Μετάβαση στο περιεχόμενο

evi1989

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    kozani
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

evi1989's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας! Έχω την εξής περίπτωση: Οικοδομική άδεια του 1986 για διώροφη κατοικία με υπόγειο (***ρυθμίστηκαν κάποιες αποθήκες στον ακάλυπτο με δήλωση του Ν. 4495/2017 και το κτίριο της κατοικίας συμφωνεί με την άδεια), η οποία αναθεωρήθηκε για τον χρόνο ισχύος το 1989 για άλλα 3 χρόνια (έως 1992) ώστε να κατασκευαστεί ο β' όροφος και η στέγη. Όντως κατασκευάστηκαν αυτά τότε (ολοκληρωμένος φέρων οργανισμός, όψεις και στέγη), αλλά αφ' ενός δεν αναθεωρήθηκε επ' αορίστου η άδεια, αφ' ετέρου δε, δεν έχει αποπερατωθεί ο β' όροφος (λείπουν κουφώματα, δάπεδα, χρωματισμοί). Οι αμοιβές είχαν πληρωθεί (μελέτη και επίβλεψη) και είχε κλείσει και ο φάκελος στο ΙΚΑ. Με βάση το ΦΕΚ Β' 1049/29-03-2019 πρέπει να εκδοθεί άδεια αναθεώρησης για παράταση του χρόνου ισχύος για αόριστο χρόνο και αλλαγή επιβλέποντα μηχανικού, καθώς ο τότε μηχανικός έχει φύγει στο εξωτερικό και δεν θέλει-μπορεί να ασχοληθεί με την όλη διαδικασία (έχουν μεσολαβήσει και 30 χρόνια). Προκύπτουν τα εξής ζητήματα: 1. Θα προκύψει νέος προϋπολογισμός; Για αμοιβές-κρατήσεις; Κι αν ναι, θα είναι αναλυτικός; Η δεν απαιτείται βάσει του ότι για τον τότε εμβαδομετρικό προϋπολογισμό είχαν πληρωθεί κρατήσεις; 2. Στο ΤΕΕ μέσω τηλεφώνου, η συνάδελφος διαφωνεί με την αλλαγή επιβλέποντα, με την λογική του "τι θα επιβλέψεις; εσύ δεν ήσουν καν μηχανικός τότε..." (σκέφτηκα να της απαντήσω ότι ούτε είχα γεννηθεί, αλλά τέλος πάντων), ενώ η πολεοδομία θεωρεί πως είναι απαραίτητος ο επιβλέπων (το λογικό δλδ) για όποια εργασία. Απλώς δεν μπόρεσαν να μου απαντήσουν για το κομμάτι του προϋπολογισμού-αμοιβών... 3. Το λιγότερο σημαντικό από όλα: Στο σύστημα επιλέγω αναθεώρηση παλιάς άδειας κατηγορίας 3 ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΟΓΚΟΥ; ή ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΟΓΚΟΥ...;;; Σημειώνω ξανά πως οι διαφορές προκύπτουν από μια αποθήκη και έναν περιστερώνα που βρίσκονται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και για τα οποία έχει γίνει υπαγωγή στον Ν. 4495/2017. Επίσης να σημειώσω πως εφόσον έχουν αποπερατωθεί φέρων οργανισμός, όψεις και στέγη, πάμε με τις διατάξεις που ίσχυαν τότε και δεν απαιτούνται έξτρα μελέτες που δεν απαιτούνταν ούτε τότε, παρά μόνο ψηφιοποιημένα αρχεία των τότε εγκεκριμένων μελετών. Αν έχετε κάποια άποψη για τα 1,2,3 ζητήματα, καλοδεχούμενη! ευχαριστώ
