Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντώνης 6

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.299 profile views

Αντώνης 6's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γειά σας παιδιά!

    καλως ήρθα στην παρέα και Καλή Χρονια με υγιεία!

    Ξέρει κανείς να μου πει που θα βρω το αρχείο της ΕΜΥ για τις βαθμοημέρες? Έχω φάει τον τόπο..

    Ένα link θα βοηθούσε ιδιεταίρως... :-)

  2. πως υπολογίζεται ο συντελεστής βαθμοημερών χ𝟐 ? Που μπορώ να το βρω? Ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα, 2-3 απορίες: 1) την αμοιβή μας για το δεύτερο ΠΕΑ την παίρνουμε από τον πελάτη και επιστρέφεται από το πρόγραμμα σε αυτόν? Σωστά? 2) επίσης η αμοιβή συμβούλου του έργου πιστώνεται απευθείας από το πρόγραμμα σε εμάς στον λογαριασμό που βάλαμε στο πρόγραμμα? Σωστά? 3) πάνω στην τελευταία επισήμανση του hkamp εάν πχ. έχω 550€ για τις 2 ενεργειακές επιθεωρήσεις από το ''Έντυπο Αίτησης Προγράμματος ΕΚΟ" και το πρώτο το έχω πληρωθεί 300€ το δεύτερο να το πληρωθώ 250€? επίσης προκύπτει κόστος συμβούλου 221€ και κόστος μελετητή 221€, αυτά θα πρέπει να ακολουθήσω? (για να μην υπερβώ τα 992€). Τέλος, αν ο μελετητής δεν θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα (για δικούς του λόγους) μπορούν να αλλάξουν τα παραπάνω ποσά? και, 4) με την εξωτερική θερμομόνωση άλλαξε το Εμβαδόν του διαμερίσματος. Την αμοιβή του δεύτερου ΠΕΑ την υπολογίζω με το νέο Εμβαδόν? (εάν δεν ισχύει αυτό που αναφέρω παραπάνω οτί θα πρέπει να προσαρμοστεί η τιμή στα 250€) Ευχαριστώ.
  4. Να 'σαι καλά ευχαριστώ, άλλος θα την κάνει την τακτοποίηση, ούτως ή άλλως. Αυτό που ρωτάω (3) είναι αν είναι απαραίτητο να κάνει εργασίες στα καταστήματα ώστε να ανέβουν ενεργειακή κατηγορία (για να μειωθεί το πρόστιμο στον ν. 4495, από τα έξοδα ενεργειακής αναβάθμισης). Επιθυμία του πελάτη είναι να αναβαθμίσει ενεργειακά μόνο την μεζονέτα (κατοικία). Επειδή η δήλωση τακτοποίησης αφορά και τα καταστήματα και την κατοικία (μια δήλωση-ένα πρόστιμο) μήπως είναι υποχρεωμένος να αναβαθμίσει ενεργειακά και τα καταστήματα και την κατοικία? Επίσης, αν δεν χρειάζεται να αναβαθμίσει τα καταστήματα (αυτό πιστεύω), νομίζω δεν πρέπει να βγάλω ΠΕΑ για τα καταστήματα. (τι να τα κάνει τα ΠΕΑ?). Ευχαριστώ.
  5. Χαίρεται, είχα ξαναρωτήσει, χωρίς καμιά απάντηση, οπότε το ξαναγράφω, για βοηθήστε: Πρόκειται να εκδόσω ΠΕΑ σε αυθαίρετο (2 ισόγεια καταστήματα και μια μεζονέτα με χρήση κατοικίας πάνω από το ένα κατάστημα). Καταστήματα 100+115=215 τμ, Κατοικία 100+80=180 τμ και κοινόχρηστα (κλιμακοστάσιο και αποθήκες) 40τμ. Τα ΠΕΑ τα θέλω για συμψηφισμό προστίμου με τον ν. 4495/17. Έχω 2-3 απορίες, λοιπόν: 1) Βγάζω 3 ΠΕΑ (κατάστημα 1, κατάστημα 2 και μεζονέτα) χωρίς τα κοινόχρηστα (μη θερμαινόμενος χώρος) να φαίνονται πουθενά? 2) Υπάρχει ένας φωταγωγός ο οποίος είναι στεγασμένος στο δώμα, τον αντιμετωπίζω ως "Μη θερμαινόμενο χώρο"? 3) Επίσης (η απορία αφορά τον ν. 4495/17) θα πρέπει να ανέβουν κατηγορία και τα καταστήματα και η κατοικία για να μπουν τα έξοδα ενεργειακής αναβάθμισης στη μείωση του προστίμου? ή αρκεί μόνο η κατοικία? Ευχαριστώ. ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ-Model.pdf
  6. Χαίρεται, Πρόκειται να εκδόσω ΠΕΑ σε αυθαίρετο (2 ισόγεια καταστήματα και μια μεζονέτα με χρήση κατοικίας πάνω από το ένα κατάστημα). Καταστήματα 100+115=215 τμ, Κατοικία 100+80=180 τμ και κοινόχρηστα (κλιμακοστάσιο και αποθήκες) 40τμ. Τα ΠΕΑ τα θέλω για συμψηφισμό προστίμου στον 4495. Έχω 2-3 απορίες, λοιπόν: 1) Βγάζω 3 ΠΕΑ (κατάστημα 1, κατάστημα 2 και μεζονέτα) χωρίς τα κοινόχρηστα (μη θερμαινόμενος χώρος) να φαίνονται πουθενά? 2) Υπάρχει ένας φωταγωγός στεγασμένος στο δώμα, τον αντιμετωπίζω ως "Μη θερμαινόμενο χώρο"? Ευχαριστώ. ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ-Model.pdf
  7. Χαίρεται, Σε εξολοκλήρου αυθαίρετο έχω μικτή χρήση (2 ισόγεια καταστήματα και μια μεζονέτα με χρήση κατοικίας πάνω από το ένα κατάστημα). Όλα ρυθμίζονται σε μία δήλωση στον 4495. Κατοικία 100+80=180 τμ, Καταστήματα 100+115=215 τμ και κοινόχρηστα (κλιμακοστάσιο και αποθήκες) 40τμ Έχω 2-3 απορίες, λοιπόν: 1) Το πρόστιμο μειώνεται κατά το κόστος των δαπανών ενεργειακής αναβάθμισης κατά 30% ή κατά 50%? 2) Πρέπει να ανέβουν κατηγορία και τα καταστήματα και η κατοικία? (κυρίως μας ενδιαφέρει η κατοικία να αναβαθμιστεί ενεργειακά) 3) Βγάζω 3 ΠΕΑ (κατάστημα 1, κατάστημα 2 και μεζονέτα) χωρίς τα κοινόχρηστα (μη θερμαινόμενος χώρος) να φαίνονται πουθενά? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.