Μετάβαση στο περιεχόμενο

ixarisis

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ixarisis

  1. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έκπτωση 50% εφαρμόζεται μόνο στο πρωην ΕΤΑΑ και όχι στον ΟΑΕΕ.
  2. Καλημέρα Γνωρίζει κάποιος αν η διαγραφή από το τσμεδε (σε συνθήκες εννιαίου ταμείου εφκα) απαιτεί την διαγραφή από το ΤΕΕ? Αν ναι, με βάση ποια διάταξη γίνεται αυτό, αφού η ιδιότητα του επαγγέλματος προκύπτει από το ΤΕΕ. Εξάλλου τόσοι συνάδελφοι τεχνολόγοι μηχανικοί έχουν δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος μηχανικού με μια απλή εγγραφή στο ΤΕΕ χωρίς να σχετίζονται με το τσμεδε. Πως προκύπτει δλδ ότι ένας τεχνολόγος μηχανικός, έχει α.μ. ΤΕΕ (έχει δλδ ιδιότητα μηχανικού) και δεν είναι ασφαλισμένος στο τσμεδε αλλά είναι ασφαλισμένος στο οαεε? Μήπως και ένας μηχανικός Π.Ε. , αν έχει κάποιους φορολογικούς ΚΑΔ που δικαιολογουν την εγγραφή στο οαεε - πχ παροχή οικονομικών υπηρεσιών, θα μπορούσε να διατηρεί α.μ. ΤΕΕ και να είναι ασφαλισμένος στον οαεε? Ευχαριστώ
  3. καλημέρα Έστω μηχανικός με εισόδημα 7.000€ και μηχανικός με εισόδημα 12.000€. Τι θα πληρώσει ο καθένας σε ασφαλιστικές εισφορές τελικά? Η έκπτωση του 50% αφορά μόνο τον κλάδο της κύριας σύνταξης ή αφορά και τους κλάδους υγείας, επικουρικό, εφάπαξ? Τελικά οι εισφορές μας υπολογίζονται στο 26,95% ή στο 37,9% ?
  4. Συνεπώς, επειδή πληρούνται οι όροι που προαναφέρθηκαν λόγω υψομετρικής κλίσης, θα πρέπει να ελεγχθεί βάσει ποιων διατάξεων εκδόθηκε η οικοδομική άδεια. Άλλα η απορία μου παραμένει: ακόμη και αν υπήρχαν ευεργετικές διατάξεις για τα ημιυπογεια, για ποιο λόγο δεν χαρακτήριζαν στην εγκεκριμένη κάτοψη εξαρχης το χώρο ως κατοικία του ημιυπόγειου. (Μου έχει τύχει σε εγκεκριμένη κάτοψη του ημιυπογειου να δω κατοικια.)
  5. Αν υποθέσουμε ότι εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη διάταξη, Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται στην εγκεκριμένη κάτοψη ως ημιυπογειος χώρος και να μπορεί να υφίσταται ως κατοικία?
  6. Επίσης ο χαρακτηρισμός στην εγκεκριμένη κάτοψη ειναι σαφής: ημιυπόγειος χωρος. Είναι δυνατόν ο ημιυπογειος χώρος να είναι πολεοδομικά χώρος κυρίας χρήσης?
  7. Διάγραμμα κάλυψης, με την έννοια που το έχουμε γνωρίσει οι νέοι μηχανικοί Δεν υπάρχει. Μου έχει δοθεί τοπογραφικό και σχέδιο όπου αναπαράγεται η εφαρμογή της οικοδομικής γραμμής και των όρων δόμησης. Υπάρχει μόνο έλεγχος ως προς την πραγματοποιούμενη κάλυψη, δεν υπάρχει έλεγχος σ.δ παρά μόνο εφαρμογή κάλυψης επί πέντε ορόφους. Το εξεταζόμενο ακίνητο Δεν ανήκει στην ανωδομη των πέντε ορόφων αλλά στον ημιυπόγειο όροφο. Ακομη και αν πρόκειται για χώρο εκτος δόμησης, μπορεί να του αποδοθεί κύρια χρήση?
  8. Καλημερα. Σε πολυκατοικία που εχει ανεγερθεί με οικ. Άδεια του 1973, αναπτυσσεται διαμέρισμα σε χωρο που στην εγκεκριμενη κάτοψη δηλωνεται ως ημιυπογειος χωρος. Συνορεύει με τον πισω ακάλυπτο χωρο προς τον οποίο αποτελεί ισογειο οροφο. Γνωρίζει καποιος/α αν ο συγκεκριμενος χώρος αποτελεί χώρο κύριας χρησης με βασει τις τότε ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις? Ισχυει το ενδεχομενο ο γοκ 73 να επέτρεπε τη μετατροπη αυτων των χώρων σε κατοικίες?
  9. συναδελφοι καλημερα κατ'αρχας, ηθελα να ρωτησω αν εχουν εγκριθει οι ππδ για βιοτεχνικη εγκατασταση τυπου σαλιγκαροτροφειου. αν οχι, μηπως καποιος απο εσας εχει εκπονησει μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων που να αφορα σαλιγκαροτροφειο? αν ναι, θα μπορουσε να μου δοσει ενα υποδειγμα?
  10. ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΗ ΣΤΟ GOOGLE ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΕΚ355Β/2004
