Jump to content

sofoulitsa

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About sofoulitsa

 • Rank
  Νέο Μέλος
 1. μια κουρμπαριστή κοιλοδοκός που στα άκρα να βιδώνεται στον τοίχο με ούπα και να αναρτάται με 3-5 ντίζες που να ξεκινούν από το ίδιο σημείο και από πάνω να καλυφθεί με πολυκαρβονικά φύλλα? η πλεξιγκλας? η γυαλί? η ακόμα και μουσαμά χοντρό σε ένα μοντέρνο χρώμα? θα συνδύάζει μέταλλο-πλαστικό-γυαλί. δε χρειάζεται να είναι ίνοξ ας είναι γαλβανισμένη για να μη σκουριάσει και βαμμένη ασημί ή ότι άλλο ταιριάζει. λέω εγώ τώρα...
 2. όχι γιατί το λες. εγώ στην ανατολική αττική που τους λέμε ΒΙΠΑ αυλώνος και το ξέρουν ότι εκεί δεν απαιτείται έγκριση από αρχαιολογική υπηρεσία δεν ζητάνε ούτε στο περιβάλλον έγκριση. Όταν λέω έγκριση εννοώ δεν πας να καταθέσεις φάκελο με σχέδια και να σου δώσουν χαρτί που να λέει ότι εγκρίνεται από αρχαιολογικής απόψεως η ανέγρεση...όταν βγουν τα περιβαλλοντικά απλά κοινοποιούνται υπηρεσιακά και στην αρχαιολογία ή οποία ποτέ δεν έχει καμία αντίρρηση.
 3. την αίτηση την κάνει ο ιδιοκτήτης του γηπέδου αλλά εννοείται ότι μπορεί να τη βγάλει ο μηχανικός. σε κάποιες πολεοδομίες ζητούν αποτύπωση σε χάρτη ΓΥΣ. Ίσως σου ζητήσουν παράβολο.(πχ στην πολεοδομία Καπανδριτίου ζητάνε χάρτη ΓΥΣ και παράβολο 20ευρώ, αν τους πας και χάρτη ΓΠΣ είναι και ευτυχισμένοι) σε άλλες πολεοδομίες ζητάνε τοπογραφικό και αμοιβή τοπογραφικού!
 4. γεια και καλή χρονιά! βρήκες άκρη ή ακόμα το ψάχνεις? αν δε βρήκες ψάξε τηλέφωνο από την 112 πτέρυγα μάχης στην ελευσίνα, τμήμα εγκαταστάσεων και εκεί θα σου πουν ότι θέλουν αποτύπωση σε χάρτη ΓΥΣ με συντεταγμένες Hatt. έβγαλα πριν λίγες μέρες αν θες περισσότερες πληροφορίες πες και θα κοιτάξω να βρω ότι έχω.
 5. τη βεβαίωση χρήσης γης την δίνει η αρμόδια πολεοδομία. αν θέλεις εσύ να τη βρεις μόνος σου τότε θα ζητήσεις το φεκ του γπσ της βιπε και θα το βρεις. αλλά είναι απλό να το ζητήσεις από την πολεοδομία και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
 6. γεια και καλή χρονιά! αν ρωτήσεις την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία θα σου πει ότι χρειάζεται. αν ρωτήσεις την αρμόδια πολεοδομία θα σου πει λογικά ότι δεν απαιτείται.συγκεκριμένα εγώ που ξέρω για Αυλώνα δεν απαιτείται 100%. ούτε στη βιομηχανική της Μεταμόρφωσης. αλλά για να είσαι σίγουρος ρώτα στην αρμόδια πολεοδομία.
 7. γειά! την ίδια περίπτωση έχω κι εγώ και προσπαθώ να τη μοντάρω όσο καλύτερα γίνεται. σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός έμπειρου τοπογράφου πολεοδομίας έχω μαζέψει τις παρακάτω ππληροφορίες: 1. εφόσον η ισχύουσες χρήσεις γης το πειτρέπουν μπορείς να κάνεις αλλαγή χρήσης σε υπεραγορά. 2. μπορείς να δηλώσεις όσα τετραγωνικά μπορείς σαν καταστήματα και τα υπόλοιπα σαν εμπορική αποθήκη (εφόσον και αυτό προβλέπεται από τις χρήσεις γης) και πας με τους όρους δόμησης της αποθήκης. 3.αν μπαίνεις μέσα σε όρια είναι οκ δεδομένου ότι κάνεις αλλαγή χρήσης σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο 4. αμα τα τετραγωνικά για την υπεραγορά είναι παραπάνω κάνε ημιυπαίθριους!! αυτά μου είπε ο ψαγμένος τοπογράφος. καλύτερα όμως να μοντάρεις μια λύση στο περίπου και να πας να τη συζητήσεις με την πολεοδομία για να είσαι σιγουρος ότι θα το δεχτεί. αυτά!!
