Μετάβαση στο περιεχόμενο

maredentro

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

maredentro's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @akis73 Καλησπέρα! Μήπως θα μπορούσες να μου πεις τιμή ζώνης σε δύο ακίνητα που έχω προς τακτοποίηση?? α) 35°17'1.36"Β και 25°11'22.10"Α Σκαλανι, εντός οικισμού, Δ.Ηρακλείου Κρήτης, β) 35°18'53.11"Β 25° 5'23.93"Α Αγάκου Μετόχι, εντός οικισμού, Δ.Μαλεβιζίου Ν.Ηρακλείου Κρήτης. Και θα ήθελα επίσης το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς σε π.μ. Σε ευχαριστώ πολύ!!!
  2. Σωστό αυτό που λες. Στην τελική ας έρχεται ο πελάτης για τακτοποίηση αφού έχει ήδη βρει τα αποδεικτικά για την παλαιότητα του ακινήτου του. Ο χρόνος που τρώμε στο ψαξιμο δεν πληρώνεται.. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
  3. Οχι, εννοώ οτι μπαίνει κατηγορία Αυθαιρέτου 5 (όχι παλαιότητας), λόγω του ότι δεν υπάρχει οικ. άδεια (η κατηγορία 4 αναφέρει κτίρια με υπερβασεις σχετικά με την οικ. άδεια). Όσον αφορά την παλαιότητα τώρα, εφόσον δεν έχω αποδεικτικά για προ του 1993, θα το δηλώσω κατηγορία παλαιότητας από 1-1-1993 έως 31-12-2003 (δηλ. στην 4η κατηγορία του πεδίου "παλαιότητα" της πλατφόρμας αυθαιρετων του ΤΕΕ). Απλά προβληματιζομαι στο ακριβές έτος το οποίο πρέπει να δηλωθεί στην τεχνική έκθεση στις δηλώσεις.. Αν μπει ως κατασκευή του 2002, το καίω φορολογικά, γιατί κατασκευαστικά το κτίριο δεν παίζει να είναι του 2002, είναι προγενέστερο..
  4. γειά σας! θα ήθελα τη βοήθεια σας.. Πρόκειται για μια ισόγεια κατοικία για την οποία έχω βγάλει άδεια δόμησης πριν ένα χρόνο (για προσθήκη πρώτου ορόφου) και έχω το εξής πρόβλημα: Πρό της έκδοσης της άδειας δόμησης/προσθήκης υπέβαλα μια δήλωση στο νόμο 4014 (η οποία έχει περαιωθεί αλλά δεν έχω υποβάλει τα δικαιολογητικά) τα εξής (που αφορούν το προαναφερόμενο ακίνητο):α)Το ισόγειο το οποίο ήταν αυθαίρετο και είχε νομιμοποιηθεί το 1993 με το 1337/83 και στο οποίο έπειτα από μέτρηση μου βρήκα απόκλιση 1.15 μ2 από το σχέδιο νομιμοποίησης του 1337/83 και έτσι το έβαλα στο άρθρο 26 του 4014/2011 για νομιμοποίηση ξανά ολόκληρο το ισόγειο (σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπάλληλο της πολεοδομίας και εφόσον το 1.15 μ2 περιλαμβάνει φ. οργανισμό) β)Στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου έχει μια αυθαίρετη ισόγεια αποθήκη επιφ. 11,09 μ2 και ύψους 2.45 μ και μια καπνοδόχο λέβητα η οποία εφάπτεται εξωτερικά της αποθήκης και είναι εντός Δ, ύψους 6μ., και γ)Υπέρβαση της απόστασης μεταξύ των δύο κτιρίων (αποθήκης και κατοικίας) 2.20 μ και μεταξύ καπνοδόχου και κατοικίας 1.95 μ και τελικά έβαλα υπέρβαση Δ >20 %. ΄Τώρα λοιπόν πρέπει να κάνω αναθεώρηση της άδειας δόμησης-προσθήκης (η κατασκευή είναι ακόμη σε εξέλιξη) και μου ζητάνε μεταφορά στο νόμο 4178/13. ΣΕ τι κατηγορία τα βάζω?? Σημειώνω ότι στο 4014 έχω κάνει 2 φύλλα καταγραφής, στο ένα έχω βάλει την αποθήκη, την καπνοδόχο και την υπέρβαση Δ στην κατηγορία "τακτοποίηση", και στο άλλο έχω βάλει την ισόγεια κατοικία με απλή αναφορά χωρίς μ2 στα κουτιά υπέρβασης δόμησης κτλ στην κατηγορία "προς έκδοση οικ.αδείας". Τα δικαιολογητικά εφόσον πρόκειται για μια δήλωση, έχω περιθώριο να τα υποβάλω εντός 3ετίας και για την τακτοποίηση?? (αναφέρεται χρονικό περιθώριο 6 μηνών από τη μεταφορά στο 4178). Ήδη μέσα στο φάκελο της άδειας δόμησης στην Πολεοδομία υπάρχει χωριστός φάκελος με τα δικαιολογητικά για την τακτοποίηση (χωριστά). Συγνώμη για το μεγάλο post και ευχαριστώ εκ των προτέρων! καλό Σαββατοκύριακο!!
