Μετάβαση στο περιεχόμενο

NikosT

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by NikosT

  1. Καλημέρα, σε οικοδομή διαμερισματων ΧΩΡΙΣ συσταση Ο.Ι. , εξ' ολοκλήρου τακτοποιημένη με τον Ν. 4495/17 (χωρις Ο.Α.), προκειται μεταξυ αλλων να εγκατασταθει ανλια θερμότητας αερα - νερου, η οποία θα αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου, καθως και δυο ανλίες θερμότητας αέρα - αέρα διαιρούμενου τυπου (split). Απαιτείται ΕΕΜΚ για αυτες τις εργασίες κατα την γνώμη σας? Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα σας, Παρ. ζ) μικρές διαμορφώσεις του εδάφους μέχρι συν/πλην 0,80 μ. από το φυσικό έδαφος. Έχω περίπτωση αγροτεμαχίου εκτός οικισμού, αδόμητο, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί κράσπεδα και ρείθρα εντός της επιφάνειάς του, όπως επίσης έχουν γίνει εσωτερικές διαμοσρώσεις από τοιχία οπλισμένου σκυροδέματος με ύψος < 0,50 μ. Εμπίπτουν οι εργασίες στην ως άνω παράγραφο κατά την γνώμη σας? Ευχαριστώ.
  3. Διακρίνω μία σύγχυση στις υπηρεσίες πάντως όσον αφορά την νομολογία. Η υπηρεσία δόμησης υποστηρίζει ότι ο 3982/2011 καταργεί όλες τις παρεκκλίσεις, ενώ σε σημερινή επικοινωνία με την Δ/νση Ανάπτυξης, μου είπαν ότι δεν είναι δυνατόν ο 3982/2011 που είναι νόμος για την βιομηχανία να καταργεί όλες τις διατάξεις της παρέκκλισης του οικοδομικού κανονισμού. Τι να πω. Μάλλον πρέπει να συνεννοηθούν λίγο. Μου είπαν και για μια τροποποίηση στον Ν. 4254/2014, αλλά άκρη δεν βγαίνει ακόμα. Ευχαριστώ για την απάντηση!
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Παρακαλώ τα φώτα σας. Πελάτης είναι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου εκτός οικισμού με πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό (υποχρ. απόσταση 15 μ.), το οποίο διαθέτει επιφάνεια 800 τ.μ. και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Ενδιαφέρεται να εκδώσει άδεια δόμησης αρτοποιείου (αποκλειστικά) , η οποία απ' ότι καταλαβαίνω είναι μία βιοτεχνική χρήση. Επομένως Σ.Δ. = 0,9 , Σ.Κ. = 30%. Από την έρευνα που έκανα είδα ότι με τον Ν. 3982/2011 καταργήθηκα όλες οι παρεκκλίσεις στα εκτός σχεδίου γήπεδα, πράγμα το οποίο συνεπάγεται ότι υπάρχει απαίτηση υποχρεωτικής πλάγιας απόστασης 10 μέτρων. Με τα ανωτέρω δεδομένα, το αγροτεμάχιο του πελάτη δεν δύναται να αξιοποιήσει την δόμηση και την κάλυψη ως περιγράφονται ανωτέρω, καθότι , τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις (αν τα λέω καλώς παραπάνω) το γήπεδό του εγγράφει κάτοψη ~55 τ.μ. , δηλαδή δύναται να κατασκευαστεί κτίριο 55 τ.μ. * 3 όροφοι ~ 165 τ.μ. Υπάρχει κα΄τι που χάνω? Θα μπορούσε το αρτοποιείο να ανεγερθεί με άλλη χρήση πλην της βιοτεχνικής? (π.χ. κατάστημα?) Και κάτι τελευταίο: Έστω ότι ο πελάτης επιθυμούσε μικτή χρήση κτιρίου (ισόγειο αρτοποιείο - όροφο κατάστημα). Σε αυτή την περίπτωση τι Σ.Δ. θα ίσχυε και ποια θα ήταν η απαιτούμενη πλάγια απόσταση από τα όρια του γηπέδου? Ευχαριστώ.
  5. Σήμερα μου προσκόμισαν το Ε9. Βλέπω ότι η γυναίκα (ανύπαντρη χωρίς παιδιά) έχει στην κατοχή της (πλήρη κυριότητα) πλέον του υπό τακτοποίηση διαμερίσματος, 2 ακόμα ημιτελή διαμερίσματα συνολικής επιφάνειας 85 τ.μ., σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως (με δικαίωμα δόμησης>70 τ.μ.). Να τον ξεχάσω μάλλον τον μειωτικό συντελεστή ε?
