Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stavros_CH

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Stavros_CH

  1. Έχουμε μόνο την παρουσίαση και όχι το περιεχόμενο της μελέτης, αλλά οι συγκοινωνιακές μελέτες περιλαμβάνουν εκτιμήσεις (ανάλογα με στατιστικά φόρτου των αρτηριών κυκλοφορίας) του πως θα ανακατανεμηθεί η κυκλοφορία πεζών,αυτοκινήτων κλπ, εάν σε επιλεγμένες αρτηρίες αποδωθεί χώρος του δρόμου σε πεζοδρόμους ή άλλες χρήσεις. Επίσης συμπεριλαμβάνουν το ισοζύγιο μακροπρόθεσμου κέρδους/κόστους προς την πολιτεία βάσει της απώλειας ανθρωπίνων εργάσιμων ωρών από την εκτροπή της κίνησης, ή την αποφυγή ατυχημάτων, ή την αύξηση της εμπορικής κυκλόφορίας σε καταστήματα της περιοχής (βλ. για παράδειγμα πεζοδρόμηση της Ερμού). Άν ο δήμος είναι πολύ λάρτζ και αποφασίσει να χωρίσει τον δρόμο από το πεζόδρομιο με μασίφ χρυσό κυκλίδωμα ή με πλαστικούς προσωρινούς κώνους, αυτό δεν το έχει προτείνει η συγκοινωνιακή μελέτη. Είναι καθαρά επιλογή του Δήμου και συνέπεια του πελατειακού καθεστώτος που επικρατεί στους διαγωνισμούς με τους ιδιώτες που συμμετέχουν σε αυτούς.
  2. Αλήθεια δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς με το ΕΜΠ, αλλά θα επαναλάβω για εκατοστή φορά αυτό που ανέφεραν και άλλοι πίο πάνω... Η επιλογή του να κοψεις την κυκλοφορία με γλάστρες και βαφές κόστους 2 εκατ. ευρώ δεν είναι επιλογή που πρότεινε το ΕΜΠ. Η κοστολόγηση του έργου γίνεται βάσει διαγωνισμού (που δεν ξέρω αν έγινε καν να σου πω την αλήθεια) από τον δήμο προς ιδιώτες.
  3. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δοκίμασαν να υποβάλουν παλαιότερα διαγράμματα και δεν τους τα δέχτηκε, εμένα μου δέχεται τώρα τα παλαιότερα διαγράμματα, αλλά δεν μου δέχεται τα νέα.
  4. Συνάδελφοι γειά σας, Ενώ μέχρι πριν μερικές μέρες υπέγραφα ψηφιακά και αναρτούσα στο σύστημα τοπογραφικά διαγράμματα κανονικα, απόψε που προσπαθώ να υποβάλλω ένα νέο τοπογραφικό, προκύπτει το σφάλμα "Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση του διαγράμματος". Σε αντίθεση με ορισμένους συναδέλφους παραπάνω που δοκίμασαν με αρχεία διαγραμμάτων που είχαν υποβάλλει παλαιότερα, κάνοντας και εγώ το ίδιο φαίνεται τα παλαιότερα διαγράμματα να υποβάλλονται κανονικά, αλλά τα καινούρια όχι. Τελευταίο διάγραμμα που κατάφερα να υποβάλλω ήταν περίπου πρίν 6 μέρες. Προσπάθησα επίσης να υπογράψω με νέα υπογραφή παλαιότερα διαγράμματα και υποβάλλονται και αυτά κανονικά, ωστόσο το νέο dxf βγάζει αυτό το σφάλμα που ανέφερα. Άνοιξα επίσης το σχέδιο και έλενξα εξονυχιστικά κάθε ένα layer και κάθε ένα Polyline και δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Αντιμετωπίζει κανένας άλλος το ίδιο πρόβλημα; είναι θέμα του συστήματος ή έχω κάνει εγώ κάτι λάθος;
  5. Stavros_CH

    Topografia 2014

    Συγνώμη, αλλά το εγκατέστησα σε Windows 10 και δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά, όλα τα μενού είναι γραμμένα σε ερωτηματικά και τυχαίους χαρακτήρες. Υπάρχει workaround για αυτό η θα πρέπει να βρώ άλλο υπολογιστή με windows 8; Edit: Άκυρο τελικά ήταν θέμα τοπικών ρυθμίσεων του συστήματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.