Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ροδοπουλος

Core Members
  • Περιεχόμενα

    6.104
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    52

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Ροδοπουλος

  1. On 17/5/2018 at 11:42 ΠΜ, Forma said:

    Προς ενημέρωση, μετά από έρευνα υπάρχουν από ότι κατάλαβα 4 επιλογές:

    - Συμβατική μόνωση με διπλή τοιχοποιία οπότε η επένδυση απευθείας στο τούβλο στα σημεία όπου προβλέπεται επένδυση

    Κέλυφος (εξωτερική θερμομόνωση):

    - Επιλογή πάνελ πέτρας, επομένως πρόβλεψη οδηγών στην τοιχοποιία, εξωτερική θερμομόνωση και μετά "κούμπωμα" των πάνελ στους οδηγούς (μειονέκτημα ο περιορισμός τελικής εμφάνισης των πάνελ σε σχέση με απευθείας επένδυση κομματιών πέτρας)

    Θέλεις ειδικούς μεταλλικούς οδηγούς με ειδικά βλήτρα και κασώματα

    On 17/5/2018 at 11:42 ΠΜ, Forma said:

    - Κανονικά η όλη διαδικασία και οι πέτρες πατάνε απευθείας επάνω στην εξωτερική θερμομόνωση (μου το πρότεινε πλακάς ότι το κάνει με αυτό τον τρόπο, εγγυήθηκε τον "μονολιθικό" τελικό χαρακτήρα και άρα την ασφάλεια δεσίματος - ακούγεται ο καλύτερος και χωρίς δεσμεύσεις τρόπος αλλά με ανησυχεί να πω την αλήθεια)

    Σου λεέι βλακείες

    On 17/5/2018 at 11:42 ΠΜ, Forma said:

    - Αν πρόκειται ειδικά για χώρους κλιμακοστασίου κλπ. καθόλου χρήση θερμομόνωσης και εκμετάλλευση της θερμομονωτικής ιδιότητας της πέτρας (δεν ξέρω - αμφιβάλλω αν περνάει από ΚΕΝΑΚ κλπ. ή αν έχει λογική και μπορεί να γίνει - ο λόγος στους πιο ειδικούς!

    Βλακείες προφανώς

    On 17/5/2018 at 11:42 ΠΜ, Forma said:

     

     

     

    • Upvote 1
  2. 17 ώρες πριν, jolaz said:

    Ο προυπολογισμος που εχει εγκριθει ειναι συνολικα περιπου 27.000 ευρω. Θα εκανα θερμοπροσοψη κτηριου αλλα δυστυχως με οσα συνεργεια  εχω μιλησει  και εχω λαβει προσφορες, ολοι βαζουν το τμ 55 ευρω (οσο λεει το προγραμμα). Το ασχημο ειναι οτι πρεπει να γινουν παρεμβασεις που δε τις καλυπτει το προγραμμα, οπως αντικατασταση υδροροων, αλλαγη καμιναδας καλοριφερ, απεγκατασταση  και εγκατασταση ξανα κλιματιστικων, ηλεκτρολογικα κτλ. Οποτε το κοστος ανεβαινει μετα κατα πολυ....δυστυχως! Ειναι κριμα να εχω εγκριθει τοσο μεγαλο ποσο και τελικα να χρησιμοποιησω μονο τις 11.000 ευρω!!!!

    λογικό δεν είναι ?

     

  3. On 17/8/2018 at 7:29 ΜΜ, antonis_m said:

    καλησπερα, εγω που εχω βαλει εδω και 10 χρονια πολυουρεθανη δεν εχω δει τιποτα.. οσο απο ζεστη και κρυο, ακουμπαω το καλοκαιρι το ταβανι απο κατω και ειναι δροσερο.. το επελεξα γιατι ειναι μονοκοματο και κανει και θερμομονωση και στεγανωση. απο οτι εχω αντιληφθει τουλαχιστον σε μονωτη που κανει πολυουρεθανη, ειναι οτι πρεπει να ειναι επαγγελματιας για να μην εχεις προβλημα αλλα μαλλον αυτο ισχυει και για τις ολες αλλες μονωσεις. 

