Jump to content

RedKostas

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Ουδέτερη

About RedKostas

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Ξάνθη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, Στο ΦΕΚ 135 Β (2015), θα βρεις τροποποίηση της ΚΥΑ 145116/2011, σύμφωνα με την οποία για τα έργα της Κατηγορίας Β' "ο φορέας παροχής ανακτημένου νερού υποβάλλει τη σχετική μελέτη επαναχρησιμοποίησης στην αρμόδια για την χορήγηση των ΠΠΔ αδειοδοτούσα αρχή η οποία την αποστέλλει για γνωμοδότηση στη Διεύθυνση Υδάτων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την προτεινόμενη επαναχρησιμοποίηση". Η οικεία ΔΑΟΚ δεν το είχε υπόψη της;
 2. Καλησπέρα, έχω την περίπτωση τεχνικού έργου εκτροπής χειμάρρου (που διαμορφώθηκε ως απλή εκσκαφή τραπεζοειδούς διατομής), κατασκευασμένου το 1969. Τα μοναδικά αρχεία που έχουν σωθεί από το έργο είναι η οριζοντιογραφία του, με τον πίνακα απαλλοτριώσεων καθώς και το σχετικό ΦΕΚ των απαλλοτριώσεων. Τέθηκε το ζήτημα οριοθέτησης του ή όχι, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργου που βρίσκεται πλησίον του (σημειώνω ότι εκατέρωθεν των φρυδιών του τεχνητού υδατορέματος υπάρχει (αγροτικός) δρόμος, που δεν φαίνεται όμως σε κανένα χάρτη διανομής - οι απαλλοτριώσεις βέβαια προβλέπουν και την κατασκευή αγροτικών οδών). Η άποψη μου είναι ότι ως όρια του ρέματος αυτού θα πρέπει να θεωρηθούν τα όρια της διατομής του και δεν χρειάζεται οριοθέτηση καθώς εκτιμώ (στη θεωρία βέβαια) ότι όλα αυτά έχουν ληφθεί υπ' όψιν κατά την αρχική μελέτη και την κατασκευή του έργου. Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον από εσάς; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. Καλησπέρα σε όλους. Στην ΠΕΧΩ ΑΜΘ όπου ήμουν σήμερα, μεταξύ άλλων και για θέματα του ΗΜΑ, έχουν και εκεί περισσότερα ερωτήματα από ότι απαντήσεις. Είμαστε σε αναμονή έκδοσης αναλυτικών οδηγιών του ΥΠΕΝ σχετικά με όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο για τις εγγραφές στο ΗΜΑ όσο και για τις ετήσιες εκθέσεις αποβλήτων (τουλάχιστον έτσι είπαν από το Υπουργείο στην υπάλληλο της ΠΕΧΩ). Αν και κατά την προσωπική μου εμπειρία οι "αναλυτικές οδηγίες" των Υπουργείων περισσότερο μπερδεύουν την κατάσταση παρά δίνουν λύσεις.
 4. Καλησπέρα, αφού έπιασες γραμμή στο "helpdesk", δεν παίζει και κανένα Τζόκερ αύριο ; Συνεπώς, πάνω κάτω σωστά το προχωράω και εγώ, οπότε φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα. Ελπίζω η δυνατότητα προσθαφαίρεσης κωδικών ΕΚΑ να παραμείνει και μετά από τις 28/2, κάτι που θεωρώ λογικό. Έκανες (ή κάποιος άλλος) κάποια σχετική ερώτηση; Χαιρετώ.
 5. Καλημέρα, μπορείς να δηλώσεις την εγκατάσταση ως "Μηχανουργείο_Μηχανικής" ή κάτι παρόμοιο ή ακόμα και να βάλει αριθμητικά αν η ΜΗΧΑΝΙΚΗ έχει περισσότερα από ένα μηχανουργεία. Εγώ τουλάχιστον έτσι χειρίζομαι τις εγκαταστάσεις. Χαιρετώ
 6. Καλησπέρα, αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης με ένα Δήμο για την εκπόνηση μελέτης, ασφαλιστική ενημερότητα θα σου ζητηθεί μόνο κατά την κατάθεση της εντολής πληρωμής της μελέτης. Άλλοι Δήμοι ζητάνε ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ (με την έννοια ότι δεν απασχόλησες ή δεν απασχολείς προσωπικό), άλλοι από το ΤΣΜΕΔΕ.
 7. OK, ευχαριστώ πολύ. Μεταξύ μας καλά τα λέμε και τα συμφωνούμε, να δούμε πως θα το εξηγήσω σε τοπικό άρχοντα-ΔΥ που δεν φημίζεται για την ευελιξία της σκέψης του!
 8. Καλησπέρα Tetris και ευχαριστώ για την απάντηση, το ότι η απόσταση αφορά στα κτίρια και όχι στο γήπεδο (το οποίο είναι και το λογικό) προκύπτει και από κάπου αλλού, πλην της διατύπωσης του Άρθρου 3 του ΠΔ; Ευχαριστώ