  11. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΚΥΑ5888.03.02.2004 & ΚΥΑ281273/27.08.2004 ?
  12. Συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κάποιος ποια είναι η απόσταση μεταξύ γραμμής δόμησης και γραμμής αιγιαλού σε εκτός σχεδίου περιοχή (ηπειρωτική χώρα)? Ο καθορισμός της γραμμής παραλίας διαμορφώνει την παραπάνω απόσταση και αν ναι πως? Στην περίπτωσή μου, έχουμε καθορισμό γραμμής αιγιαλού και παραλίας βάσει ΦΕΚ 6/Δ/2010 σε εκτός σχεδίου περιοχή (Γλύφα Φθιώτιδας). Η απόσταση μεταξύ εγκεκριμένου αιγιαλού και εγκεκριμένης παραλίας είναι 10μ. Που τίθεται πλέον η γραμμή δόμησης και με βάσει ποιων διαταγμάτων/ ΦΕΚ ?
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα Εχει αλλάξει κάτι έως σήμερα σχετικά με τη γραμμή δόμησης ως προς την γραμμή αιγιαλού? Συγκεκριμένα, σε εκτός σχεδίου περιοχή (ηπειρωτική χώρα και όχι νησί) υπάρχει καθορισμένη γραμμή αιγιαλού και παραλίας (ΦΕΚ 6/Δ/2010) με απόσταση μεταξύ τους 10μ. Που τίθεται η γραμμή δόμησης? Ισχύει ότι τίθεται στα 30μ από την γραμμή αιγιαλού?
  14. Ευχαριστώ συναδελφε, σημειώνω ότι βάσει αυτού του ΠΔ η μέγιστη δόμηση για χρηση κατοικίας ήταν τα 200μ2 ανεξαρτητως του εμβαδού του γηπέδου. Η προασάυξηση των 200μ2 για κατοικία έγινε με το ΠΔ του 1985.
  15. Πιο διαταγμα ισχυε προ του ΠΔ24/31.05.85? αυτό ψαχνω. Τι οικοδομούσε κάποιος σε εκτός σχεδίου περιοχή το 1983?
  16. Ποιοι ειναι οι οροι δομησης σε ενα αγροτεμαχιο εκτός σχεδιου προ του ΠΔ 24/31.05.85 ?
  17. tasosx, τελικά το πλέον δικαιο πιστευω ότι είναι να καταργηθουν οι εξαμηνιαιες εισφορές για ολους και να εισπραττει το ΤΣΜΕΔΕ - με αναθεωρημένους φυσικά προς τα πανω συντελεστες - από τα ιδιωτικά και τα δημοσια εργα. Έχεις δουλεια? πληρωνεις. Έχεις πολλή δουλειά? πληρώνεις περισσοτερο. Τι πιο δικαιο από αυτό. Δεν έχεις δουλεια? προφανώς δεν πληρώνεις μέχρι να αξιωθεί να ξαναμπει πελάτης στο γραφείο σου. Και οταν ερθει η ωρα η καλή, να φαινεται τι εχει πληρώσει εκαστος κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομια και αναλογικά να παιρνει εξτρα μπονους πάνω στην ελαχιστη σύνταξη. Είναι σκοπιμο να συνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές με την παραγωγη ιδιωτικών και δημοσίων έργων στον κλάδο μας. Να δεις επειτα το κοινωνικό κρατος πως θα "νοιαζεται" για την αναπτυξη και την ανεργια. Γιατι τωρα απλά μας δουλευουν...κονομανε (οσο θα κονομανε ακόμη...) και μας εμπαίζουν.
  18. πάντως θα ήθελα ο συναδελφος Nik όπως και όλοι όσοι (κρυφο)υποστηρίζουν τις μεθόδους του ασφαλιστικού μας ταμείου, να μου γράψουν έως πόσα είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν ετησίως για τις παροχές που μας δίνει. Δηλαδή, αν αυριο ακουσουμε ότι οι εισφορές πρέπει να γίνουν 5000€ ή και 6000€ θα πρέπει να αισθανόμαστε και ευχαριστημένοι που μπορούμε να ανήκουμε στο "κοινωνικό" μας ταμείο? Πιστέψτε με, αυτό θα γίνει σύντομα, πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά οι συνταξιούχοι πλέον.
  19. αυτο το τευχος ειχα διαβασει και τους λεω εδω και δυο μερες ότι να ξεχασουν (οι νεοι μηχανικοί) τα περί 1800€/μηνα συνταξη! Ευχαριστώ συναδελφε. Στο κάτω κατω, αν ήταν κι εμεις να παρουμε 1800€/μηνα, το φορουμ περί ΤΣΜΕΔΕ δεν εχει νοημα οπως και η ευρυτερη συζητηση που γινεται.
  20. Παντως φιλε μου, απορω με τις αποψεις καποιων μηχανικών. Τετοια πλυση εγκεφαλου.... Αλλά ξερεις τι ειχε διατυπωσει ο Νιτσε? Τα μικρά μυστικά θέλουν προφυλαξη για να μην μαθευτούν. Τα μεγάλα μυστικά δεν χρειάζεται να τα κρυβεις, απλά αρνείται ο κόσμος να τα πιστεψει. Έτσι γινεται και με το θεμα ασφαλισης στο ΤΣΜΕΔΕ. Είναι τόσο προφανής και αισχρή η κλοπή που αρνουνται πλέον να την πιστεψουν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.