Μετάβαση στο περιεχόμενο

fprekas

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by fprekas

  1. το ειδοποιητηριο το δικό μου αναφέρει οτι ειμαι στην 3η ασφαλιστική κατηγορία και καλούμαι να καταβάλω 2.998,50 ευρώ. Είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από το 1997. Φαντάζομαι ότι σαν και εμένα θα ειναι και πολλοί άλλοι,αρα αυτά που λες για τριετίες από το 2011 και μετά πάνε περίπατο. Εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι........ Άραγε τι?
  2. σωστα λες οτι έχει μετακινηθεί προς τα πλάγια και τον δρόμο.Βάζοντας όμως το τοπογραφικό της σημερινής αποτύπωσης πάνω σε αυτο της άδειας η θέση του κτίσματος συμπίπτει κατά εμβαδό περίπου 10μ2.Συνεπώς το περίγραμα συμπίπτει σε καποια σημεία άρα πρεπει να γίνει υπολογισμός προστίμου με ΟΑ. δες όμως γενικότερα το θεμα που με προβληματίζει και το οποίο ειναι αν έχω υπολογισμό προστίμου με αναλυτικό πχ η περίπτωσή μου αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ και ταυτοχρονα υπάρχει και παραβίαση Δ με ΟΑ (αφού το περίγραμα επί εδάφους συμπίπτει έστω και σε κάποια σημεία με της ΟΑ) τότε θεωρείς πως πρέπει να ληφθεί υπόψιν στον υπολογισμό του προστίμου η παραβίαση του Δ και αν ναι πως ή απλά να μην ληφθεί καθόλου υπόψιν? πράγμα που ειναι κατεμε τουλάχιστον,παράδοξο
  3. σκαρίφημα δεν μπορώ να ανεβάσω.Ειναι όμως εύκολο να φανταστείς την οικοδομή τοποθετημένη από την άδεια σε επαφή με την καθετη γωνία που δημιουργείται από την τομή των 20μ offset από τον επαρχιακό και των 15μ από την όμορρη ιδιοκτησία.Στην πράξη όμως τοποθετήθηκε πιο μέσα σε σχέση με τον δρόμο και την ιδιοκτησία με τα εμβαδά που αναφέρω εντός Δ. αν δεν είναι κατανοητό ας το λάβουμε ως δεδομένο.Πώς πιστεύεις ότι αντιμετωπίζεται το πρόστιμο? Ειναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψιν ΄παραβιαση του Δ? Δηλαδή μια άλλη οικοδομή με τις ίδιες αυθαιρεσίες αλλά χωρίς παραβιάσεις Δ θα πλήρωνε το ίδιο πρόστιμο? Ευχαριστω προκαταβολικά για το ενδιαφέρων που δείχνεις.
  4. το περίγραμμα σε μεγάλο βαθμό συμπίπτει για το γ τι έχεις να προτίνεις? ειναι δυνατον τα 30μ2 εντός Δ απο τον επαρχιακό και τα 20μ από τον ομορρο να μην επιβαρύνουν το πρόστιμο? πως το δικαιολογεις αυτό? (με βάση ποιά νομοθεσία ή πιο λογικό συμπέρασμα?
  5. εχω τις εξης αυθαιρεσίες σε μια διόροφη οικοδομή με ΟΑ και σύσταση ΟΙ σε ισόγειο (αποθήκη) και όροφο (κατοικία) εκτός σχεδιου για την ΟΙ του ισογείου που τακτοποιω: α)το ισόγειο τμημα 85 μ2 το οποίο σύμφωνα με την ΟΑ ειναι αποθήκη μετρημένη σε δόμηση - κάλυψη έχει αλλάξει χρήση σε κατοικία β) επιπλέον στο ισόγειο έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα καθ΄υπέρβαση της ΟΑ άλλα 5 μ2 εκτός νομίμου περιγράμματος τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην κατοικία γ) τμήμα της παραπάνω οριζόντιας ιδιοκτησίας εμβαδού 30μ2 βρίσκονται εντός Δ από επαρχιακο δρόμο πλάτους 8μ σε απόσταση που επιτρέπει όμως την τακτοποιησή τους και άλλα 20μ2 εντός Δ από όμορη ιδιοκτησία,προφανώς λόγο μετακίνησης της θέσης κατασκευής της, α)καταρχάς το πρόστιμο της αλλαγής χρήσης θα υπολογιστεί με αναλυτικό (ΚΧ σε ΚΧ) για τα 85 μ2? β)τα υπόλοιπα 5 θα υπολογιστούν με ΥΔ και ΥΚ ? γ) και τα 30μ εντός Δ επαρχιακού θα πάρουν συντελεστή πρασιάς(συντελεστής 9) ενώ τα 20 συντελεστή πλάγιας απόστασης?(συντελεστής
  6. και γενικεύοντας ειναι σωστό ότι όποτε έχω παράβαση με αναλυτικό ειμαι κατηγορία 5
  7. ειναι ανοικτός ημιυπαίθριος 36 τ.μ. άρα παει με αναλυτικό ως προς την κατηγορία θα ειναι λοιπόν η 5? δηλαδή ανοικτός ημιυπάιθριος πάει μόνο κατ 5? η 4 θα ήταν μόνο αν ήταν κλεισμένος και είχα ποσοστό < 40 40 20 εμβαδό κατοικίας βάση της ΟΑ 101,28 μ2
  8. αυθαίρετος ημιυπαίθριος χώρος 36 τ.μ. σε οικόπεδο με ΟΑ του 1991 κατασκευάστηκε με τμήμα 10 μ2 εντός Δ. Το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό. α) την παραβίαση του Δ για τα 10 μ2 την λαμβάνω υπόψιν και αν ναι πως β) η κατηγορία πως καθορίζεται (ειναι η 5?)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.