  2. Καλημέρα σε όλους! Έχω μια περίπτωση αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου, όπου κατασκευάστηκε με άδεια του '90 ένα βιοτεχνικό κτίριο. Κατόπιν αυτού, στο ίδιο αγροτεμάχιο κατασκευάστηκε με δεύτερη άδεια του '98 ισόγεια αποθήκη γενικής χρήσεως από μπετόν (και στις δύο άδειες χρησιμοποιήθηκε το άρθρο 4 του ΦΕΚ 270 Δ του 1985: Βιομηχανικές εγκαταστάσεις). Το 2000 κατασκευάστηκαν αυθαίρετα κατ' επέκταση της ισόγειας αποθήκης α)ισόγεια μεταλλική αποθήκη και β) μεταλλικό πατάρι πάνω από τη νομίμως υφιστάμενη ισόγεια αποθήκη. Χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας; Θεωρούνται κτίρια βιοτεχνικής χρήσης; Οπότε εμπίπτει στο άρθρο 11 παρ. 8; Ή εφόσον στο β δεν αναφέρονται οι αποθήκες εμπίπτει στο α ως "κτίρια που δεν περιλαμβάνονται στο επόμενο εδάφιο"; Θεωρώ πως δεν τη γλιτώνω, αλλά πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας! Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα!Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου(εκτός σχεδίου), για το οποίο είχε εκδοθεί άδεια ισόγειας αποθήκης με το άρθρο 4 του Π.Δ. 24/5/85 (φεκ 270 Δ) και έχει μετατραπεί σε χώρο παραγωγής και εμπορίας pellet, ενώ παράλληλα εμπορεύεται και εκθέτει συστήματα θέρμανσης, κουφώματα, μονώσεις, ηλιοθερμικά συστήματα κλπ. Παράλληλα έχει γίνει προσθήκη μεταλλικής αποθήκης και υπάρχει υπόλοιπο δόμησης ώστε να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης και της προσθήκης. Το ερώτημά μου είναι σε ποιο άρθρο του φεκ 270Δ εμπίπτει ώστε να μπορέσω να ελέγξω δόμηση,κάλυψη, αποστάσεις από όρια και να τακτοποιήσω ό,τι δε νομιμοποιείται... (???)
  4. Για υπολογισμό προστίμου για αυθαίρετο ιερό ναό είμαστε στην κατηγορία "υπηρεσίες" ή "δημόσια κτίρια"? Έγινε απόπειρα πριν χρόνια να βγει άδεια ανέγερσης του Ιερού Ναού από τη ναοδομία,αλλά κόλλησε λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου ύψους...Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να πάρω παρέκκλιση για το ύψος και να προχωρήσω σε άδεια νομιμοποίησης με παράβολο 4014? Ευχαριστώ
  5. Τα συμβόλαια (1925) που περιγράφουν τα κτίσματα αρκούν για να δώσω βεβαίωση μεταβίβασης για προ του '55 ή χρειάζονται και αεροφωτογραφίες?
  6. Ναι ναι, εκτός πυλωτής!Ωραία, έτσι τα σκεφτόμουν κι εγώ!
  7. Μάλιστα....Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση!!!Κάτι ακόμα!Για το ΔΔΤ3 που είπες παραπάνω, το ίδιο ισχύει και για αυθαίρετο κλειστό χώρο στάθμευσης να φανταστώ ε? Ενώ για στέγαστρα και υπόστεγα ΔΔΤ1?
  8. Καλησπέρα! Σε περίπτωση αυθαίρετης αποθήκης η οποία χτίστηκε δίπλα σε κατοικία για την οποία εκδόθηκε οικοδομική άδεια τι κατηγορία ΔΔΤ θα επιλέγατε? Δεν καταλαμβάνει τμήμα του κτιρίου για να είναι κατηγορίας 2, οπότε ΔΔΤ 3??? Και κάτι ακόμη. Σε περίπτωση όπου έγινε διαφορετική διαμερισμάτωση στον ισόγειο χώρο τετραώροφης οικοδομής με άδεια και το κατάστημα 17,50 τ.μ. (στην άδεια) είναι πλέον 38 τ.μ., χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας επειδή δεν έχει χρήση κατοικίας?
