Μετάβαση στο περιεχόμενο

anastasiarou

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

anastasiarou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καποιος συνάδελφος ανέφερε ότι του ζητήσαν : σε μία άδεια για κατεδάφιση συμπλήρωσα το ΣΔΑ αλλά η Μηχανικός μου ζητάει ΥΔ ιδιοκτήτη στις παρατηρήσεις.
  2. H YΔ που ανεβάζουμε (είδα ενα υπόδειγμα παραπάνω) αναφέρει συγκεκριμένη εταιρεία διαχείρισης??Η στη φάση της άδειας δεν είναι απαραίτητο?? Ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας διαπιστώνεται μετατόπιση του κοινού ορίου με το όμορο διαμέρισμα, άρα διαμερισμάτωση, (υπάρχει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών, δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις, απλά από κατασκευής υποθέτω το ένα διαμέρισμα έγινε λίγο μεγαλύτερο). Σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να υποβάλλω κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου". Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποτυπώσω όλο τον όροφο ή αρκεί το διαμέρισμά μου με το όμορο?Και στο όμορο, είμαι υποχρεωμένη να το ελέγξω, ή δείχνω μόνο το κοινά αποδεκτό μετατοπισμένο όριο?
  4. Οικόπεδο εκτός σχεδίου το οποίο ανήκει στη ζώνη Α Αττικής σύμφωνα με το ΦΕΚ707Δ/1979 πριν τον καθορισμό των ΖΟΕ(Νέα Συκάμινος στον Ωρωπό). Πως μπορώ να βρω αν ανήκει κ σε ποια ΖΟΕ η αν είναι εντός η εκτός ΓΠΣ? Στους όρους δόμησης δεν αναφέρεται κάποιο ΦΕΚ για το ΓΠΣ. Έπρεπε να ζητήσω συγκεκριμένα το ΓΠΣ του Ωρωπού? (Ζητώ συγνώμη για τις απορίες, αλλά είμαι στην αρχή και ψάχνομαι....)
  5. Επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους μηχανικούς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, αν κ κανονικά θα έπρεπε να έχει βγει... Το μόνο που τρέχει από τον ΟΑΕΔ και αφορά και μηχανικούς είναι το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.http://www.oaed.gr/Pages/SN_1677.pg
  6. Αλέξη το "μου βγάζει το πρόγραμμα" δε σημαίνει τίποτα. Αν σήμαινε δε θα έκανα όλη αυτή τη κουβέντα. 1,5 μέτρο κάτω από το φυσικό έδαφος το θυμάμαι κ από τη σχολή πάντως, και με αυτό εννοούσαν επιφανειακή θεμελίωση. Η φέρουσα ικανότητα αυξάνεται με το βάθος θεμελίωσης, οπότε από αυτή την άποψη πάμε σε μεγαλύτερα βάθη θεμελίωσης. . Στο μπετό πάντως είναι πιο εύκολο, γτ θεμελιώνεις τοιχώματα-υπ-τα με πέδιλα+ συνδετήριες ή πεδιλοδοκούς στο βάθος που θέλεις. Στην περίπτωση της τοιχοποιιας είναι λίγο αντιοικονομικό να ρίξεις σε βάθος 1,5 μ μπετο σαν τοίχωμα κάτω από όλους τους τοίχους...και επιπλέον και το θεμέλιο... Αλλά τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις??
  7. Δίστρωτος αλλά όχι κοίλος. Το ενεργό πάχος προκύπτει όσο το πάχος του τοίχου. Αν μου επιτρέψουν μεγαλύτερο πάχος θα πάω σε 30 εκατοστά. Είναι πιο δαπανηρή, αλλά ίσως είναι πιο εύκολη δεδομένου ότι κ το θεμέλιο θα είναι μπετό. Την εκτός επιπέδου δυσκαμψία του τοίχου πως να την υπολογίσω? Αναφορικά στο θέμα της θεμελίωσης, δε θέλω να θεμελιώνω σε βάθος κάτω από 1.5 μέτρο (ειδικά εδώ γιατί έχω κ μπαζομένο τμήμα). Ειδικά τα 40 εκατοστα (ύψος θεμελίου) που μου βγάζει το πρόγραμμα μου φαίνονται πολύ λίγα...Εσεις συνήθως σε τι βάθος επιλέγεται να θεμελιώσετε?? (Αν δε συντρέχουν ειδικοί λόγοι βέβαια...)
  8. Το αρχικό πλάνο είναι 25 εκ διστρωτος χωρις συνεχή αρμό. Διαζωματική τοιχοποιια με κατακόρυφα διαζώματα στις τμήσεις των τοίχων 25*25. Σχετικά με τη θεμελίωση από το FEDRA μου προτείναν να θεμελιώσω τα κατακόρυφα διαζώματα απευθείας πάνω στη θεμελιοδοκό. (Σε αντίθεση με την Καραντώνη που προτείνει θεμελίωση αυτών σε πέδιλα.) ΑΥτό βέβαια έχει λογική δεδομένου ότι ουσιαστικά τα φορτία μεταφέρονται στους φέροντες τοίχους κ όχι στα διαζώματα. Λογικά η θεμελιοδοκός θα επαρκεί...ΑΛλά θέλει λίγο ψάξιμο. Παρεπιπτόντως, μόλις είδα τα ΟΡΘΟBLOCK τα οποία φαίνονται πολύ καλά, κατασκευάζονται σε μία στρώση και δεν απαιτείται κ επιπλέον στρώμα μόνωσης...Έχουν αρχίσει να μου αρέσουν...
  9. Γενικά το συγκεκριμένο έχει μικρά φορτία. Πιστεύω ότι 25 εκ είναι αρκετά. Ίσως όμως το κάνω 30εκ για να πατάει όλη η τοιχοποιια κ η μόνωση μαζί.
  10. Γεια σας. Είμαι κ εγώ πολύ μπερδεμένη με το θέμα της θεμελίωσης καθώς δεν έχω βρει πουθενά κάποιο μπούσουλα. Έχω καταλήξει στο ότι η πιο πρόσφορη μέθοδος επιφανειακής θεμελίωσης σε τοίχο απο φέρουσα τοιχοποίια είναι η θεμελιοδοκός. Για την καλύτερη κατανομή των τάσεων στο έδαφος θα μπορούσε να γίνει διαπλάτυνση κ να τοποθετηθεί ο αντίστοιχος οπλισμός πέλματος (πχ #φ12/15), αλλά δε φαίνεται να είναι απαραίτητο, αφού το πλάτος της θεμελιολωρίδας συνήθως επαρκεί για την κατανομή των τάσεων. Θα ήθελα πολύ να καταλήγαμε κάπου... Επιπλέον θα ήθελα τη γνώμη σας για θεμελίωση σε μεγαλύτερο βάθος (γύρω στα 2 μέτρα), προτιμότερο θεωρώ ότι είναι να κατασκευάσω ένα τοίχο απο μπετό κάτω από την τοιχοποιια ώστε να μεταφέρει τα φορτία από τον τοίχο (στάθμη ισογείου) στο θεμέλιο. Τι οπλισμό θα βάζατε σε αυτό το κομμάτι??Πρακτικά λειτουργεί σαν υψίκορμη δοκός οπότε σκέφτηκα να οπλίσω με οριζόντιο και κατακόρυφο οπλισμό...( πχ φ10/15 ορ κ φ10/25 κατ) κ κάποια σίδερα πάνω κ κάτω. Όπως ακριβώς θα όπλιζα ένα περιμετρικό τοίχωμα υπογείου. Πως σας φαίνεται??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.