Μετάβαση στο περιεχόμενο

kalantz

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kalantz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Έχω μια περίπτωση υπέρβασης δόμησης σε υπόγειο και σε δώμα που θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις για έκδοσης άδειας, αλλά ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιεί για λεβητοστάσιο το κενό κάτω από τη σκάλα και έχει τοποθετήσει τη δεξαμενή καυσίμων στον φωταγωγό. Στην ουσία το "παράνομο" τμήμα του υπογείου είναι ένα κατέβασμα του κεντρικού κλιμακοστασίου στο επίπεδο του υπογείου (το νόμιμο υπόγειο βάσει αδείας έχει ξεχωριστή σκάλα) το οποίο δε μπορεί να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο υπόγειο ώστε να κατασκευάσουμε εκεί λεβητοστάσιο-δεξαμενή με τα απαιτούμενα τετραγωνικά. Το σκεπτικό μου είναι να προχωρήσω με πρόστιμο για το υπόγειο και να βγάλω άδεια για το δώμα. Όταν όμως έρθει η ώρα υποβολής των σχεδίων του υπογείου στο σύστημα θα πρέπει να αναφερθώ στα μηχανολογικά ή δε μας απασχολούν; Υπάρχει κάτι σχετικό στο νόμο που δεν έχω εντοπίσει; Ευχαριστώ!
  2. Αν το υπόγειό σου παραβιάζει το Δ, πράγμα που σημαίνει ότι έχει χτιστεί εκτός του περιγράμματος της κάλυψης τότε αυτό συνιστά υπέρβαση κάλυψης και Δ
  3. Νομίζω ότι πρέπει να υπολογιστεί σαν μια παράβαση ο εξώστης και σε φύλλο καταγραφής υπέρβαση δόμησης και κάλυψης του 2001 και στην τεχνική σου έκθεση γράψε για τα τυπικά ότι ο εξώστης έγινε κατά την κατασκευή δηλ. από το '58 και στη συνέχεια "κλείστηκε" ως επέκταση του διαμερίσματος. Εγώ αυτό θα έκανα.
  4. θα πάω να δω, έχεις δίκιο, είδες για να είμαι τόσο λαρτζ?! απλά από παλαιότερα θυμάμαι ότι μου εμφάνιζε την κράτηση στη μηνιαία ενημέρωση της ετε αλλά τώρα έπαθα έναν ψιλοπανικό μετά την τελευταία τροποποίηση του συστήματος των αμοιβών.ευχαριστώ
  5. Καλησπέρα! Ερώτηση: έχω οικοδομική άδεια με κάλυψη μεγαλύτερη της πραγματοποιούμενης, ενώ κατά την κατασκευή αντί για υπερυψωμένο ισόγειο που φαίνεται στην άδεια, κατασκευάστηκε μονώροφη οικοδομή επί Pilotis χωρίς όμως υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής. Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συμπληρώνω στο φύλλο καταγραφής προκειμένου να μου βγάλει το πρόστιμο. Δεν μπορώ να συμπληρώσω τετραγωνικά καθώς δεν έχουμε υπέρβαση δόμησης και κάλυψης και δεν καταλαβαίνω πώς μπαίνει ο συντελεστής 0,20 για υπέρβαση ύψους που αναφέρεται στις ερωτοαπαντήσεις. Έχει κανείς κάποια απάντηση; Η pilotis πάει με αναλυτικό; Απλά θα ήθελα να ξέρω αν συμφέρει τον πελάτη ο 4014 ή να υπαχθεί στη ρύθμιση για έκδοση οικοδομικής αδείας. Ευχαριστώ!
  6. Και τώρα να ρωτήσω κάτι που το χω απορία..έχω κάνει κάποιες πληρωμές για τον 4014 με την ελάχιστη αμοιβή συμπληρώνοντας κανονικά το έντυπο αμοιβών (πριν αλλάξει το σύστημα με τις νέες εντολές που έχουν τη συμφωνηθείσα). Δεν έχω πληρώσει εισφορές σε ΤΕΕ επί της αμοιβής γιατί είχα την εντύπωση ότι γίνεται αυτόματα κράτηση του ποσού από το λογαριασμό μου κάθε φορά που καταθέτω μια αμοιβή μηχανικού. Αυτό ισχύει ή όχι; Θα πρέπει να πληρώσω με κάποιο τρόπο αναδρομικά τις εισφορές του ΤΕΕ; katero εγώ κατάλαβα πως στο άθροισμα του ποσού που καταθέτεις στο έντυπο αμοιβής αντί για το άθροισμα αμοιβη+ ΦΠΑ στο γενικό σύνολο προσθέτεις και το 32,14 και αυτό είναι το συνολικό ποσό που καταθέτεις.
