Μετάβαση στο περιεχόμενο

heliaskes

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by heliaskes

  1. Άκη ευχαριστώ για την απάντηση. Μιλάω για το ανοιγόμενο τμήμα τυπικής γυάλινης πρόσοψης καταστήματος. Ο πίνακας 3.24 της ΤΟΤΕΕ (σελ. 102/48698) αναφέρει: "Για τα μερικώς ανοιγόμενα κουφώματα των γυάλινων προσόψεων (π.χ. με προβαλλόμενα τμήματα) λαμβάνεται υπόψη μόνο το μη σταθερό τμήμα, ανάλογα προς τις παραπάνω κατηγορίες αυτού του πίνακα." αλλά δυστυχώς, δε βρίσκω καμία συνάφεια στις κατηγορίες αυτές, καθ'ότι το ανοιγόμενο μέρος μου δε φέρει καθόλου πλαίσιο..
  2. Κατάστημα σε ισόγεια κατασκευή με τετράριχτη κεραμοσκεπή διαχωρίζεται από αυτήν με ψευδοροφές. Καταλήγω στο να μην θεωρήσω τον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ σκεπής και ψευδοροφής στους όγκους μου (ευχαριστώ τους συναδέλφους που το ανέλυσαν σε άλλα threads τα οποία και μελέτησα διεξοδικά χθες), έχω όμως το ζήτημα της αποτύπωσης του κελύφους ως προς τους τοίχους μου: συμπεριλαμβάνω το τμήμα της όψης που βρίσκεται πάνω από το ύψος της ψευδοροφής, όπου και τελειώνει η γυάλινη πρόσοψη;
  3. Τo U γυάλινης πρόσοψης ίσο 5.7 το εκτιμούμε και για το ανοιγόμενο μέρος της πρόσοψης; Και αν ναι, τί διείσδυση αέρα εκτιμούμε; Να υποθέσω ότι το εμβαδό που θεωρούμε στον υπολογισμό της διείσδυσης είναι μόνο του ανοιγόμενου μέρους..
  4. Έχουμε καμία απάντηση στην ερώτηση της Λένης, συνάδελφοι? Ευχαριστώ κ εγώ!:)
  5. Ευχαριστώ, iks! Τελικά απευθύνθηκα απευθείας στον έμπορο της εν λόγω σόμπας pellet - αερόθερμο (το γράφω σωστότερα έτσι γιατί για τέτοια πρόκειται και επειδή βλέπω ότι στο google δεν υπάρχει καμμία αναφορά με αυτούς τους όρους σε σχετικό forum), της οποίας και επισυνάπτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά. 1) Θα την καταχωρούσατε ως "μονάδα παραγωγής άλλου τύπου" με πηγή ενέργειας "βιομάζα", ή ως "ανοικτή εστία καύσης" (όπως είδα σε άλλο thread, το ενεργειακό τζάκι καταχωρείται από κάποιους έτσι); Βρίσκεται στο ενδιάμεσο κλιμακοστάσιο ισογείου καταστήματος-υπόγειας μη θερμαινόμενης αποθήκης. Μεταξύ κλιμακοστασίου και καταστήματος υπάρχει ξύλινο διαχωριστικό που φέρει πόρτα. Θεωρητικά δηλαδή, θερμαίνεται και το κλιμακοστάσιο από αυτήν... 2) Ως βαθμός απόδοσης λαμβάνεται το 0,92? edit: 5.1.2.7. Βαθμός απόδοσης ανοικτών εστιών καύσης Οι ανοικτές εστίες καύσης (σόμπες, τζάκια κ.ά.) έχουν πολύ χαμηλό βαθμό απόδοσης και η ισχύς τους είναι ανάλογη με την εστία καύσης. Συνήθως μια εστία καύσης έχει τη δυνατότητα κάλυψης του θερμικού φορτίου ενός χώρου 30 m2. Ο μέσος θερμικός βαθμός απόδοσης για τα παραδοσιακά τζάκια εκτιμάται σε 25%, ενώ για τα ενεργειακά τζάκια και τις σόμπες 50%. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τον κατασκευαστή για την θερμική ισχύ και απόδοση μιας εστίας καύσης, τότε για τους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων δύναται να χρησιμοποιούνται οι προαναφερόμενες τιμές. Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι.. Πώς θα μπορούσε να εκτιμηθεί ο τύπος (και κατά συνέπεια τα λοιπά χαρακτηριστικά) του παρακάτω λέβητα βιομάζας (pellets) της εταιρείας ecospar? Ο συγκεκριμένος αγοράστηκε μεταχειρισμένος και δε φέρει πάνω ταμπελάκι. Ευχαριστώ! 11
