Μετάβαση στο περιεχόμενο

sakkis

Members
  • Περιεχόμενα

    71
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πάτρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sakkis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

13

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνεπώς το αυθαίρετο υπόγειο θα πάρει μειωτικό για το μέρος του που είναι σε υπόγεια στάθμη (<=1,50μ.) ενώ το υπόλοιπο που προεξέχει όχι; Για αυτό είπα ότι αν βάλω και μία παράβαση επιχωμάτωσης θα το θεωρούσα όλο υπόγειο. Εκτός βέβαια για το μέρος του, το οποίο δεν έχει υπερκείμενο ισόγειο και το καταλαβαίνω ότι δεν θεωρείται υπόγειο και θα πάρει ΥΔ χωρίς μειωτικό.
  2. Στην άδεια δεν προβλέπονταν υπόγειο, είναι εντελώς αυθαίρετο και σε κάποια σημεία ξεπερνάει το 1,5μ. Οπότε ξανακάνω το ίδιο ερώτημα, αν η αυθαιρεσία με μειωτικό στο εντελώς αυθαίρετο χώρο του υπογείου συνδυάζεται και με μία παράβαση με αναλυτικό λόγω μη επιχωμάτωσης σε κάποια σημεία του.
  3. OK, μειωτικό σε υπόγεια στάθμη ανεξαρτήτως επιφανείας. Αν όμως η υπόγεια στάθμη, για να είναι υπόγεια εξολοκλήρου χρειάζεται κάπου επιχωμάτωση (όπου ξεπερνάει το 1,5μ.) από τη φυσικό έφαφος, μπορώ εκτός του μειωτικού να συμπεριλάβω και άλλη μία παράβαση, αυτής τη μη επιχωμάτωσης που θα την υπολογίσω με αναλυτικό π/υ;
  4. Γειά σας, Αν ο υπόγειος αυθαίρετος χώρος είναι μεγαλύτερος από τα 50μ² μπορεί να πάρει μειωτικό μέχρι τα 50μ² ενώ τα υπόλοιπα να υπολογισθούν χωρίς. Επίσης τα 50μ² που αναφέρει ο νόμος που παίρνουν μειωτικό είναι αθροιστικά για υπόγεια, εξωτερικές αποθήκες ή 50μ² για κάθε ένα χώρο, π.χ. 50μ² υπόγειο και 50μ² αποθήκες.
  5. Γεια σας, Σε μη άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο εκτός σχεδίου έχει ανεγερθεί με νόμιμη άδεια το 1975 ισόγειο λυώμενο κτίσμα κατοικίας. Αντί λυωμένου όμως διαπιστώθηκε συμβατική κατασκευή με υπερβάσεις δόμησης (προσθήκες κατ' επέκταση και καθ' ύψος, αποθήκη, γκαραζ κλπ) οι οποίες έγιναν τμηματικά με τα χρόνια. Σύμφωνα με το νόμο ως ύπαρξη οικοδομικής άδειας επιλέγω ΟΧΙ. Το ερώτημά μου είναι: ως υπέρβαση δόμησης των αυαθίρετων κατασκευών με τι συγκρίνω; με αυτό του ισογείου (της νόμιμης άδειας που δεν έχει ανακληθεί) ή με αυτό που ισχύει για την εκτός σχεδίου δόμηση;
  6. Είναι μία άποψη αυτή doctorbike. Άποψη, γιατί δεν στηρίζεται στο Νόμο....έχει λογική όμως. Το "τιμωρηθεί" που λες είναι εκτός των άλλων και πέρα του πνεύματος του νόμου. Η υπέρβαση δόμησης που θα μπει βέβαια για τον υπολογισμό της πλάγιας απόστασης είναι πέρα για πέρα άστοχη και αβάσιμη.... γιατί απλά δεν υπάρχει. Το μόνο που "πατά" σίγουρα στον νόμο είναι αυτό της υπέρβασης έως 5% των διαστάσεων και ανήκει στην Κατ.3. Εκεί ο νομοθέτης δεν έκανε εξαιρέσεις σε περιπτώσεις που ακουμπά το κτίριο σε όρια. Για μένα ο νόμος είναι πιο δυνατός από οποιαδήποτε λογική, τιμωρία ή και εγκύκλιο αν θες.
  7. Σ' ευχαριστώ Δημήτρη και επειδή έχω πρώτα διαβάσει τα άρθρα και μετά απευθύνθηκα στο forum, αυτό που με μπέρδεψε κι ακόμα με μπερδεύει είναι αυτό που αναφέρει η ΕΓΚ2 ότι η ιδιότητα του πολυτέκνου πέραν του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης αποδυκνείεται και με το Ε1 απ' όπου προκύπτουν τα εξαρτώμενα μέλη-τέκνα. Στη δική μου περίπτωση όλα τα τέκνα είναι ενήλικα και ανεξάρτητα, συνεπώς στο Ε1 της πολύτεκνης ιδιοκτήτριας δεν υπάρχει αναγραφή οποιουδήποτε τέκνου. Θα το ανεβάσω λοιπόν κι ας μην προκύπτουν εξαρτώμενα τέκνα; Πέραν των ανωτέρω σχολίων όμως στην δική μου ιδιαίτερη περίπτωση, ο όγκος των αυθαιρεσιών είναι στην ημιτελή κατοικία του ορόφου ενώ ελάχιστα συμμετέχει το ισόγειο. Οπότε θεωρώ ότι η ιδιότητα του πολυτέκνου δεν συμβάλλει ή καλύτερα είναι αμελητέα η μείωση. Μερικές ερωτήσεις όμως