Jump to content

basilis203

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

606 profile views

basilis203's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. δεν είναι ξεκάθαρα εξώστης. πρόκειται για ψηλά ράφια με διαδρόμους ανάμεσα τους, max 1 μέτρου. Δεν χρησιμοποιούνται για κάποιο άλλο λόγο αυτοί οι διάδρομοι παρά μόνο για επίσκεψη στα ράφια. Άρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πατάρια. Φωτογραφία δυστυχώς δεν έχω.
 2. Καλησπέρα σε όλους. Σε κτίριο αποθήκης σε βιομηχανική περιοχή, έχει τοποθετηθεί μεταλλική κατασκευή για ράφια, αλλά με τη μορφή βατών παταριών (ραφοπάταρα), σε τρία επίπεδα. Έχοντας ρωτήσει τον εγκαταστάτη μου είπε οτι δεν χρειάζεται αδειοδότηση γιατί πρόκειται για λυόμενη κατασκευή, που δεν επιβαρύνει πουθενά το υπάρχον κτίριο. Αυτό προκύπτει απο κάπου; Γιατί υποψιάζομαι οτι πρέπει να πάει με άδεια δόμησης για να υπάρχει και στατική μελέτη της κατασκευής. Κι αν έπρεπε να βγει άδεια, τώρα θεωρείται αυθαίρετο και πάει βάσει τετραγωνικών ή ως λοιπή και με προϋπολογισμό; Ευχαριστώ.
 3. έγιναν όλα! ακόμα τζίφος..εκτός αν θέλει απεγκατάσταση/καθάρισμα-νέα εγκατάσταση..
 4. akaliak, υπάρχει ένα πλάνο για αγορά pc αποκλειστικά επαγγελματικό, μόνο στο γραφείο. Αλλά φαίνεται να αργεί. Μέχρι τότε το laptop επ'όμου..
 5. Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Μάλλον το πρόβλημα είναι πολύ συγκεκριμένο και αφορά το δικό μου μηχάνημα, γιατί το έτρεχα πάντα σαν διαχειριστής και είχα και τα κουτάκια τσεκαρισμένα. Και πολλές εγκαταστάσεις έχω κάνει, τη registry την έχω καθαρίσει και άκρη δεν μπορώ να βρω!
 6. ναι, τεε-κενακ χρησιμοποιώ μόνο. επίσης η μελέτη είναι χιλιοτσεκαρισμένη.. στο τεε-κενάκ σε άλλον υπολογιστή, συναδέλφου, βγάζει σωστό αποτέλεσμα χωρίς παρέμβαση
 7. Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί το θέμα, αλλά χρειάζομαι βοήθεια. Στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, το οποίο τρέχω σαν admin, σε windows 8 64bit, οι μελέτες στα αποτελέσματα είτε δεν δείχνουν τίποτα (παύλα), είτε δείχνουν αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. πχ βγάζουν άλλη κατηγορία απο αυτή που βγαίνει όταν φορτώνω το xml στο buildingcert και παράλληλα τα σενάρια δεν αλλάζουν κλάση! Όπως επίσης δεν βγάζουν καθόλου δεδομένα στην θέρμανση/ψύξη. Αυτό που θα με τρελάνει είναι οτι στέλνω το xml σε συνάδελφο, το εισάγει χωρίς να πειράξει τίποτα, πατά "Εκτέλεση" και τα αποτελέσματα βγαίνουν όπως πρέπει! Επισυνάπτω φωτό απο την τελευταία επιθεώρηση.
 8. Πολύ χρήσιμη πληροφορία, ευχαριστώ. Γνωρίζω για κάτι ημιυπαίθριους, που οι μισοί έχουν τακτοποιήσει και οι μισοί όχι.. Αν πρέπει να αποτυπωθεί η όλη κατάσταση, το κόστος τους ξεφεύγει και μάλλον θα συνεχίσουν να τσακώνονται.
 9. Οι ιδιοκτήτες έχουν επευθυνθεί σε δικηγόρο με σκοπό να συντάξουν καταστατικό, ο οποίος δικηγόρος τους ζήτησε νέο, σωστό πίνακα χιλιοστών. Θα πάρω όλα τα σχέδια απο την πολεοδομία, θα τους ζητήσω όλα τα συμβόλαια, θα συμβουλευτώ και τον παλιό πίνακα, και θα κοιτάξω να βγάλω ότι πραγματικά ισχύει. Το τι θα κάνουν μετά με τα συμβόλαια, δικό τους θέμα.
 10. Η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι πολύ μπερδεμένη, λόγω του ότι δεν υπάρχει καταστατικό ή κάποιος κανονισμός, διαχειριστής δεν υπάρχει γιατί δεν συμφωνούνε κτλ. Και υπάρχει και αντιδικία μεταξύ δύο ομάδων ιδιοκτητών, οπότε μπλέξιμο. Ο ένας απο τους δύο δικηγόρους μου είπε για το "λάθος" στον παλιό πίνακα και οτι χρειάζεται καινούργιο. Λογικό είναι, να υπολογίζεις τα νόμιμα εμβαδά των ιδιοκτησιών. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 11. Καλησπέρα σε όλους. Συγγνώμη αρχικά αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, αλλά χάθηκα στο φόρουμ και στις διάφορες απαντήσεις. Μου ανατέθηκε πρόσφατα, σε πολυκατοικία του 2003, να φτιάξω έναν πίνακα κατανομής χιλιοστών γιατί ανακάλυψαν οτι στον παλιό αθροίζοντας τα χιλιοστά βγαίνουν 940! Η ερώτησή μου είναι, στα εμβαδά των ιδιοκτησιών υπολογίζω τα νόμιμα απο την Ο.Α. ή τα συνολικά με τους κλεισμένους Η/Υ χώρους; Ευχαριστώ.
 12. Θα επικοινωνήσω με συμβούλιο αρχιτεκτονικής του δήμου.. Είναι σίγουρα παράνομη η υπάρχουσα, οπότε θα τον συμβουλέψω να την κατεβάσει για φωτογραφίες που ίσως χρειαστούν και αν μπορεί να τοποθετηθεί νόμιμα η καινούργια, ελπίζω να με κατατοπίσουν απο το συμβούλιο..αλλιώς ξεχνάει το ΕΣΠΑ, τοποθετεί παράνομα και την δικιά του και όλα κυλάνε "κανονικά".. Θα ανεβάσω σαν απάντηση όποια λύση βρω για πληροφορίες για τους επόμενους..
 13. Ακριβώς, είναι σιδερένιες βάσεις, που πατάνε στην οροφή, αλλά φαίνεται σαν επέκταση της όψης. Δεν βολεύει να αντικατσταθεί αυθαίρετα, γιατί θα επιδοτηθεί απο ΕΣΠΑ και ζητάνε τις εγκρίσεις συνήθως. Ο "αυθαιρετούχος" που την έβαλε ήταν προηγούμενος ιδιοκτήτης. Οπότε να ψάξω μέσω δήμου τι ζητάνε και ΑΝ μπορεί να τοποθετηθεί..; Ευχαριστώ.
 14. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση βιομηχανικού κτιρίου, με ταμπέλα με το λογότυπο της εταιρείας στην οροφή, αν χρειαστεί αντικατάσταση της ταμπέλας, μπορεί να γίνει με 48ωρη ειδοποίηση, κάτω απο την κατηγορία "αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων χωρίς την χρήση ικριωμάτων"; Δεν είναι σε καμία λεωφόρο, σε ένα στενάκι σε εκτός σχεδίου περιοχή, αλλά με οικοδομική άδεια το κτίριο..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.