    καλά κάτσε να δεις που θα πετάξουν τα σίδερα σκουριά απο κάτω και θα κλαίτε

     

     

  4. Οποίος δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά των κανονισμών και των εναρμονισμένων προτύπων μπορεί κάλλιστα να αλλάξει επάγγελμα. Προσοχή όμως μακρυά απο τα τεχνικά επαγγέλματα καθότι ο απλός ηλεκτρολόγος που συνεργάζομαι έχει στην τσάντα του πάνω απο 10,000 Ευρώ σε εξοπλισμό.  

    • Downvote 1
  5. On 17/7/2018 at 9:57 ΜΜ, kolivas said:

    Καλησπέρα, έχω μία εξοχική κατοικία στη Λευκάδα με πρόβλημα στην ταράτσα. Κρατάει νερό λόγω κακής κατασκευής και το σπίτι έχει πολύ ζέστη. Για υγρομόνωση και θερμομόνωση μας ζήτησαν 70 ευρώ ανά τμ, κόστος απαγορευτικό για επιφάνεια 112 τμ. Υπάρχει και φθηνότερη λύση για υγρομόνωση και θερμομόνωση μαζ; Ο μηχανικός ( νέος στο επάγγελμα) καθώς μας βλέπει ότι το θεωρούμε μια ακριβή λύση μας προτείνει υγρομόνωση εξωτερικά στη ταράτσα και φελιζόλ εσωτερικά κάτω από το ταβάνι κρυμένο με γυψοσανίδα. Συνηθίζεται αυτή η τακτική; Θα φέρει αποτέλεσμα ή μήπως δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα; 

    Ευχαριστώ

    να κάνει ο μηχανικός μια επίλυση Glaser και μετά να λέει ότι λέει. Μαζέψτε τα χρήματα και να κάνετε μια σωστή δουλειά κατόπιν σωστής μελέτης 

  6. On 19/6/2018 at 12:00 ΜΜ, evans9999 said:

     

    το γεγονός ότι έχουμε ενανθράκωση δεν σημαίνει απαραίτητα και διάβρωση του οπλισμού αλλά υψηλή επικινδυνότητα για διάβρωση οπλισμού εφόσον υπάρχει το κρίσιμο ποσοστό υγρασίας. Η διαφορά της αντοχής μπορεί να προέρχεται απο πολλά αίτια, είτε ενδογενή είτε εξωγενή. 

  7. On 29/5/2018 at 9:35 ΜΜ, ppanag said:

    Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες .... τα επισκευαστικά όμως έχουν πολύ μεγάλη κατηγοριοποίηση ανάλογα με τις απαιτήσεις  ...

    Υπάρχει κάποιος πίνακας που να παραθέτει συνοπτικά τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους ή πρέπει να ανατρέχουμε στην αντίστοιχη οδηγία (EN 1504-3 κλπ.) ???

    Επίσης στην παραπάνω επισκευή προστέθηκε οπλισμός ????

    3 κατηγορίες μηχανικών ιδιοτήτων. R2, R3, R4

    • Upvote 1
  8. 22 ώρες πριν, KF said:

    Δηλαδη και οι μελετες μεσα; Και απο ποιον ;

    ok.Ο υπευθυνος θα διαλεξει.Θα ψαξει θα ρωτησει και θα κρινει.

    Το τρενο καπου σταματα. Ο ενδιαφερομενος ας κανει μια ερευνα ολων των ζητηματων και ας κρινει για την τελικη εφαρμογη.

     

    οι μελέτες είναι εκτός τιμής. Ο υπεύθυνος εκτός του μηχανικού ποιος είναι? Σίγουρα δεν είναι ο ΚΤΕ. 

  9. 18 ώρες πριν, KF said:

    Ασφαλως και εχει.

    Ενα  παραδειγμα για να μην μακρηγορω.

    Αν το οικημα ειναι σε αποσταση τετοια που τα καταλληλα συνεργεια ακριβοπληρωθουν τοτε; Και οταν λεμε 3000 ευρω τι περιλαμβανει αυτο το κοστος;Μπορει να υπαρξει αναλυση;( υλικα -μεταφορικα-εργασια και σε τι αποσταση μετακινησης τεχνικων -ΦΠΑ κλ.π)

    Οταν ενα αριστο σκυροδεμα + αριστες επικαλυψεις και συμπυκνωσεις + αναστολεις διαβρωσης +ανοξειδωτο οπλισμο (βλ ΚΤΧ 2008) δινουν ζωη υπερ αρκετη και κυριως γινονται απο μαστορους που βρισκεις σε καθε περιοχη τοτε ασφαλως και εχει.

