Jump to content
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

anmakr

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

anmakr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

8

Reputation

 1. Για να αποδόθηκαν δύο ΚΑΕΚ σε μία συνεχόμενη όπως αναφέρεις έκταση, κάτι συμβαίνει . Να γινόταν το ανάποδο θα έλεγα λάθος.Αλλά γιατί να χωρίσει μία ενιαία έκταση σε δύο αυτοτελείς ιδιοκτησίες; Τέλος πάντων, έχουμε και λέμε α) Σε περιοχή όπου υπάρχει λειτουργούν κτηματολόγιο, για οποιαδήποτε χωρική αλλαγή απαιτείται διαγράμμα γεωμετρικών μεταβολών. http://www.ktimatologio.gr/ktima/_cm_admin/editor/uploads/files/kd_odhgia_4.pdf β) Αν η περιοχή είναι υπό κτηματογράφηση και βρίσκεσαι σε διαδικασία ανάρτησης , τότε γίνεται ένσταση κατά των στοιχειών της ανάρτησης. Βέβαια εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν έχει υποβάλει δήλωση θα πρέπει να υποβάλει δήλωση (με συνημμένο τοπογραφικό ) και προφανώς με τα νέα στοιχεία θα μεταβληθούν και τα γεωτεμάχια.
 2. αν θέλετε να παίζετε με τις λέξεις κάντε το. Εγώ ήθελα απλά να τονίσω ότι το κομμάτι της Γεωπληροφορικής διδάσκεται και στο Πολυτεχνείο το ίδιο άρτια. editopografos έχω δει τον οδηγό σπουδών σας . Τα μαθήματα που υπάρχουν στον οδηγό σπουδών σας υπάρχουν όλα και στον αντίστοιχο του ΑΤΜ-ΑΠΘ. Αυτό εννοούσα. Επίσης πρόσεξα ότι είσαι ακόμα φοιτητής και έχω να σου πω κάτι. Την αξία σου δεν θα στην καθορίσει μόνο το πτυχίο σου. Έχω δουλέψει με πολλούς αποφοίτους της σχολής σου, άριστους στο αντικείμενο τους, όπως έχω συνεργαστεί και με αποφοίτους της δικής μου σχολής και απογοητεύτηκα πλήρως. Αύριο μεθαύριο που θα βγεις με το καλό στην αγορά έργασίας θα το μάθεις. Το δίπλωμα ή το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει τίποτα από μόνο του. Πόσο μάλλον στον κλάδο της γεωπληροφορικής που είναι ένα ζωντανό κομμάτι της δουλειάς μας και εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Φιλικά πάντα (και χωρίς πρόθεση να θίξω κανέναν)
 3. Δε θέλω να το πάμε σε συζήτηση δικαιωμάτων. Απλώς λέω να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Έτσι όπως το παραθέτει ο συνάδερφος είναι σαν να είναι οι μοναδικοί γνώστες του αντικειμένου και να τους στερούμε το δικαίωμα. Κάτι που δεν ισχύει. Ίσα ίσα που όσον αφορά ειδικά το κομμάτι της γεωπληροφορικής αναγνωρίζονται οι γνώσεις τους, από τους υπόλοιπους συναδέλφους εννοώ.
 4. Συγνώμη αλλά το ΤΕΙ Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας στις Σέρρες δεν είναι το μοναδικό τμήμα που ασχολείται με Γεωπληροφορική. Στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ υπάρχει ολόκληρος τομέας επάνω στη Γεωπληροφορική. Φαντάζομαι αντίστοιχα θα υπάρχει και στο Μετσόβειο.
 5. συνάδελφε η Β' ανάρτηση καταργήθηκε. Σε περιοχή υπό κτηματογράφηση πρέπει να πάρει ο πελάτης σου βεβαίωση υποβολής δήλωσης από το γραφείο κτηματογράφησης που λειτουργεί στην περιοχή.
 6. ethan, δίκιο έχεις..εκ παραδρομής έγραψα κτηματογράφησης.γραφείο κτηματολογίου ήθελα να γράψω. Όσον για τον ΚΑΕΚ εννοείται ότι πρέπει να γίνει ο έλεγχος που αναφέρεις.
 7. εγώ γράφω ότι υπόκειται στις διατάξεις του Ν.2308/95, καθώς στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί μελέτη Εθνικού Κτηματολογίου και λειτουργεί γραφείο κτηματογράφησης
