Μετάβαση στο περιεχόμενο

KPARA

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by KPARA

  1. Συνάδελφοι μια ερώτηση? Έχω νομιμοποίηση διώροφης οικοδομής που έχει δύο διαμερίσματα σε ένα όνομα. Αυτή η περίπτωση θέλει δυο θέσης στάθμευσης. Έχω επίσης Δέλτα 2.50 μ . Μπορώ να βάλω της δυο αυτές θέσης συνεχόμενα έμπεδη είναι σε ένα όνομα?
  2. Char Έχεις πρόβλημα με Φ18? Αν όχι τοτε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα τα 10Φ16 είναι 20.10 cm2 τα 8Φ18 είναι 20.32 cm2.
  3. Συνάδελφοι. Το κτίριο είναι αυθεραιτο και δεν έχει εγκεκριμένη στατική μελέτη. Άρα η κάνεις καρώτα κλπ για να δεις τη μάρκα μπετό είναι και το οπλισμό το βλέπεις από αναμονές. Όλα αυτά έχει έξοδα. Έχω διάβαση κάπου,δεν θημαμε, κάνεις τον έλεγχο με Β 120 όχι Β160. Ζητώ μήπως ξερή κανίς τον νομό? Τορα αν ειναι Οκ η οχι αλλο παραμα
  4. Συνάδελφοι έχω πρόβλημα στην νομιμοποίηση αυθαιρέτου. Ο ΦΟ ανεγερθεί 1983 και 1993 ο όροφος . Δεν υπάρχει στατική μελέτη. Θημαμε κάπου διάβασα ότι σε αυτήν την περίπτωση κανείς έλεγχο με μπετό Β120 και οπλισμό St I αν δεν κανείς καρώτα και κτλ. Μπορεί να μου πει κανείς την νομοθεσία για τη θα υπάρχει πρόβλημα στην πολεοδομία?
  5. Cv98019 ειδές ποσό απλό είναι απλός προέρχομαι από την σοβιετική ένωση και τα ελληνικά μου θέλουν βελτίωση στα ποντιακά ωμός σκίζω. Τώρα δεν νομίζω ότι είναι ακριβή η δουλειά ένα jcb νομιζω θα σου κάνει της τρύπες, τη είναι μόλις το πολλή 3.5 μ.
  6. Cv98019 δεν κάνω πλακά είναι ένα ουσιαστικά ένα είδος πασσάλων και η κοιτόστρωση σε αυτήν την περίπτωση είναι επικαφαλήδα (ροστβερκ)των πασσάλων. Απλός για να μη ασχολίσε με τα μηχανήματα κτλ κανείς γεώτρησης μπορεί και 50 εκ θα δήξη η μελέτη. Θα ήθελα της εξηγείς σου.