  5. Γειά σας! Σας παρακαλώ για τη βοήθεια σας.... Πρόκειται για μια ισόγεια κατοικία για την οποία έχω βγάλει άδεια δόμησης (προσθήκη πρώτου ορόφου) και έχω το εξής πρόβλημα: Προ έκδοσης της άδειας δόμησης/προσθήκης, υπέβαλα σε μια δήλωση του 4014 (περαιωμένη, χωρίς υποβολή δικαιολογητικών) τα εξής που αφορούν το παραπάνω ακίνητο: Α)Το ισόγειο το οποίο ήταν αυθαίρετο και είχε νομιμοποιηθεί με το 1337/83, στο οποίο έπειτα από μέτρηση βρήκα απόκλιση 1.15 μ από τη νομιμοποίηση, και το έβαλα στο άρθρο 26 του 4014 για νομιμοποίηση ξανά ολόκληρο (έπειτα από συζήτηση με τον υπάλληλο και εφόσον περιλαμβάνει φέροντα οργανισμό η απόκλιση..). Β)στον ακάλυπτο έχει μια αυθαίρετη ισόγεια αποθήκη επιφ. 11,09 μ2 και ύψους 2.45 μ και μια καπνοδόχο λέβητα αυθαίρετη ύψους 6 μ η οποία εφάπτεται εξωτερικά με την αποθήκη εντός Δ. Γ)υπέρβαση της απόστασης μεταξύ κτιρίων 2.20 μ μεταξύ αποθήκης και ισόγειας κατοικίας και 1.95 μ μεταξύ καπνοδόχου λέβητα και ισόγεια κατοικίας (τελικά έβαλα υπέρβαση >20%). Τώρα πρέπει να αναθεωρήσω την άδεια δόμησης - προσθήκης και μου ζητάνε τη μεταφορά της παραπάνω δήλωσης του 4014 στο 4178. Σε τι κατηγορία τα βάζω?????? Σημειώνω ότι στο 4014 έχω κάνει δύο φύλλα καταγραφής, στο ένα έχω βάλει την αποθήκη , την καπνοδόχο και την υπέρβαση Δ στην κατηγορια "τακτοποίηση", και στο άλλο φύλλο έχω βάλει την ισόγεια κατοικία απλή αναφορά χωρίς μ2 στα κουτιά υπέρβαση δόμησης κτλ. στην κατηγορία "προς έκδοση αδείας". Τα δικαιολογητικά εφόσον είναι μια δήλωση έχω περιθώριο να τα υποβάλω εντός 3ετίας? και η 3ετία ισχύει από την υποβολή στο 4014 ή έχει επανεκκίνηση της 3ετίας από την υποβολή στο 4178?? γιατι για τακτοποίηση αναφέρεται ως χρονικό περιθώριο αυτό των 6 μηνών!.. Σαςευχαριστώ!!!!!
  6. Γεια σας! Ερώτηση: Εχω ακίνητο (μονοκατοικια) του οποίου το ισόγειο επιφανειας 102 μ2 μπήκε στο νόμο τριτση το 83 οντας στη φάση της τοιχοποιίας. Ολοκληρώθηκε έως και η 2η φάση, δεδομένου ότι τότε ήταν εκτός σχεδίου και δεν μπορούσε να προχωρήσει σε οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. Το ισόγειο ολοκληρώθηκε το 1986 και έπειτα το 2005, έγινε προσθήκη πρώτου ορόφου επιφάνειας 52 μ2. 1)Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να το εντάξω(το όλο) στο 4014? Ισχύουν τα παραπάνω δικαιολογητικά που αναφέρετε και στην περίπτωση μου? Ρωτάω στην Πολεοδομία, αλλά δε βγάζω άκρη.. 2)Πως θα υπολογίσω το πρόστιμο? Μου είπαν με αναλυτικό όσον αφορά το ισόγειο, αλλά καθότι πολύ νέα στο επαγγελμα, δεν έχω κάποιο παράδειγμα. Θα χρησιμοποιήσω τις τιμές του 83? έχω βρεί την εγκύκλιο 8/90, θα την τηρήσω ώς αναφέρει εκτός από το λ που θα βάλω σημερινή τιμή? (http://www.amoives.g...-8-90-dt28.html) 3)Όσον αφορά την προσθήκη, υπολογίζω με σημερινά δεδομένα και προσθέτω τα πρόστιμα (ισόγειο+α όροφος) με ένα ενιαίο παράβολο? (είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες) 4)Έχω και ένα αποθηκήκι εντός Δ και έναν εξώστη μπαζωμένο εντός του οποίου υπάρχει υπόγειος χώρος η είσοδος στον οποίο γίνεται με καταπακτή. Θεωρούνται βοηθητικοί χώροι? Θα τους υπολογίσω στον αναλυτικό? ή θα τους υπολογίσω στα νέα κτίρια?(μαζί με την προσθήκη) Ευχαριστώ!
