Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κ.Ι.Μ.

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Κ.Ι.Μ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας! 'Έχω μείνει πίσω! -Μήπως μπορεί κάποιος να παραθέσει που θα βρω τι ισχύει για τις βεβαιώσεις κύριας χρήσης σήμερα; -Σε ποιον Νόμο αναφέρεται, πότεξεκινήσαμε να την δίνουμε εμείς, ποια διαδικασία έχω να κάνω, καθώς και σε ποια μορφή δίνεται; -Δίνω και σχέδια και φύλλο αδείας μαζί; -Πόσο το χρεώνετε; Ευχαριστώ!
  2. εγω (Αρχιτεκτονας ΑΠΘ 2003) εχω κανει αίτηση και εχω παρει χαρτι που επιβεβαιωνει την ισοτημια με MSc πριν2-3 χρόνια! Σίγουρα "εντος", συναδελφε!
  3. Συνάδελφοι, διάβασα όλα τα παραπάνω και δεν βρίσκω να έχει συζητηθεί κάτι παρόμοιο με αυτό που με προβληματίζει εμένα αυτή τη στιγμή. Τακτοποιώ και βγάζω άδεια αυθαιρέτων και προσθήκης κατ επέκταση σε οικόπεδο εντός σχεδίου που περιέχει (α)μονοκατοικία προ του ΄55 και (β)πολυκατοικία, η οποία έχει ένα τμήμα κατασκευασμένο με τον ΓΟΚ73(2 άδειες)το οποίο έχει και κάμποσα έρκερ, και με τον ΓΟΚ85(2 άδειες). Στην 2η άδεια (1982) με τον ΓΟΚ73, υπάρχει κατασκευασμένο ένα επιπλέον από εκείνα της άδειας έρκερ (και ένα που δεν κατασκευάστηκε). Τώρα εμβαδομετρώ για το ΔΔ τα πάντα με τον ΝΟΚ….. Η διαφωνία με τον συνάδελφο που συνεργαζόμαστε στην παρούσα περίπτωση αίτησης για άδεια είναι η εξής: Tο «παράνομο” ερκερ , το οποίο χωράει στο 20% της όψης, επειδή το ερκερ έχει ανοιχτό εξώστη σε συνέχεια (όπως επιτρεπόταν τότε που κατασκευαστηκε) διαφωνεί στο να το θεωρήσουμε έρκερ, αλλά υποστηρίζει ότι πρέπει να μετρήσει σε δόμηση και κάλυψη και να γίνει τακτοποίηση πρώτα… Ή να μην εμβαδομετρήσω με τον ΝΟΚ…οπότε και θα χάσω πολλά στα κλιμακοστάσια... Παρακαλώ για την γνώμη σας! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  4. Κ.Ι.Μ.

    ΓΟΚ - 1973

    πολύ χρήσιμο! ευχαριστούμε!
  5. Να ρωτήσω και εγώ σχετικά! κάνω την πρώτη μου θερμοπρόσωψη και αντι για εξιλασμένη πολυστερίνη (κονως "daw") μου εφεραν ....πως στο καλό τη λένε....συμβατική... φελιζολ τέλος πάντων. Να βάλω τις φωνές ή να το ανεχτώ για να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματως? Πιστεύω οτι το φελιζολ έχει και μικρότερη ζωή και μεγαλύτερη θερμοπερατώτητα (U value) και δεν εχει δόντι να εφαρμόζουν οι διπλανές πλάκες....!από την άλλη το daw είχε κατηγορηθεί για καρκινογενέσεις σε κάποια φάση! τί προτιμάται γενικότερα? (είμαι δυσλεκτικά ανορθόγραφη αποδεχτείτε παρακαλώ ότι ξεφεύγει του ορθογράφου!)
