Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

giannits

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by giannits

  1. Έχω και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε δεύτερο υπολογιστή στο σπίτι με windows 7 64 bit! Έχω κάνει format 2 φορές, έχω απ εγκαταστήσει το προγραμμα 3 φορές και πάλι τίποτα... Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  2. Στις έγγραφες συμφωνίες που συνάπτουν οι μηχανικοί θα προσαρτάται υποχρεωτικά ως παράρτημα η αναφορά υπολογισμού των νόμιμων αμοιβών όπως υπολογίζονται από το σύστημα του ΤΕΕ, θα έχει συμπληρωμένες τις συμφωνηθείσες αμοιβές ανά μηχανικό και θα φέρει υπογραφές από τα εμπλεκόμενα μέρη (συμμετέχοντες μηχανικοί και αναθέτοντες/ιδιοκτήτες). Η έγκυρη ηλεκτρονική καταχώρηση θα συνίσταται από την συνδυασμό του υπολογισμού αμοιβών και την υποβολή ψηφιοποιημένου και υπογεγραμμένου αντιγράφου της έγγραφης συμφωνίας.
  3. Που το λέει ότι μόνο πάνω από 1500 ευρώ πας για κατάθεση στην τράπεζα? Τότε γιατί σου βγάζει εντολή πληρωμής? Από ότι έχω καταλάβει τυπώνεις την αναφορα - υδατογράφηγμα το υπογράφεις και εσύ και ο πελάτης και το ανεβάζεις. Μέχρι στιγμής δεν το έχω κάνει. Ούτε συμφωνητικά έκανα γιατί θεωρούσα ότι θα καταργηθεί, αλλά τώρα κάνω.
  4. Εσύ δηλαδή στέλνεις τον πελάτη σου να πάει στην Τράπεζα? Το υδατογράφημα το χρειάζεται το λέει στις οδηγίες στο site του ΤΕΕ.
  5. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η γραφειοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει τελειωμό! Για να κάνεις π.χ. μια ενεργειακή επιθεώρηση που τα λεφτά που θα πάρεις είναι ουσιαστικά μεροκάματο εκτός από την διαδικασία την επιθεώρησης (που είναι η δουλειά σου) έχεις να μπεις στο σύστημα του ΤΕΕ, να φτιάξεις τις αμοιβές, να στηθείς στην ουρά της Εθνικής Τράπεζας για να καταθέσεις την αμοιβή και πλέον έχουμε και το συμφωνητικό μαζί με το υδατογράφημα να τα φτιάξεις να στα υπογράψει ο πελάτης να τα σκανάρεις και να τα ανεβάσεις στο σύστημα........ Ούτε σπίτι να αγόραζες τόση χαρτούρα......... Γιατί δηλαδή να μην δίνεις στον πελάτη μόνο την απόδειξη παροχής? Για ποιο λόγο να κάνεις όλα αυτά εφόσον πλέον υπάρχει η συμφωνηθείσα αμοιβή και παίρνεις ότι θέλεις? Γιατί να μας κάνουν συνέχεια τη ζωή μας όλο και πιο δύσκολη?
  6. Στις διαστάσεις του τρέιλερ, στο ύψος συνυπολογίζουμε και το ύψος των κιγκλιδωμάτων? Ευχαριστώ
  7. Είδα ότι έχει συζητηθεί και παραπάνω αλλά μάλλον δεν υπήρξε σαφής απάντηση. Τελικά ο μηχανικός αερισμός είναι υποχρεωτικός σε κτίρια τριτογενή τομέα? Στις ερωτήσεις περί ΚΕΝΑΚ στο site του ΤΕΕ λέει ''Στα πλαίσια της κοινοτικής οδηγίας για την «ενεργειακή απόδοση κτηρίων», καλό θα είναι να εφαρμόζεται μηχανικός αερισμός όπου υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για νωπό αέρα σε έναν χώρο΄΄
  8. Οπότε με λίγα λόγια δεν το γλιτώνουμε το 1000ρικο+…
  9. Το πρόγραμμα του ΤΕΕ είναι ικανοποιητικό τελικά για να κάνουμε μια πλήρη μελέτη ή είναι απλά μια φτηνή λύση που για να κάνεις τη μελέτη θα σου πάρει πολύ παραπάνω χρόνο. Π.χ. από το λίγο που κοίταξα την Beta version είδα ότι για την θερμομόνωση του κελύφους πρέπει μόνος σου να εισάγεις τα U και δεν σου βγάζει και σκαριφήματα δομικών στοιχείων και όψεων του κτιρίου, πράγμα που θα το ζητείται και αυτό φαίνεται και από το παράδειγμα της μελέτης που έχουν αναρτήσει στο site του ΤΕΕ. Αν υπάρχει κάποιος ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα του ΤΕΕ ή έχει εμπειρία και από πρόγραμμα άλλης εταιρίας ας μας πει τη γνώμη του θα είναι πολύ χρήσιμο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.