Μετάβαση στο περιεχόμενο

compaq

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

compaq's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Από το μεσημέρι και μένα δε μου εμφανίζει καν τη σελίδα!
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, Ισόγειο κατάστημα που προβλεπόταν από την άδεια πατάρι 50% με πλάκα μπετόν αλλά τελικά έγινε λειτουργικά ανεξάρτητος χώρος και κατασκευάστηκε στο άλλο 50% για τις ανάγκες του καταστήματος άλλο ξύλινο πατάρι που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ΝΟΚ για τα πατάρια. Για τακτοποίηση λοιπόν του ξύλινου παταριού του καταστήματος θα βάλουμε μειωτικό συντελεστή 0,5 ;; Ευχαριστώ!
  3. Συνάδελφοι καλημέρα, Όταν σε 2 ορόφους σε μια πολυκατοικία έχει κάποιος ιδιοκτησία (πχ διαμέρισμα στον 1ο και διαμέρισμα στον 2ο) και οι δύο όροφοι χρειάζονται διαμερισμάτωση, μπορεί να τις βάλει στην ίδια δήλωση ή πρέπει να κάνει 2 δηλώσεις; Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση ισογείου χώρου στην οικοδομική άδεια φαίνεται ένα ενιαίο κατάστημα ενώ στην πραγματικότητα και νομικά είναι δύο καταστήματα εδώ και χρόνια. Μπορεί να βγει πιστοποιητικο ενεργειακής απόδοσης για το ένα από τα δύο καταστήματα ή πρέπει να προηγηθεί τακτοποίηση με 4178; (Διαμερισμάτωση) και μετά να βγει το ΠΕΑ; Ευχαριστώ!
  5. Πολυκατοικία με διαμερίσματα-κατοικίες και ισόγεια καταστήματα συνάδελφε, δηλαδή επικρατούσα χρήση κατοικία.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Για διαμερισμάτωση ισογείου με καταστήματα (ένα ενιαίο στην άδεια αλλά 2 στην πραγματικότητα) απαιτείται στατική μελέτη και τεχνική έκθεση μηχανολόγου;; Ευχαριστώ!
  7. Υπέρβαση ύψους δεν έχει καθώς είναι στον όγκο του ισογείου καταστήματος. (ψηλοτάβανο ισόγειο που δημιουργήθηκε μεσοπάτωμα). Τώρα για το συντελεστή δόμησης θα βάλω στον παρονομαστή το γινόμενο :Σ.Δ οικοπ. (σε τ.μ) επί τα χιλιοστά του ημιόροφου όπως προτείνει ο συνάδελφος Παύλος, απλά σ αυτό το μεσοπάτωμα έχουν δώσει πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με τα τετραγωνικά του, δεν ξέρω γιατί ή πως βγαίνουν αυτά τα ποσοστά.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ένα εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο μεσοπάτωμα οικοδομής με ποσοστό όμως στο οικόπεδο τι συντελεστή υπέρβασης δόμησης θα πάρει;; 1,9 σαν >200% ;; (δεδομένου ότι στην αυτοτελή αυτή ιδιοκτησία δεν αντιστοιχεί κανένα ποσοστό δόμησης αφού δεν υπήρχε στη άδεια) Ευχαριστώ!
  9. Συνάδελφοι και γω το ίδιο θέμα ανέφερα μερικές σελίδες πιο πριν. Για διαμέρισμα άδεια του 57 υπάρχει μόνο στέλεχος και τίποτα άλλο μετά από έρευνα περίπου 3 μηνών. Προχωράω σε 4178 με τη σύμφωνη γνωμη ιδιοκτήτη και αγοραστή. Δεν νομίζω να απαγορεύεται από κάποιο σημείου του νόμου. Στα σχόλια θα κάνω αναλυτική αναφορά του λόγου ένταξης.
  10. Την άδεια την βγάζει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Ο μηχανικός κάνει τις μελέτες. Δεν χρειάστηκε κάποια μελέτη-σχέδιο;
  11. Και γω μόνο το στέλεχος της άδειας έχω βρει και τίποτα άλλο. Έχω στείλει και mail στο τεε και περιμένω μπας και απαντήσει κανείς.
  12. Ευχαριστώ συνάδελφοι για τις απαντήσεις, έτσι έλεγα και γω να το βάλω στο 500σάρικο το θέμα είναι σαν τη παράβαση να βάλουμε να το βγάλουμε όλο αυθαίρετο; Το σίγουρο είναι ότι στην τεχνική έκθεση θα γράψω ότι το δηλώνω απλά λόγω απώλειας φακέλου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.