  7. Διάβασα με ενδιαφέρον όλο το θέμα. Μπορώ να πω κάτι? Σύμφωνο με τον συνάδελφο μονό πάσσαλοι με τα παρακάτω : 1 Θα έλυνα το κτίριο με κοιτόστρωση Η=80 εκ με κρυφούς δοκούς 60Χ80 εκ με ταση 1.00 2 Σε όλο το μήκος των δοκαριών θα έκανα με γεωτρύπανο τρύπες Δ=30 εκ ανά ένα μέτρο σε βάθος 3.50 μ η μέχρι το σταθερό έδαφος 3 Στης πλάκες της κοιτόστρωσεις σταυρωτά και άλλες τρύπες Δ= 30 εκ 4 Θα έβαζα της τρύπες Φ=18 με τσερκη Φ10 και αναμονές Η=70 εκ και έριχνα το μπετό. 5 Σε αυτό που έχει γίνει θα έριχνα την κοιτοστρωση. Βεβαίως το βάθος σκαματος της κοιτόστρωσεις είναι 80 εκ
  8. SPY 1551 αυτό να λέγετε για μένα είναι ανάγκη να υπάρχει μια αρχή όπια θα βάλει όλα τα προγράμματα στατικών υπολογισμών που υπάρχουν στην Ελλάδα στην τάξη και τη εννοώ μα αυτό. Όλα τα προγράμματα βασικά έχουν τέσσερα Block 1- Εισαγωγή δεδομένων 2- Σεισμική επίλυση 3- Δηαστασηολογιση 4- Εκτύπωση δεν υπάρχει άλλο. Τώρα το δεύτερο και το τρίτο Block πρέπει σε όλα τα προγράμματα να έχουν ίδια αποτελέσματα εφόσον βασίζονται σε ΕΑΚ και ΕΚΩΣ. Καλό είναι και το τέταρτο να έχει κάποια στανταρτ εκτυπώσεις για ευκολία ελέγχου μη τειχών. Άρα στο πρώτο Block θα υπάρχει διαφορά για τους κατασκευαστές προγραμμάτων. Εκεί να δείξουν τη φαντασία τους . Τότε εύκολα κανείς μπορεί να βρει το κατάλληλο πρόγραμμα χωρίς να ψάχνει πιο πρόγραμμα έχει τα σωστά αποτελέσματα Αυτή είναι η γνώμη μου κάνω λάθος?
  9. Δεν είναι έτσι SPY1551 άμα πας στους παραμέτρους θα δεις Παράμετροι Μελέτης Παράμετροι Μοντέλου Παράμετροι επιλητη Ε.Μ.Π.και αλλάζεις ότι θέλεις. Το πρόγραμμα είναι καλά δουλεμένο και είναι πόλη απλό το παραδέχονται όλη, όσον αφορά την συντήρηση την έχεις για πάρεις νέες εκδόσεις δωρεάν, αν ωμός δεν έχεις δίνεις το χιλιάρικο και το έχεις την έκδοση. Διαλέγεις εσύ.
  10. Εγώ συνιστώ το Stereostatika για το έξεις λογούς: 1- O Επηλύτης της σεισμικής ανάλυσης είναι Ε.Μ.Π. νομίζω είναι σημαντικό 2-Το πέντε έχει και το EC 3-Πόλη καλά και τελικά σχεδία με μικρές επεμβάσεις κύριος ως προς την ομαδοποίηση οπλισμού κτλ. Και κάτι άλλο με τα stereostatika έχω κάνει δυο στατικές μελέτες για εξωτερικό και συγκεκριμένα Ρωσία , Καζαχσταν. Επειδή είμαι γνωστής την σεισμικής δραστήριας των χορών αυτών (20 χρονιά εργαζόμουνα εκεί) ο στατική μελέτη έγινε με τα δεδομένα Ελλάδος. Απλός τα αποτελέσματα ελεγχτήκαν με τα προγράμματα που ισχύουν στης χώρες αυτές και ήμασταν ΟΚ. Οπότε StereoStatika-5.
  11. Εγώ λέγω Achille π.χ. έχω στηθαίο στο μπαλκόνι και το θέλω ένα περίεργο σχήμα κυματοειδή. Στο Revit το κανείς με edit. Το archcad το κάνει.
  12. Αγαπητοί συνάδελφοι παρακολουθώ της συζητήσεις από τηλεοράσεις και ακούω να μιλάνε για φορολογία στους γιατρούς και δικηγόρους. Εμείς που είμαστε μήπως …………..? Δεν πρέπει να ανοίξουμε της συζητείς στην τηλεόραση και εμέις. Μήπως έχει κανείς γνωστούς δημοσιογράφους να αναδείξουμε το θέμα για τη το ΤΕΕ μμμμμμμμμμμ?
  13. Υπάρχει δυνατότητα στο ARCHCAD να κανείς edit τον τοίχο όπως στο Revit και πώς?
