Μετάβαση στο περιεχόμενο

gus607

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

gus607's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δικό μου λάθος. Η Κατηγορία Γ παρ. ιε μιλάει για κατ' εξαίρεση ενημέρωση φακέλου αλλά μόνο στην περίπτωση αλλαγής θέσης κτηρίου. Βασικά εφόσον έχουν υλοποιηθεί 500m² λιγότερα μιλάμε για άλλο κτήριο, αν καταλαβαίνω σωστά (διαφορετικός όγκος, όψεις, εσωτερική διαρύθμιση... ) βεβαια πάντα μικρότερα μεγέθη-χωρίς υπέρβαση, αλλά δεν συμφωνεί και με την άδεια σωστά;
  2. Ναι στην ουσία αυτό ρωτάω και αν τελικά μπορώ να πάω με το Αρθρο 23 ν. 4178/13 όπως είπε και η ChrysaT
  3. Οι δηλώσεις έγιναν πριν την εφαρμογή του ΝΟΚ. Τότε με ερώτηση που είχα στην πολεοδομία δεν υπήρχε πρόβλημα με την παραπάνω διαδικασία.
  4. Αν δεν δημιουργούνται άλλες αυθαιρεσίες π.χ. ύψος, πλαγιες αποστάσεις κλπ. γιατι δεν κάνεις ενημέρωση φακέλου ή αναθεώρηση της Αδειας
  5. Η άδεια θα βγεί για το τμήμα που είναι εκτός προκηπίου. ( Συνολικά το κτήριο δεν υπερβαίνει κάλυψη, δόμηση κλπ.) Θα φαίνεται βέβαια και το τμήμα εντός προκηπίου ως τακτοποιημένο με 4014/11 που έχει γίνει με άλλη δήλωση.
  6. Περίπτωση κατοικίας με άδεια του '89 αυθαιρεσίες προ 2003: υλοποίηση σε διαφορική θέση, με τμήμα της εντός προκηπίου Α΄ όροφος, υπόγειο, αποθήκες έχουν γίνει δυο δηλώσεις με τον ν. 4014/11 το τμήμα εντός προκηπίου (προσωρινή υπαγωγή) για 30 χρόνια το υπόλοιπο (που δεν είναι εντός προκηπίου) προς έκδοση οικοδομικής αδείας, (δεν έχει υποβληθεί ακόμα φάκελος για έκδοση αδείας) Σε ποια κατηγορία θα πρέπει να ενταχθεί;
  7. Κατα την άποψη μου πιστεύω οτι το λέει ξεκάθαρα <<δεν πληρούνται οι προυποθέσεις της κατηγορίας σε περιπτωση που στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα..>> Τωρά κουφό ξεκουφό, δυστυχώς δεν είναι το μόνο.
  8. τις ιδιες απορίες έχω και 'γω;;; Δ Δ τυπογραφικο λάθος ή Δ*Δ (λίγο περίεργο)
  9. Ευχαριστώ yannisk72 για την απάντηση. Μηπως γνωρίζεις και σε ποιο νόμο ή εγκύκλιο θα μπορούσα να βρω περαιτέρω διευκρινήσεις στο θέμα; Θα συμφωνίσω απόλυτα. Δυστυχώς όχι μόνο δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα αλλά το εκμεταλλεύονται και το πρόβλημα των αυθαιρέτων διογκώνεται και διαιωνίζεται, και στην παρούσα φάση (με το Ν.4014/11) οι Μηχανικοί έχουν λειτουργήσει ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, μάλλον κακοπληρωμένος λόγω απελευθέρωσης του επαγγέλματος, σε συνδιασμό δε με αυτά που καλείται κάποιος να ξέρει για ρυθμίσει τις διάφορες περιπτώσεις των αυθαιρέτων......
  10. Γεια σας, μεσα σ'αυτή την πολυνομοθεσία και τις ατελείωτες περιπτώσεις που μπορεί να τυχουν, να θέσω και 'γω ενα ερωτημα. Εχω περίπτωση σε εκτός σχεδίου με άδεια για λυόμενο του 1989 εντάσω μερικές αυθαιρεσίες (αποθήκη, Η.Χ. και bbq) στον Ν. 4014/11 και ένα τμήμα της οικοδομής θα ακολουθήσω τη διαδικασία προς έκδοση οικοδομικής άδειας για Νομιμοποίηση. Ερώτημα: Στο Διάγραμμα Δόμησης τα ρυθμιζόμενα με το Ν.4014/11 υπολογίζονται στην συνολικη κάλυψη, δόμηση κλπ. ή εξερούνται? ευχαριστω.
  11. Οκ αγαπητέ <stefanos zervos> συμφωνώ εν μέρη μαζί σου, απλά με μπέρδεψες λίγο. Αναρωτιέσαι: γιατί χρησιμοποιεί ο κόσμος τέτοιες γραμματοσειρές??? (το έτος 2011...!!!) ενω εσένα προσωπικά σου αρέσουν περισσότερο ? Το σημαντηκότερο για μένα είναι η τελική ποιότητα του σχεδίου κάτι που προσφέρουν οι SHX γραμματοσειρές (και δεν αναφέρομαι στις πιο παλίες που ψάχνεις να βρείς που είναι το κάθε γραμμα).\ Θα ήθελα ακόμα να προσθέσω ότι κατα την άποψη μου το να γνωρίζεις να γράφεις κείμενο σε CAD eεφαρμογές όπως και το να είσαι σε θέση να στείλεις ενα αρχείο σχεδίου ολοκληρωμένο (με όλα τα παρελκόμενα) δεν είναι για προχωρημένο επίπεδο. θεωρώ ότι είναι βασικές γνώσεις για κάποιον που κάνει σχέδιο το έτος 2012.
  12. <<<Αλήθεια γιατί χρησιμοποιεί ο κόσμος τέτοιες γραμματοσειρές??? (το έτος 20011...!!!)>>>> 1.Γιατί το στυλ τους είναι πολύ καλύτερο για σχέδιο απο Τrue Type, (οι true type είναι λίγο μπακαλήστικες) 2. το ότι γραφεις λατινικά και εμφανίζουν ελληνικά μπορεί να είναι και θετικό, και ύστερα ενδείκνυται για εφαρμογές όπως Autocad.
  13. Οριοθετηση οικισμου Υψηλαντη Βοιωτίας

  14. Συμφωνω, μαλλον θα πρέπει να έχουμε μαντικές ικανότητες και να απαντάμε στους πελάτες με το θεωρείται λογικό..... Παντως δύσκολο μου φαίνεται να θέλει κάποιος να πληρώσει εφαπαξ και να μην του δώσουν παράταση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.