Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάχαρσης

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Ανάχαρσης last won the day on Σεπτέμβριος 9 2023

Ανάχαρσης had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

258 profile views

Ανάχαρσης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

15

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατά τη γνώμη μου, και σε αυτήν την περίπτωση το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο (ύψος κτιρίου ένα μέτρο παραπάνω από της άδειας, ίδια εσωτερικά ύψη ορόφων) με το να είχε γίνει εκχωμάτωση ενός μέτρου.
  2. Από την περιγραφή σου συμπεραίνω ότι πρόκειται για περίπτωση μη ολοκλήρωσης περιβάλλοντος χώρου. Το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό.
  3. @gtho το κλείσιμο ανοίγματος που έχει προσμετρηθεί στον έλεγχο φωτισμού–αερισμού αποτελεί παράβαση του Κτιριοδομικού Κανονισμού και είναι αυθαιρεσία κατηγορίας 3. Σε αντίθετη περίπτωση υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό οι εργασίες κλεισίματος.
  4. @billanas σαφώς και δεν είναι υπέρβαση δόμησης. Μετά την υπερύψωση του ενός μέτρου, το ύψος της οικοδομής υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ύψος;
  5. Εάν η απορία σου αφορά άλλη περίπτωση να ξεκινήσεις νέο θέμα. Δεν χρειάζεται να επιλέγεις «Παράθεση» για να απαντήσεις στην αμέσως προηγούμενη δημοσίευση. Προτιμότερο είναι να επιλέγεις το πλαίσιο «Απάντηση στο θέμα» (στο κάτω μέρος της οθόνης) και να γράφεις εκεί το κείμενο που θέλεις.
  6. Όχι, γιατί βάσει του Κτιριοδομικού: «έμμεσος φυσικός φωτισμός χώρου είναι ο φυσικός φωτισμός που φτάνει στο χώρο μέσω άλλου κλειστού χώρου του κτιρίου που έχει άμεσο φυσικό φωτισμό».
  7. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πέραν αυτής που κάνει ο διαχειριστής της άδειας.
  8. Ναι, αυτό θα κάνεις. Κατηγορίες χρήσεων δεν χρειάζονται. Η αλλαγή είναι από χρήση «κατάστημα» σε χρήση «γυμναστήριο».
  9. Η «συνάθροιση κοινού» δεν είναι χρήση αλλά κατηγορία. Όταν γίνεται αλλαγή χρήσης δεν αρκεί η κατηγορία (π.χ. από εμπόριο σε εκπαίδευση). Αναφέρουμε συγκεκριμένα τη χρήση (στη συγκεκριμένη περίπτωση: γυμναστήριο). Αφού έτσι κι αλλιώς θα εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για αλλαγή διαρρυθμίσεων, θα συμπεριλάβεις και την αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε γυμναστήριο. Στην τεχνική σου έκθεση θα τεκμηριώσεις, με αναφορά στις κατάλληλες νομοθετικές διατάξεις, ότι δεν αλλάζουν ούτε τα φορτία ούτε ο συντελεστής σπουδαιότητας. Από κει και πέρα, όποιος θέλει να σου κάνει παρατήρηση να την κάνει γραπτώς. Ο ισχυρισμός τους είναι εντελώς λανθασμένος.
  10. Ανεξαρτήτως των όρων «ινστιτούτο γυμναστικής» ή «γυμναστήριο», αφού ο πληθυσμός είναι κάτω από πενήντα άτομα πώς είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί χώρος συνάθροισης κοινού; Ο ορισμός στον Κτιριοδομικό είναι σαφέστατος και γνωστός σε όλους.
  11. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να διαβάσουν τους κανονισμούς. Για την κατηγορία σπουδαιότητας: Τροποποίηση της απόφασης έγκρισης του «Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού – ΕΑΚ-2000» (Υ.Α. Δ17α/10/44/ΦΝ 275/2010, ΦΕΚ 270Β'/16.3.2010). Ο πίνακας των συντελεστών σπουδαιότητας βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα. Εκεί φαίνεται ότι στην κατηγορία Σ2 ανήκουν, μεταξύ άλλων, τα καταστήματα και τα ινστιτούτα γυμναστικής. Από τον Κτιριοδομικό προκύπτει ότι δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού (εάν ο πληθυσμός είναι κάτω των πενήντα ατόμων). Σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης, η χρήση «κατάστημα» είναι δυσμενέστερη της χρήσης «γυμναστήριο».
  12. @nvido011 η απάντηση από το ΤΕΕ είναι η σωστή. Η φράση «χωρίς μεταβολές μεγεθών» αναφέρεται μόνο σε αυτό που θα αλλάξεις με την αναθεώρηση, και όχι γενικά στην οικοδομή (όπου έχεις τις μεταβολές μεγεθών της ρύθμισης).
  13. @eva1234 η κατηγορία σπουδαιότητας παραμένει η ίδια, όπως και η τιμή του κινητού φορτίου σχεδιασμού.
  14. Αφού η υπέρβαση ύψους της οικοδομής είναι μεγαλύτερη του 20% του επιτρεπομένου, έχεις κατηγορία 5 και για την υπέρβαση δόμησης ανεξαρτήτως του ποσοστού της. Επομένως, σωστά είχες επιλέξει αυτήν την κατηγορία για ολόκληρη την ιδιοκτησία – διώροφο κτίριο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.