    Και ενα ερωτημα.

    Η sika για παραδειγμα δινει χρονο ζωης 10-20 χρονια στα ανοδια.Τα 10 ισως τα δινει για πολυ δυσμενεις καταστασεις.Ειναι ετσι;;

     

    Έχεις μετατρέψει το θέμα ανθεκτικότητα κατασκευής σε ανθεκτικότητα έναντι διάβρωσης και είναι τραγικό λάθος. Μια ανθεκτική κατασκευή δεν έχει να κάνει μόνο με υλικά αλλά βασικότερο με τον σχεδιασμό της. Το σημαίνει  "άριστο σκυρόδεμα + άριστες επικαλύψεις και συμπυκνώσεις + αναστολείς διάβρωσης?" Απολύτως τίποτα όταν αυτά τα άριστα πράγματα ρηγματωθούν καθώς δεν έχουμε τον επιπλέον οπλισμό που χρειάζεται ώστε να πάμε σε W ρωγμών < 0,1mm?    

    Η SIKA δεν σου δίνει τον χρόνο ζωής αλλά η μελέτη και η μελέτη εφαρμογής.

     

    4 ώρες πριν, KF said:

    Τι παει να πει "διαβασμενος" μηχανικος; Εγω αλλοιως τον εννοω απ οτι εσεις φαινεται.Επι του συνολικου κοστους που ρωτησα παραπανω δεν βλεπω απαντησεις.

    σας απάντησα το επιπλέον κόστος μιας συμβατικής σκυροδέτησης για 60τμ είναι κοντά στα 3000Ε όλα μέσα.

    • Upvote 1
  10. On 5/13/2018 at 10:45 ΜΜ, alto2 said:

    Σε μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων, λόγω σύνδεσης με την κεντρική αποχέτευση του δήμου πριν δύο χρόνια, έχει παροπλιστεί η μονάδα του βιολογικού. Υπάρχει περίπτωση με μια καλή απολύμανση και μια επένδυση με πλακάκια να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση νερού χρήσης;

     

    με την καμία. Απαγορεύεται δια ροπάλου. Ούτε για πότισμα να μην χρησιμοποιηθεί . Δεν υπάρχει καμία απολύμανση και κανένα πλακάκι 

    • Upvote 2
  11. 2 ώρες πριν, KF said:

    Και η απαιτουμενη συντηρηση σε βαθος χρονου; Η αντικατασταση τους οταν καταναλωθουν;

    Στο ποσο ειναι και οι απαιτουμενες εργασιες τοποθετησης ;

    Απαιτειται εξιδεικευμενο προσωπικο ή εν πασει περιπτωσει προσωπικο που πρεπει να ξερει πως θα κανει την εργασια;

    Ολα αυτα τα γραφω γιατι το κυριο ζητημα για μενα ειναι η οικονομοτεχνικοτερη λυση (με την προυποθεση δυνατοτητας κατασκευαστικης στην περιοχη του εργου ).

     

     

    τα ανόδια ενεργοποιούνται όταν χρειαστεί και διαρκούν για 20-25 χρόνια. Με τον αναστολέα στο μείγμα και σωστή επικάλυψη μέχρι να χρειαστούν τα ανόδια θα έχουμε 25-30 χρόνια ακόμα και στο πιο δύσκολο περιβάλλον. Άρα χαλαρά πιάνουμε τα 50 χρόνια.  Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν σημαίνει οτι δεν διαβρώνεται. Διαβρώνεται απλά αργά. Προφανώς μιλάμε για κατηγορίες ανοξείδωτου.  Η οικονομοτεχνικοτερη λυση δεν έχει να κάνει με αυτά που ρωτάς όμως.

     

    • Upvote 1
  12. On 5/18/2018 at 9:29 ΠΜ, KF said:

    Ποσο μπορει να κοστισει μια τετοια λυση σε  πλακα π.χ 60 μ2 ( με την προυποθεση οτι στην περιοχη υπαρχει το καταλληλο συνεργειο γι αυτο);

    Απαιτειται συντηρηση σε βαθος χρονου; Αν ναι σε τι συνισταται αυτη και πιο το κοστολογιο της κατ εκτιμηση;

     

    3000 Ευρώ για τα ανόδια και πρόσμικτο αναστολέα στο μείγμα του σκυροδέματος για τα 60 τμ

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.