 8. φυσικά και χρησιμοποιούνται οι διανομές του υπ. γεωργίας στη δημιουργία του υποβάθρου των κτηματολογικών διαγραμμάτων. Επίσης γίνονται και αποτυπώσεις. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι "πατιτούρα" των ορθοφωτοχαρτών. Όπως καλά γνωρίζει όμως όποιος ασχολείται με διανομές, αυτές περιέχουν πολλές φορές σημαντικά λάθη. η λύση που ακολουθείται κυρίως είναι η προσαρμογή κατά πλάκα, με προσπάθεια να κρατηθούν "σωστά" τα εμβαδά των ιδιοκτησιών. Και να αναφερθεί άλλη μία φορά ότι το εμβαδόν που προκύπτει από το ΕΚ δεν είναι δεσμευτικό αλλά συμβουλευτικό. Αλλά δεν λένε να το καταλάβουν διάφοροι σε πολλές υπηρεσίες και έτσι δημιουργούνται τα γνωστά προβλήματα.
 9. πρώτη φορά το ακούω αυτό για τη μετακίνηση....σχιντζήδες πάντως, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί...!
 10. καλησπέρα... έχω διαπιστώσει στο coord ότι σωστό αποτέλεσμα στη μετατροπή hatt (5000) σε ΕΓΣΑ μου το δίνει με τη δεύτερη προσπάθεια....ξετσέκαρε το κουτάκι,ξαναβάλε συντεταγμένες και σύγκρινε τα αποτελέσματα Μήπως με τη δεύτερη σου τα βγάζει σωστά?....Δεν δικαιολογείται απόκλιση 20 μέτρων. Εν άναγκη μετέτρεψε σε wgs84 και τσέκαρε το σε google earth πρώτα
 11. Δεν είναι αρμοδιότητα μου να υπερασπιστώ την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., ούτε το Κτηματολόγιο ως εργαλείο, για αυτό και σταματώ εδώ. Εξάλλου άλλο είναι το θέμα. Συλλογίσου απλά τον όγκο της μελέτης και το γεγονός ότι πρώτη φορά γίνεται σωστή συνεργασία του τεχνικού κόσμου με τους νομικούς. Εγώ πάντως δεν θεωρώ ότι γίνεται "τριτοκοσμική" δουλειά. Λάθη έχουν γίνει πάμπολλα στα πιλοτικά προγράμματα, για τα οποία υπάρχει πρόβλεψη βελτίωσης τους. Φιλικά
 12. Δεν κάνεις λάθος, φυσικά και αυτό είναι το σωστό. Δυστυχώς δεν έχει δοθεί ακόμα διευκρίνιση για τα εξ' αδιαιρέτου.Έχε στο νου σου και ότι η έλλειψη οριστικού τίτλου μπορεί να του δημιουργήσει πρόβλημα. Ο τοπογράφος της περιοχής θέλει απλά να βγάλει γρήγορο και εύκολο χρήμα.
 13. 1. Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου όπως προκύπτει από το κτηματολόγιο δεν είναι δεσμευτικό. Πολλοί μηχανικοί όμως δεν το ξέρουν, και άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Και όταν δεν το καταλαβαίνει ο μηχανικός, πώς έχουμε την απαίτηση να το καταλάβει ο συμβολαιογράφος ή ο υπάλληλος της πολεοδομίας (που διαχειρίζεται πολλούς φακέλους) 2. Σε μελέτες κτηματογράφησης για τη δημιουργία του εθνικού κτηματολογίου, γίνεται εκτενής έρευνα και σε συμβόλαια που ο πολίτης δεν έχει προσκομίσει. Είτε αυτά έχουν έρθει στον ανάδοχο από συνιδιοκτήτες, όμορους ιδιοκτήτες, ή από περιλήψεις συμβολαίων που παίρνει ο ανάδοχος από το Υποθηκοφυλάκειο. 3. Για το παράδειγμα που αναφέρθηκε για τους δύο φακέλους. Λάθη θα γίνονται πάντα και παντού. Γι αυτό υπάρχει και η ανάρτηση, για να ελέγξει ο ιδιοκτήτης την ορθότητα των στοιχείων που καταχωρήθηκαν μετά την επεξεργασία. Και για να μιλήσουμε για στατιστικές, τα λάθη που παρατηρήθηκαν στις νέες μελέτες κτηματογράφησης για το ΕΚ είναι κάτω του αποδεκτού ποσοστού. 4. Τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν στις κτηματογραφήσεις όσον αφορά τους τίτλους, οφείλονται σε λάθη συμβολαιογράφων (π.χ. στα χιλιοστά ή στο χαρακτηρισμό ιδιοκτησίας ως σύνθετη κάθετη ενώ είναι απλή κάθετη, και άλλα πολλά) 5. Μου φαίνεται τουλάχιστον απαράδεκτο ότι υπάρχουν μηχανικοί που δεν δέχονται τη χρησιμότητα του κτηματολογίου. Φιλικά πάντα
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.