  7. Γειά σας συνάδελφοι και Χρόνια σας πολλά. Έχω δύο περιπτώσεις: 1) Διώροφη μονοκατοικία (125 μ2 ισόγειο+125 μ2 όροφος) η οποία το '83, οντας ακόμη στη φάση : ολοκληρωμένος ο φέροντας οργανισμός και οι τοιχοποιίες, μπήκε στη ρύθμιση του Τρίτση και ολοκληρώθηκε έως και η δεύτερη φάση (δεν μπορούσε να υπαχθεί στην τρίτη, καθότι ήταν εκτός σχεδίου τότε). Σήμερα έχει μπεί στο σχέδιο και έχει αποπερατωθεί πλήρως(αποπερατώθηκε το '85) και ο ιδιοκτήτης του ρωτά εάν χρειάζεται να μπεί στο Ν.4014. Με ερώτηση μου στην Πολεοδομία, πήρα την πληροφορία ότι πρέπει να μπεί στο Ν.4014 και το πρόστιμο θα υπολογισθεί με αναλυτικό. Καθότι εντελώς νέα στη δουλειά, αγνοώ ακόμη τη διαδικασία του αναλυτικού.. Αντιλαμβάνομαι ότι θα πάει με τιμές του τότε, έχω βρεί και την εγκύκλιο 8/90, ωστόσο οποιοδήποτε παράδειγμα που θα μου δίνατε καθώς και πληροφορία, θα ήταν πολύτιμο για'μένα. Η εγκύκλιος 8/90 αναφέρει και τον τρόπο υπολογισμού της αμοιβής μηχανικού, θα χρησιμοποιήσω αυτόν, βάζοντας το σημερινό λ, ή θα πάω αλλιώς?? Υπολογίζω και με το amoives.gr και με ρωτάει αν έχει οικ.άδεια το ακίνητο.. ισχύει η 2η φάση τρίτση σαςν οικ.αδεια?? 2) Διώροφη μονοκατοικία κοντά στο ακίνητο της περίπτωσης 1, της οποίας το ισόγειο (101 μ2) το '83 μπήκε στη ρύθμιση Τρίτση, όντας ακόμη στη φάση: είχε ολοκληρωθεί ο φέροντας οργανισμός. Έχει ολοκληρωθεί έως και η 2η φάση, καθότι τότε ήταν έκτός σχεδίου. Σήμερα έχει μπεί στο σχέδιο και έχει αποπερατωθεί πλήρως. Επίσης, πρό 5ετίας έγινε προσθήκη πρώτου ορόφου με κατασκευή προκάτ, επιφάνειας 52 μ2. Το πρόστιμο του ισογείου πάει με αναλυτικό (...) και το πρόστιμο του ορόφου με υπολογισμό μέσω amoives.gr?? Εφόσον και στις 2 περιπτώσεις μιλάμε για μονοκατοικία, το παράβολο θα είναι ενα, σωστά? (δηλαδή θα είναι 1.000 €/ περίπτωση). Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!Χαίρομαι πολύ που υπάρχει αυτό το site... είναι πολύτιμο, και όχι μόνο για εμάς τους φρέσκους... http://www.amoives.g...-8-90-dt28.html
  8. γεια σας. εχω εναν πελατη ο οποίος θέλει να κανει συσταση οριζοντιας σε ενα οικόπεδο. στο οικόπεδο υπάρχει ηδη μια ισόγεια αποθήκη με άδεια.η αποθήκη αυτή ανήκει στον αδερφό του. ο πελάτης μου θέλει να του γράψει ο πατερας του τον αέρα για να χτίσει ά όροφο(προσθηκη ά ορόφου κατοικια).η συμβολαιογραφος μου ζήτησε πίνακα για οριζόντια ιδιοκτησία με τις εκτασεις κτλ που αντιστοιχουν στον καθενα για να κάνει τη σύσταση.ποια ειναι τα βήματα για να το κάνω αυτο και οι πίνακες που μου ζητάει ειναι στάνταρ,τους βρίσκω σε κάποια υπηρεσία (καλούπι) ?ειναι η πρωτη μου δουλεια αυτη και δεν εχω εμπειρια. ευχαριστω πολυ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.