που θεωρώ θα μας κάνει να αναρρωτηθούμε και να σκεφτούμε είναι: Το "Ημιτελής" είναι όρος που δείχνει το κατασκευαστικό στάδιο, δεν χάνει όμως τον χαρακτήρα της κατοικίας. Κι απόσο μπορώ να ερμηνεύσω ο νομοθέτης δεν κάνει διάκριση μεταξύ ημιτελών και αποπερατωμένων πλήρως. Απλώς κατοικία αναφέρει. Επίσης παρόλο που στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου μιλά για κύρια, στο δεύτερο βάζει και τη δευτερεύουσα με περιορισμό των 80μ². Τώρα στην ΕΓΚ2 πάλι επεξηγεί τον τρόπο υπολογισμού για δευτερεύουσα κατοικία >80μ² με τρόπο ακαταλαβίστικο χωρίς πρακτική εισαγωγής στα φύλλα καταγραφής και χωρίς λογική κατ' εμέ. Αλήθεια έχεις καταλάβει με ποιό τρόπο γίνεται στην περίπτωσή μου που η δευτερεύουσα είναι 104μ² >80μ² και έχει 12,33μ² κλειστό Η.Χ. και παραβάσεις Κατ.3 (αν ξεπεράσω βέβαια το ημιτελής που κατά τη γνώμη μου έχει λογική μεν αλλά δεν το εξαιρεί ο νόμος δε) Θα συμφωνήσω ότι οι Εγκύκλιοι δεν έχουν την βαρύτητα του νόμου και πολλές φορές μπερδεύουν. Επίσης θα πρέπει να τις απορρίπτουμε όπως έκανες κι εσύ ακόμα κι αν είναι προς το συμφέρον του πελάτη μας.
  8. Διαθέτει στο Ε9, μία κατοικία 104μ² και μία δεύτερη 104μ² ημιτελής, μη ηλεκτροδοτούμενη. Έχει 4 παιδιά ενήλικα, κανένα εξαρτώμενο στο Ε1 Υπέρβαση δόμησης συνολικά στο 2όροφο κτίριο που αποτελείται από τις ανωτέρω κατοικίες, 12,33μ² από κλείσιμο Η.Χ. και κάτι παραβάσεις της Κατ.3.
  9. Γεια σας! Η ιδιότητα του πολυτέκνου αποδεικνύεται με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και από το Ε1 όπου φαίνονται τα εξαρτώμενα μέλη; Δεν μπορεί κάποιος/α πολύτεκνη να πάρει μείωση του προστίμου αν δεν δηλώνει όλα τα τέκνα του ως εξαρτώμενα; Επίσης η μείωση προστίμου αφορά και μόνο κύρια κατοικία του πολυτέκνου;
  10. Γεια σας! Πως υπολογίζεται το πρόστιμο στην εξής περίπτωση: Σε προσθήκη ορόφου με περίγραμμα 8,95μ x 7,80μ στην ο.α.του 1990, η πλευρά 8,95μ εφάπτεται στο όριο του οικοπέδου. Στην πραγματικότητα η προσθήκη ορόφου έγινε με διαστάσεις 8,95μ x 7,50μ με την πλευρά πλευρά 8,95 να απέχει πλέον 30εκ. από το όριο. Στην πραγματικότητα η προσθήκη "πάτησε" ακριβώς" στο περίγραμμα του ισογείου όπου απείχε 30εκ. και είχε νομιμοποιηθεί με τον 1337/83. Συνεπώς η παραβίαση της πλάγιας απόστασης προέκυψε από μείωση της δόμησης και όχι από υπέρβαση αυτής. Πως αντιμετωπίζουμε την παράβαση αυτή;
  11. Γεια σας! Υπάρχει τρόπος για ανεύρεση και κατέβασμα σχεδίων και εν γένει δικαιολογητικών υπό υποβληθείσες οριστικές ή περαιωμένες δηλώσεις Ν.4178/13 κ' Ν.4495/17 άλλων μηχανικών;
  12. Γεια σας. Γνωρίζει κανείς αν μετά την οριστική υπαγωγή μπορούμε να ανεβάσουμε αρχεία; π.χ. στατική μελέτη, γιατί έχω την δήλωση ακόμα σε υπαγωγή και η στατική μελέτη έχει διορία σύμφωνα με το νόμο.
  13. Οκ, συμφωνώ ότι πρέπει να γίνουν οι εμβαδομετρήσεις, πως αλλιώς άλλωστε. Αυτό που είχα απορία και εξακολουθεί να είναι το ερώτημά μου είναι: Όλες αυτές οι εμβαδομετρήσεις πρέπει να αναγράφονται στο τοπογραφικό; πρόβλέπονται στη σύνταξη ενός τοπογραφικού; ή μπορώ να δώσω κάποιο άλλο πίνακα ή ακόμα και κατόψεις που αποτυπώνονται τα κτίσματα και υπάρχουν οι εμβαδομετρήσεις επάνω; Το ερώτημά μου είναι τι πρέπει να κάνω ως μηχανικός και τι προβλέπονται σε τοπογραφικά να αναγράφονται΄ γιατί δεν θέλω ο συμβολαιογράφος να μου υποδεικνύει τι είναι σωστό και τι όχι.
  14. Συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς. Άδεια και κατόψεις δεν υπάρχουν. Το ένα κτίσμα έχει ανεγερθεί με κοινοτική άδεια και το άλλο είναι προ του 55 και υπάρχει μόνο άδεια επισκευής σεισμοπλήκτου. Οι εμβαδομετρήσεις όμως πρέπει να αναγράφονται στο τοπογραφικό όπως μου υπέδειξε η συμβολαιογράφος;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.