  6. Να κάνω και εγώ τη σχετική μου ερώτηση γιατί έχω πελαγώσει? Οικόπεδο επάνω στα όρια οικισμού (με αρτιότητα 300, δόμηση κλιμακωτή, και ζώνη 500μ.). τα 109,00m2 του οικοπέδου εντός και τα 3158,00m2 εκτός οικισμού αλλά εντός ζώνης! Σίγουρα χτίζει τουλάχιστον τα 200m2 λόγω ζώνης.... αλλά μήπως χτίζει και τίποτα επιπλέον λόγω του κομματιού εντός? (Τώρα που κληρώνει ακόμα!)
  7. Το βρήκα, συνάδελφοι! Στον ΓΟΚ Άρθρο7 παρ.1,Β,θ) Η επιφάνεια κύριων κλιμάκων, η πέρα πό τις ελάχιστες διαστάσεις που καθορίζονται από τις σχετικές διατάξεις και έως το 50% των διαστάσεων αυτών. Τα παραπάνω εφαρμόζονται ανάλογα και για τα φρέατα ανελκυστήρων και τους διαδρόμους κοινής χρήσης.
  8. Για να μην καθυστερήσω άλλο να υποστηρίξω αυτά που προείπα περι κλιμάκων θα αναφερθώ στη σελ.235 του βιβλίου "ΓΟΚ Κωδικοποίηση & ανάλυση" της Ελένης Μπούτου-Λεμπέση, εκδώσεις "Δομική ενημέρωση", Αθήνα 2009, το οποίο ως επί το πλείστον συμβουλεύονται πλέον για να αποφανθούν σε ερωτήσεις μηχανικών στην Πολεοδομία Ιεράπετρας (και επομένως το θεωρώ έγκυρο). Επιφάνειες που δεν προσμετρούν στο ΣΔ> κλιμακοστάσιο >Παρ.!Β.θ. Η επιπλέον επιφάνεια των κύριων κλιμάκων. > Εγκ.113/86: <<Δεν προσμετράται στο ΣΔ η επιπλέον από τις ελάχιστες διαστάσεις επιφάνεια των κύριων κλιμάκων, μέχρι το 50% του απαιτούμενου πλάτους της κλίμακας και το πολύ μέχρι 60 εκατοστά, σύμφωνα με το άρθ.13 του κτιριοδομικού κανονισμού. Τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους ορόφους του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου του κτιρίου. Η επιλογή της ελάχιστης θεωρητικής επιφάνειας κλιμακοστασίου είναι στην κρίση του μελετητή>> (Αυτό, όμως,λέει η ίδια συγγραφέας κάπου παρακάτω δεν ισχύει για τις ανοιχτές κλίμακες!) Επίσης διευκρινίζει πως (Εγγρ.84003/15.7.99) θα πρέπει να υπάρχει συνεχόμενη επιφάνεια καθ' όλη την όδευση του κλιμακοστασίου, πέρα από τις ελάχιστες διαστάσεις, και όχι διακοπτόμενη, προκειμένου να μην συμπεριληφθεί στον συντελεστή. (την τελευταία διευκρίνηση δεν την έχω λάβει ομολογώ ποτέ υπόψιν μου και δεν είχα πρόβλημα!)
  9. ...το πλατυσκαλο εως 1,2μ μετραει στη δομηση και οχι στους εξώστες!
  10. ...και το φανάρι αφαιρείται, και το πέραν του επιβαλλόμενου πλάτους της σκάλας (μέχρι όμως 1,5 Χ το υποχρεωτικό πλάτος της κλίμακας). και τα επιπλέον των ελαχίστων υποχρεωτικών διαστάσεων του φρεατίου του ανελκυστήρα αφαιρούνται! Στους υπάλληλους της πολεοδομίας εάν πάτε την εγκύκλιο τυπωμένη (μη φέρουν την ευθύνη για οτιδήποτε αμφιβάλλουν) το δέχονται! [θα ψάξω να τη βρω να την επισυνάψω εδώ! αν και η πρώτη αντίδραση είναι πάντα ΟΧΙ τα αφαιρώ πάντοτε τελικά!] ποιες είναι οι ελάχιστες διαστάσεις του φρεατίου του ανελκυστήρα όμως?
