Μετάβαση στο περιεχόμενο

geopap5836

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by geopap5836

  1. Καλημερα συναδελφοι. Εχω μια περιπτωση τουριστικης επιπλωμενης κατοικιας με πισινα σε οικοπεδο. Η πισινα εχει μεν οικοδομικη αδεια, ομως εχει τοποθετηθει σε αλλη θεση. Οσον αφορα την τακτοποιηση, θα περασω την αυθαιρεσια ως λοιπη παραβαση ή θα πρεπει να δηλωσω τα τ.μ. της πισινας?
  2. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Ναι , εχω αυθαιρετη κατασκευη σε Π.οικισμο <5000 κατοικων. @ Antika : Συμφωνω με οσα λες, αλλα διαβασα : "Για το λόγο αυτό τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά εξετάζονται από επιτροπή που συστήνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην έδρα κάθε πολεοδομικής υπηρεσίας" και εφ' οσον ισχυει αυτο, αναρωτιεμαι ποτε θα συσταθει αυτη η επιτροπη? Η πολεοδομια δηλωνει αγνοια καθε φορα που ρωταω. Γι' αυτο και (μετα απο πρηξιμο απο τον ιδιοκτητη) προσπαθω να δω μηπως μπορω να βγαλω ακρη απο ΣΑ. @Μanolis gon : Εαν με καλυψει το ΣΑ, θα πρεπει να υποβαλω πληρη σχεδια, σαν να επροκειτο για ΕΠΑΕ?
  3. Συναδελφοι, στην περιοχη μου (Φθιωτιδα) με ενημερωσαν προσφατα οτι ηδη εχουν συγκροτηθει Συμβουλια Αρχιτεκτονικης. Μιας και τεθηκε το θεμα, ηθελα να ρωτησω το εξης. Εχει κανεις ιδεα, πως στο καλο αντιμετωπιζεται ενα αυθαιρετο που λογω εγκρισης απο ΕΠΑΕ ή τελος παντων ΣΑ , δεν μπορει να προχωρησει περα απο την αρχικη υποβολη?
  4. εστω και με αρκετη καθυστερηση της απαντησης μου, ενα μεγαλο ευχαριστω, αυτο εψαχνα! Μηπως επιπλεον γνωριζεις εαν το ΦΕΚ 588Δ /1982 εχει καταργηθει? Εχω την εξης περιπτωση που αφορα τακτοποιηση αυθαιρετου: Βασει του ΠΔ 6/12/1982 εχει βγει αδεια απο προεδρο κοινοτητας για κατοικια 60τ.μ. σε οικοπεδο (τοτε) εντος οριων οικισμου,(εμβαδου 750μ με προσωπο 24,90 μ σε αγροτικο δρομο), βάσει ακτινας 800μ απο το κεντρο. Εως τοτε δεν υπηρχε οριοθετηση οικισμου. Πλεον ο οικισμος ειναι οριοθετημενος και το γηπεδο ειναι εκτος οριων. Μπορω να τακτοποιησω τις αυθαιρεσιες, καθοριζοντας τις υπερβασεις βασει του ανωτερω ΦΕΚ (Πλαγιες αποστασεις 2,50μ, καλυψη 60%, δομηση max 200τ.μ.), ή πρεπει να το δω καθαρα ως εκτος σχεδιου? Επιπλεον, το γηπεδο αυτο, τοτε θεωρουνταν αρτιο και οικοδομησιμο. Τωρα ισχυει το ιδιο ή πρεπει να το θεωρησω (για το τοπογραφικο) κατα παρεκκλιση? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής DIMITRIS80
  5. Συναδελφοι καλημερα, Ψαχνω να βρω την υπ αριθμ. 49/1977 εγκυκλιο , αν μπορει καποιος ας μου στειλει ενα link.
