Μετάβαση στο περιεχόμενο

minasm

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by minasm

  1. Με το έγγραφο 46434/2001 της ΔΟΚΚ ήταν ξεκάθαρο ότι επιτρεπόταν η οριζόντια επικοινωνία ισογείου - υπογείου (με πόρτα). Tο ερώτημα είναι με ΝΟΚ επιτρέπεται και πως μπορούμε να το τεκμηριώσουμε ;
  2. Έχω κτίριο το οποίο είναι εν μέρει νόμιμο και εν μέρει αυθαίρετο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να το κατεδαφίσει στο σύνολο του. Δηλαδή να κατεδαφίσει και το νόμιμο τμήμα και το αυθαίρετο και να του μείνει το γήπεδο. Μπορώ να πληρώσω μόνο το παράβολο, ακολούθως να εκδώσω άδεια κατεδάφισης και μετά να κατεδάφίσω ?
  3. ΝΟΜΟΣ 4030/2011 (ΦΕΚ Α΄ 249/25.11.2011) Άρθρο 42 Λοιπές διατάξεις "2. Η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 24 εφαρμόζεται και για τα Συμβούλια Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Από τη δημοσίευση του παρόντος λήγει η θητεία των μελών των ανωτέρω συμβουλίων. " Από τότε δεν υπάρχει ΣΧΟΠ ! Υπάρχει κόσμος που θέλει να ηλεκτροδοτήσει το αποπερατωμένο κτίριο του και δεν μπορεί ! ! ! Οι αρχιτεκτονικές μελέτες που αφορούν παραδοσιακούς οικισμούς ξεκουράζονται στα ράφια . . . .
  4. Στην παρούσα φάση το σημαντικό δεν είναι να εκφράσεις τις απόψεις σου ως μηχανικός για το αυτονόητο της δόμησης με όρους και κανόνες. Εδώ μιλάμε για τον ολοκληρωτικό παραλογισμό, ή ξεπούλημα, ή αλητία, ή διάλυση ή πες το όπως θές. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην επαρχία θα μείνουμε δίχως αντικείμενο. Μηχανικοί, μεσίτες, εργολάβοι, προμηθευτές υλικών, μονάδες ετοίμου σκυροδέματος, λοιπά επαγγέλματα κ.λ.π. Τα ΓΠΣ σέρνονται εδώ και χρόνια. Τα ΣΧΟΟΑΠ βρίσκονται σε κάποια φάση (νιρβάνας). Οι οικισμοί<2000 κατοίκων με εγκυκλιακής μορφής τεχνάσματα 2 έτη τώρα είναι κλειστοί ("τυφλά" οικόπεδα). Οι παραδοσιακοί οικισμοί από 4 Νοε. 2011 δεν έχουν αρχιτεκτονική επιτροπή (Τα ΣΧΟΠ ο κ. Σηφουνάκης ξεπερνώντας κάθε φαντασία τα έχει καταργήσει δίχως να τα αντικαταστήσει εδώ και 2 μήνες ! ! ! ). Έχουμε natura - γήπεδα υψηλής παραγωγικότητας και τώρα σαν κερασάκι στην τούρτα το σ/ν με τις χρήσεις γης και συγχρόνως τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα. Ποιο το νόημα να πεις αυτή τη στιγμή ότι θα ήθελες κάπως διαφορετικό το καθεστώς στην εκτός σχεδίου δόμηση ? Κάποιοι - δυστυχώς και μηχανικοί - έχουν δαιμονοποιήσει την κατασκευή. Μηχανικοί είμαστε - μελέτες κυρίως κτιριακών έργων κάνουμε. Δεν κάνουμε εμπόριο ναρκωτικών. Αμάν πιά.
  5. GrTopo έχεις απόλυτο δίκιο (δυστυχως). Απίστευτη αλητια. Το μνημόνιο, τα συνθετα τουριστικά καταλύματα, το σ/ν για τις χρήσεις γης δεν αφήνουν περιθώρια διαφορετικής ερμηνείας. Ζούμε μια σύγχρονη κατοχή. ------ Απο τη μια πλευρά ο μικροιδιοκτητης δεν θα μπορεί να φτιάξει ούτε την Κατοικια του ανεξάρτητα έκτασης γηπέδου πρόσωπο σε δρόμο , χρονολογία δημιουργίας του γηπέδου κλπ και απο την άλλη ο "επενδυτης" με 100 στρέμ. Ιδιοκτησίας θα κατασκευάζει 10000 μ2 (δέκα χιλιάδες τετραγωνικά) με fast track διαδικασίες απο τα οποία τα 3000 μ2 - με χρηση κατοικια φυσικα- θα έχει δικαίωμα να πουλήσει ή / και να νοικιάσει με μακροχρόνια μίσθωση αφού πρώτα θα έχει κάνει σύσταση και θα έχει μπακλαβαδοποιησει πλήρως τα βουνά. Και αυτό ο κ. Σηφουνακης το ονομάζει προστασία του περιβάλλοντος και χωροταξική αρμονία! Η Κατοικια των 200 μ2 στα 4 στρμ γης καταστρέφει το Περιβαλλον. Τα μεγαθήρια τύπου Disneyland τι κάνουν?
  6. Achille διάβασε το τι και το πως σχετικά με τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα και συνδύασε το με το σχέδιο π.δ. Που είναι υπό διαβούλευση. Ο μικροιδιοκτητης δεν θα μπορεί να χτίσει Κατοικια.Αντιθετα ο συνθετοτουριστικοκαταλυματαρχης θα οικοδομεί με ασύλληπτο σ.δ. Και κατοικίες και ανεξάρτητες και εκτός σχεδίου και προς πώληση φυσικά. Αυτό το βλέπεις δίκαιο και ως βήμα προόδου? δεν είναι τόσο αθώα όλα.
  7. Έχεις δίκιο στο συλλογισμό σου όμως με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν. 3775/2009 ορίζεται ότι: «...οι διατάξεις των παρ. 1, 2 και 3 εφαρμόζονται για τα κτήρια των οποίων οι αιτήσεις για έκδοση οικοδομικής άδειας κατατίθενται μετά την ισχύ του παρόντος νόμου ... » Αυτονόητο λοιπόν είναι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί πριν την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού να χορηγούνται με το καθεστώς που ίσχυε τότε χωρίς να τίθεται χρονικός ορίζοντας πέραν των οριζομένων με τις οικίες διατάξεις του Π. Δ περί του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών (ΦΕΚ 795Δ/1993). Όποτε δεν τίθεται θέμα μεταβατικών διατάξεων.
  8. αγαπητέ συνάδελφε αν έστελνες τη σχετική απόφαση θα έκανες μεγάλη εξυπηρέτηση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.