Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kostis10

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kostis10's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφε και ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Η οικοδομή δεν αποτελείται από 2 διαμερίσματα αλλά από 3 ορόφους με 3 διαμερίσματα ο κάθε όροφος. Επομένως κατά την άποψή σου, χρειάζεται συναίνεση του 50% του συγκροτήματος (το οποίο αποτελείται και από άλλες πολυκατοικίες) ή μόνο της συγκεκριμένης; Γιατί άμα χρειάζεται όλο του συγκροτήματος μπλέκει πάρα πολύ.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια υπόθεση η οποία αφορά ιδιοκτησία εντός οικισμού τ. Ο.Ε.Κ. στην Νέα Φιλαδέλφεια (Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΙΙ). Μετά από αυτοψία στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, προκύπτει πως ο πελάτης έχει κλείσει τον εξώστη αλλά υπάρχει και υπέρβαση δόμησης επί κοινοχρήστου. Ουσιαστικά υπάρχει η επέκταση σε κοινόχρηστο στο ισόγειο, και ο πελάτης μου (1ος όροφος) έχει κάνει επίσης επέκταση πάνω από την επέκταση του ισογείου. Οι αυθαιρεσίες φαίνονται σε αεροφωτογραφίες του 2000. Από ότι καταλαβαίνω, εμπίπτω στο άρθρο 115, παρ. γ του Ν.4495/2017 το οποίο αναφέρει : "Για την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος, απαιτείται η υποβολή από τους δικαιούχους, στους οποίους έχει γίνει η οριστική παραχώρηση, σχετικής αίτησης, τοπογραφικού διαγράμματος, τεχνικής έκθεσης μηχανικού με αναλυτική περιγραφή των αυθαίρετων κατασκευών, αλλαγών χρήσης ή προσθηκών και του οριστικού παραχωρητηρίου ή του νόμιμου τίτλου." ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1)Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πρέπει να συντάξω νέο τοπογραφικό διάγραμμα που θα απεικονίζει το στοίχο του συγκροτήματος που ανήκει η ιδιοκτησία μου; 2)Εφόσον υπάρχει πίνακας χιλιοστών, δεν θα πρέπει να γίνει τροποποίηση σύστασης; Γίνεται αυτό μονομερώς ή χρειάζεται συναίνεση; Είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοια περίπτωση, για αυτό και ζητάω διευκρινίσεις. Έχω διαβάσει όλη την συζήτηση περί του θέματος (+ερωταπαντήσεις ΤΕΕ) και θα ήθελα κάποιον που έχει ολοκληρώσει την διαδικασία να με κατευθύνει (απεύθυνα και εγώ ερώτημα στο ΤΕΕ για την επέκταση σε κοινόχρηστο και θα ενημερώσω για την εξέλιξη του).Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο ή παρατήρηση είναι καλοδεχούμενο. Σας ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή, ο πελάτης μου έχει μια έκταση 11000 τ.μ. επομένως πληρώ τα κριτήρια του εμβαδού για ξενοδοχειακές μονάδες εκτός σχεδίου. Συντελεστή Δόμησης έχω 0.18 (κάτω από 50 στρέμματα) και κάλυψη 20%. Η ερώτηση-ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1. Δεν υπάρχει κάποια προϋπόθεση για πρόσωπο; μέγιστο αριθμό ορόφων; 2.Αποστάσεις από όρια; ισχύει ό,τι ισχύει για κατοικία;
  4. Θα πρέπει να μιλήσεις με τον οργανισμό εργατικών κατοικιών, και να κάνεις μια αίτηση (όχι ηλεκτρονικά) για να πάρεις τα σχέδια. Η διεύθυνση είναι Σολωμού 60, 2105281507. Είναι αρκετά εξυπηρετικοί.
  5. Το λογικό αυτό είναι, αλλά μέχρι να γίνει αυτή η διαδικασία, εγώ που τοποθετώ την ΟΓ; 20μ. από που;
  6. Καλημέρα συνάδελφοι, σε αγροτεμάχιο που συνορεύει βόρεια με μη οριοθετημένο ρέμα, σε τι απόσταση από το ρέμα τοποθετείται η οικοδομική γραμμή; Ισχύει η απόσταση 20μ. από τις γραμμές πλημμύρας του ρέματος (Ν.4258/2014 αρ.9 παρ.4β) (η οποία προκύπτει από την αποτύπωση που έκανα κατά την αυτοψία);
  7. Συνάδελφε φαίνεται καθαρά στην όψη κινητό άνοιγμα. Η άδεια εγκρίθηκε με τις διορθώσεις που αναγράφονται
  8. Καλησπέρα σε όλους. Έχει ανεγερθεί οικία εντός παραδοσιακού οικισμού σε οικόπεδο το οποίο συνορεύει δυτικά με άλλο οικόπεδο. Η οικία έχει τοποθετηθεί στο όριο με το όμορο οικόπεδο. Στην τυφλή όψη του κτιρίου βάσει αδείας προβλέπεται παράθυρο. Έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης του όμορου οικοπέδου να χτίσει τον τοίχο του στο όριο και να "κλείσει" ουσιαστικά το παράθυρο αυτό; Πως γίνεται να προβλέπεται αυτό το άνοιγμα στην άδεια; Θα ήθελα να με παρεπέμψετε σε νομοθεσία, προκειμένου να το αποσαφηνίσω λίγο. Υγ. Είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. @nbrΟκ κατανοητό και λογικό. Όσον αφορά την δήλωση του Ν. 1337, έχετε κάποια άποψη;
  10. @nbrΑπό τα υλοποιημένα όρια των ιδιοκτησιων (μάντρες, συρματοπλεγματα) προκύπτει 5μ ο δρόμος. Το ίδιο και από τα οικόπεδα στο κτηματολόγιο (τόσο αναγράφεται και σε παλιότερα συμβόλαια). Αυτό δεν θα φανεί πουθενά; Άρα η ιδιοκτησία μου πλέον περιορίζεται εντός της Ρ.Γ. που προκύπτει από τις συντεταγμένες του Ο.Τ.; και ας μην έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής;
  11. @Pavlos33 Ενδεχομένως.. Μου είπαν πως βρίσκονται στην 1η φάση της ανάρτησης αν θυμάμαι καλά.