  7. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, έστω και αν ήταν λίγο πιο "γενικές" οι απαντήσεις σου..
  8. Χαιρετώ τους συναδέλφους! Έχω μονοκατοικία, έτος κατασκευής 1987, με το "ισόγειο" να είναι στο 1.5 m από το έδαφος, και από κάτω υπάρχει υπόγειο με άλλο 1.5 m σε επαφή με το έδαφος (συνολικά ύψος 3 m). Αρχικά να αναφέρω ότι το ΠΕΑ θα βγει για το Εξοικονομώ ΙΙ (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις τυχόν παραδοχές) με παρεμβάσεις που σκοπεύει να κάνει ο ιδιοκτήτης μόνο στην κατοικία και όχι στο υπόγειο. Ερωτώ λοιπόν: α) Ως προς την επιφάνεια (συνολική-μεικτή) παίζουν μπάλα τελικά και οι ΜΘΧ; Η οικοδομική μου άδεια αναφέρει το εμβαδό κατοικίας+κλιμακοστασίου, ενώ ως προς τον όγκο λαμβάνεται απ΄ότι βλέπω το συνολικό ύψος της κατασκευής.. :/ Τι καταχωρώ λοιπόν ως συνολική, ωφέλιμη επιφάνεια και τί σαν ύψος τυπικού ορόφου και ισογείου; β) Το υπόγειο το καταχωρώ σαν ΜΘΧ και το δάπεδο της κατοικίας σαν διαχωριστική επιφάνεια με U = 0.8 (ανεπαρκής μόνωση) /2 = 0.4 ; γ) Το κλιμακοστάσιο βρίσκεται λόγω έλλειψης κουφώματος σε άμεση επαφή με το υπόγειο- όχι όμως και με τον αέρα.. Τί θα μου προτείνατε να κάνω; Το εντάσσω στον ΜΘΧ του υπογείου ή σαν δεύτερο ΜΘΧ ξεχωριστά? Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας..
  9. Ναι Kane, οντως.. το ανεφερα επειδη ειχε ρωτησει πιο πανω κ ενας φιλος.. παιδια σας ευχαριστω ολους..
  10. Ευχαριστω kane.. Η απόκλιση ήταν γύρω στα 100μ. χωρίς rotate.. Μετά έστρωσε και οι αποκλίσεις των ακραίων σημείων μειώθηκαν στα 23-34 cm..Η έκταση του Δήμου που απεικονίζεται είναι γύρω στα 4 km2.. Με κλίμακα του αρχικού σχεδίου 1:5000..
  11. Θεοχαρη και Γεωργιε Μιχαηλ ευχαριστω για τις απαντησεις σας.. Εχω το ΓΠΣ ενος Δημου σε ΤΜ3 συντεταγμενες, και θελω απλα να το μεταφερω σε ΕΓΣΑ για να το εισαγω μετα σε GIS Greek Grid που εχω τα περισσοτερα δεδομενα μου.. Θεοχαρη, οι δυνατοτητες που αναφερεις ειναι αυτη στην οποια αναφερεται και ο Γιωργος? Μετατροπη αρχειου συντεταγμενων μεσω του coords δηλαδη?
  12. Φιλε qmd, ευχαριστω για την απαντηση.. με απλο rotate έχω στην πανω δεξια κ στην κατω αριστερα γωνια αποκλιση 0,23m και στην κατω δεξια 0,34m.. που νομιζω οτι ειναι στα αποδεκτα πλαισια.. τι λες?
  13. Καλησπέρα!.. εχω το εξής πρόβλημα: σχέδιο σε acad που απεικονίζει οικοδομικά τετράγωνα μιας πόλης σε συντεταγμένες ''τμ3 δυτική ζώνη υπεχωδέ''. Θέλω να μετατρέψω όλο το σχέδιο σε ''εγσα 87''. 'Εκανα λοιπόν μετατροπή των ακραίων σημείων του κανάβου μεσω του coords και με move μετακίνησα όλο το σχέδιο στο ένα καινούριο ακραίο σημείο. Όμως διαπίστωσα ότι δημιουργηθηκε μεγαλη απόκλιση (έως και 100μ) στα άλλα 3.. φαίνεται ότι με ενα rotate ή align μπορεί να στρώσει το πράγμα.. θα είναι όμως σωστή η απεικόνισή μου μετά? ευχαριστώ πολύ!
  14. Καλησπέρα κ καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους/συναδέλφισσες! Ερώτηση: έχετε υπόψιν σας κάποιο λογισμικό για σχεδιασμό εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων? 'Η όλοι μας χρησιμοποιούμε το παλιό παραδοσιακό excelάκι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.