  11. Εαν δεν έχει κλείσει ο φάκελος της παλαιάς άδειας και επομένως δεν έχει δηλωθεί το ότι όλα αυτά είναι χτισμένα, εγώ θα έκανα "προσθήκη"και όχι τακτοποίηση.
  12. Συγνώμη AlexisPap αλλά η εμπειρία μου από το τοπικό σ. Βυζαντινών Κρήτης άλλα λέει. Γιατί δεν έχει μέσα κανενός είδους μηχανικό και το Δήμαρχο που είχα πάρει μαζί μου για να καταθέσει υπέρ της περίπτωσης που έχω στα χέρια μου και που έχει τραβήξει πολύ του έκαναν κάμποσες ερωτήσεις, πήραν το μέρος του όλοι οι αρχαιολόγοι, η εισήγηση από την ΚΔ' Βυζαντινών ήταν σίγουρα θετική το οικόπεδο έχει υπόλοιπο δόμησης 650 m2 περίπου απαλλοτρίωση δεν κάνουν αλλά δεν τον αφήνουν και να χτίσει με ομόφωνη, παρακαλώ, απόφαση του Τοπικού που εξωτερικεύεται ως "γνωμοδότηση" προς την ΚΔ'. Το αστείο είναι πως στα αρχαία που γειτονεύουν με το υπό λόγο οικόπεδο δεν έχει γίνει ανασκαφή. Στο υφιστάμενο κτίσμα δεν είχε βρεθεί τίποτα στην ανασκαφή των θεμελίων εμείς θέλουμε να κάνουμε προσθήκη ορόφου (για να μη σκάψουμε τίποτα). Υπάρχει υποψία πως στο απαλλοτριωμένο γειτονικό μας πιθανών να υπάρχει το βομβαρδισμένο Ρωμαϊκό θέατρο της Ιεράπετρας. Για την ιστορία και μόνο αναφέρω πως όταν μπήκε η περιοχή αυτή στο σχέδιο πόλης ήταν ο ίδιος Δήμαρχος και ο ιδιοκτήτης Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου ήταν οι κάποιοι ίδιοι Αρχαιολόγοι στις συζητήσεις και επέμεναν οι Αρχαιολόγοι να μπει στο Σχ. Πόλης. τώρα ούτε τους δρόμους αφήνουν να διανοιχτούν ούτε δίνουν να φαρδύνει ο υφιστάμενος (επαρχιακός στην ουσία) ούτε απαλλοτριώνουν ...........γιατί ίσως είναι το βομβαρδισμένο εκεί!!! ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.......ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ!!!
  13. Εγώ πάλι έκανα το Bachelor στην Αγγλία και τα άλλα δύο χρόνια μετά από αναγνώριση, στο ΑΠΘ. Master δεν έκανα τελικά αν και για εκεί το πήγαινα εξού και παρά τη δυσλεξία μου κοίταξα να βγάλω ένα πτυχίο με άριστα. Γνώρισα λοιπόν στο ίδιο επίπεδο (προπτυχιακό) και τους Άγγλους και τους Έλληνες! Τα παιδιά μου θα τα στείλω Αγγλία!!!!! Καμία σχέση! Εκεί τους νοιάζει να σε μάθουν 5 πράγματα και κυρίως σε μαθαίνουν να ψάχνεις να μάθεις μόνος σου! Σε μαθαίνουν να παρουσιάζεις τη δουλειά σου, επίσης πολύ σημαντικό, και σου φέρονται ως ίσο!Εκεί έχουν και τα γραφεία τους εκτός Σχολής ώστε να παραμένουν λέει εντός της πραγματικότητας! Εδώ........ Εδώ...σου φέρονται σαν να ετοιμάζεσαι για να τους κλέψεις τη δουλειά (την εκτός Πανεπιστημίου ή και την εντός). Εδώ σε βλέπουν ανταγωνιστικά και δεν το κρύβουν εδώ ιδικά στα θεωρητικά μαθήματα....οι περισσότεροι απλά το διασκεδάζουν γιατί σε βλέπουν αφ' υψηλού και μη μου πείτε όχι γιατί αποδεικνύεται από τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις και από τον τρόπο που διορθώνονται τα γραπτά! Μιλάω για την πλειοψηφία βέβαια! Παντού υπάρχουν οι εξαιρέσεις για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα....αλλά και αυτές τις τρώει το σύστημα!
