Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

GriGaS

Core Members
  • Περιεχόμενα

    359
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by GriGaS

  1. Ότι με αυτή τη λογική θα μπορούσα να βάλω και θερμοσυσσωρευτές για το Β και ένα κατάλληλα διαστασιολογημένο φ/β για την κάλυψη της κατανάλωσης (πράγματα εφικτά σε μονοκατοικία στην Αργολίδα που εργάζομαι) και να έχω ένα απλό στην κατασκευή σύστημα με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης και πολύ λίγα πιθανά κουσούρια. (σκέψεις γράφω μη με πάρετε από τα μούτρα)
  2. Έχετε δίκιο, τόσα χρόνια δεν είχα δώσει βάσει στο ότι λεει προσαρμογή του συστήματος διανομής. Άρα λοιπόν πάμε στο ότι θερμαντικό αντιστάσεων στο μπάνιο με θερμοστάτη και inverter κλιματιστικά στους υπόλοιπους χώρους είναι κατηγορία Β. Σωστά;
  3. Αναφερόμουν στα θερμαντικά των μπανιων. Θα κάτσω να ξαναξεψαχνισω την τοτεε για αυτό που είπε ο hkamp.
  4. Ναι τα ξέρω όλα αυτά και συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό σου.
  5. Πώς θα το βάλω Β χωρίς να έχει προσαρμογή στα θερμικά φορτία με κάποιου είδους αντιστάθμιση;
  6. Με κανα μήνα καθυστέρηση, ναι. Όλοι οι χώροι εκτός απο WC & λουτρό θερμαίνονται με A/C.
  7. Ναι εχει κανονικά αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας και προσαρμόζει το πόσο ζεστός βγαίνει ο αέρας ανάλογα με εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία.
  8. Μιας το θέμα ξαναζωντανεψε, να κάνω μια θεωρητική ερώτηση. Έστω ότι σε ένα σπίτι βάζουμε splitακια τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές για κατηγορία Β ή ακόμα και Α (έχω στο σαλονι ένα Daikin που έχει κ επιτήρηση παρουσίας και εάν φύγεις κόβει). Μπας και έχετε βρει κάπου κάτι που να μπορεί να μπει στο μπάνιο που να μη μας ρίχνει στο Δ στη θέρμανση;
  9. Ναι εννοούσα κάθε μήνα εφόσον υπάρχει αλλαγή, αλλα ξέχασα να το γράψω 😛 Ναι σωστά, εμένα με φώτισε και είχα κάνει δήλωση, οπότε θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος. Σιγά μη τρέξουν διασταυρωσεις. Άσε που εξακολουθεί να υπάρχει και η δυνατότητα χρέωσης κάρτας από τη σελίδα της viva.
  10. Εσύ προφανώς δε θα κάνεις κάτι εάν δεν έχεις αλλαγές, αλλά λογικά κάθε μήνα θα υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης εάν υπάρχουν αλλαγές. Αν δεις το προηγούμενο μου post λογικά Δεκεμβριο θα δηλώσουμε για το Νοέμβριο.
  11. Λοιπόν εχω και εγώ το ίδιο θέμα. Στα τέλη Οκτωβρίου είδα ότι ειχε δηλωθεί από την Viva ενα virtual pos το οποίο ονόμαζε ecommerce pos, έκανα (ευτυχώς) δήλωση αποδοχής και στη συνέχεια δε ξανασχολήθηκα μέχρι που είδα τα μηνύματα εδώ πέρα πριν μία εβδομάδα. Διαπίστωσα λοιπόν ότι δεν φαινόταν τίποτα ούτε στην ΑΑΔΕ ούτε στη Viva. Αμέσως κατέβασα την εφαρμογή της VIVa και δημιούργησα ενα softpos στις 9/11. Σήμερα κατάφερα και μίλησα μαζί τους στο chat, και μου είπαν τα εξής για το