  6. Ευχαριστώ. Τα στοιχεία που γνωρίζω είναι τα εξής: Το διαμέρισμα είναι κατασκευής του έτους 1987 και το έχει αποκτήσει με συμβόλαιο γονικής παροχής.Διαθέτει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο κοινό αγροτεμάχιο ίσο με 40%. Το αγροτεμάχιο όπου κείται είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο επιφάνειας ~ 300 τ.μ.. Η γυναίκα ΔΕΝ δηλώνει ότι διαμένει εκεί. Απλά φαίνεται στην φορολογική της δήλωση ως πρώτη κατοικία. Το άλλο ακίνητο που έχει στο όνομα της (ημιτελές διαμέρισμα) διαθέτει ποσοστό στο οικόπεδο (εντός σχεδίου) 50% και ανεγείρεται με Ο.Α.
  7. Καλησπέρα παιδιά. Μία ερώτηση, γιατί δεν βρίσκω άκρη: Διαμέρισμα - οριζόντια ιδιοκτησία 140 τ.μ. , σε οικοδομή εκτός σχεδίου, χωρίς Ο.Α. (Εξ ολοκλήρου αυθαίρετο). Το διαμέρισμα ανήκει κατά ψιλή κυριότητα σε ανύπαντρη γυναίκα χωρίς παιδιά, η οποία έχει επίσης στο όνομά της (δεν γνωρίζω ακόμα κατά πλήρη ή ψιλή μόνο κυριότητα) ημιτελές διαμέρισμα σε οικοδομή εντός σχεδίου πόλεως. Έχω κύρια και μοναδική κατοικία για τα 70 τ.μ.?
  8. Καλησπέρα σε όλους. Πελάτης έχει παραδοσιακό κατάλυμα Α' τάξης 14 δωματίων. Πληρώνει ΟΑΕΕ. Καθότι δηλώνεται επαγγελματίας αγρότης, ο νόμος αναφέρει ότι απαλλάσσεται από την καταβολή ΟΑΕΕ (και πληρώνει ΟΓΑ), εφόσον το κατάλυμα διαθέτει από 10 δωμάτια και κάτω. Το εν λόγω κατάλυμα διαθέτει συνολικά 7 διαμερίσματα ,εκ των οποίων τα 2 είναι μονόκλινα, τα 3 είναι δίκλινα και τα 2 είναι τρίκλινα, σε σύνολο 14 δωματίων - 22 κλινών. Είναι δυνατή η μεταβολή των δωματίων του ξενοδοχείου από 14 σε 10 χωρίς αλλαγή της δυναμικότητας του? Αν ναι, γνωρίζει κάποιος τι διαδικασία απαιτείται? Χρειάζεται άδεια δόμησης , εκτός από την μεταβολή του σήματος του ΕΟΤ (καθότι πρόκειται να γίνουν πιθανότατα μόνο εσωτερικές διαρρυθμίσεις)? Ευχαριστώ.
  9. Το υψος των παλαιων προστιμων ηταν 1.200.000 δραχμες ήτοι ~3.500 €. Ποσό που αντιστοιχει στο μισο προστιμο του 4178 της συγκεκριμενης οικοδομης... Η γρααμμη του ΤΕΕ για ερωταπαντησεις μαλλον δεν λειτουργει πια. Τι προτεινετε?
  10. Το υψος των παλαιων προστιμων ηταν 1.200.000 δραχμες ήτοι ~3.500 €. Ποσό που αντιστοιχει στο μισο προστιμο της συγκεκριμενης οικοδομης... Η γρααμμη του ΤΕΕ για ερωταπαντησεις μαλλον δεν λειτουργει πια. Τι προτεινετε?
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι. Παρακαλώ για την βοήθειά σας. Ισόγεια με υπογειο οικοδομη, κατασκευης του ετους 1980, έχει α' και β' φάση του Ν. 1337/83 , δεν έχει γινει ομως η γ' φαση. Ευρίσκεται εκτός σχεδιου εως σημερα. Ο τότε ιδιοκτήτης είχε εξοφλήσει ολοσχερώς το πρόστιμο που του είχε καταλογιστεί και ο οικείος δήμος μου χορήγησε βεβαίωση ότι εισπράχτηκαν τα πρόστιμα αυτά. Ο σημερινός ιδιοκτήτης θέλει να πάρει ρεύμα. Ερώτηση: Υπάρχει τρόπός να πάρει ρεύμα χωρίς να ενταχθεί στον Ν. 4178/13? (απ' ότι καταλαβαίνω όχι) Οι πληρωμένες αυτές οφειλές που αφορούν το αυθαίρετο και έχουν εξοφληθεί, απομειώνονται από το πρόστιμο του Ν. 4178/13 ??? Ρώτησα 2 συναδέλφους σημερα και μου ειπαν ότι αν δεν εχει γ' φάση δεν απομειώνονται.Αναφέρεται κάπου αυτό? Ευχαριστώ.