 8. καλησπέρα και από εμένα. είμαι μια από τις τυχερές που έκανα διπλωματική με τη συνεργασία του κ.Σέξτου και συγκεκριμένα με το pda. Στην αρχή σκεφτόμουν για μεταλλικές είναι η αλήθεια αλλά μετά το μάθημα του 10 εξαμήνου με visual basic και ansys κατάλαβα ότι αξίζε πολύ περισσότερο να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο. σε διαβεβαιώ ότι η συνεργασία με τον κ.Σέξτο ήταν καταπληκτική, βοήθησε πάρα πολύ και πραγματικά μακάρι να δούλευαν όλοι οι καθηγητές μας έτσι. είναι πολύ σωστός και πολύ μπροστά ο άνθρωπος!Αν αποφασίσεις να εξελίξεις τις εφαρμογές του pda και να κάνει και έλεγχο ικανοτικού και όλα αυτά που ζητά ο συνάδερφος που "ξέφυγε" λίγο παραπάνω, θα σου φανεί πολύ ενδιαφέρον σίγουρα. καλή επιτυχία στην απόφασή σου!!
 9. δήλωσα την 50 αρχές οργάνωσης και διοίκησης έργων. δουλεύω πολλές ώρες γενικά και δεν ήθελα να πήξω άσχημα. η απορία που έχω είναι η κάθε ενότητα κρατάει ένα έτος ή ένα εξάμηνο?
 10. Εγώ υποτίθεται ότι είμαι πλέον φοιτήτρια του εαπ αλλά μόνο αυτό μου είπαν και μετά σιωπή...δεν ενημερώθηκα για τίποτε άλλο, ούτε για σημειώσεις ούτε για βιβλία ούτε για προγράμμτα ούτε για τίποτα. επίσης έχω δηλώσει μόνο μία θεματική ενότητα ελπίζοντας ότι θα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. τι λές κι εσύ παλιέ? καλά έκανα?
 11. Έχω κάνει μια περιτοίχιση γηπέδου άπό λιθοδομή και πέρασε σαν μικρής κλίμακας και δεν μου ζητήθηκαν αμοιβές αλλά έχω κάνει και μεγάλη σε μήκος περιτοίχιση γηπέδου με μπετό και ήθελε τοπογραφικό με σημειωμένη τη θέση της περιτοίχισης, αναλυτικό προΰπολογισμό από όπου προκύπτουν οι αμοιβές, τεχνική περιγραφή, ενδεικτική τομή της περιτοίχισης και τα κλασσικά συμβόλαια, δασαρχείο, αρχαιολογία, υποθηκοφυλακείο. Αν ψάξεις στον κώδικα τον αλφαβητικό κοίτα για περιφράγματα και τα λέει εκεί.
 12. Ως προς τη θερμομόνωση κάνεις κανονικά τη μελέτη με το πρόγραμμα που έχεις και απλά εκέι που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πλαγιοκάλυψη και οροφή βάζεις πανέλο ενώ στο έδαφος έχεις βιομηχανικό δάπεδο. Όσο για την παθητική πυροπροστασία καταρχήν αν θες πυράντοχο χώρισμα 60λεπτών βάζεις πυράντοχο πανέλο 60λεπτών αν θές 120 βάζεις 120 κ.ο.κ.. Στο άρθρο της δομικής πυροπροστασίας αναφέρεις τα πυράντοχα πανέλα και αν απαιτέιται αναφέρεις και ότι ο φέρων μετλλικός σκελετός (στύλοι και δοκοί) βάφονται με πυράντοχη βαφή. Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέριες πες!
 13. Έχω και οικοδομικό τετράγωνο και οδό και αριθμό τα οποία φαίνονται στο συμβόλαιο ιδιοκτησίας.
 14. Ευχαριστώ πολύ! Καλή μου επιτυχία θα πάω και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα...
 15. Κι εγώ αυτό λέω αλλά μπορώ να πάω να κάνω φασαρία αλλά να κρατάω και κανένα χαρτί? Δηλαδή αναφέρεται πουθενά ξεκάθαρα ότι εντός ΒΙ.ΠΑ. δεν απαιτείται δασαρχείο?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.