Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιπίνα

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Πιπίνα

  1. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω κάνει την αναζήτησή μου, αλλά θέλω να σας ρωτήσω ώστε να είμαι επαρκώς προετοιμασμένη για τη συζήτηση που θα γίνει με την πολεοδομία. Πρόκειται για προσθήκη 48μ2 κατ επέκταση λειτουργικά ανεξάρτητη (καμία επικοινωνία χώρων με ανεξάρτητη είσοδο) σε κατοικία εκτός σχεδίου, Από μελέτες πέρα από τοπογραφικό, αρχιτεκτονικά, παθητική, στατικά και θερμομόνωση χρειάζεται κάτι άλλο; Υδρευσή-Αποχέτευση σύμφωνα με κτιριοδομικό αρ.25 δε χρειάζεται,σωστά; Περιβ. Χώρος, αφού είναι προσθήκη και όχι 'νέα' άδεια, σύμφωνα με εκγ.11/90 (την οποία δε μπορώ να βρω...) επίσης δε χρειάζεται Καλά τα λέω ή κάπου έχω λάθος; Ευχαριστώ πολύ!
  2. Ότι δεν αντιστοιχίζεται σε επιφάνεια και αποτελεί αυθαίρετη κατασκευή πάει με αναλυτικό. Στη δική σου περίπτωση δηλαδή όλα όσα ανέφερες αφού είσαι χωρίς ΟΑ. Ρίξε μια ματία στο παράρτημα Β και ξεκίνα τους υπολογισμούς!
  3. Ευχαριστώ πολύ και τους 2!! Άρα Ιάσονα συμφωνεις και συ με τον Παύλο στο ότι θα πρέπει να δηλώσω τα τετραγωνικά του περιγράμματος των υφιστάμενων υποστυλωμάτων ή στηριζόμενη στην "μελλοντική κατάσταση" ίσως κάποια τετραγωνικά λιγότερα; (αλλά από την άλλη αν η διαφορά των τετραγωνικών είναι σε σταγασμένη επιφάνεια θα πρέπει και αυτά να μπουν με αναλυτικο...σωστα
  4. Καλημέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά!! Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας....Σε περίπτωση ημιτελούς (μόνο Φ.Ο.) ισογείου χωρίς Ο.Α. σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, μη άρτιο, του οποίου η επιφάνεια της πλάκας είναι 145μ² (συμπεριλαμβανομένου εξωστών κλπ) η ΥΔ θα υπολογιστεί υποχρεωτικά για όλη την κάτοψη εφόσον αυτή δεν είναι οριοθετημένη από κάποια πλήρωση ή μπορω να δηλώσω τα επιθυμητα μ²? (δηλαδη ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι εγώ θέλω να υπολογίσω για κατοικία τα 110μ² και να αφήσω τα υπόλοιπα εξώστες και Η/Χ). Έχει αυτό καμία λογική ή ισχύει μόνο όταν η κατοικία είναι οριοθετημένη? Ευχαριστώ πολύ!!
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, χρειάζομαι σχέδιο κάτοψης για συμβολαιογράφο σε μία τακτοποίηση με το 4178, θα κάνω διορθώσεις στα σχέδια της πολεοδομίας, η ερωτησή μου είναι αν θα πρέπει να τα υπογράψω και να τα σφραγίσω εγώ ή αν θα πρέπει να αφήσω το παλαιό πινακάκι με υπογραφές του τότε μηχανικού, ωστε να φαίνεται ότι είναι το θεωρημένο της πολεοδομίας... Ευχαριστώ θερμά!
  6. Μαλλον θα πρεπει να βαλεις έτος πτυχιου και όχι αναγνωρισης Για τα δικαιολογητικα μου είπαν ότι τις επόμενες μέρες θα μπορόυμε να τα ανεβάσουμε με κάποιο τρόπο στο σύστημα, απλά δεν έχει ανοιξει ακόμα. Τώρα να ξαναρωτήσω και εγώ: Μόνο η αίτηση για την ενίσχυση θα πρέπει να προηγηθεί της εγκρισης της αναγγελίας ή θα πρέπει να καθυστερίσουμε την όλη διαδικασία των μονίμων προκειμένου να δωθούν τα λεφτά? Προσοχή: Από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης δικαιούχων για την Απόκτηση της Ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή δεν μπορούν να ωφεληθούν όσοι αποκτήσουν την ιδιότητα του μόνιμου ενεργειακού επιθεωρητή. Αν έχετε ήδη υποβάλλει Αναγγελία Έναρξης Δραστηριότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή, και επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης πρέπει να υποβάλετε αίτηση άμεσα (πριν η ΕΥΕΠΕΝ εγκρίνει την αναγγελία σας).
