Jump to content

sopver

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

284 profile views

sopver's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

 1. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζετε, σε περίπτωση σημερινής συνένωσης όμορων γηπέδων, Βιομηχανικού και Αγροτικού, εφόσον προκύπτει γήπεδο του οποίου >50% της επιφανείας του εμπίπτει εντός της βιομηχανικής ζώνης, για την έκδοση αδείας "θεωρείται ότι βρίσκεται εντός της ζώνης το γήπεδο στο σύνολο της επιφάνειάς του" (ΦΕΚ 303/Δ/1987, ΦΕΚ 29/Α/2003 Άρθρο 41 παρ. 6). Στο ΦΕΚ αναγράφεται ο όρος "υφιστάμενα" γήπεδα εντός ζώνης, για αυτό ρωτάω μήπως έχει δοθεί κάποια άλλη διευκρίνιση ή τροποποίηση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. Καλημέρα, μήπως έχετε αντιμετωπίσει την παρακάτω περίπτωση : Συνταξιούχος μηχανικός από το 2015 έχει Δηλώσεις Ν.4178/13 σε Οριστική Υπαγωγή στις οποίες δεν έχει επισυνάψει αρχεία όπως ΥΔ Ιδιοκτήτη (τις οποίες έχει με γνήσιο υπογραφής και ημερομηνία προ συνταξιοδότησης). Για τον Ιδιοκτήτη έχει εκδοθεί Βεβαίωση περί μη Αυθαιρεσιών προ συνταξιοδότησης. Ο Συνταξιούχος μηχανικός επιθυμεί να ολοκληρώσει τον ηλεκτρονικό φάκελο επισυνάπτοντας τα υπάρχοντα αρχεία. Έχει το δικαίωμα ή πρέπει να γίνει μεταφορά σε μηχανικό εν ενεργεία; Το ΤΕΕ απαντάει πως πρέπει να μεταφερθεί σε μηχανικό εν ενεργεία και να κατατεθούν νέες Υπεύθυνες Δηλώσεις... Αυτό θα γινόταν αν η Δήλωση ήταν σε Υπαγωγή, σωστά;
 3. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Μία επιβεβαίωση : σε ακίνητο που έχει ρυθμισθεί με Ν.4495/17 κι έχει εκδοθεί η Βεβαίωση με κείμενο "οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ... ". Επειδή δεν προχώρησαν άμεσα στη συμβολαιογραφική πράξη κι έληξε ο χρόνος ισχύος της Βεβαίωσης απαιτείται επανέκδοση. Η νέα Βεβαίωση θα έχει κείμενο "Στο ακίνητο δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές...", φυσικά με δεδομένο ότι θα αναφέρεται η οικοδομική άδεια και η Δήλωση στα σχέδια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 4. Αυτό ισχύει, γιατί σε αποδοχή κληρονομιάς έχω δώσει και σχέδια αποτύπωσης σε συμβολαιογράφο και εμβαδομετρήσεις σε λογιστή, χωρίς να έχει κατατεθεί Δήλωση Ν.4495/17.
 5. Σε περίπτωση αποδοχής κληρονομιάς δεν απαιτείται Βεβαίωση περί μη Αυθαιρεσιών Ν.4495/17. Σε οποιαδήποτε διακιοπραξία εν ζωή όπως γονική παροχή απαιτείται.
 6. Καλημέρα, έχω μία αντίστοιχη περίπτωση : σε αδόμητο γήπεδο εκτός σχεδίου με αυθαίρετη περίφραξη, για να εκδοθεί Άδεια Δόμησης Νέου Κτιρίου απαιτείται Βεβαίωση περί μη Αυθαιρεσιών. Μήπως έχετε έρθει σε επαφή με Πολεοδομία; Αν κατατεθεί Δήλωση Ν.4495/17 με αναλυτικό, θα απαιτηθεί ΤΕ Στατικών; Έχει κάνει κάποιος τέτοια Δήλωση;
 7. Καλημέρα, η δεύτερη πόρτα έχει πρόσβαση σε κοινόχρηστο διάδρομο ή σε άλλη οριζόντια ιδιοκτησία; Όταν επικοινωνούν οριζόντιες ιδιοκτησίες γίνεται ρύθμιση, σωστά;
 8. Καλημέρα σας, θα ήθελα τη γνώμη σας στην παρακάτω περίπτωση : σε οικόπεδο εντός σχεδίου με διώροφο κτίριο Κατοικιών με οικοδομική άδεια, χωρίς αυθαιρεσίες, έχουν κατασκευάσει το 2020 BBQ (εστία, νεροχύτη, καμινάδα) εντός πλάγιας απόστασης Δ. Στο άρθρο 17 του ΝΟΚ στην παράγραφο 4 που περιγράφει τις κατασκευές εντός Δ δεν αναφέρεται η εστία. Στο άρθρο 30 του Ν.4495/17 στην παράγραφο 1ιβ διευκρινίζει πως για την κατασκευή εστιών σε ακαλύπτους δεν απαιτείται Άδεια ή ΕΕΜΚ. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει αυθαιρεσία και δίνουμε Βεβαίωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 9. Επομένως θεωρείται αυθαιρεσία σε κοινόχρηστο χώρο, δεν λαμβάνεται υπόψη ότι με βάση τη σύσταση είναι ο "αέρας" των 4 ιδιοκτητών (διαφορετικοί από αυτούς που έχουν τις κατοικίες σε Ισόγειο και Α' όροφο).
 10. Καλησπέρα, σε διώροφο, δύο κατοικίες ανά όροφο με σύσταση ιδιοκτησιών που περιγράφει στον μελλοντικό όροφο Β' 4 κατοικίες με εμβαδόν και χιλιοστά χωρίς να προσδιορίζει θέση ή να συνοδεύεται από σχέδια κάτοψης, έχει κατασκευασθεί εξώστης στην οροφή του Α' ορόφου (τωρινό Δώμα) που δεν περιγράφεται στην οικοδομική άδεια. Η αυθαιρεσία δηλώνεται 1. από τον έναν ιδιοκτήτη του μελλοντικού Β' ορόφου και συνυπογράφουν οι άλλοι τρεις με μία Δήλωση του Ν.4495/17 2. με 4 Δηλώσεις του Ν.4495/17, μία από κάθε ιδιοκτήτη 3. μία Δήλωση του Ν.4495/17 από όλους τους ιδιοκτήτες ως κοινόχρηστο αφού είναι τμήμα του σημερινού Δώματος Έχετε δει κάπου να διευκρινίζεται κάτι αντίστοιχο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 11. Καλημέρα, μήπως είχες (μετά από τόσο καιρό) απάντηση από τη Δνση Δασών, γιατί έχω μία περίπτωση αυθαίρετης κοπής δέντρου σε εκτός σχεδίου γήπεδο. Ξέρετε που αναφέρονται τα προστατευόμενα είδη δεντρών; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 12. Καλησπέρα, ξέρει κάποιος τι απαιτείται για Έγκριση Υψομέτρου από ΓΕΑ με τα σημερινά δεδομένα; (αίτηση, τοπογραφικό, πινακίδα ....)
 13. Καλησπέρα, στην περίπτωση που αλλάζει το Τοπογραφικό και ο Τοπογράφος; Δήλωσα τον νέο Τοπογράφο αλλά στην ομάδα έργου φαίνονται ο παλιός Τοπογράφος και ο Στατικός (δεν υπάρχει αλλαγή στα στατικά και ο φέρων οργανισμός έχει περαιωθεί). Θα πρέπει να δοθεί "'Εγκριση μέλους" και από εκείνους;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.