  14. Πολύ λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος! Εάν η συγκεκριμένη αρχαιολογία έχει κονδύλι για σύμβαση με Αρχιτέκτονα αυτή την περίοδο (που όμως μπορεί να καταλήξει να πάρει τη θέση ακόμα και Χημικός Μηχανικός - ξέρω συγκεκριμένη περίπτωση δεν αερολογώ) μπορεί να ελεγχτεί η μελέτη από Αρχιτέκτονα, ο οποίος έχει το δικαίομα (το οποίο καταχράζεται ο προιστάμενος Αρχαιολόγος συνήθως) να κάνει Αρχιτεκτονικές παρατηρήσεις. Όταν τελικά εσύ συμορφωθείς με αυτές, θα σταλθεί στο Τοπικό συμβούλιο η μελε΄τη με ισήγηση της Αρχ.υπηρεσίας που εσύ υπέβαλες την μελέτη. Το Αρχαιολογικό συμβούλιο, ότι αποφασήσει το στέλνει με μορφή "γνωμοδότησης" πίσω στην Αρχ. υπηρεσία που θεωρητικά απόφασίζει αλλα πρακτικά ποτέ δεν πάει κόντρα στο Τοπικό Συμβούλιο. Δηλαδή ο ένας ισηγήται στον άλλο, μ έχρι να αντέχουμε! Στο τέλος η Ε.Π.Α.Ε. μπορεί να σου πεί άλλα!!!!!!
  15. και όμως συνάδελφε, εάν θέλεις να το δεις θεωρητικά έχεις θερμογέφυρα και στην αποχέτευση, άρα υπάρχει και εκεί θέμα!...ή μήπως στο Ελλάδα την αποχέτευση την θερμομονώνουμε? ...και βρε παιδιά εγώ σαν αρχιτέκτονας της νέας γενειάς και με μια περιβαλλοντική συνείδηση, λαμβάνω υπόψη μου στο σχεδιασμό πολλά περισσότερα πλέον για να μπορεί ο Μηχανολόγος μου να βγάλει μέγιστες τιμές εντός των ορίων που επιβάλει ο ΚΕΝΑΚ...και πρόγραμμα καινούριο έχω πάρει και κάνω αλλαγές μέχρι να μου βγουν οι απαιτούμενες τιμές κλπ....... θέλετε να προσπαθήσετε με μελέτη του πατέρα μου (ακόμα και στο pc εάν ήτανε) να βγάλετε μελέτη ΚΕΝΑΚ να κάθομαι να κλαίω εγώ για λογαριασμό σας!...γιατί να μην πληρώνομαι λοιπόν και εγώ? Οσο για το πότε το συνειδητοποιήσαμε εμείς οι μηχανικοί οτι θα επιβληθεί η ενεργιακή μελέτη και το αποτύπομα σε CO2 στην οικοδομή...... έχει να κάνει με μία υποκειμενική πραγματικότητα. Εμένα πάντως οι ετερείες λογισμικών με ενημέρωσαν τον Μάιο (2010) και για να έχουν φτιάξει ήδη τα προγράμματα...θα το ήξεραν καιρό πριν. Θεώρησα όμως πως με κοροηδεύουν. Ρώτησα λοιπόν στην Πολεοδεομία που δεν ήξεραν για τί πράγμα μηλούσα! Ο προηστάμενος τελικά μου είπε μέσα στο Σεπτέμβρη πως τους ήρθε η σχετική ενημέρωση και ότι θα ησχήσει από 1η Οκτωβρίου. Το κομικοτραγικό της υπόθεσης? Ρώτησα ελλεγκτή υπάλληλο της Πολεοδομίας στις 29 /9/2010 και δεν είχε ακόμα καμία ιδέα για τί πράγμα μηλάω! "-Δηλαδή δεν θα υποβάλλετε τώρα πιά θερμομόνωση?"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.