  14. Georgioy.cr Από επάρκεια πώς πας ?Αν δεν έχεις κάνης έλεγχο. Γιατί τα στατικά θα εξεταστούν με σημερινά δεδομένα.
  15. Evan φίλε τη κόλας στα φορτία αφού όλα αυτά το κάνης στο μεταλλικό και το αποτέλεσμα του μεταλλικού είναι η αντιδράσεις .Ε λύσε την προσόμοιοςη σύγκρινε τα και ανάλογα αποφασίζεις. Italos Απ ότι κατάλαβα στην δικιά σου περίπτωση δεν έχεις θεμέλια για το μεταλλικό απευθείας αλα υπόγειο. Εδώ κατά την γνώμη μου και αν θέλεις το ακούς, αν θέλεις το απορρίπτης. Αν η χρήση του χώρου είναι βιομηχανία και η διάταξη υποστυλωμάτων υπογείου 7Χ7 τότε η πλακά υπογείου μονό από την λυγηρότητας θα είναι (0.85 Χ 7)/20 = 0.30 μ φαντάσου τώρα να υπολογίζεις τα επιτρεπόμενα φορτία τη θα γυνή. Σ την ουσία διμυουργητε ένας πανίσχυρος άκαμπτος δίσκος εγώ θα έλεγα μια κοιτόστρωση για τα μεταλλικά σου καταλάβεις ? Αν κανείς σωστά την προσόμοιοςη τότε τα φορτία από το μεταλλικό είναι ένα τσίμπημα για τον ελέφαντα. Το μονό να προσεχής την πάκτωση των υποστυλωμάτων. Και για μένα η διαστάσεις για τον τάκο είναι 2 Χ Η + C οπού Η – βάθος αγκυροβιδας και C –απόσταση μετάξι ακριανών ανγκυροβιδων.
  16. Evan υποτίθεται την ανεμοπιεση και αλλά φορτία ,συνδιασμη κτλ το κανείς στο μεταλλικό. Μονό της αντιδράσεις- αυτά εισάγεις στο ΩΣ. Italos Έχω εξήγηση με σαφήνεια τη κάνω εγώ. Προσωπικά μονό ελέγχω αν υπάρχει διαφορά η όχι. Να σχεδιάσεις ξεχωριστά μονό θεμέλια δεν γίνεται δεν θα σου βγάλει το αντισεισμικό. Εγώ Italle με μεταλλικά ασχολούμαι από το 1972 στην προην σοβιετική ένωση και αν θέλεις την γνώμη μου δεν υπάρχει πρόγραμμα που ψάχνεις. Κάνε αυτό που νομίζεις σωστό .Γιατί στην τελική ανάλυση την μελέτη εσύ υπογραφής και κανένας άλλος μην ακούς κανέναν παρά μονό γνώμη.
  17. Μετά την στατική επίλυση πατώντας το κουμπάκι σεισμική επίλυση και πριν την κάνουμε τσεκάρουμε το φορτιστικό μοντέλο μετά λίγο παρακάτω στην επιλογή τσεκάρουμε στοιχειά λίγο παρακάτω τσεκάρουμε μεμονωμένα. Μετά τσεκάρουμε τον κόμβο που ενδιαφέρει και τέλειος κάτω πατάμε το κουμπί ιδιότητες και σου βγάζει ένα παράθυρο που έχει τα πάντα για τον κόμβο αυτό. Οπότε μπορούμε να κάνουμε σύγκριση η να εισάγομε νέα δεδομένα. Προσοχή ωμός μετά την σεισμική επίλυση αν θα επιχειρείται την αλλαγή διατομών όλα όσα κάνατε θα χαθούν. Όλα από την αρχή.
