Μετάβαση στο περιεχόμενο

xpro

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xpro's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κύριοι, καλη νύχτα. Αύριο πάλι. . . . Υ.Γ. Χαίρομαι ειλικρινά για την δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.
  2. Μίλτο δεν μας πειράζει. Αρκεί η κάτω σερπαντίνα να μπορεί παραλάβει το θερμικό φορτίο απο την ΑΘ και να το αποδόσει στο ΖΝΧ.
  3. Οδηγείς το "άμεσης χρήσης" νερό στην κορυφή του Boiler σε υψηλότερη ενεργειακή συνθήκη τελικής θέρμανσης (56 με 58C στο νερό χρήσης ανάλογα με την θερμοκρασία προσαγωγής της Α/Θ) και καταλήγεις να προθερμαίνεις την πλήρωση στο κάτω μέρος του Boiler. Λέω κάτι λάθος ?
  4. Σωστό και αυτό. Εάν συνδέσεις την είσοδο της Α/Θ (νερό στους 55 με 60C) στην πάνω σερπαντίνα θα επιτύχεις - για εμένα επιθυμητή διαστωμάτωση - απο την κορυφή του boiler προς τα κάτω.
  5. Σωστό. Εάν έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια συναλλαγής, θα επιτύχεις γρηγορότερα τη θέρμανση του boiler ΖΝΧ. Και άρα δεν θα "κρεμάσει" το σύστημα της θέρμανσης. Βέβαια εάν έχεις ενδοδαπέδια έχεις σημαντική αδράνεια άρα το να μείνει το δάπεδο χωρίς ενέργεια για 15 με 20 λεπτά θεωρώ ότι δεν θα έχει επίπτωση στον χώρο. Απο την άλλη εάν έχεις FCUs είναι άλλη ιστορία. . . . πρέπει να έχεις δοχείο αδρανείας και κάποια υποβοήθηση ίσως .
  6. Ενώνεις τις σερπαντίνες σε σειρά. Κατ’ επέκταση αποκτάς μια σερπαντίνα συνολικής επιφάνειας συναλλαγής ίσης με το άθροισμα των δύο επιμέρους. Στο μέλλον, σε περίπτωση που εγκατασταθεί ηλιακό απουσυνδέεις και επαναφέρεις στην κανονική κατάσταση.
  7. Μεσοσταθμικά απο την ενδοδαπέδια θα πάρεις περίπου 80 με 100 Watt / M2 στην θέρμανση και περίπου 50W / M2 στον δροσισμό (προσοχή, δροσιμό όχι αιχμιακό κλιματισμό και αφύγρανση). Άρα στα 125 Μ2 (υποθέτω ότι το στρώνεις όλο με ενδοδαπέδια, έχεις μέσες καλές μονώσεις και βρίσκεσαι στην περιοχή της Αττικής) θέλεις περί τα 12500Watt (12,5kW) θερμική εγκατεστημένη στους 0C για θέρμανση. Κατ' επέκταση σε όποια αναγνωρισμένη μάρκα και εαν πας (Toshiba, Daikin, Carrier, Mitsubishi κλπ) θα βρείς μηχανήματα. Το ζητούμενο στην περίπτωση σου είναι να βρείς μηχανικούς που να έχουν ξανακάνει την εφαρμογή αυτή, να ξέρουν τα μηχανήματα τους και να ξέρουν τι κάνουν. Δες, ρώτα μάθε και μετά επέλεξε. Η τιμή δεν είναι πάντα το ζητούμενο. Ως προς το ΖΝΧ θα έχεις και ηλιακό ? Εάν ναι, θα πρότεινα να πας με ένα κάθετο 3πλης 200, 300 ή και παραπάνω lt (καλό κάνει κακό δεν κάνει) . Εάν όχι θα πρότεινα πάλι ένα 3πλής με βραχυκυκλωμένες τις σερπαντίνες. Θα επιτύχεις έτσι μεγαλύτερη επιφάνεια συναλλαγής και γρηγορότερο ζέσταμα απο την Α/Θ.
