Μετάβαση στο περιεχόμενο

clio16v

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by clio16v

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Έκανα αποτύπωση ενος τριόροφου του οποιου ο 1ος και ο 2ος όροφος έχουν ανεξάρτητα κλιμακοστάσια. Δηλαδή και τα δυο ξεκινούν με ανεξάρτητη πόρτα από το ισόγειο και ανεβαίνουν στον εκάστοτε όροφο. Οι κεντρικές πόρτες κάθε κατοικίας δλδ είναι στο ισόγειο. Στο επίπεδο της κατοικίας υπάρχει πόρτα αλλά στυλ εσωτερικής πόρτας, οχι κεντρική. Θέλουν να κάνουν συσταση οριζοντίων γιατι δεν έχει και το ερώτημα είναι το εξής: Ας πουμε οτι η κατοικια στο 2ο είναι 150τ.μ., το κλιμακοστασιο της σε καθε οροφο καταλαμβανει 10τ.μ.. Την κατοικια θα την υπολογίσω ως 150+10+10+10=180τ.μ(τα 3 δεκαρια για εμβαδο κλιμακοστασιου σε καθε σταθμη) ή ως 150τ.μ. και τα υπολοιπα 30τ.μ. του κλιμακοστασιου σε καθε στάθμη ως βοηθητικο χωρο της κατοικιας στο 2ο οροφο? Δηλαδή το εμβαδό της κάθε στάθμης του κλιμακοστασίου θα προστεθει στο εμβαδό της κατοικίας του 2ου οροφου και θα μετρήσει σαν χώρος κυριας χρήσης ή θα πάει χωριστά και θα πω οτι η κατοίκια του 2ου οροφου είναι 150τ.μ με 30 τ.μ βοηθητικό χώρο κλιμακοστασίου?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά. Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα: 1)Αυθαίρετο λεβητοστάσιο στον ακάλυπτο μονοκατοικίας μικρότερο των 15μ2 και χαμηλότερο από 2,5μ μπαίνει κατηγορία 3 ως αποθήκη; 2)Πλαστική δεξαμενή πετρελαίου έξω από το λεβητοστάσιο και επίσης στο χώρο του ακαλύπτου δηλώνεται κατηγορία 3 δεδομένου οτι εκει αναφέρεται μόνο δεξαμενή λυμάτων ή νερού; Ή πάει με αναλυτικό; Ευχαριστώ
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θέλω να σας ρωτήσω το εξης: Έχω 2 Η/Χ νομίμως υφιστάμενους οι οποίοι έκλεισαν παρανόμως και έγιναν χώροι κύριας χρήσης. Δηλώνονται ως υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης, σωστά; Αυτό που αναφέρεται στο άρθρο 100 παρ. 5 "Στον ανωτέρω τρόπο υπολογισμού του ενιαίου ειδικού προστίμου υπάγονται επίσης αυθαίρετοι ημιυπαίθριοι χώροι..." αφορά τους παράνομους Η/Χ και όχι αυτούς που παρανόμως έγιναν κλειστοί χώροι κύριας χρήσης, έτσι δεν είναι; Συνεπώς οι Η/Χ που έκλεισαν αντιμετωπίζονται πάντα ως υπερβάσεις δόμησης, έτσι δεν είναι; Γιατί στο ΤΕΕ άλλα μου έλεγαν και μπερδεύτηκα... Ευχαριστώ.
  4. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε, να είσαι καλά! Η τιμή είναι με την τροποποίηση τιμών του 2016, σωστά; (Αυτή που ισχύει σήμερα δλδ;)
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Τιμή ζώνης ψάχνω για το κέντρο του Πειραιά. Οδός Αλκιβιάδου 105. Έχω τρελαθεί με τις οδους εκει πέρα. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...Ευχαριστώ!