  6. Οποτε : Αν περασει ως pilotis θα χω ολη την επιφανεια να μετρα στην καλυψη.... ενω Αν περασει ως Η/Υ θα μετρησει το εμβαδον εκτος του 15% στην καλυψη και στη δομηση? *Ρilotis στην περιοχη επιτρεπεται. Αν δεν επιτρεπεται εξωτερικη σκαλα (αν δεν κανω λαθος μεχρι πλατους 1,00μ επιτρεπεται), θα πρεπει να κανω κλιμακοστασιο ? Διαβασα σε εντυπο του υπουργειου που παρεχει τα κριτηρια καταλληλοτητας φροντιστηριων οτι απαγορευονται μεταλλικες και ξυλινες σκαλες. Η υπηρεσια που δινει αδεια καταλληλοτητας απ οτι εψαξα ειναι η διευθυνση ιδιωτικης εκπαιδευσης του υπουργειου παιδειας. Βρηκα κι ενα τηλ : 210 3224683 Γνωριζετε αν ισχυει? Ο πελατης θελει να δημιουργησει μια μονο αιθουσα διδασκαλιας, εξου και το μικρο εμβαδον.Στο προγραμμα αδειων το χω περασει ως "εκπαιδευτηριο".
  7. Θα ακουμπαει στο υφισταμενο κτιριο και θα χει αντισεισμικο αρμο. Η προσβαση στο φροντιστηριο θα γινει απο εξωτερικη μεταλλικη σκαλα, πλατους (αφου τσεκαρω αν υπαρχουν καποιες ελαχιστες προδιαγραφες) 1,00m. Εχω προβληματιστεί κυρίως επειδη διαβαζα το εξης: " Η pilotis θα πρεπει να ειναι εντος του περιγραμματος του κτιριου και οχι εξω απο αυτο και αυτο προκυπτει απο το οτι θα πρεπει να καταλαμβανει τουλαχιστον το 50% της επιφανειας του κτιριου σε διαφορετικη περιπτωση θα μπορουσε καποιος να κατασκευασει κτιριο και διπλα κτιριο πilotis. Η pilotis θα πρεπει να ειναι εντος του περιγραματος του κτιριου γιατι σε διαφορετικη περιπτωση θα μπορουσε καποιος ολο το κτισμα τις pilotis να ειναι σε διαφορετικη θεση απο αλλο κτισμα στο οικοπεδο και να πληροι τις προυποθεσεις 50% κτιριου, υψους, υπερυψωσης ". Γι αυτο και δεν ειμαι σιγουρος εαν μπορω να περασω την αδεια ως : "προσθηκη κατ επεκταση επι pilotis". Υπενθυμιζω οτι η προσθηκη αρχιτεκτονικα ειναι επισης ανεξαρτητη απο το υπαρχον κτιριο.
  8. Καλησπερα συναδελφοι! Μια βοηθεια γιατι καθε πολεοδομος λεει τα δικα του! Εχω διωροφο κτιριο 90 τ.μ. σε οικοπεδο 200 τ.μ. περιπου. Θελω να κανω (ανεξαρτητη με το υπαρχον κτιριο) προσθηκη κατ επεκτασην ενος τμηματος που στο ισογειο θα ειναι εντελως κενο (μονο οι κολωνες) και στον οροφο θα γινει χωρος φροντιστηριου. Η προσθηκη θα ειναι μεταλλικη και θα εχει διαστασεις περιπου 4,00μ επι 7,00. Τα ερωτηματα ειναι : 1.Ο χωρος κατω απο το φροντιστηριο, θεωρειται pilotis? εχω το δικαιωμα να το δηλωσω ετσι? Αν οχι, τι στο καλο θεωρειται?? 2. Στην καλυψη προφανως θα μετρησει το εμβαδον 4,00μ Χ 7,00μ , σωστα? 3.Στη δομηση μετρα μονο η επιφανεια του φροντιστηριου? * Και κατι ασχετο με το θεμα : συναδελφος στην πολεοδομια, μου ειπε οτι στο μετρο της καταργησης των ελαχιστων αμοιβων μας, εχει δοθει παραταση 5 μηνων..Ισχυει κατι τετοιο? Οι πολεοδομοι μου λενε δεν ξερουν τι γινεται.