  18. Εννοώ ότι το πρόγραμμα έχει κάποιες αρχικές τιμές τα όπια αν αποδέχεσαι εισάγονται αυτόματα, αν όχι εισάγεις τα δικά σου με το χέρι. Εγω λύνω τον φορέα με κανόνες ΩΣ ( δοκοί 1/10 του ανοίγματος του φορέα τα υποστυλώματα με διαστάσεις που εξασφαλίζουν την αγκυρωση αγκύρων) χωρίς ωμός πλάκες. Επιλύοντας τον φορέα σίγουρα εχω μεγαλύτερες δύναμης από αυτά του μεταλλικού . Βεβία τα θεμέλια γίνονται μεγαλύτερα, αλα εσύ δεν θέλεις το κεφάλι σου ήσυχο?
  19. Humann Agorase HP-500 i kalitera 800 exei perisoteres dinatotites tora gia to servis einai tsoyxteri. Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ Κάντε "edit" και διορθώστε! Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  20. Ιταλός Αγόρασε το χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εγώ δουλεύω και Στερεοστατικά και "μετελλικα".Ως προς θεμελίωσης εγώ κάνω προσομοίωση και η δράσεις είναι μεγαλύτερες από το μεταλλικό. Πάντως Στερεοστατικά είναι πολύ καλο πρόγραμμα. Και έχει δυνατότητα να εισάγεις και τα φορτία από το μεταλλικό με το χέρι εννοείτε. Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, gvarth. Σου έχει γίνει ίδια παρατήρηση και ΕΔΩ, αλλά μάταια! ilias
  21. Αγαπητέ Centervak σε περίπτωση που έχεις 15μ κτίρια γύρο σου μήπως λέγω μήπως θέλει ελαιόλαδο????
  22. Συνάδελφοί!! Τι γίνεται σε περίπτωση που ταυτόχρονα πέφτουν μπετά στις δύο οικοδομές? Την έβαψες? Δεν μπορείς να βρίσκεσαι και στα δυο.
  23. Καταρχήν είδα έναν υπολογισμό του NEXT από τον Acheleas και είδα την διάσταση των θεμελίων 615Χ615 για μένα είναι λάθος διότι πρέπει να εξασφαλιστεί η αγκύρωση του αγκυριου .Εννοώ ότι τραβώντας το αγκυριο από το μπετόν ο τελευταίος τράβα μαζί του και ένα κομμάτι μπετόν εμείς ξέρουμε ότι είναι πυραμίδα με γωνιά 45 μοιρών, αν το εφαρμόζεις σωστά τότε το θεμέλιο θα έχει διαστάσεις περίπου 805Χ805 σ’ αυτήν τη περίπτωση. Τώρα ως προς κονίαμα. Εάν κάνεις μεγέθυνση της επιφανείας 10-20-30 χιλ φορές θα διαπιστώνομε ότι η επιφάνεια έχει μορφή πριονιού η κάτι άλλο ανάγλυφο αυτό το κονίαμα γεμίζει αυτούς τους πόρους και λιανή την επιφάνεια. Αγαπητή Συνάδελφοι ποιος έχει το Manual του Robot στα ελληνικά γιατί εγώ ξερό μονό ελληνικά και ποντιακά. Καλά στα ποντιακά μου είναι αδύνατο να το βρω
  24. Αγαπητοί συνάδελφη νομίζω κανένας νοήμον μηχανικός έστω με μικρή εμπειρία δεν θα δημιουργεί κοντά δοκάρια l/b<4 από μονός του άρα τα δοκάρια αυτά συνήθως δημιουργούντε στης περισσότερες φορές στο κλιμακοστάσιο και συνήθως μετάξι τοιχίου ασανσέρ και κάποιου υποστυλώματος. Για μένα το ύψους του δοκού αυτού θα πρέπει να λαμβάνετε L/10 - L/20 οπότε σωστά λέει ο CHRLIE βαλέ δοκό 25χ40 η ακόμα και 30 να γλιτώσεις, και αν υπάρχει δυνατότητα να αποφεύγεις το δοκάρι βάζοντας τοιχίο πέρα για πέρα είσαι κύριος. Πάντως το δισδιαγωνιο θα πρέπει να αποφεύγομε σαν ο διάβολος το λιβάνη Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.