  6. Karanus καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Η διαφορά θα έλεγα είναι μεγάλη, πχ η κατοικία του πρώτου ορόφου δηλώνεται στο συμβόλαιο γονικής παροχής 100 τ.μ., το ίδιο και στο Ε9 αλλά τα πραγματικά τετραγωνικά είναι 137 τ.μ.. Πώς επηρεάζει αυτό; Σίγουρα θα γίνει διόρθωση όταν κάνει η συμβολαιογράφος τη σύσταση...Αλλά, για την τακτοποίηση έχει κάποια σημασία αυτή η διαφορά; Ή παίζει κάπου αλλού ρόλο; Σε ευχαριστώ πολύ!
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω τριόροφο κτίσμα με χρήση κατοικίας, με οικοδομική άδεια του 1932 (έχω το στέλεχος από το αρχείο του ιδιοκτήτη), στο οποίο δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας και θέλει ο ιδιοκτήτης να του ετοιμάσω φάκελο για σύσταση... Έχω τις εξής ερωτήσεις : 1) Για την απόδειξη οτι το κτίσμα είναι προ του 1955 έχω στέλεχος αδείας του 1932 στο οποίο αναφέρεται οτι είναι 3οροφο το κτίσμα, γονική παροχή του 1995 στην οποία αναγράφει ως έτος κατασκευής το 1932 και Ε9 που αναγράφει έτος κατασκευής το 1933. Είμαι οκ ως προς την απόδειξη του χρόνου κατασκευής ή χρειάζεται και κάτι ακόμα; 2) Στο αρχείο του ιδιοκτήτη υπήρχαν και τα σχέδια του αρχιτέκτονα και με βάση αυτά δεν έχω παραβάσεις στο κτίριο, εκτός από ένα μπαλκονάκι στον 1ο και 2ο όροφο το οποίο έκλεισε και έγινε μικρό wc το 1985. (από 2μ2 έκαστο, συνολικά 4μ2). Δεδομένου οτι το συνολικό εμβαδό και των τριών ορόφων είναι 387m2 (δεν έχω σύσταση οπότε δίνω βεβαίωση για όλο το κτίσμα) και 2%*387m2=7,74m2 δίνω βεβαίωση οτι είναι νόμιμο ή θέλει ρύθμιση; 3) Έχει εκδοθεί άδεια επισκευής σεισμοπλήκτου το 1981. Αν ο φάκελος βρεθεί (δε μου έχει απαντήσει ακόμα η ΥΑΣ αν υπάρχει και τί περιέχει) έχει κάτι που μπορώ να αξιοποιήσω από αυτόν δεδομένου οτι δεν έχω αλλαγές σε σχέση με τα αρχικά σχέδια του 1932; 4)Στην ταράτσα υπήρχαν 4 αποθήκες κατά δήλωση του ιδιοκτήτη και κάποια στιγμή επειδή είχαν βλάβες τις κατεδάφισαν εντελώς. Στα σχέδια του 1932 υπάρχουν αυτές οι αποθήκες (3, μια για κάθε όροφο). Αυτο χρειάζεται να δηλωθεί ή δεδομένου οτι σχέδια δεν υπάρχουν (στην ΥΔΟΜ) μπορεί και να μην αναφερθεί καθόλου; Και αν πρέπει να δηλωθεί, αποτελεί παράβαση και τί τύπου; 5)Τέλος, τόσο στα συμβόλαια (αποδοχή κληρονομιάς-γονική παροχή) όσο και στο Ε9 τα εμβαδά των ορόφων είναι μικρότερα από τα πραγματικά. Γνωρίζει κανείς αν κάποια στιγμή οι λίθινοι εξωτερικοί τοίχοι δεν μετρούσαν στη δόμηση (Ο μεγαλύτερος στο ισόγειο είναι 50 cm και καθώς ανεβαίνουμε μειώνεται κατά 5cm ανά όροφο). Σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι >=50cm για να μην υπολογίζεται, σωστά; Οπότε τα εμβαδά ανά όροφο σήμερα θα περιλαμβάνουν και τους εξωτερικούς τοίχους, σωστά; Σας κούρασα με τις απορίες και ζητώ εκ των προτέρων την κατανόησή σας. Ευχαριστώ!
  8. Θα σου ήταν εύκολο να μου πεις τί δικαιολογητικά σου ζητησαν στην πολεοδομία για αυτή την περιπτωση μιας και μου έχει τύχει μια ίδια ακριβώς και από Πολεοδομίες είμαι άσχετός;(Μας έφαγε η κατασκευή βλέπεις...).Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.