  9. Ευχαριστω πολυ! Αυτο με το κτισμα που προυφισταται του 55 μ εχει προβληματισει αρκετα..
  10. Συναδελφοι μια ερωτηση... Σε οικοπεδο 500τ.μ. περιπου, στο οποιο υπαρχουν 2 ιδιοκτητες εξ αδιαιρετου, προκειται να βγαλω αδεια για ισογειο με υπογειο. Ισογειο = 88τ.μ. και Υπογειο = 55τ.μ... Στην 4Μ που ρωτησα(στο προγραμμα αδειων) μου ειπαν οτι βαζω μειωμενο συντελεστη και στο ισογειο και στο υπογειο..ΕΙναι σωστο αυτο? Και κατι ακομα.Στο οικοπεδο υπαρχει διωροφο κτισμα προ του 1955 συνολικων τετραγωνικων ισογειου και οροφου πανω απο 120 τ.μ.... Προκειται αυτο να επηρεασει το μειωμενο συντελεστη?
  11. Συνάδελφοι καλησπερα! φανταζομαι το θεμα θα το εχουν ανεβασει και αλλοι τωρα τελευταια αλλα πραγματικα εχω χαθει λιγο στη μεταφραση! τι στο καλο ισχυει τελικα με τα εκτος σχεδιου γήπεδα? αν γηπεδο μεγαλύτερο των 4 στρ. εχει προσωπο σε δρόμο, μη αποδεδειγμενα υφιστάμενο προ του 1923, μπορεί να οικοδομηθεί? γενικά τι ισχύει τώρα? κάτι άκουσα οτι η μπιρμπιλη επανήλθε...
  12. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι!
  13. Το πάχπς της πλάκας θα ειναι 18-20cm.. Επειδη δεν εχω ξαναμελετησει τοσο μεγαλο προβολο ανησυχω για το στατικό κομμάτι.
  14. Συναδελφοι μια βοηθεια. Mελετω ισογειο με υπογειο κτισμα 68τ.μ. Στο ισογειο θα εχω εξωστη πλατους 2,80μ και μηκους 8,80μ. Αρχικα σκεφτηκα να τοποθετησω κολωνες μιας και η πλευρα του υπογειου κατω απο τον εξωστη θα ειναι ανοιχτη (οποτε διαμορφωνω η/υ νομιζω) επειδη δε γνωριζω αν αυτο επιτρεπεται (η/υ στο υπογειο) σκεφτομουν τη λυση των φουρουσιων. Οι διαστασεις 2,80χ8.80μ ειναι υπερβολικες για την τοποθετηση 3 φουρουσιων? Και κυριως αναφερομαι στο μηκος των φουρουσιων (λογω των 2,80μ). υπαρχουν ελαχιστες και μεγιστες διαστασεις φουρουσιων? Θα ηταν υπερβολικο στατικα (η΄ και εικινδυνο ) να χρησιμοποιησω τοσο μεγαλα φουρουσια? Ευχαριστω Τα κεφαλαία απαγορεύονται στο φόρουμ. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ, AlexisPap
  15. Καλησπερα! Μια απορια ρε παιδια: Πως στο καλο ακριβως βρισκεις το χαρτη που θελεις μεσω του http://www.gys.gr? και κατι ακομα: δεν υπαρχει καμια επιλογη προεπισκοπησης να δω τι θα αγορασω? Ειμαι απο επαρχια(Φθιωτιδα),νεος στο επαγγελμα και μου ζητησαν τοπογραφικο αγροτεμαχιου(θελω χαρτη 1:50.000,σωστα?) Κατ'αρχην πηγαινοντας στο ΓΕΩ-ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ και δινοντας συντεταγμενες ΕΓΣΑ εμφανιστηκε το σημειο στο χαρτη.Ολα καλα ως εδω.Απο κει κ περα,πως θα βρω τι θα παραγγειλω? ευχαριστω προκαταβολικα!