  8. Σε Carrier στα 30kW σε σταθερών στροφών θα κοιτάξεις στον κωδικό 30RQ017 ως 033. Διαθέτει ενσωματομένο υδροστάσιο και έχει δυνατότητα αντιστάθμισης βάση εξωτερικής θερμοκρασίας. Επίσης έχει δυνατότητα ελέγχου εξωτερικής πηγής θέρμανσης με προσθήκη πλακέτας. Σημέίωσε ότι είναι ενεργειακής κλάσης Α. Εναλλακτικά δες της σειρά 30AWH (monoblock inverter) αλλά μέχρι τα 15kW. Μπές στο Carrier.gr για περαιτέρω λεπτομέρειες.
  9. Ορθα το θέτεις BAS, σε κύκλο δροσισμού ΔΕΝ επιτυχάνουμε αφυγρανση. Οι θερμοκρασίες προσαγωγής νερού προς το ενδοδαπέδιο κατά την φάση του δροσισμού δεν είναι χαμηλότερες απο την θερμοκρασία δρόσου. Κατ' επέκταση δεν υπάρχει αφαίρεση ποσοστού υγρασίας απο τον χώρο. Η αφύγρανση επιτυγχάνεται με την χρήση FCU ή Split.
  10. Αφού είναι δικό σου διαμέρισμα γιατί να βάλεις λέβητα / καυστήρα και δεν βάζεις αερόψυκτη αντλία θερμότητας ? Έτσι θα επιτύχεις και ενδοδαπέδια θέρμανση και δροσισμό. Επίσης θα μπορούσες να έχεις και ζεστό νερό χρήσης. Στην αγορά υπάρχουν σοβαρά συστήματα και εταιρίες που διαθέτουν τέτοιον εξοπλισμό. Σημειώνω επίσης τα εξής : Α. Τα 40.000kCal είναι τεράστιο νούμερο. Β. Η ενδοδαπέδια μπορει να αποδώσει περί τα 80 με 100 w/m2 ώς ανέφερε και ο συνάδελφος. Με χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής / επιστροφής (πχ 35/30C) κατ' επέκταση με σοβαρή οικονομία σε κύκλο θέρμανσης αλλά και σε κύκλο δροσισμού.
  11. Να προσθέσω και εγώ κάτι στην συζήτηση: A. Κατ' εμέ η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η καλλύτερη δυνατή λύση για μία νέα κατοικία συγκρινόμενη με τα παραδοσιακά συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Εάν δε είναι σχεδιασμένη για χαμηλής θερμοκρασίας προσαγωγή επιστροφή νερού (35/30C) εντός δικτύου σωλήνων θα έχεις ιδανική σχέση απόδοσης / κατανάλωσης. Β. Η αγορά έχει αξιόλογες Α/Θ αναγνωρισμένων κατασκευαστών ειδικά σχεδιασμένες για εφαρμογές ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσμού. Είναι δε πιστοποιημένες κατα EUROVENT κατ' επέκταση δεν αγοράζεις κάποια "μαιμού". Γ. Εφόσον αποφασίσεις να βάλεις Α/Θ τότε είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα αυτή θα έχει την δυνατότα να κάνει δροσιμό (ΟΧΙ Κλιματισμό). Η γενική θεωρία λέει ότι με δροσισμό μπορείς να πάρεις απο 35 ως 50 w ανα m2 απο το σύνολο των περίπου 100w/m2 ολικού φορίου του χώρου. Το υπόλοιπο αισθητό σου και το λανθάνον σου θα πρέπει να το πάρεις απο FCUs . Σημείωση :Στον κύκλο του δροσισμού δεν θα πρέπει να προσάγεις στο δίκτυο νερο θερμοκρασία χαμηλότερης των 17 / 18C νερό για να γλυτώσεις απο φαινόμενα υγροποίησης (σημείο δρόσου κλπ). Δ. Στην αγορά υπάρχουν συστήματα που μπορούν να καλύψουν παράλληλα 2 ζώνες λειτουργίας (ενδοδαπεδίου και fcus). Αυτά προς ώρας. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο . . . Ερώτηση : Με την παραγωγή Ζεστού νερού χρήσης τι θα κάνεις ????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.