Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαρίτων

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χαλκίδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Χαρίτων's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα παιδιά, εγώ που τα πλήρωσα κανονικά, αλλά δεν τα καταχώρησα στο βιβλίο δίοτι δεν το γνώριζα, τι μπορώ να κάνω? Αν τα βάλω στο Ε3 δε θα είναι χειρότερο να υπάρχει ανακρίβεια των βιβλίων και του Ε3, απ'ότι να τα "αποκρύψω"? Θα έχω κάποια κύρωση?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θέλω να βάλω ηλιακό συλλέκτη σε στέγη η οποία είναι προσανατολισμένη στο Νότο. Απ' όσο ξέρω η ιδανική κλίση τοποθέτησης είναι 40 - 45 μοίρες. Η στέγη έχει κλίση περίπου 15 μοίρες (27,5%) και με προβληματίζει το αισθητικό κομμάτι της υπόθεσης καθώς μιλάμε για την πρόσοψη του σπιτιού. Μου είπε ο υδραυλικός ότι αν βάλω επιλεκτικό συλλέκτη μπορω να ακολουθήσω την κλίση της στέγης χωρίς να έχω θέμα με την απόδοση του ηλιακού. Ισχύει αυτό ή να υπερύψωσω τον ηλιακό σε σχέση με την στέγη ώστε να είμαι σίγουρος; Ευχαριστώ.
  3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά κατάφερα να τον πείσω να μην το κάνει, αυτό που ήθελα εξαρχής διότι όλα αυτά προβληματίζανε και εμένα. Δυστυχώς στην Ελλάδα που ζούμε, πας με τα νερά του πελάτη για να μην τον δυσαρεστήσεις και αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα που δε θες. Αλλιώς θα βρει κάποιον άλλον να το κάνει. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι Έχω μία διώροφη οικοδομή (ισόγειο - α΄όροφος) από Ο/Σ που βρίσκεται στη φάση της τοιχοποιίας (τούβλο) και ο πελάτης θέλει να να κατασκευάσει ένα πατάρι (εκτός στατικής μελέτης) στον α' όροφο διαστάσεων 3.80x3.70 (περίπου 14 τ.μ.). Το πατάρι θα γίνει απο Ο/Σ. Επειδή δε θέλω να πειράξω τον σκελετό του κτιρίου θα στηριχτεί αποκλειστικά στα σενάζ της τοιχοποιίας. Στις δύο πλευρές (οι οποίες σχηματίζουν γωνία μεταξύ τους) υπάρχει μπατική τοιχοποιία και στις άλλες δύο δρομική. Η πλάκα θα έχει πάχος 12 cm και θα οπλιστεί με Φ8/20 και στις δύο διευθύνσεις. Στην επάφη της με τα υπάρχοντα υποστυλώματα σκέφτηκα να αφήσω αντισεισμικό αρμό (είτε κενό είτε με μόνωση) ώστε να μην τις τραυματίσει σε ενδεχόμενο σεισμό. Συμφωνείτε με αυτό ή θεωρείτε ότι είναι καλύτερο να είναι σε επαφή με τα υπ/τα; Σας ευχαριστώ.
  5. Με πόρο μπάζωσα. Γενικά, θα συμφωνήσω με τον terry. Ό,τι και να κάνεις, τα μαστόρια δε χαμπαριάζουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς για αυτό. Το κράτος ευθύνεται, θα έπρεπε και νομικά να έχουν τα μαστόρια μερίδιο ευθύνης για την στατικότητα και τη λειτουργικότητα του κτιρίου. Δεν μπορεί να έχει όλη την ευθύνη ο μηχανικός, δε χτίζει μόνος του το σπίτι.
  6. Η συμπύκνωση του μπαζώματος δεν έχει πολλή σημασία, διότι όπως προανέφερα την όπλισα ως πλάκα ανωδομής. Ούτε γκαράζ θα υπάρχει στο υπόγειο, όυτε κάποιο άλλο μεγάλο φορτίο. Τι εννοείς ευαίσθητα διαχωριστικά? Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
  7. Δεν έβαλα ναύλον από κάτω και ήταν λάθος τελικά. Εσύ AlexisPap τι πιστεύεις, πρέπει να βάλω κάτι ή να την αφήσω έτσι αφού έτσι και αλλίως θα κρυφτούν όταν θα πέσει το γέμισμα από πάνω?
