Μετάβαση στο περιεχόμενο

SOPHIA A B

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SOPHIA A B

  1. Καλησπέρα σας & καλή χρονιά, Κατά την τελική υποβολή της πρώτης ΕΕΔΜΚ την οποία εκδίδω στο σύστημα του ΤΕΕ, με ενημερώνει πως δεν επιτυγχάνεται η επικύρωση των στοιχείων καθώς δεν έχω συμπληρώσει το γεωχωρικό εντοπισμό. Ωστόσο, μέσα στην καρτέλα ο γεωχωρικός εντοπισμός εμφανίζεται ανενεργός: δε με αφήνει να επιλέξω το κουτάκι, ούτε να συπληρώσω κάτι. Ποιό μπορεί να είναι το πρόβλημα; (πρόκεται για ΕΕΔΜΚ στο κέντρο του Δήμου Αθηναίων). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ & για τη δεύτερη αναλυτική απάντηση. Αυτό είχα υπολογίσει και εγώ. Και δυστυχώς είναι το δυσμενές σενάριο καθώς για 1 δεκαδικό δε γίνεται να γίνει η αλλαγή χρήσης με ΕΕΔΜΚ. Οπότε θα πρεπει να δω τι σημαινει σε χρονο κ κοστος αυτο για τον πελάτη. Καλή συνέχεια!
  3. @Sisyphus Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές. Αν δεν έχες ένα κοντινό υπόβαθρο να σε καθοδηγήσει και αν βρίσκεσαι και σε μια μεγάλη πόλη όπου η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνεται ακόμα πιο δύσκολη τότε η αρχή θέλει πολύ κόπο. Είναι αλήθεια ότι η ψυχραιμία και η δυνατότητα να επιχειρηματολογήσεις μέσα σε τόσο εκτενείς νομοθεσίες θέλει αρκετή εμπειρία και μελέτη. Έχω διαβάσει τις αναρτήσεις του συναδέλφου σχετικά με την αλλαγή χρήσης και το ζήτημα του όρου "ΚΥΕ" & τις βρίσκω αρκετά εύστοχες. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα που έθεσα για να βεβαιωθώ ότι έχω καταλάβει καλά: - Καταλαβαίνω ότι υπολογίζουμε τις θέσεις σταθμ. κατά την αλλαγή χρήσης σύμφωνα με το αρ.4 του 76Α/2004, σωστά; Το ότι αποδίδουμε μία θέση στάθμευσης στο παλιό εμπορικό κατάστημα πώς προκύπτει αν 29ΤΜ / 60 ΤΜ = 0,48 ; Αυτό δε θα ήταν τυπικά μηδέν; (για υφισταμενη χρηση εμπορικά καταστήματα στο αρ.2) Ενώ η νέα μου χρήση είναι καφενείο, άρα βάσει του άρθρου 3 , 29ΤΜ / 40 ΤΜ = 0,725 , Δηλαδή μία;! Επομένως Α. Νέα χρήση - Παλαιά χρήση = 1-1 =0 ; ή Β. Νέα χρήση - Παλαιά χρήση = 1-0 =1 ; Ποιό από τα παραπάνω ισχύει; - αν ισχύει το Α , τότε αυτό θα σήμαινε ότι αφού λόγω παλαιότητας δεν έχει γίνει κάποια εξαγορά & ταυτόχρονα το αποτέλεσμα της πράξης είναι μηδέν, ότι δεν χρειάζεται κάποια περεταίρω ενέργεια κατά την αλλαγή χρήσης; - αν ισχύει το Β , τότε χρειάζεται εξαγορά μίας θέσης & αλλάζουν και προς το δυσμενέστερο τα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης αφού το μηδέν έγινε 1 ή κάτι άλλο;; Χίλια συγγνώμη για το εκτενές του παραπάνω, μπορείνα φαίνεται αστείο με τα δεκαδικά αλλά προσπαθώ να καταλάβω τη συνηθη λογικη στο παραπανω και να μη βγαλω αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν εχουν βαση ή κάνουν πιο σύνθετη την αδειοδότηση χωρίς λόγο. Και χίλια ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ ως νέος μηχανικός για τον τίτλο αυτού του thread & την πρόθεση! Προσπαθώ να βγάλω άκρη με το ζήτημα των θέσεων στάθμευσης. Εχω βρει τα δυο ΦΕΚ του 1979 και του 2004, ωστόσο δεν καταλαβαίνω τι ισχύει στην περίπτωση: - υφιστάμενο κτήριο εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας σε πεζόδρομο κάθετο στην Ηφαίστου (Πλάκα-Μοναστηράκι). Το πρώτο έντυπο έγγραφο του φακέλου είναι Άδεια Προσθήκης του 1948. (άρα υφίσταται προ του Ν.960/1979). - στο Ισόγειο υπάρχει κατάστημα 29ΤΜ. ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Έχει απαλλαχθεί από εξαγορά για θέση στάθμευσης λόγω ιστορικού κέντρου/πεζοδρόμου/ παλαιότητας; ΄Ή θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια εξαγορά; Αν ναι, πόσες θέσεις; ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Με αλλαγή χρήσης για ΚΥΕ χωρίς τραπεζοκαθίσματα (κυρίως take away) απαιτούνται θέσεις στάθμευσης (δεδομένων των παραπάνω); 🤥 Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  5. Καλησπέρα σας, είμαι νέα μηχανικός & έχω την παρακάτω απορία: Για ισόγειο χώρο 29ΤΜ στο κέντρο της Αθήνας / σε κτήριο υφιστάμενο προ του Ν.960/79 / με χρήση κατάστημα (φαίνεται από τα συμβόλαιο να υπάρχουν τα καταστήματα τουλάχιστον από το 1948), πρόκεται να γίνει ένα καφέ/μπαρ (ΚΥΕ/παραδοσιακό καφενείο). Διερευνώ το ζήτημα των θέσεων στάθμευσης για να δω αν αλλάζει προς το δυσμενέστερο το διάγραμμα δόμησης. Σύμφωνα με το Φεκ76Α/2004 και το άρθρο 3/παρ4 η νέα χρήση απαιτεί μία θέση στ. / 40ΤΜ. Επομένως 29/40 = 0,725 άρα μία θέση. Τι συμβαίνει όμως με την πρότερη χρήση δεδομένου ότι υφίσταται προ του Ν.960/79; σας ευχαριστώ
  6. Καλησπέρα σας, για τακτοποίηση (4495/17) αναζητώ τιμή ζώνης για το Δήμο Αθηναίων, οδός Κωνσταντίνου Σμολένσκυ 20, ΤΚ: 11472, ΟΤ: 70065 Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.