  7. Το έντυπο πληρωμής του τσμεδε βγαίνει βάσει της ελάχιστης αμοιβής, το τεε δεν ξέρω πώς πληρώνεται απ' ότι ξέρω γίνεται απευθείας κράτηση από την ετε. @katrmp αν δε σου ζητά να συμπληρώσεις προϋπολογισμό έργου και το αποδέχεται δε χρειάζεται να το συμπληρώσεις. από τη στιγμή που σου δίνει επιλογή να πατήσεις ενδιάμεση ή οριστική πάει να πει ότι το δέχτηκε το έργο χωρίς προϋπολογισμό
  8. Δεν πειράζει, εξάλλου στην τράπεζα στο καταθετήριο σημειώνεις τον κωδικό της εντολής πληρωμής και κόβεις ένα ΑΠΥ και πληρώνεις μια φορά τις εισφορές σου
  9. Αν το έργο σου πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, κάνεις υποβολή, κάνε προσωρινή για να είσαι σίγουρος. Μετά πας στο πεδίο "αναφορές". Εκεί πατάς το σταυρουδάκι όπως παλιά και στο πεδίο ομάδα έργου σου εκδίδει εντολή πληρωμής και θα τα έχει όλα τα στοιχεία. Επίσης δε θα έχεις ποτέ πρόβλημα αν δεν πληρωθεί μια εντολή πληρωμής γιατί από το τεε έχουν παραδεχτεί ότι είναι σφάλμα του συστήματος - από κατασκευής του- να μην μπορεί να σβηστεί κάποιο έργο που έχεις υποβάλει. Απλά μπορείς να διορθώσεις το παλιό έργο αν είναι σε κατάσταση προσωρινής υποβολής. Αν κατάλαβα τι ρωτάς ακριβώς..
  10. Aχ, αν το ήξερα δε θα είχα σπεύσει δευτέρα να πληρώσω στην ETE μια αμοιβή. Εκεί πήγα με εντολή για τα 1.569,58 και πληρωσα 1.000,00 ως αμοιβή και ΤΣΜΕΔΕ επί των 1569,58. Θα χρειαστεί άραγε κάποια αλλαγή στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ νέα εντολή πληρωμής πχ (ή γίνομαι σπασίκλας;!) Απ' ότι καταλαβαίνω με τα νέα δεδομένα θα πληρώνουμε τις κρατήσεις για επί της συμφωνηθείσας μόνο για τεε; Τι πληρώνουμε για τσμεδε και ετε; Ευχαριστώ!
  11. Δεν προσμετράται στους εξώστες μόνο αν είναι μπαζωμένη βεράντα, αλλιώς μετράει ως εξώστης. Και το ισόγειο είναι όροφος.
  12. Καλημέρα! Μία απορία έχω και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Σε οικόπεδο με λυόμενη κατοικία που έχει νομιμοποιηθεί με τον 1337/83 υπάρχει κατασκευή εμβαδού 3,5 τ.μ. και ύψους 3,60 μ. . Αυτή η κατασκευή είναι αποθήκη ύψους 1,80 μ., και επάνω της σε 4 κολωνάκια ύψους 1,40 εδράζεται δεξαμενή νερού ύψους 1,40. Αυτή η κατασκευή εντάσσεται στις λοιπές υπερβάσεις του άρθρου 13 και υπολογίζεται βάσει αναλυτικού; H' θεωρείται 1 υπέρβαση η αποθήκη (1 φύλλο καταγραφής) και υπολογίζω βάσει αναλυτικού τη δεξαμενη; Ευχαριστώ!
  13. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τις εγκρίσεις που απαιτούνται για αλλαγή χρήσης κατοικίας σε οίκο ευγηρίας. Δεν έχω βρει κάποιο νεότερο διάταγμα από το 162 του ΦΕΚ 227/1973 αλλά θα με ενδιέφεραν -εκτός από το διαδικαστικό και το νομοθετικό κομμάτι που ίσως είναι δευτερεύοντα για μένα- κάποιες προδιαγραφές όσον αφορά το κτιριολογικό . Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.