατό (20%).), παρότι στο εν λόγω σημείο δεν προβλεπόταν εξώστης και να κάνω την σύγκριση του 20% με το σύνολο της επιφάνειας των εξωστών βάσει του διαγράμματος κάλυψης, καθώς η ιδιοκτησία που ασχολούμαι δεν έχει εξώστες. Το σκεπτικό μου είναι σωστό για το 1 και το 2?? Καμιά ιδέα για το 3 ?? Η δεν έχω ελπίδα ??
  5. Καλησπέρα σας, Κάτωθεν αυθαίρετης μπαζωμένης βεράντας ισογείου με εσωτερικό καθαρό ύψος 1,20 μ. βρίσκεται ο λέβητας. Θεωρείται ότι μπορεί να ρυθμιστεί με αναλυτικό όπως θα ρυθμιστεί και η βεράντα ή θα πρέπει να υπολογιστεί με επιφάνεια (ΥΔ μειωτικό 50% + ΥΚ) ??
  6. Καλησπέρα σας. Μήπως ξέρει κανείς αν σε αυθαίρετη πισίνα, που τμήμα της καταλαμβάνει πρασιά, πρέπει να δηλωθεί στην κατηγορία 5 (εντός προκηπίου) ?? Επίσης παρόμοια απορία έχω και για παραβάσεις αναλυτικού εντός της πρασιάς (π.χ. κατάργηση φύτευσης>20%, κ.λ.π.). Θα εκτιμούσα κάποια άποψη επί του θέματος.
  7. Καλησπέρα και πάλι επανέρχομαι με νεότερα από ΔΟΚΚ. Προφορικά με ενημέρωσαν ότι οι ΙΦΚ δεν περνάν από επιτροπή και ότι το 116 είναι πολύ κακογραμμένο και το έχουν ξαναγράψει και το χουν στείλει στο υπουργείο.... Δυστυχώς δεν μου το δίνουν γραπτώς ότι δεν απαιτείται επιτροπή.....καθώς μου είπαν δεν δίνουν γραπτώς απαντήσεις σε ιδιώτες μηχανικούς, μόνο σε υπηρεσίες, πολεοδομίες, κ.λ.π. Προσωπικά δεν έχω καταλήξει αν θα πάω για επιτροπή ή όχι...
  8. Παύλο ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ο ενδοιασμός μου είναι στο λεκτικό της παρ.ι, που μιλάει για το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία να είναι μικρότερο από 25 τ.μ., και στην περίπτωσή μου το σύνολο των αυθαιρέτων είναι 45 τ.μ. (30 τ.μ. κατ.2 και 15 τ.μ. κατ. 4). Ουσιαστικά ολόκληρη η ιδιοκτησία είναι αυθαίρετη. Θα μπορούσα δηλαδή στην έκθεση στατικού ελέγχου να γράψω ότι : εξαιρείται της ΜΣΕ καθώς εντάσσεται στην κατηγορία 2 και το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών (εκτός αυτών που εντάσσονται στην κατ.2) ανά διηρημένη ιδιοκτησία να είναι μικρότερο από 25 τ.μ. ? Υποθέτω πως δεν έχουμε κάτι επίσημο (πέραν του ΦΕΚ 1643_B_11.05.2018, που θεωρώ ότι δεν το ξεκαθαρίζει) για τον ανωτέρω συλλογισμό... Και πάλι ευχαριστώ.
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω την εξής περίπτωση : Σε κτίριο με ΟΑ για ισόγειο και Α όροφο, κατασκευάστηκε αυθαίρετος Β & Γ όροφος, προ 83 (κατηγορία 2), αλλά έχω και επιπλέον μια επέκταση στον Γ όροφο <25 τ.μ. κατηγορίας 4 (από 2003 έως 2011) Με τον όρο «το σύνολο αυθαίρετων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο είναι μικρότερο σε επιφάνεια από 25 τ.μ.», της Υ.Α. ΦΕΚ 1643_B_11.05.2018, Άρθ. 2, παρ.ι., θεωρούμε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι αυθαίρετες κατασκευές που ανήκουν σύμφωνα με το άρθρο 96 στις κατηγορίες 1, 2 και 3 ??? Άρα έχω εξαίρεση από ΜΣΕ αρχικά λόγω κατηγορίας 2, για τον Β & Γ όροφο και σε συνδυασμό Άρθ. 2, παρ.ι για τα υπόλοιπα τ.μ. που είναι μικρότερα από 25 τ.μ. ??
  10. Καλησπέρα! Εάν κάποιος γνωρίζει, θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής : Με την τροποποίηση του άρθρου 116 (ΦΕΚ 70Α/2019), πλέον η επιτροπή αφορά σε παραδοσιακό οικισμό και προστατευόμενες περιοχές. Δηλαδή στις προστατευόμενες περιοχές περιλαμβάνονται και οι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ?? Όλη η Νέα Πεντέλη θέλει επιτροπή, ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.