ecommerce pos το οποίο είχαν δηλώσει: Φωτογραφία εννοεί το screenshot από τη δήλωση στην ΑΑΔΕ. Στην ερώτηση πότε απενεργοποιήθηκε απάντησε: Μιας και ο,τι εγινε έγινε, εγώ το σκέφτομαι ως εξής. Από όσο έχω καταλάβει θα πρέπει κάθε μήνα να κάνουμε δηλώσεις τροποποίησης. Εφόσον εγώ έχω δηλωμένο POS για τις 30/9 που αφορά η υποχρέωση που λήγει αύριο, όταν θα γίνει η δήλωση για το μήνα Νοέμβριο (εικάζω το Δεκέμβριο) θα μπω και θα κάνω δήλωση κατάργησης του ecommerce pos στις 9/11 και εισαγωγή το νέο POS από 9/11. Ελπίζω πως μέχρι τότε θα το έχουν διαβιβάσει κιόλας και δε θα χρειαστεί να κάνω πολλά. Τα παραπάνω είναι από το κεφάλι μου, μεγάλα παιδιά είστε μη μου ζητάτε μετά τα ρέστα.
  12. Κατόπιν επικοινωνίας με τον ίδιο δημοσιογράφο που είχα αναφέρει και σε προηγούμενο μήνυμα,σας μεταφέρω τα εξής:
  13. Πάντως το νομοσχέδιο στο οποίο γράφτηκε παραπάνω ότι θα κολλήσει η τροπολογία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί αύριο. Από όσο είδα στην ημερήσια διάταξη της βουλής αύριο 10 λέει το προγραμμα.
  14. Πρώτα θα βγει το δελτίο τύπου και μετά θα κατατεθεί η τροπολογία. Η περσινή παράταση πήρε τελικά φεκ μετά από 1 μήνα.
  15. Nαι δε διαφωνούμε κάπου... Αυτό που ήθελα να δείξω είναι πως ακόμα και όταν έλεγαν ότι δε θα δώσουν ή το έπαιζαν "σκληροί" τελικά την έδιναν. Απλά για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω θέλουν να μας σπάσουν τα νεύρα.
  16. Νομίζω πως φθινόπωρο του 20 είχαν πει οτι δε θα δώσουν παράταση, τελικά έδωσαν με την "απειλή" ότι όποιος δεν τα ανεβάσει θα του κλειδώσει το ΤΕΕ τον λογαριασμό.
  17. πίστεψέ με, εάν υπάρξει θα το δεις στην πρώτη σελίδα λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση
  18. Κατόπιν επικοινωνίας με δημοσιογράφο του χώρου, σας μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη τα εξης: "Κυκλοφορεί η πληροφορια για παράταση μέχρι τέλος του έτους, αλλά χωρίς κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Είναι αρκετα πιθανό να μην έχουμε νέα από το ΥΠΕΝ σήμερα" Κατά τα άλλα, τα τοπικά ΤΕΕ πλην των δύο που ενημέρωσαν τα μέλη τους καθώς και η ΕΕΤΕΜ δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα.
  19. Πήρα τηλέφωνο στο ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Μου είπαν ότι προς παράταση κλίνει το πράγμα αλλά εφόσον δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση δεν μπορούν να πουν τίποτα.
  20. Αν και Μηχανολόγος, έστειλα και εγώ. @Didonis Mήπως θα μπορούσες να δώσεις λινκ γιατί δε τα βρίσκω; EDIT : Ούτε που πήγε το μυαλό μου ότι θα ήταν στη συζήτηση της περσινής παράτασης
  21. Τους λογαριασμούς του ΟΤΕ (σταθερό) πού τους καταχωρούμε; Στο πεδίο που βρίσκω ενέργεια/ύδρευση δεν εχει τηλεπικοινωνίες.
  22. Εγώ θα έλεγα να το πληρώσετε με αιτιολογία εξόφληση του τάδε παραστατικού να τελειώνετε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.