  9. Καλημέρα σε όλους!Πείτε και για το δικό μου θέμα τη γνώμη σας γιατί από το ΤΕΕ μου είπαν δύο διαφορετικές γνώμες(τηλεφώνησα και δεύτερη φορά για να το επιβεβαιώσω!!!) Περίπτωση άδειας του 1968 για 3όροφη οικοδομή με υπόγειο όπου στο ισόγειο υπήρχαν καταστήματα (μπροστά στο δρόμο) και διαμερίσματα (πιο πίσω) Σύμφωνα με την άδεια το κατάστημα του πελάτη μου έπρεπε να είναι 17,50 τ.μ., όμως έχει πάρει τμήμα από το ένα διαμέρισμα που συνορεύει και είναι πλέον 38,50 τ.μ. (υπάρχει και συμβόλαιο του 1970 που μιλάει για αγοραπωλησία καταστήματος 38,50 τ.μ. και ίσου εμβαδού τμήμα υπογείου που σημαίνει ότι δεν ακολουθήθηκε η άδεια!). Σε σχέση με την άδεια: -υπάρχει κατάστημα 38,50 τ.μ. το οποίο δεν επικοινωνεί με τον κοινόχρηστο διάδρομο της οικοδομής, έχει είσοδο από το δρόμο -έχει πάει αλλού το wc αφού διπλασιάστηκε το εμβαδόν του καταστήματος -έχει ανοίξει τρύπα στην πλάκα για να επικοινωνεί με το μέρος του υπογείου που του αντιστοιχεί με μια πρόχειρη σκάλα -δε συμφωνεί η στάθμη του δαπέδου του ισογείου με αποτέλεσμα να υπάρχει υπέρβαση ύψους (το υπόγειο έχει σωστό ύψος αλλά θάφτηκε πιο χαμηλά και τη διαφορά εκμεταλλεύτηκε ο όροφος του ισογείου) Από το ΤΕΕ μου είπαν τα εξής δύο: 1) καθαρή περίπτωση διαμερισμάτωσης, ένα 500άρικο και άλλη μία παράβαση (αν θέλω!!!) για τις εργασίες που έκανε για να επικοινωνεί εσωτερικά με το υπόγειό του 2) αλλαγή χρήσης κύριων χώρων για τη διαφορά 38,50-17,50 τ.μ. + διαμερισμάτωση (1 λοιπή παράβαση που περιλαμβάνει και το τμήμα του διαμερίσματος που πήρε και την κατάσταση που δημιούργησε στο υπόγειο) Για την διαφορά στάθμης υπέρβαση ύψους > 20% Εσείς τι λέτε?
  10. Καλησπέρα.Για αλλαγή χρήσης τι αποδεικτικά παλαιότητας χρησιμοποιείτε??? Με α/φ δε φαίνεται κάτι,και αν δεν έχει συνδεθεί με ΔΕΗ....
  11. @ ΙΑΣΟΝΑΣ Για τα αποδεικτικά παλαιότητας αφήνει έναν υπαινιγμό στο πινακάκι της σελ. 2 των οδηγιών που λέει για την Υπεύθυνη Δήλωση Ιδιοκτήτη : "Ψηφιοποιημένο αντίγραφο με υπογραφή ιδιοκτήτη στην οποία πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα συνοδευτικά στοιχεία όπως απαιτούνται από την Νομοθεσία"... Έτσι το πήρα εγώ...
  12. @ antnatal Δε με ανησύχησαν αυτά όσο τα ΤΣΜΕΔΕ, ΦΕΜ, αμοιβή μηχ/κού....Και γενικά για τα αδόμητα πρέπει να υποβάλλουμε το οτιδήποτε? Είχα την εντύπωση πως δεν έχουν να κάνουν με τη Β' Φάση... Επιβεβαίωσέ με συνάδελφε,σε παρακαλώ...
  13. Είδε κανείς το πινακάκι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που έχει ως παράδειγμα στη σελ. 7 των οδηγιών? Ως περιγραφή λέει: "Δοκιμή Βεβαίωσης 3 Αδόμητο" και έχει από κάτω tickαρισμένα τα απαραίτητα αρχεία...Χρειάζονται όλα αυτά για τις βεβαιώσεις που δώσαμε για τα αδόμητα?????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.