Μετάβαση στο περιεχόμενο

teharada

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλάνδρι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

teharada's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τα πηνία στραγγαλισμού, δεν είναι λύση που χρησιμοποιείται ευρέως σε διανομές Χ.Τ., όπου έχει εφαρμογή η χρήση Α/Δ περιορισμού βραχυκυκλώματος. Τον ρόλο αυτό παίζει επικουρικά ο Μ/Σ Ισχύος Μ.Τ./Χ.Τ., μέσω της υφιστάμενης ικανότητάς του για περιορισμό του ρεύματος βραχυκύκλωσης. Τα πηνία στραγγαλισμού, χρησιμοποιούνται με φειδώ σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις υψήλής ισχύος, Μ.Τ. (μεταλουργικές βιομηχανίες π.χ.). Με φειδώ καθώς είναι πηγή απωλειών ισχύος, άρα και χρημάτων. Αποτελούν δε άλλον έναν αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα που απαιτεί κόστος για την λειτουργία και συντήρησή του.
  2. Γενικά, Current limiting CBs είναι οι Α/Δ που μειώνουν την ενέργεια που περνάει από μέσα τους στην περίπτωση ενός βραχυκυκλώματος κατάντι. Non limiting CBs εκείνοι που δεν το κάνουν. Ονομάζονται δε, Α/Δ περιορισμού βραχυκυκλώματος. Συνήθως οι Air CBs ΔΕΝ κάνουν περιορισμό σε αντίθεση με τους MCCBs (Moulded Case CBs) που μπορεί και να κάνουν αν ενσωματώνουν την σχετική τεχνολογία διακοπής. Αυτό το χαρακτηριστικό των Current Limitors τους κάνει χρήσιμους σε πολλές εφαρμογές. Π.χ. χρησιμοποιούνται όταν θέλουμε να περιορίσουμε την ενέργεια με την οποία μιά πηγή μπορεί να τροφοδοτήσει ένα βραχυκύκλωμα ώστε να χρησιμοποιήσουμε εξοπλισμό μικρότερης αντοχής, ή να περιορίσουμε τις ζημιές. Π.χ. Αν μια πηγή (Μ/Σ Μ.Τ./Χ.Τ.) έχει την δυνατότητα να τροφοδοτήσει ένα σημείο βραχυκυκλώματος μιας εγκατάστασης με 30kA και θέλουμε να εγκαταστήσουμε εξοπλισμό που ν' αντέχει 20kA μπορούμε να παρεμβάλουμε ανάμεσα στην πηγή και την εγκατάσταση έναν Current Limiter ο οποίος δεν θα αφήνει να περάσουν πάνω από 20kA. Συνήθως οι current limiters είναι ελαφρά ακριβότεροι, αλλά κερδίζεις τα επιπλέον χρήματα, από τον περιορισμό ή και την εξάλειψη της ζημιάς από βραχυκλωμα στον κατάντι εξοπλισμό.
  3. Ε, τότε σε συνδιασμό με γερασμένα τροφοδοτικά εντός της εγκατάστασης (κάθε είδους και ισχύος) και διάφορα σφάλματα που συμβαίνουν στο δίκτυο Χ.Τ. που μετράς, είναι λογικό να μετράς DC συνιστώσα. Τώρα, δεν έχω βρεί πουθενά (IEC, IEEE) προδιαγραφές σχετικά με τα ανεκτά όρια της μόλυνσης. Είναι ένα θέμα που ερευνάται ακόμη. Κυκλοφορεί στο net μια αναφορά έρευνας σχετικά, από την Αγγλία. Δεν την έχω εύκαιρη.
  4. S=P+Q, όπου S: Φαινόμενη ισχύς P: Ενεργός ισχύς Q: Άεργος ισχύς. Στιγμιαία ενεργός ισχύς Ρ είναι αυτή που αναλίσκεται την στιγμή της μέτρησης και μέση Pav η μέση τιμή πολλών μετρήσεων στιγμιαίων τιμών.
  5. Αν μου επιτρέπεις μια συμβουλή, μην σπαταλάς παραπάνω χρόνο και χρήμα πρός την κατεύθυνση της βελτίωσης της αγωγιμότητας του σκυροδέματος, αλλά πρός την κατεύθυνση της εύρεσης καθαρού χώματος να καρφώσεις τα ηλεκτρόδιά σου, επιμηκύνοντας ελαφρά τους αγωγούς της αντικεραυνικής πρός αυτά, ΑΝ έχεις χώρο βέβαια. Αλλιώς...σκάψε βαθειά να βρείς χώμα. Το βρεγμένο μπετόν έχει ειδική αγωγιμότητα 100Ωm και το μέτριο χώμα 50.
  6. Καλησπέρα! Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο γείωσης της εγκατάστασης συνολικά. Ηλεκτρικός διαχωρισμός επιτυγχάνεται με Μ/Σ απομόνωσης όπως λέγεται, 230/230V.
  7. Η μεταβολή του ρεύματος, πότε συμβαίνει; Εννοώ, σε ποιά θέση του ποτενσιόμετρου; Μήπως στο σημείο που στραγγαλίζεις πολύ το ρεύμα πρωτεύοντος;
  8. Καλησπέρα! Εννοείς Υ/Σ πλήρη (πίνακας Μ.Τ., Μ/Σ Ισχύος και πίνακας Χ.Τ.) σε μεταλλικό κιόσκι; Τι ακριβώς πληροφορίες ψάχνεις;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.