  12. Εφόσον δεν υπάρχει δήλωση ιδιοκτησίας στον δήμο δεν υπάρχει ιδιοκτησία; Έχει δηλωθεί κανονικά στο Κτηματολόγιο το οικόπεδο. Θα πρέπει πρώτα να κάνουμε την δήλωση ιδιοκτησίας στον δήμο και μετά να καταθέσω το τοπογραφικό;
  13. Καλημέρα συνάδελφοι, ακίνητο εντάσσεται στο σχέδιο πόλης το 2005. Επόμενως από την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης και έπειτα, είμαστε εντός σχεδίου. Έπειτα από επικοινωνία με τον αντίστοιχο δήμο, πήρα την διαβεβαιώση πως δεν υπάρχει ΚΥΡΩΜΕΝΗ πράξη εφαρμογής στην περιοχή. Έπειτα από αίτηση μου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου για "ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗΣ Η ΚΥΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ" μου στάλθηκε ένας πίνακας (αναγράφεται ως πίνακας πράξης), που υποδεικνύει πως το ακίνητο μου έχει εισφορά σε γη της τάξεως των 17 τ.μ. καθώς και οι συντεταγμένες για το Ο.Τ. που με αφορά και των γειτονικών(δεν υπάρχουν συντεταγμένες για τις ιδιοκτησίες ξεχωριστά, αφού δεν υπάρχει τελική κύρωση). Από το σχέδιο πόλης, έχω και το πλάτος της πρασιάς. Επιπλέον πληροφορία: το οικόπεδο που με αφορά φαίνεται ως αγνώστου ιδιοκτήτη. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1α) εφόσον δεν έχω τελικές συντεταγμένες για το ακίνητο (λόγω του ότι δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής), δεν υπάρχουν τα τελικά όρια ιδιοκτησίας με συντεταγμένες. Αυτό σημαίνει πως θα αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση (δήλωση ιδιοκτήτη για υπόδειξη ορίων), θα δειχθεί η ιδιοκτησία στο απόσπασμα ρυμοτομικού, και θα γίνει η εφαρμογή των ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών κατά προσέγγιση από την πολεοδομική μελέτη. Σαν Ρ.Γ. θα πάρω τα όρια του Ο.Τ. που μου έχουν σταλθεί, και η Ο.Γ. θα προκύψει από το πλάτος της πρασιάς. Σωστά ως εδώ; Από εκεί θα προκύψει ένα ρυμοτομούμενο τμήμα, το οποίο όμως δεν συμβαδίζει με αυτό του πίνακα που μου στάλθηκε από τον Δήμο. Λόγω του ότι δεν έχει κυρωθεί η Π.Ε. ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση των εισφορών κτλ; Αν ναι είμαι καλυμμένος με μια δήλωση που να λέει "οι Ο.Γ. και Ρ.Γ. εφαρμόστηκαν με βάση την πολεοδομική μελέτη εν αναμονή της κύρωσης της Π.Ε."; 2)Ο δρόμος που έχει πρόσωπο η ιδιοκτησία, είναι υλοποιημένος με πλάτος περίπου 5μ. Στο κτηματολόγιο φαίνεται πάλι σαν 5μ. (δεν υπάρχουν τελικά ΚΑΕΚ βέβαια), ενώ σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Ο.Τ. που μου στάλθηκαν από τον δήμο, ενδείκνυται να γίνει 8μ. Επομένως προκύπτει μια υπάρχουσα κατάσταση, και μια "που θα υλοποιηθεί", οι οποιές θα φαίνονται και οι 2 (ο μελλοντικός δρόμος θα προκύπτει από την μεταξύ των 2 Ρ.Γ. επιφάνεια). Σωστά; 3) το οικόπεδο σύμφωνα με τον Πίνακα χρωστάει εισφορά σε γη. Εφόσον δεν υπάρχει όμως κύρωση της Π.Ε. τι θα αναγράψω στην δήλωση του Ν.1337/1983 προκειμένου να είμαι σωστός; 4)προφανώς ο ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει "δήλωση ιδιοκτήτη" στον Δήμο, προσκομίζοντας όλα τα σχετικά έγγραφα, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  14. Με συγχωρείτε που επιμένω, αλλά για να εξασφαλίσω την αρτιότητα πρέπει να ανατρέξω και στην νομιμότητα της κατάτμησης. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τους όρους δόμησης. Σύμφωνα με το προηγούμενο μου σχόλιο βέβαια, η κατάτμηση μου προηγείται του 1968,αρα από άποψη νομιμότητας νομίζω είμαι εντάξει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.