  12. Παιδιά μήπως έχει εκδόσει κανείς Ο.Α. για κτίριο στέγασης μεταφορικής εταιρίας? Έαν ναι, αν εχει την καλοσυνη ας δωσει εναν "σκελετο" της διαδικασιας... Υπάρχει κατι ιδιαιτερο που πρεπει να προσεξουμε περαν της χρησης γης? Ο χώρος κατα την έκδοση Ο.Α. ως τι δηλώνεται? Ευχαριστώ.
  13. Ευχαριστώ Παύλο. Το ανωτερω συμπερασμα προεκυψε απο τον ελεγχο της κατοψης της Ο.Α. Αυριο θα τσεκαρω την κατοψη της Σ.Ο.Ι. Το ερωτημα το εκανα πιο πολυ διοτι καποιος συναδελφος μου ανεφερε τηλεφωνικα ότι σε διευκρινηστικη εγκυκλιο (δεν την εχω δει) αναφερεται ότι χώρος - οριζοντια ιδιοκτησια προς τακτοποιηση ο οποιος εχει "καταλαβει" κοινοχρηστο τμημα και εχει παραχωρησει "αντιστοιχο", δεν χρηζει συναινεσης των υπολοιπων ιδιοκτητων της πολυκατοικιας. Μηπως γνωριζετε κατι?
  14. Καλησπέα συνάδελφοι... Μια ερώτηση και από μένα γιατί εχω μπερδευεί. Ισογειο διαμερισμα σε πολυοροφη πολυκατοικια διαμερισματων , στην οποια εχει συσταθει Σ.Ο.Ι. ,περιλαμβανει μικρο τμημα της πυλωτης. Ωστόσο, το ιδιο διαμερισμα, έχει "οπισθοχωρησει" κατ' αναλογο τμημα στον χωρο του κλιμακοστασιου. Αποτελεσμα? ;Eχει περιπου το ιδιο εμβαδον με αυτο που αναγραφει η ΣΟΙ (εχοντας "παρει" καποιο κοινοχρηστο τμημα και εχοντας "δωσει" καποιο αντιστοιχο). Ερώτηση: Χρειάζεται έγκριση των υπολοιπων της πολυκατοικιας προκειμενου να τακτοποιηθει?...ή μηπως όχι???
  15. Αφού ήταν νομίμως υφιστάμενα προ του 55', γιατι βγήκε άδεια νομιμοποίησης???
  16. Παιδιά έχω ένα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως , τελικής επιφάνειας 1270 μ2. Έχει κανείς την καλοσύνη να μου πει πόσο κοστίζει η Ο.Α. για περιτοίχηση με τοιχείο οπλισμένου σκυροδέματος (συμπεριλαμβανομένων Τοπογραφκού και φορολογικών)???...γιατι το πρόγραμμα αμοιβών μου έχει πάθει black out... Ευχαριστώ.
  17. To συμβόλαο παραχώρησης είναι άκυρο. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει σύσταση καθέτου όπως προαναφέρθηκε από συνάδελφο, αφού η σύσταση καθέτου επιτρέπεται μόνο στα εντός οικισμού οικόπεδα. Επιπλέον αυτών, το οικόπεδο που δημιούργησε ο όμορος δεν είναι άρτιο. Υποψιάζομαι ότι συμβαίνει ένα από τα παρακάτω: 1) Ο όμορος έχει εκδόσει Ο.Α. στην περιμετρική ζώνη με κάποια "περίεργη" πατέντα...στην Πολεοδομία 2)Ο όμορος έχει εκδόσει Ο.Α. σε αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων (δηνιουργήθηκε μετά την παραχώρηση) 3) Ο όμορος δεν έχει εκδόσει Ο.Α. Σε κάθε περίπτωση το συμβόλαιο παραχώρησης είναι εξ' αρχής άκυρο και οποιαδήποτε Ο.Α. έχει εκδοθεί και εμφαίνεται σε αυτήν το παραχωρηθέν άνωθεν τμήμα είναι επίσης άκυρη. Φιλικά
  18. Τεχνική έκθεση "Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά την διενεργεια εργασιών μικρής κλίμακας (χωρις την χρήση ικριωμάτων) σε .....οικοδομη που ευρίσκεται στην θέση ........... του Δήμου..........Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν αντικατάσταση ______κουφωμάτων χωρις να δημιουργείται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης κατα ΓΟΚ." ημερομηνία, σφραγίδα... Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας! Ευχαριστώ, ilias
  19. Για την εγκριση θα χρειαστείς : αίτηση ιδιοκτήτη που να αναφέρει τον τίτλο της εργασίας, τεχνική έκθεση που να περιγράφει που θ εγκατασταθεί το φωτοβολταϊκό και τι ισχύος θα είναι (ΚW) , τοπογραφικό διάγραμμα με αποτύπωση της θέσης του φωτοβολταϊκου καθώς και περιβαλλοντική μελέτη! Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.