  8. Μου είπε ο μπετατζής ότι την ποτίζει, αυτό είπε και χθες, τι να κάνω εγώ παραπάνω. Είναι επιλογή του πελάτη ο μάστορας, εγώ δεν τον ήξερα. Αυτό που μου προτείνεις το θεωρείς απαραίτητο, υπάρχει θέμα στατικότητας της πλάκας? Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
  9. Καλησπέρα, χθες το πρωί σκυροδετήσαμε την πλακα επί εδάφους του υπογείου (γκρο μπετό). Η πλάκα οπλίστηκε κανονικά ως πλάκα ανωδομής (Φ8/20 και στις 2 διευθύνσεις με "σπάσιμο" των σίδερων προς τα πάνω στις στηρίξεις), για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο σε περίπτωση που το μπάζωμα καθιζάνει με το καιρό. Σήμερα το πρωί δυστυχώς διαπίστωσα ότι η πλάκα έχει σκάσει, γεγονός που έχει μάλλον να κάνει με κακή συντήρηση, καθώς μάλλον ο μάστορας δεν την πότισε όπως του έιχα πει. Οι ρωγμες που σχηματίστηκαν έχουν έυρος 2-4 mm και σε βάθος φτάνουν τα 2-3 cm. Τουλάχιστον τόσο πήγε ένα σύρμα που έβαλα μέσα. Επισυνάπτω φωτογραφίες των ρωγμών. Σε τι πιστεύετε ότι οφείλεται, πρέπει να κάνω κάτι τώρα για να το διορθώσω ή δεν υπάρχει πρόβλημα? Σας ευχαριστώ. http://img849.imageshack.us/img849/4888/86860657.jpg http://img208.imageshack.us/img208/8264/96991428.jpg http://img853.imageshack.us/img853/6236/59223821.jpg http://img600.imageshack.us/img600/4940/39562423.jpg
  10. ΟΚ kostassid, το κατάλαβα και θα τον πάρω αύριο να βάλει πλαστικούς και ας τους πυκνώσει όσο χρειάζεται στην ανάγκη. Είναι η πρώτη οικοδομή που αναλαμβάνω μόνος μου και το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν να βάλει πλαστικούς, αλλά μου είπε πως δε θα αντέξουνε και πανω σε αυτό δεν μπορούσα να είχα άποψη. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι είμαι υπεύθυνο άτομο και δεν αφήνω τίποτα στην τύχη του και για αυτό ρώτησα εδώ και δε δέχτηκα αβίαστα αυτό που μου είπε. Και για να καταλάβεις πόσο με ανησυχούσε το συγκεκριμένο, πρώτα ρώτησα έναν έμπειρό συνάδελφο στη Χαλκίδα, στον οποίο δούλευα παλιότερα και τον οποίο συμβουλεύομαι πάντα και μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο εμένα δεν μου πολυάρεσε η ιδέα και για αυτό ρώτησα και εδώ. Όπως και να έχει, ευχαριστώ για τις συμβουλές.
  11. Σε ευχαριστώ terry, και εγώ έτσι το μεταφράζω. Απλά εγκυκλοπαιδικά, αφού το συζητάμε, πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα;
  12. Σύμφωνοι, αλλά αφού είναι σε επαφή με το μπετό καθαριότητας πως θα οξειδωθεί; Kαι από αυτό πoυ γράφει ο κανονισμός που αναφέρω στο πρώτο μου post δε νομίζω ότι υπάρχει προβλημα. Σε ρωτάω γιατί είπα στον αρχιμάστορα της μάντρας που κόβει τα σίδερα να βάλει πλαστικούς και μου είπε ότι έχει βάλει ήδη τις καβίλιες και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού έχω μπετό καθαρότητας από κάτω. Αλλά αν είναι έτσι, θα του πώ να φέρει στην οικοδομή τους πλαστικούς που βάζουνε στις πλάκες και ας τους πυκνώσει.
  13. Εννοώ ράβδους οπλισμού στην ουσία, στους οποίους θα ακουμπάει ο οπλισμός της σχάρας της πεδιλοδοκού. Αφού ακουμπάνε στο μπετό καθαριότητας τίθεται θέμα οξείδωσης;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.