Μετάβαση στο περιεχόμενο

banas8082

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Ξάνθη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

banas8082's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλή σας μέρα, Μία απορία έχω κι εγώ σχετικά με την εφαρμογή του πδ. 41/2018. 1. Μόνιμο υδροδοτικό απαιτείται για μονώροφη αποθήκη κατ. Ζ1 μόνο σε περίπτωση που η συνολική στεγασμένη επιφάνεια ξεπερνά τα 2000τ.μ.. Πώς αντιμετωπίζεται η περίπτωση στο ίδιο οικόπεδο να ανεγερθούν δύο αποθήκες πχ 1900τ.μ. η καθεμιά? Υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση που μπορούν να έχουν μεταξύ τους ώστε να μην υπάρχει απαίτηση μόνιμου υδροδοτικού? 2. Αποθήκη κατηγορίας Ζ2 μονώροφη έχει απαιτούμενο δείκτη πυραντίστασης 120min σύμφωνα με το πδ.. Αυτός ο δείκτης ισχύει για την περίπτωση επαφής του με άλλο κτίριο και μόνο για την επιφάνεια που εφάπτεται ή ακόμα και αν είναι πανταχόθεν ελεύθερο? Σας ευχαριστώ
  2. Καλημέρα σας, Σε τι κατηγορία επικινδυνότητας κατατάσσεται μία Φ/Β εγκατάσταση? Μιλάω για την φάση της λειτουργίας του και όχι της κατασκευής.
  3. Κι εγώ αυτό γνώριζα μέχρι που έπεσα στον Ν.3185/2003 (άρθρο 23, παρ.7) ο οποίος σου επιτρέπει να τοποθετήσεις το φούρνο σε βοηθητικό χώρο. Υπάρχει κάποια τροποποίηση που να το αναιρεί?
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει: σε υφιστάμενο συνεργείο αυτοκινήτων θέλει ο ιδιοκτήτης να προσθέσει την ειδικότητα του βαφείου. Από άποψη ωφέλιμων επιφανειών, θέσης κτιρίου κλπ είναι όλα σύμφωνα με τους κανονισμούς. Μπορεί να εγκαταστήσει το φούρνο βαφής σε υπόγειο, με έξοδο σε υπαίθριο χώρο, με ράμπες κατάλληλης κλίσης?
  5. Συγγνώμη αλλά θα συμφωνήσω με τον alekos74 ότι δεν η ευθύνη δεν είναι τόσο τρομακτική. Με το υγειονομικό που μίλησα μου έδωσαν κειμενάκι για την υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεις ότι: όταν η ηχοστάθμη μπροστά στο ηχείο είναι 80dB , όπως επιβάλλει η νομοθεσία για καφε, μπαρ κλπ. , και εφόσον όλα τα ανοίγματα είναι κλειστά, τότε δεν δημιουργείται σε ενδεικτική απόσταση 1 μέτρου έξω από το κατάστημα στάθμη θορύβου πάνω από 30dB. Φυσικά και είναι γελοία τα νούμερα, αφού σε μετρήσεις που έκανα με ντεσιμπελόμετρο σε καφέ 40τ.μ. με κλειστή μουσική και με κόσμο, ο θόρυβος από τις ομιλίες μόνο ήταν 83dB. Επίσης αμφιβάλλω αν κάποιος μπορεί με ακρίβεια να μετρήσει θόρυβο έξω από ένα κατάστημα. Πήγα λοιπόν ένα βράδυ που δεν δούλευε το καφέ και μέτρησα κάποια στιγμή απ'έξω όταν δεν περνούσαν αυτοκίνητα και με τη μουσική εντός στα 80dB. Μαντέψτε....... 68dB. Χαχα. Του λέω να κλείσει τη μουσική και μετράω την ίδια ένταση. Τέλος πάντων το αποτέλεσμα μετά από πολλούς πειραματισμούς, είναι ότι και με τη χειρότερη και παλαιότερη κατασκευή, το όριο των 80dB μέσα στο μαγαζί μας καλύπτει ώστε να μην ξεπερνάμε έξω από αυτό τα 30dB. Τώρα αν ο άλλος παίζει στα 120dB και μου έχει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά, αυτό είναι δική του ευθύνη. Γι' αυτό προσοχή στη σύνταξη του κειμένου. Αυτό το "όταν" παίζει σημαντικό ρόλο. Απλά όταν βλέπουμε μια πολύ κακή κατασκευή χωρίς ηχομόνωση καλό είναι να κάνουμε τη δοκιμούλα μας με το ντεσιμπελόμετρο έτσι για σιγουριά. Και αν μας ζητηθεί ο λόγος ας έχουμε και μια έτοιμη μελετούλα υπολογισμού. Συντελεστές ηχοαπορρόφησης δομικών χρειαζόμαστε μόνο που μπορούμε να τους βρούμε εύκολα.
  6. Τελικά giorgio πόση ήταν η αμοιβή σου? Ενδιαφέρομαι για μια κάβα γύρω στα 100τμ. Με ποιον τρόπο υπολογίζεις την αμοιβή?
  7. ναι είναι ήδη δεύτερης και θα κάνουμε αναθεώρηση
  8. Καλησπέρα σας. Εργάζομαι σε ένα τεχνικό γραφείο που είναι ατομική επιχείρηση και θέλουμε να πάρουμε βεβαίωση ΜΕΕΠ για τον εργοδότη μου για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για δημόσια έργα. Στη σελίδα του ypexd15 βλέπω στις πληροφορίες ότι θέλει βεβαίωση τραπέζης για ύψος καταθέσεων 140.866 ευρώ. Ισχύει κάτι τέτοιο γιατί μου φαίνεται φοβερό ποσό? Επίσης ζητάει τιμολόγια αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού πράγμα που μας είναι αδύνατον να βρούμε μιας και τα μηχανήματα έχουν αγοραστεί πάρα πολύ παλιά. Κάποιος να με διαφωτίσει?
  9. Καλησπέρα σε όλους Έχω αναλάβει την έκδοση άδειας ενός μηχανουργείου αυτοκινήτων - ρεκτιφιέ. Μέσα σε όλα τα παραγωγικά μηχανήματα που έχει υπάρχει και ένα κομφλέρ (συμπιεστής) 5,50Ηp και ένας μικρός καυστήρας για τη θέρμανση του χώρου. Έχουμε μια διαφωνία για τον αν η ισχύς του κομφλέρ θα μπει ως θερμική ισχύς ή ως κινητήρια. όσο για τον καυστήρα τον έχω βάλει στα μηχανήματα που δεν υμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Κάποια βοήθεια για το είδος της ισχύος? ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. Παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς τι άλλα χαρτια χρειάζονται εκτός από την αίτηση 2 για να πάρω κωδικούς πληρωμής για έργο που δεν περιλαμβάνεται στο σύστημα υπολογισμού? Διευκρινίζω ότι πρόκειται για ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Εχω βγάλει τις αμοιβές βάσει του προυπολογισμού σύμφωνα με το πινάκιο αμοιβών. Μου το θεώρησε η τεχνική υπηρεσία ολα οκ με τους υπολογισμούς. θα χρειαστεί κάτι άλλο το ΤΕΕ εκτός από την αίτηση 2 και το πινάκιο αμοιβών για να μου δώσει κωδικούς?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.