 9. Καλημέρα σε όλους, το ΠΔ στο ΦΕΚ 293/Δ/1989 ορίζει "Απαγορεύεται η ανέγερση βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων μέσης και υψηλής όχλησης εντός των εγκεκριμένων ορίων των οικισμών και εντός ζώνης που εκτείνεται περιμετρικά του οικισμού και σε απόσταση 500 μ. από τα όρια του οικισμού, όπως αυτά ισχύουν". Προκύπτουν 2 ερωτήματα: Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχουν καθορισμένα όρια για τον οικισμό; Λαμβάνεται π.χ. η απόσταση από το συνεκτικό τμήμα αυτού; Η απόσταση των 500 m αφορά την κτιριακή εγκατάσταση της οχλούσας δραστηριότητας ή το όριο του αγροτεμαχίου εγκατάστασης; Επίσης, στο άρθρο 4 ορίζεται ότι "Επίσης κατ` εξαίρεση επιτρέπεται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των υφισταμένων, στις ίδιες ως άνω περιοχές βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων μέσης και υψηλής όχλησεις, με απόφαση του οικείου Νομάρχη ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος του νομού και αιτιολογημένη πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενεργείας και Τεχνολογίας που συνοδεύεται απαραιτήτως και από έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων". ' Δηλαδή αν εγώ, καλώς ή κακώς, έχω μια ΑΕΠΟ και είμαι εγκατεστημένος εντός ζώνης 500 m (φυσικά με την παραπάνω "εκκρεμότητα" των σημείων μέτρησης των αποστάσεων) μπορώ κατ' εξαίρεση να ζητήσω εκσυγχρονισμό - επέκταση; Υπάρχει κάποιος συνάδελφος στον οποίο έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Σας ευχαριστώ
 10. Καλημέρα σε όλους, Ανακοινώθηκε και η παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, στο site του ΤΣΜΕΔΕ.
 11. Καλησπέρα xaralampos, ο Πίνακας 3 αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις επαναχρησιμοποίησης και σίγουρα όχι για τη διάθεση σε επιφανειακό υδάτινο αποδέκτη. Αυτό το πράγμα με τη συντηρητική προσέγγιση των υπηρεσιών, ειλικρινά με ξεπερνάει. Στη λογική αυτή για να είμαστε σίγουροι ας απαιτήσουμε ποιότητα πόσιμου νερού! Νομίζω είναι και δική μας ευθύνη να πιέσουμε τις υπηρεσίες έτσι ώστε να μην ζητάνε πάντα τη "δυσμενέστερη περίπτωση", έτσι απροβλημάτιστα. Ειδικά, η επίτευξη των ορίων του Πίνακα 3 προϋποθέτει χρήση μεμβρανών υπερδιήθησης, που συνεπάγεται ένα σημαντικό κόστος για τον φορέα λειτουργίας του εκάστοτε έργου. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να μας πεις το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών σου. Χαιρετισμούς
 12. Καλημέρα, πιο λογικό είναι να έχεις ως μπούσουλα την ΚΥΑ 5673/400/1997 που αναφέρεται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά απόρριψης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων σε επιφανειακούς υδάτινους αποδέκτες. Επίσης, θα σε συμβούλευα να ψάξεις και άλλες αποφάσεις καθορισμού αποδεκτών, π.χ. εδώ: http://www.elinyae.gr/el/category_details.jsp?cat_id=922. Σίγουρα πρέπει να μιλήσεις και με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ καθώς αυτοί έχουν νομίζω την τελική απόφαση περί καθορισμού ή όχι αποδέκτη.
 13. Καλησπέρα, η υπάλληλος της Τράπεζας Αττικής στην Ξάνθη θεωρεί οτι η ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ είναι άνευ ουσιαστικής σημασίας καθώς αφενός δεν φαίνεται ο τρόπος καταβολής των χρημάτων (δηλαδή δεν φαίνεται στο ΤΣΜΕΔΕ αν αυτά είναι πληρωμένα με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα) και αφετέρου το ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορεί πρακτικά να μπλοκάρει την πληρωμή. Επιπλέον, στο υπηρεσιακό σημείωμα που κυκλοφόρησε στην τράπεζα αναφέρεται η παράταση μέχρι 15/2/2016 χωρίς επιπλέον όρους αναφορικά με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.
 14. Καλημέρα ikaros13, δεν έχω νεότερη πληροφόρηση, αλλά η υπάλληλος χθες ήταν κατηγορηματική. Προφανώς και εγώ τη Δευτέρα θα περάσω από την τράπεζα να ρωτήσω και εκεί. Πάντως για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται πολύ χοντρό να ανακοινώνεις μετά το πέρας του ωραρίου των τραπεζών ότι η πληρωμή μέσω VISA ισχύει μόνο μέχρι το Σάββατο, όταν δεν υπάρχει τρόπος πληρωμής (τουλάχιστον για την κάρτα που έχουμε) ούτε ηλεκτρονικά ούτε τηλεφωνικά. Και επίσης μου φαίνεται παράλογο, δεδομένου ότι το ΤΣΜΕΔΕ, τουλάχιστον με την κάρτα της Attica, παίρνει τα λεφτά του στο ακέραιο και από εκεί και πέρα έχει να κάνει ο καθένας μας με την Attica για την πληρωμή των δόσεων και όχι με το ΤΣΜΕΔΕ.
 15. Καλημέρα, προσωπικά χρησιμοποίησα την κάρτα πληρωμής εισφορών της Attica για το Α'2015 και έβαλα όλο το ποσό σε 12 δόσεις. Πρόσφατα (Ιανουάριος 2016) μου ενέκριναν αύξηση πιστωτικού ορίου που καλύπτει και το ειδοποιητήριο του Β'2015. Είτε θα το κάνω με τον τρόπο που αναφέρεις (για να ελαφρύνω λίγο τις δόσεις μου) είτε θα βάλω το συνολικό ποσό σε δόσεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.