  7. Gio, αν κάνεις τη συνδεσή σου και πας στην Επισκόπηση/Αλλαγή στοιχείων, κάτω κάτω σου δείχνει τα στοιχεία αίτησης για ενίσχυση (εφόσον την έχεις κάνει ) και φαίνεται κα το Α/Α της αίτησης. Δε θα το βρεις εκεί που πήγες για να κάνεις την αίτηση, που πράγματι πλέον εμφανίζετε το παράθυρο που εδειξες.
  8. Συνάδελφοι, ουσιαστικά αυτό που καταλαβαίνω είναι η αίτηση της ενισχυσης να προηγηθεί της έγκρισης της αναγγελίας. Δηλαδή από τη στιγμή που κάνεις την αίτηση μπορείς να προχωρήσεις κανονικά για μόνιμος(ακόμα και να εγκριθείς έστω και μία μέρα μετά) ή πρέπει να περιμένεις για να δεις αν θα εγκριθεί η ενισχυσή σου και μετά να προχωρήσεις στην αναγγελία? Το έχει ξεκαθαρίσει κάποιος?
  9. Καλησπέρα, μόλις μίλησα και εγώ τηλεφωνικά και με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν προηγηθεί η αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης της αναγγελίας έναρξης των μονίμων. Δηλαδή κάντε κανονικά την αίτηση για την ενίσχυση και στη συνέχεια με την ησυχία σας ανεβάζετε τα αρχεία για την εγγραφή στους μονίμους.
  10. Hotpepper ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου στο θέμα μου. Ουσιαστικά ο "εξώστης" που ανέφερα, είναι ισόγειος (λίγο υπερυψωμένος) χώρος ,σα μπαλκονάκι προς αποκλειστική χρήση της γκαρσονιέρας....Ουσιαστικά ημιυπαίθριος... Πάντως θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, θα ρωτήσω στην πολεοδομία και θα σας ενημερώσω για ότι απάντηση πάρω.... Ευχαριστώ και πάλι
  11. Καλησπέρα σε όλους!! Μια ερώτηση και από μένα. Έχω περίπτωση κλειστού γκαράζ ισογείου, το οποίο έχει μετατραπεί σε γκαρσονιέρα. Το θέμα είναι ότι τμήμα των τετραγωνικών του γκαράζ, έχει γίνει εξώστης της γκαρσονιέρας. Οπότε τον εξώστη μπορώ να τον δείξω κανονικά και να συμπεριληφθεί στην τακτοποίηση; Δεδομένου ότι είναι βοηθητικός χώρος; Νομίζω πως όχι. Πως να τα δείξω όμως αυτά τα τετραγωνικά; Ευχαριστώ πολύ
  12. Συνάδελφοι, καλησπέρα. Μία ερώτηση και από μένα γιατί το θέμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει απόλυτα. Σε περίπτωση που στην άδεια και στην κάτοψη, οι τοιχοποιίες των Η/Χ χώρων έχουν προσμετρηθεί στα τετραγωνικά, στη διαδικασία τακτοποίησης θα τις συμπεριλάβουμε και μείς ως εμβαδό δαπέδου παρόλο που η εγκύκλιος λέει καθαρά "να μην συμπεριλαμβάνονται οι τοιχοποιίες"; Το πρόβλημα μου είναι ότι αν δηλώσω καθαρό εμβαδό χωρίς τοιχοποιίες, η διαφορά του εμβαδού που θα προκύπτει από την άδεια θα δικαιολογείται ως διαφορά τοιχοποιίας, ή θα φαίνεται να λείπουν κάπου, ας πούμε, 0,40 μ2; Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.