  16. Ευχαριστω φιλε "eviz". Πηγα στην εφορια ,μου εδωσαν την υπευθυνη δηλωση αλλα επισης που ειπαν αυτο που ειπες και εσυ περι συμβολικου ενοικιου...Ελπιζω και με τη θεωρημενη δηλωση παντως να μην μου πουν τιποτα περιεργα κατα τον ελεγχο... Υ.Γ. Παιδια απο περιοχη Λαμιας εγω.Ειχα κανει αιτηση τη μερα που βγηκε το προγραμμα και τυχαια ειδα στη σελιδα του οαεδ για την προεγκριση μου!Παλι καλα γιατι οπως πολυ σωστα ανεφεραν και μερικα παιδια πιο πανω, τα χρηματα τα εχουμε πολυ μεγαλη αναγκη!Μακαρι να συντομευσουν οι ελεγκτες...
  17. Παιδια και εγω εχω μαθει απο φιλο που πριν λιγα χρονια μπηκε στο προγραμμα οτι λογικα τελη του μηνα,αρχες του αλλου θα πρεπει να εχουμε σημαντικες εξελιξεις ! Επ ευκαιριας να κανω και μια ερωτηση και συγχωρηστε με αν εχει απαντηθει αλλα εγω οσο εψαξα δεν τη βρηκα : Ο χωρος που εχω ετοιμασει το γραφειο μου , μου εχει παραχωρηθει απο τον πατερα μου. Υπαρχει περιπτωση να εχω κανενα προβλημα κατα τον ελεγχο?
  18. στη λαμια οσες φορες τηλ , μου το παιζαν κ τσατισμενοι που τους "ενοχλουσα"! και γω θα συμφωνησω με τον terry...θα ναι δυσκολα τα πραγματα στην αρχη,ειμαστε κ σε ασχημη περιοδο υποτιθεται, αλλα αν εχεις ενα κυκλο, εστω κ μικρο, δε μπορει, δειλα δειλα θα χτυπησεις καμια δουλιτσα κ μετα ανεβαινεις...Θα θελα παντως να συμπληρωσω οτι στα πρωτα βηματα χρειαζεται να χεις για βοηθεια τις "πλατες" καποιου γνωστου σου μηχανικου.....γιατι οπως πολυ σωστα ειπωθηκε κ πριν, τα αρχικα λαθη σε ακολουθουν αν ειναι μεγαλα....ειδικα στην επαρχια.
  19. φιλε μου μη νομιζεις, οι περισσοτεροι νεοι ετσι ειμαστε με το γραφειο. Ο σκοπος ειναι να παρουμε τα 15 χιλιαρικα να βοηθηθουμε κ μετα σιγα σιγα προχωραμε.Εγω για αρχη στο χωρο που εχω βρει θα βαλω τα πολυ βασικα, δηλ ενα γραφειο, μια καρεκλα , υπολογιστη κ θα αγορασω και κανενα προγραμμα...Απο κει κ περα,μετα τον πρωτο ελεγχο εξοπλιζομαστε περισσοτερο. Υ.Γ. Ρωτησα τις προαλλες για τις 2/1 , γιατι στην προκηρυξη ελεγε ΜΕΤΑ τις 2/1 και ανησυχησα μηπως ισχυει τιποτα περιεργο!
  20. Σ ευχαριστω πολυ φιλε μου.... Αντε να δουμε τωρα κ ποτε επιτελους θα ανακοινωθει επισημα απο τον οαεδ.
  21. ρε παιδια εδω και καιρο παρακολουθω τις εξελιξεις για το προγραμμα του οαεδ..ειμαι πολ. μηχανικος κ περιμενω να δω τι θα γινει για ν αρχισω ν αγοραζω κανενα πραγματακι. μπορει να ακουστει βλακεια η ερωτηση αλλα εχω κανει εναρξη 2 /1 /09. δεν πιστευω να υπαρχει κανενα προβλημα η να μου πουν τιποτα "γαλλικα" μιας κ τονιζεται οτι η εναρξη πρεπει να εχει γινει μετα τις 2/1/09 ? δεν ειναι καθαρα τυπικο για να γινει σαφες οτι ισχυει γι αυτους που εχουν κανει εναρξη ουσιαστικα μεσα στο 2009?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.